Τι γίνεται με το κάπνισμα, στο εξωτερικό...

harilander

Member
Μηνύματα
559
Likes
449
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
Τί μου θύμησες ! Μια φορά είχαμε πάει σε ένα ξενοδοχείο κοντά σε γνωστό ελληνικό φαράγγι. Ο προηγούμενος "ένοικος" κάπνιζε χόρτο και είχε μείνει η μυρωδιά και τις 3 μέρες που μείναμε εκεί πέρα. Τρελλή μαστούρα :shock:
τι άλλο ηθελες; και χωρις έξτρα χρέωση!!!!
 

mel

Member
Μηνύματα
359
Likes
200
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Αν το ξενοδοχειο δεν εχει δωματια καπνιστων, δεν θα παρεις δωματιο καπνιστων (στο Λονδινο απαγορευεται το καπνισμα στα δωματια). Και μην κανεις καμμια κουτοπονηρια, καπνιζω που θα με καταλαβουν γιατι θα σου 'ρθει ο λογαριασμος με το προστιμο στο τελος.
΄Λέω πως στο booking είχε την επιλογή για καπνιστές και φυσικά το επέλεξα και ρωτάω μήπως κάνουν πως δεν κατάλαβαν οι Αγγλοι. Εχω "αγχωθεί" μ'αυτό το θέμα σε σημείο που σκέφτομαι να στείλω εμαιλ και καλά υπενθύμισης (θα έρθω τότε για μονίκλινο καπνιστών...)
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.371
Likes
6.868
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
ακόμη πιο δύσκολοι καιροί για Λονδινολάτρεις κ όχι μόνο καπνιστές:

Δύσκολος καιρός για καπνιστές στη Βρετανία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011, 03:46

Η πώληση προϊόντων καπνού από αυτόματούς πωλητές απαγορεύεται στη Βρετανία, με το πρόστιμο να ανέρχεται στις 2.500 αγγλικές λίρες. Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι παρόμοια απαγόρευση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στην Ουαλία, τη Σκωτία και τη Β. Ιρλανδία τον Φεβρουάριο του 2012.

«Η απαγόρευση έχει στόχο να εμποδίσει τις πωλήσεις τσιγάρων σε ανηλίκους και να υποστηρίξει τους ενηλίκους οι οποίοι προσπαθούν να το κόψουν», ανέφερε.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις ιδιοκτητών pub στη βρετανική ενδόχωρα είναι μεγάλες καθώς όπως υποστηρίζουν πρόκειται για άλλο ένα μέτρο που πλήττει την εμπορική δραστηριότητα, η οποία επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

Αντίθετη γνώμη εξέφρασε το βρετανικό ίδρυμα Καρκινικής Έρευνας και Υγείας, που καλοσώρισε τη συγκεκριμένη απόφαση σχολιάζοντας ότι με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία των ερευνών, σχεδόν όλοι οι ενήλικοι καπνιστές αρχίζουν το κάπνισμα πριν κλείσουν τα 18.
πηγή:

Zougla online - Δύσκολος καιρός για καπνιστές στη Βρετανία
 

Gloriana

Member
Μηνύματα
151
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία, Σκανδιναβία
Πάντως έχω ακούσει και για κάποιο πόλεμο μεταξύ εταιρειών καπνού και κυβερνητικών παραγόντων. Εκεί κάτι έχει παιχτεί που δεν έχει βγει παραέξω, ή δεν το γνωρίζουμε.

Εγώ δεν καπνίζω, θεωρώ ότι δεν πρέπει με το ζόρι να καπνίζω τον καπνό του άλλου, από την άλλη πρέπει να βρεθεί μια λύση και για τους καπνιστές που καταπιέζονται.

Καλοριφέρ και εστίες στους εξωτερικούς χώρους μοιάζει να είναι η μοναδική λύση για μένα. Έξω έχουν και κουβέρτες που βάζεις στα πόδια σου τους δύσκολους μήνες...
 

mel

Member
Μηνύματα
359
Likes
200
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Δεν κατάλαβα. Δεν μπορεί δηλαδή να υπάρχει ένα μπαράκι για καπνιστές κι ένα για μη καπνιστές; Μιλάμε τα είδα όλα τον Αύγουστο στο Λονδίνο. Ούτε μια γωνιά. Το ξενοδοχείο είχε χώρο αλλά ήταν ενιαίος και δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα. Έξω παρακαλώ είχαν τασάκι να καπνίζουμε και στο κρύο και στα όρθια. Ξεφτίλα, μηδέν σεβασμός και για'μένα λόγος για να μην ξαναπάω Λονδίνο χειμώνα, μολονότι πολύ θα ήθελα να το δω χιονισμένο.
 

happiness

Member
Μηνύματα
235
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
...τελικά δεν άργησε :)
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Κούβα
Ενδεικτικά. Κι έτσι δεν θα ξανανιώσεις όπως οι μη-καπνιστές... ξέρεις... σαν να μην σε σέβονται...
 

mel

Member
Μηνύματα
359
Likes
200
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ενδεικτικά. Κι έτσι δεν θα ξανανιώσεις όπως οι μη-καπνιστές... ξέρεις... σαν να μην σε σέβονται...
Κάτσε, πρέπει ντε και καλά κάποιον να μη τον σέβονται; Έχουν απόλυτο δίκιο οι καπνιστές για το παρελθόν που αναγκάζονταν να πάνε σε τεκέδες αλλά αυτό δε σημαίνει πως οι καπνιστές δεν πρέπει να διασκεδάζουν ή πρέπει να καταπιέζονται με το να μένουν χωρίς τσιγάρο ή να τους κλείνουν έξω στο κρύο. Αυτό που είπα πριν μου φαίνεται το πιο σωστό. Μια αίθουσα που την έχεις για μπαρ στο ξενοδοχείο σου τη χωρίζεις στα 2 και τέλειωσε. Τη χωρίζεις όμως με τοίχο, όχι το παλιό ημίμετρο με τα τραπέζια. Μ'έβαλαν και πλήρωσα για 15 τμ στο Λονδίνο 120 ευρώ τη βραδιά και δεν μπορούσα να καπνίσω; Τι τα έδωσα, αν δεν ένιωθα άνετα; Για το χιλιοχρησιμοποιημένο στρώμα τους; Όλα περιλαμβάνονται κι εγώ δεν έμεινα ικανοποιημένη γιατί ήμουν "κοινωνικά αποκλεισμένη". Αλλά...δεν παίρνουμε εμείς αποφάσεις :) Προσωπικά σαν καπνίστρια πάντως, επειδή πραγματικά το θεωρώ έλλειψη σεβασμού, αποφεύγω να πάω όπου απαγορεύεται το κάπνισμα. Μπορεί και να μη θέλω να καπνίσω μια μέρα ή να μην μπορώ. Ε δε θα πάω και πάλι σαν στάση αντίδρασης ελπίζοντας να δουν τα κέρδη που χάνονται και να αλλάξει η νομοθεσία. Πχ στο Λονδίνο, αντί να πιω ποτό στο ξενοδοχείο, πήγα κι ήπια μπύρα στο διπλανό μπαράκι. Και το έγραψα στα σχόλιά μου. Είναι το μόνο που μπορώ να κάνω...
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.140
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πχ στο Λονδίνο, αντί να πιω ποτό στο ξενοδοχείο, πήγα κι ήπια μπύρα στο διπλανό μπαράκι. Και το έγραψα στα σχόλιά μου. Είναι το μόνο που μπορώ να κάνω...
Καπνισες στο διπλανο μπαρακι; Δεν ειναι θεμα σεβασμου του ξενοδοχειου προς τους πελατους του αλλα σεβασμου προς την νομοθεσια της χωρας του.Επισης απο χθες δεν βρισκεις στο Λονδινο αυτοματους πωλητες τσιγαρων καθως πλεον ειναι παρανομοι...
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Mείνετε ελλάδα!!!!!!!
εδώ ολα επιτρέπονται..........:D
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Καρντασια με το κάπνισμα στη Κωνσταντινουπολη τι γινεται ;
εχει παει καποιος απο εμας προσφατα ;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.690
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom