Ιταλία Φλωρεντία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.784
Likes
1.111
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
δες λίγο στο Ferrovie dello Stato - Homepage το καλοκαίρι που ταξίδεψα παίζαν προσφορές -35% για εισητήριο με αυθημερόν επιστροφή, -60% για κάποιους προορισμούς από ρώμη σε μιλάνο-βενετία-νάπολι κ.α. προσοχή μόνο τα εισητήρια με εκπτώσεις συνήθως είναι μη ακυρώσιμα κα δεν επιδέχονται καμμία τροποποίηση
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.012
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Ναι μια μέρα αρκεί για γνωριμία με την πόλη και για επίσκεψη στο μουσείο Uffizi (μην το παραλείψεις, είναι must, Αναγέννηση!). Η διανυκτέρευση δεν είναι απαραίτητη ωστόσο αν έχεις χρόνο μείνε και στη Φλωρεντία: είναι πολύ ατμοσφαιρική πόλη!
Συμφωνώ με εισιτήρια από την προηγούμενη για πρωινό τρένο, μόνο κοίτα μη χάσετε το τρένο σας γιατί η Ρώμη έχει αφόρητη κίνηση στους δρόμους το πρωί κι ο σταθμός των τρένων είναι αρκετά μεγάλος. Παρ' ολίγο να το πάθουμε κι ανεβήκαμε τελευταία στιγμή στη σκευοφόρο!
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Θα συμφωνήσω με τον Samion, να προτιμήσεις Eurostar και μάλιστα express. Σε μία μερά θα πάρεις μία γεύση και φεύγοντας θα θέλεις να είχες και λίγο παραπάνω. Πάντα θα έχεις αυτό το κενό. Γι' αυτό καλύτερα να μείνεις για ένα βράδυ να τη δεις και την νύχτα.
Είναι μια πάρα πολύ ρομαντική πόλη....
 

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
έχω μαζέψει τα χαρτιά και ετοιμάζομαι να κάνω έφεση με τη δικαιολογία ότι είχα παρκάρει σε υπόγειο γκαράζ και για αυτό μπήκα στο δακτύλιο. Επικοινώνησα με το γκαραζ που έιχα παρκάρει και ήταν πολύ συνεργάσιμοι, μου έστειλαν γράμμα υπογεγραμμένο που λέει ότι φταίνε αυτοι γιατί δε λειτουργούσε το σύστημά τους την ώρα εκείνη και δε μπορούσαν να δηλώσουν την πινακίδα μου ώστε να απαλλαγώ. Μάλλον παθαίνουν μεγάλη ζημιά τα πάρκινγκ απο το μέτρο του δακτυλίου και σε βοηθάνε αρκετά.

Ρώτησα κάποιους δικηγόρους τι θα συμβεί αν δε πληρώσω και μου είπαν ότι θα κληθεί να το πληρώσει η εταιρεία που νοίκιασα το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια αυτή θα μου ζητήσει τα ρέστα (κατα πολύ προσαυξημένα) και αν αρνηθώ θα πάει δικαστικά όπου και θα χάσω και θα αναγκαστώ να πληρώσω (απο 350 που είναι τώρα θα πάει κανα 1000ρικο). Οπότε λέω να μη μπλέξω άλλο. Φίλη φίλης Ιταλίδα μου είπε επίσης ότι είναι πάρα πολύ αυστηροί με αυτά και δε σε αφήνουν σε ησυχία.
 

blu3orion

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα σε όλους

Έχω κλείσει εισιτήρια για την Φλωρεντία 9 με 15 Δεκεμβρίου. Η πτήση θα είναι με Aegean μέχρι την Ρώμη και μετά σκοπεύω να πάρω τρένο μέχρι την Φλωρεντία. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν θα πρέπει να κλείσω εισιτήρια τρένου μέσω Internet ή θα μπορέσω εύκολα να βρω και από εκεί απ ευθείας? Γενικά θα προτιμούσα να τα πάρω απ ευθείας από εκεί αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο αυτό είναι ρίσκο και ξεμείνω στην Ρώμη. Επίσης μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει ποια θα είναι τα μέρη που θα πρέπει να πάω για αγορές σε επώνυμους οίκους π.χ prada gucci tods κτλπ και πως θα πάω? Επίσης προτάσεις για φαγητό και οτιδήποτε άλλο θα με βοηθούσαν πάρα πάρα πολύ μιας και είναι η πρώτη φορά που πηγαίνω Ιταλία.


Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων....

Κώστας
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.810
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Καλησπέρα σε όλους

Έχω κλείσει εισιτήρια για την Φλωρεντία 9 με 15 Δεκεμβρίου. Η πτήση θα είναι με Aegeanμέχρι την Ρώμη και μετά σκοπεύω να πάρω τρένο μέχρι την Φλωρεντία. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν θα πρέπει να κλείσω εισιτήρια τρένου μέσω Internetή θα μπορέσω εύκολα να βρω και από εκεί απ ευθείας? Γενικά θα προτιμούσα να τα πάρω απ ευθείας από εκεί αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο αυτό είναι ρίσκο και ξεμείνω στην Ρώμη.
Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεμείνεις. Το ρίσκο είναι να το κλείσεις εκ των προτέρων. Κι αν έχει καθυστέρηση η πτήση? Υπάρχουν άπειρα δρομολόγια, αργά, γρήγορα, ότι θες, όποτε θές.
 

gianni1966

Member
Μηνύματα
211
Likes
72
Επόμενο Ταξίδι
Λατρεμενη Αβανα...
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερικη(Περου,Βολιβια)
Καλησπερα Κωστα και σε σενα.
Αν διαθετεις συνδεση ιντερνετ, μπες στο site www.trenitalia.it .Εκει θα βρεις τα παντα σχετικα με τα δρομολογια των τραινων απο Ρωμη για Φλωρεντια.(ωρες αναχ/σης, διαρκεια ταξιδιου, τυπος τραινου, τιμη εισιτηριων κ.α.).
Ο κεντρικος σιδηρ/κος σταθμος στην Ρωμη, λεγεται Termini και μπορεις ευκολα να φθασεις σε αυτον με ταξι η μετρο. Προτιμοτερο να εκδωσεις τα εισιτηρια απο τα γκισε του σταθμου και να επιλεξεις καποιο τραινο Alta Velocita, που κανουν την διαδρομη σε 1.5 ωρα.Φυσικα ειναι πιο ακριβο το εισιτηριο.Σημειωσε οτι στον-ην υπαλληλο του γκισε θα αναφερεις τον προορισμο σου ως Santa Maria Novella, που ειναι ο κεντρικος σιδ/κος σταθμος τησ πολης.
Για φαγητο και στην Ρωμη και στην Φλωρεντια, θα σου προτεινα μικρες τρατοριες, εξω ομως απο τα πολυ τουριστικα μερη.
Ειναι οι περισσοτερες με πολυ καλο φαγητο και νορμαλ τιμες.
Μην παραλειψεις στην Φλωρεντια να αναζητησεις μικρα μαγαζακια με τυπικα προιοντα της Τοσκανης (τυρια, αλλαντικα και βεβαια κρασια μικρης παραγωγης).
Ειμαι σιγουρος οτι θα ενθουσιαστεις απο την Φλωρεντια.
Καλο σου ταξιδι και θα περιμενουμε τις εντυπωσεις σου!
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Σε ενημέρωσαν τα παιδιά για όλα! Και μένα η άποψή μου είναι να πάρεις εκεί τα εισητήρια, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρείς τρένο, έχει συνέχεια!!! όσο για τους γνωστούς οίκους μόδας-ρούχων, δε θυμάμαι οδό, αλλά κάπου εκεί που περπατάς στη Φλωρεντία θα τα βρείς και αυτά, μην αγχώνεσαι άδικα.... Είναι υπέροχη πόλη!!!
 

payton

Member
Μηνύματα
53
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
...
αν δεν κανω λαθος ολα τα "καλα" μαγαζια ειναι στην οδο via de' tornabuoni δεν ειναι τιποτα δυσκολο θα το βρεις αμεσως ειναι κοντα στο duomo ειχα επισκεφτει μια καλη τραττορια απεναντι απο το ποταμι δεν θυμαμαι το ονομα της αν το βρω θα γραψω.
 

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Φίλες και φίλοι συναγωνιστές. Η ένστασή μου προς το prefetto της Φλωρεντίας έγινε αποδεκτή!!! σήμερα έλαβα ειδοποίηση ότι τα τρία πρόστιμα που εκρεμούσαν είς βάρος μου για παράνομη είσοδο στη ZTL έχουν ακυρωθεί!

Σχεδιάζω ήδη το επόμενο ταξίδι στην Τοσκάνη...
 

hariskar

Member
Μηνύματα
162
Likes
66
Ταξίδι-Όνειρο
Ξανά Μπαλί
Στη Φλωρεντία μην παραλείψεις να φας στην Trattoria dell'Orto, δες εδώ: Florence night&day: Trattoria dell'Orto

Πήγαμε το 1ο βράδυ και πήγαμε και όλα τα υπόλοιπα! Μη τουριστική Τρατορία, πολύ καλό τοπικό φαγητό, πολύ καλός ο Αρθούρος (ιδιοκτήτης).
Επίσης να ακούσεις αυτόν στην στην Piazza de la siniora .
Αν σου αρέσει, αγόρασε το 2ο CD του, είναι καταπληκτικός, η ιδανική μουσική επένδυση για μια φοβερή πόλη...
 
Last edited by a moderator:

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.784
Likes
1.111
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
και (αν κατάλαβα καλά) αφού θα μείνεις μία βδομάδα τοσκάνη μη ξεχάσεις να επισκεφτείς την πανέμορφη Σιένα (μία ώρα με το λεωφορείο που είναι προτιμότερο από το τρένο γιατί σε αφήνει πιο κεντρικά στην σιένα, ο σταθμός του λεωφορείο απέχει ελάχιστα με τα πόδια από τον σταθμό τρένου Santa Maria Novella SMN)
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.226
Μηνύματα
884.337
Μέλη
38.918
Νεότερο μέλος
Gvar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom