Χαλκιδική: εμείς και ένα εκατομμύριο άλλοι

bloody mary

Member
Μηνύματα
527
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Σας επιτρέπω να αναφωνήσετε όλοι μαζί: Επιτέλους ένα travelstory και από την bloodymary.:clap: Έστω και από Ελλάδα.
Το γράφω τώρα που είναι ακόμα φρέσκο γιατί αν το αφήσω να ωριμάσει δε θα γραφτεί ποτέ (βλέπε Ρώμη:rolleyes:)
Χαλκιδική λοιπόν: Προορισμός χερσόνησος Σιθωνίας και διαμονή στο Νέο Μαρμαρά. Παρέα 10 ατόμων (3 ζευγάρια, 3 άγριοι μπόμπιρες (4-6χρ) και το κοριτσάκι μου (7χρ)).
Αναχώρηση 9/8 στις 6 το πρωί από τα πρώτα διόδια, κίνηση αρκετή και αρκετές μικρές στάσεις (τέκνα γαρ). Μεγάλη στάση στα Τέμπη για ανεφοδιασμό και φώτο και άφιξη στο Μαρμαρά αργά το μεσημέρι αφού κάναμε μια μεγάλη πατάτα και κοντέψαμε να κάνουμε το γύρο του ποδιού:roll:.
Ο Μαρμαράς τεράστιος και γεμάτος. Πρέπει να είχαν κόσμο και στις ταράτσες. Αχυρώνες θεωρητικά δεν υπήρχαν εκτός από αυτόν που είχαμε κλείσει εμείς για ξενοδοχείο. Μας είχε πονηρέψει η χαμηλή τιμή (60?) αλλά δεν βρίσκαμε κάτι άλλο όλοι μαζί. Όλο φιγούρα (παιδική χαρά, τηλεόραση, κλιματισμός) αλλά χωρίς βασικό εξοπλισμό (όπως εξαερισμό στο μπάνιο-τρύπα) και θεοβρώμικο. Έτσι μετά από το απαραίτητο ντερλίκωμα σε ένα καλό ταβερνάκι (Καραμήτσος νομίζω) κοντά στη θάλασσα (η τέλεια μελιτζανοσαλάτα) αναλώσαμε το απόγευμά μας σε κανονική φασίνα. Τουλάχιστον τα παιδιά όλες τις μέρες που μείναμε εκεί είχαν βρει τη χαρά τους με την παιδική χαρά.
Την επόμενη γνωρίσαμε το χωριό κάναμε ένα μπάνιο στην κοντινή παραλία κοντά σε αυτή του Πόρτο Καρράς απλώνοντας τις κορμάρες μας:haha: σε δωρεάν ξαπλώστρες ενός μπαρ πληρώνοντας φυσικά αδρά το iceteaμας (4?).
Δεύτερο μπάνιο στην καταπληκτική παραλία της Καλογριάς, πολύ κόσμος όπως παντού, αλλά καθαρά βαθιά τιρκουάζ νερά.
Την επόμενη μέρα ταλαιπωρηθήκαμε απίστευτα. Είπαμε να κάνουμε το γύρο του ποδιού ξεκινώντας από νότια και να βουτήξουμε στις Καβουρότρυπες. Καταρχήν ο δρόμος ήταν απογοήτευση, εντάξει η Σιθωνία έχει πολύ ωραίο δάσος (το φτύναμε σε όλη τη διαδρομή) άλλα πουθενά δεν βλέπαμε θάλασσα. Ο δρόμος είναι πολύ εσωτερικός και δεν περνάει ούτε καν κοντά από τα χωριά, τη διασταύρωση για Τορώνη αν υπήρχε δεν την είδαμε και κατεβήκαμε στη Σάρτη η οποία είχε μετατραπεί σε ένα μεγάλο τσαντίρι με όλα τα καράκια που είχαν έρθει για το πανηγύρι της Παναγιάς. Πήραμε οδηγίες και εφόδια και ξεκινήσαμε να βρούμε την παραλία. Η διασταύρωση για τις Καβουρότρυπες είναι στην πινακίδα «Πορτοκάλι» που ανέφερε η go2dbeach. Το τοπίο ένα από τα πιο εντυπωσιακά που έχω δει. Μου θύμισε πολύ τις Κολυμπήθρες της Πάρου και όπως και έκανα και εκεί, ευχήθηκα να ήταν Μάρτιος για να μπορούσα να κολυμπήσω και να το απολαύσω με την ησυχία μου. Δεν υπήρχε χώρος όχι για να απλώσουμε πετσέτα, αλλά ούτε για να αφήσουμε τη σαγιονάρα μας:shock:. Με βαριά καρδιά απορροφήσαμε όσο μπορούσαμε από το όμορφο τοπίο με τα μάτια μας και συνεχίσαμε το δρόμο μας. Κατεβήκαμε στο PortoParadiso, στην ακτή του Ονείρου, πουθενά δεν μπορούσαμε να βρούμε ούτε να παρκάρουμε. Τελευταία μας ελπίδα για μια τέλεια παραλία το Καρύδι στη Βουρβουρού. Πηγαίναμε, πηγαίναμε πουθενά το Καρύδι. Άρχισαν οι γκρίνιες τόσο από μικρούς όσο και από μεγάλους που τους τραβολογούσα:mad:. Επιτέλους το Καρύδι φάνηκε χώρος για τα αυτοκίνητα βρέθηκε, ακόμα και ένας μικρός χώρος στη σκιά μας καλωσόρισε και βουτήξαμε όλοι μαζί κατάκοποι στα ρηχά νερά. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν καθαρή παραλία, πως θα μπορούσε άλλωστε με τόσο κόσμο, άλλα ευχαριστηθήκαμε παιχνίδι με τα πιτσιρίκια που λατρεύουν τις ρηχές παραλίες.
Οι επόμενες 2 μέρες περάσαν λίγο δύσκολα χωρίς εκδρομές αφού μια ίωση γαστρεντερίτιδας ταλαιπώρησε κυρίως τους μικρούς που έπεφταν άρρωστοι ο ένας μετά τον άλλον:(.
Την Παρασκευή όλοι με τα στομάχια μας σε μια οριακή κατάσταση αποφασίσαμε να γιορτάσουμε τον Δεκαπενταύγουστο με μια κρουαζιέρα στον Άθω. Δυστυχώς την ίδια ιδέα είχαν και πολλοί άλλοι και προκειμένου να ψηθούμε ένα οχτάωρο στον ήλιο του καταστρώματος βρεθήκαμε στο εσωτερικό σαλόνι του καραβιού να τουρτουρίζουμε από τον δυνατό κλιματισμό και να βλέπουμε τις μονές invitro. Συμπέρασμα: η κρουαζιέρα δεν άξιζε τον κόπο. Τα καραβάκια προκειμένου να μην ενοχλούν τους μοναχούς περνούν πολύ μακριά από τις μονές, και η Ουρανούπολη, στην οποία γίνεται στάση για φαγητό, γεμίζει για δύο ώρες από τις ορδές που ξεχύνονται ταυτόχρονα από 5-6 καραβάκια με αποτέλεσμα να γίνεται το σώσε.
Την τελευταία μας μέρα είπαμε να την περάσουμε μέσα στη χλίδα:cool:. Σπα και μασάζ στο PortoCarras ενώ τα πιτσιρίκια λυσσάγανε στο miniclubτου ξενοδοχείου. Πραγματικά ανανεωμένοι και λαμπεροί από τα λάδια που μας άλειψαν, κατευθυνθήκαμε στις ψαροταβέρνες του χωριού και υπό την εντυπωσιακή συγκυρία αυγουστιάτικης πανσέληνου με ολική έκλειψη σελήνης φάγαμε την ωραιότερη αστακομακαρονάδα που έχω φάει στη «Θεσσαλονικιά». Ο λογαριασμός μας έκοψε λίγο την ανάσα αλλά δεν πτοηθήκαμε. Μετά από μια τελευταία βόλτα στο μικρό λούνα παρκ για να εκτονωθούν τα πιτσιρίκια μας, πήγαμε για ύπνο και νωρίς το πρωί αποχαιρετήσαμε την όμορφη αλλά πολύβουη χερσόνησο της Σιθωνίας.:)
 

Attachments

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
μπράβο bloodymary και του χρόνου
η χαλκιδική φέτος βούλιαξε (λογω ακριβών ακτοπλοικών )όπως καί παρα πολλά μέρη που μπορεί να πάει κάποιος με ιχ.
πέρσι τέλος αυγούστου πήγα στο πρώτο πόδι (ΑΦΥΤΟΣ)και αντιμετωπίσαμε τα ακριβώς αντίθετα με σάς, λίγος κόσμος,κανένα πρόβλημα με πάρκιν, πήγαμε καί εμεις
μεσαίο πόδι εκδρομή -όρμος παναγιάς-σάρτη -βουρβουρού-πορτο καρρας-μαρμαράς(απίστευτη μπουγάτσα στο γωνιακό εργαστήριο πάνω στο δρόμο) :lol::lol:

άντε και τού χρόνου
 
Μηνύματα
626
Likes
144
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Πιστεύω ότι είναι φαινόμενο, παράδοση! Κάθε χρόνο η Χαλκιδική βουλιάζει το μόνο σίγουρο!

Και ένα ανέκδοτο που ταιριάζει στην περίσταση:

Πάνε δύο Θεσσαλονικείς στον Παράδεισο.
"Ωραία δεν είναι εδώ ρε συ;"
"Καλά είναι ρε φίλε, αλλά σαν την Χαλκιδική δεν έχει!"
 

bloody mary

Member
Μηνύματα
527
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Κάτι που μου έκανε εντύπωση και ξέχασα να αναφέρω. Το Σάββατο το πρωί (μετά της Παναγίας) αποφασίσαμε να φάμε πρωινό έξω. Πήγαμε αρχικά στον υπέροχο Παρθενώνα, στον οποίο δεν είδαμε ψυχή (10 το πρωί) και κατεβήκαμε μετά στο Μαρμαρά και ψάχναμε μία ώρα να βρούμε ένα μαγαζί που να σερβίρει αυγά, κρέπες ή τέλος πάντων ένα πλούσιο πρωινό. Τζίφος μόνο τυρόπιτοειδή και σάντουιτς. Πιο εύκολο ήταν να βρούμε σουβλάκι εκείνη την ώρα. Μάλιστα μου είπαν ότι αυτό συμβαίνει γενικώς στη Μακεδονία. Έτσι είναι όντως?
 
Μηνύματα
626
Likes
144
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Μάλιστα μου είπαν ότι αυτό συμβαίνει γενικώς στη Μακεδονία. Έτσι είναι όντως?
Για πρωινό συνήθως ναι, μπουγάτσες, τυρόπιτες και τέτοια πράγματα. Δεν νομίζω να μπορείς να βρεις εύκολα αυγά και κρέπες και τέτοια πράγματα που τα έχουμε σαν φαγητό ας πούμε που μπορείς να φας από κρεπάδικα το μεσημερί και το βράδυ.

Αλλά, εντάξει, παντού έτσι δεν είναι;:roll:
 

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Πιο εύκολο ήταν να βρούμε σουβλάκι εκείνη την ώρα.
το δύσκολο θα ήταν να το ζητήσεις το σουβλάκι γιατί θα σε αρχίζανε στα ''με ψωμάκι?'' ''με αλοιφή?'' ''με κρέας?'' κτλ ακαταλαβίστικα :lol::lol::lol:

όλα αυτά βέβαια αν δεν έκανες το λάθος να ζητήσεις ''καλαμάκι''...:haha:
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
τι συμπεραίνω παιδιά απο τις αφηγήσεις πολλών φίλων που έκαναν διακοπές σε μέρη μας,οπως σαντορίνη ,χαλκιδική ,κλπ ...
στα σημεία αυτά ή αρχές καλοκαιριού δηλαδή ιούνιο ,ή τέλος δηλαδή τέλος σεπτέβρη ...ομως κατανοώ οτι λίγο δύσκολο αφού ειναι στην μέση τα σχολεία ,οπότε και εμείς ψαχνόμαστε κατω απο τα στίφη τουριστών σύν συντοπιτών κ.α. η καλή περίπτωση ειναι οσοι έχομε τα χωριά μας ,να την αράζομε εκεί ,και να κάνομε τις επιλεγμένες εξορμήσεις μας τριγύρω ...το προτιμώ αυτό .ωραίο το καλοκαίρι μας αλλα κουραστικό με τέτοιες εμπειρίες τελικα΄..
να ειμαστε ολοι καλά ..
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.785
Likes
18.176
Η Σιθωνία είναι πανέμορφη, αλλά Αύγουστο, όπως παντού στην Ελλάδα γίνεται χαμός, υπάρχει βρωμιά κτλ κτλ

Έχω πάει αρχές Ιουλίου αλλά και Αύγουστο και ήταν η μέρα με τη νύχτα. Καμία σχέση, νόμιζες ότι πήγες σε άλλο μέρος....

Ελλάς = γόπα στη παραλία, σκουπίδι στην άκρη του δρόμου, ice-tea 4 ευρώ και πάλι καλά, πετσέτα κολλητά με τον διπλανό σου.

Ποτέ ξανά....η αρχή έγινε και το ποτάμι δε γυρίζει πίσω...
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Η Σιθωνία είναι πανέμορφη, αλλά Αύγουστο, όπως παντού στην Ελλάδα ..
μαζί σου gts οχι άλλες πίκρες ....και να πληρώνεις τα πάντα σαν πίκλες !!!! (ωραίο το στιχάκι!!)
ωραία η ελλάδα μας αλλα ας την ξεμοναχιάζομε για να την ζήσομε !!! :bleh:
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.785
Likes
18.176
μαζί σου gts οχι άλλες πίκρες ....και να πληρώνεις τα πάντα σαν πίκλες !!!! (ωραίο το στιχάκι!!)
ωραία η ελλάδα μας αλλα ας την ξεμοναχιάζομε για να την ζήσομε !!! :bleh:
Ρενάτα, ήμουν το ΣΚ σε ωραία κατά τ'άλλα πόλη της Πελοποννήσου (Καλαμάτα) και η διαδρομή από Αθήνα προς τα κει, ήταν (όπως και πέρυσι) δράμα: οι φωτιές τα κατέστρεψαν όλα....σε όλη τη διαδρομή έβλεπες φαλακρούς λόφους, καμμένα και τα πανταχού παρόντα κίτρινα ξερόχορτα.

Οπότε επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω πια για την ύπαρξη της "όμορφης Ελλάδας μας". Δε τσιμπάμε πια....μιλάμε για μία μετριότατη χώρα πλέον, όπως τη καταντήσαμε
 

fourkas

Member
Μηνύματα
62
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
... που άραγε ...
Ταξίδι-Όνειρο
Καραιβική για ένα μήνα
/GTS και η Χαλκιδική - Κασσάνδρα με τα καμένα πρόπερσι έτσι ήταν. Το πράσινο ξαναβγαίνει και ξαναγεννιέται αλλά θα πρέπει να το προσέχουμε κι εμείς περισσότερο.
Βλέπε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο ( όπως μας έχουν καταντήσει κάποιοι )

/bloodymary , ελπίζω να πέρασες καλά, αλλά σε πληροφορώ ότι παρόλο που είμαι από κει, έχω να κάνω μπάνιο στις καβουρότρυπες 10 χρόνια. Τέτοιο μπάχαλο που γίνεται και τέτοιος χαμός δεν αξίζει, από τα ΣΚ του Ιουνίου ακόμα. Κάποτε ήμασταν 50 άνθρωποι. τώρα....
αλλά έχει κι άλλες παραλίες και για παιδιά που προφανώς δεν ξέρατε και δεν είναι εύκολα να τις βρείς από το δρόμο.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.785
Likes
18.176
/GTS και η Χαλκιδική - Κασσάνδρα με τα καμένα πρόπερσι έτσι ήταν. Το πράσινο ξαναβγαίνει και ξαναγεννιέται αλλά θα πρέπει να το προσέχουμε κι εμείς περισσότερο.
Βλέπε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο ( όπως μας έχουν καταντήσει κάποιοι )

/bloodymary , ελπίζω να πέρασες καλά, αλλά σε πληροφορώ ότι παρόλο που είμαι από κει, έχω να κάνω μπάνιο στις καβουρότρυπες 10 χρόνια. Τέτοιο μπάχαλο που γίνεται και τέτοιος χαμός δεν αξίζει, από τα ΣΚ του Ιουνίου ακόμα. Κάποτε ήμασταν 50 άνθρωποι. τώρα....
αλλά έχει κι άλλες παραλίες και για παιδιά που προφανώς δεν ξέρατε και δεν είναι εύκολα να τις βρείς από το δρόμο.
Με συγχωρείς, αλλά τα κ****χαρτα, η βρωμιά, τα αποτσίγαρα και τα εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια που είχα δει π.χ. στις Καβουρότρυπες, είναι το μισογεμάτο ή μισοάδειο ποτήρι?

Έλεος...και δεν το απευθύνω σε σένα φυσικά φίλτατε...απλά το παραμύθι και η φουστανέλα έχουν τα όρια τους.

ΥΓ http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=932578&lngDtrID=252

Τι ωραία χώρα...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.529
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom