Χαλκιδική: εμείς και ένα εκατομμύριο άλλοι

fourkas

Member
Μηνύματα
62
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
... που άραγε ...
Ταξίδι-Όνειρο
Καραιβική για ένα μήνα
... τις 'σύριγγες' που πατάς , που τις βάζεις ?!
Εμείς τα πετάμε ή κάποιοι από μας τελοσπαντων. Συμφωνώ ότι η συμπεριφορά πολλών δεν είναι η πρέπουσα. Μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι σ' αυτό. Σιγά-σιγά κάποτε θα βάλουμε στους άλλους μυαλό, θα βάλουμε κι εμείς οι ίδιοι περισσότερο.
Απλά, προσωπικά, δεν δέχομαι αυτή την ματαιοδοξία πολλών ότι ζούμε σε μια άσχημη χώρα, ότι όλα πάνε κατά διαόλου, ότι τίποτε δεν είναι σωστό, ότι τίποτα δε δουλεύει σωστά κλπ. Κάποια ή και πολλά δεν είναι σωστά, ναι, αλλά δεν θα πάω να ζήσω αλλού, δεν θα γκρινιάζω, δεν θα κλαίω, θα προσπαθήσω να αλλάξω, με όποιο τρόπο μπορώ και έχω στη διάθεσή μου, αυτή που ζω.
και κάτι μικρό να καταφέρω να κάνω θα είμαι ικανοποιημένος και θα χαμογελάσω.
... anyway, ξεφύγαμε και απο το θέμα του forum γενικά,
καλό απόγευμα
 

gionik

Member
Μηνύματα
53
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλικές Αλπεις
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική,Αρκτικός κύκλος
Κάτι που μου έκανε εντύπωση και ξέχασα να αναφέρω. Το Σάββατο το πρωί (μετά της Παναγίας) αποφασίσαμε να φάμε πρωινό έξω. Πήγαμε αρχικά στον υπέροχο Παρθενώνα, στον οποίο δεν είδαμε ψυχή (10 το πρωί) και κατεβήκαμε μετά στο Μαρμαρά και ψάχναμε μία ώρα να βρούμε ένα μαγαζί που να σερβίρει αυγά, κρέπες ή τέλος πάντων ένα πλούσιο πρωινό. Τζίφος μόνο τυρόπιτοειδή και σάντουιτς. Πιο εύκολο ήταν να βρούμε σουβλάκι εκείνη την ώρα. Μάλιστα μου είπαν ότι αυτό συμβαίνει γενικώς στη Μακεδονία. Έτσι είναι όντως?
Ειδικά στο Μαρμαρά σερβίρονται κρέπες και πρωινά σ' αρκετά μαγαζιά λ.χ. στο καφέ που είναι αμέσως μετά την Εθνική τράπεζα στην παραλία και είναι πολύ καλό
 

panos1979

Member
Μηνύματα
12
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Aιγυπτο
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Κορεα
Πιστεύω ότι είναι φαινόμενο, παράδοση! Κάθε χρόνο η Χαλκιδική βουλιάζει το μόνο σίγουρο!

Και ένα ανέκδοτο που ταιριάζει στην περίσταση:

Πάνε δύο Θεσσαλονικείς στον Παράδεισο.
"Ωραία δεν είναι εδώ ρε συ;"
"Καλά είναι ρε φίλε, αλλά σαν την Χαλκιδική δεν έχει!"
χαχαχαχαχα παρα πολυ καλο!!!!:haha:
 

panos1979

Member
Μηνύματα
12
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Aιγυπτο
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Κορεα
Με συγχωρείς, αλλά τα κ****χαρτα, η βρωμιά, τα αποτσίγαρα και τα εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια που είχα δει π.χ. στις Καβουρότρυπες, είναι το μισογεμάτο ή μισοάδειο ποτήρι?

Έλεος...και δεν το απευθύνω σε σένα φυσικά φίλτατε...απλά το παραμύθι και η φουστανέλα έχουν τα όρια τους.

ΥΓ in.gr - Νεκρή βρέθηκε η τελευταία αρκούδα στον Όλυμπο - Ειδήσεις - Ελλάδα

Τι ωραία χώρα...
GTS συμφωνω απολυτα μαζι σου!Η Ελλαδα εχει κατανητσει απ τις ορδες των βαρβαρων ενα απολυτο χαος σκουπιδιων και βρωμιας!Τουλαχιστον εμεις που επιλεγουμε αλλους μακρυνους προορισμους δε θα χουμε τυψεις οτι θ ανηκουμε στο συρφτο.Κριμα ενα τετοι στολιδι να πεσει στα χερια ενος απ τους πιο αθλιους κ βρωμιους λαους του κοσμο.
 
Μηνύματα
4
Likes
0
Σας επιτρέπω να αναφωνήσετε όλοι μαζί: Επιτέλους ένα travelstory και από την bloodymary.:clap: Έστω και από Ελλάδα.
Το γράφω τώρα που είναι ακόμα φρέσκο γιατί αν το αφήσω να ωριμάσει δε θα γραφτεί ποτέ (βλέπε Ρώμη:rolleyes:)
Χαλκιδική λοιπόν: Προορισμός χερσόνησος Σιθωνίας και διαμονή στο Νέο Μαρμαρά. Παρέα 10 ατόμων (3 ζευγάρια, 3 άγριοι μπόμπιρες (4-6χρ) και το κοριτσάκι μου (7χρ)).
Αναχώρηση 9/8 στις 6 το πρωί από τα πρώτα διόδια, κίνηση αρκετή και αρκετές μικρές στάσεις (τέκνα γαρ). Μεγάλη στάση στα Τέμπη για ανεφοδιασμό και φώτο και άφιξη στο Μαρμαρά αργά το μεσημέρι αφού κάναμε μια μεγάλη πατάτα και κοντέψαμε να κάνουμε το γύρο του ποδιού:roll:.
Ο Μαρμαράς τεράστιος και γεμάτος. Πρέπει να είχαν κόσμο και στις ταράτσες. Αχυρώνες θεωρητικά δεν υπήρχαν εκτός από αυτόν που είχαμε κλείσει εμείς για ξενοδοχείο. Μας είχε πονηρέψει η χαμηλή τιμή (60?) αλλά δεν βρίσκαμε κάτι άλλο όλοι μαζί. Όλο φιγούρα (παιδική χαρά, τηλεόραση, κλιματισμός) αλλά χωρίς βασικό εξοπλισμό (όπως εξαερισμό στο μπάνιο-τρύπα) και θεοβρώμικο. Έτσι μετά από το απαραίτητο ντερλίκωμα σε ένα καλό ταβερνάκι (Καραμήτσος νομίζω) κοντά στη θάλασσα (η τέλεια μελιτζανοσαλάτα) αναλώσαμε το απόγευμά μας σε κανονική φασίνα. Τουλάχιστον τα παιδιά όλες τις μέρες που μείναμε εκεί είχαν βρει τη χαρά τους με την παιδική χαρά.
Την επόμενη γνωρίσαμε το χωριό κάναμε ένα μπάνιο στην κοντινή παραλία κοντά σε αυτή του Πόρτο Καρράς απλώνοντας τις κορμάρες μας:haha: σε δωρεάν ξαπλώστρες ενός μπαρ πληρώνοντας φυσικά αδρά το iceteaμας (4?).
Δεύτερο μπάνιο στην καταπληκτική παραλία της Καλογριάς, πολύ κόσμος όπως παντού, αλλά καθαρά βαθιά τιρκουάζ νερά.
Την επόμενη μέρα ταλαιπωρηθήκαμε απίστευτα. Είπαμε να κάνουμε το γύρο του ποδιού ξεκινώντας από νότια και να βουτήξουμε στις Καβουρότρυπες. Καταρχήν ο δρόμος ήταν απογοήτευση, εντάξει η Σιθωνία έχει πολύ ωραίο δάσος (το φτύναμε σε όλη τη διαδρομή) άλλα πουθενά δεν βλέπαμε θάλασσα. Ο δρόμος είναι πολύ εσωτερικός και δεν περνάει ούτε καν κοντά από τα χωριά, τη διασταύρωση για Τορώνη αν υπήρχε δεν την είδαμε και κατεβήκαμε στη Σάρτη η οποία είχε μετατραπεί σε ένα μεγάλο τσαντίρι με όλα τα καράκια που είχαν έρθει για το πανηγύρι της Παναγιάς. Πήραμε οδηγίες και εφόδια και ξεκινήσαμε να βρούμε την παραλία. Η διασταύρωση για τις Καβουρότρυπες είναι στην πινακίδα «Πορτοκάλι» που ανέφερε η go2dbeach. Το τοπίο ένα από τα πιο εντυπωσιακά που έχω δει. Μου θύμισε πολύ τις Κολυμπήθρες της Πάρου και όπως και έκανα και εκεί, ευχήθηκα να ήταν Μάρτιος για να μπορούσα να κολυμπήσω και να το απολαύσω με την ησυχία μου. Δεν υπήρχε χώρος όχι για να απλώσουμε πετσέτα, αλλά ούτε για να αφήσουμε τη σαγιονάρα μας:shock:. Με βαριά καρδιά απορροφήσαμε όσο μπορούσαμε από το όμορφο τοπίο με τα μάτια μας και συνεχίσαμε το δρόμο μας. Κατεβήκαμε στο PortoParadiso, στην ακτή του Ονείρου, πουθενά δεν μπορούσαμε να βρούμε ούτε να παρκάρουμε. Τελευταία μας ελπίδα για μια τέλεια παραλία το Καρύδι στη Βουρβουρού. Πηγαίναμε, πηγαίναμε πουθενά το Καρύδι. Άρχισαν οι γκρίνιες τόσο από μικρούς όσο και από μεγάλους που τους τραβολογούσα:mad:. Επιτέλους το Καρύδι φάνηκε χώρος για τα αυτοκίνητα βρέθηκε, ακόμα και ένας μικρός χώρος στη σκιά μας καλωσόρισε και βουτήξαμε όλοι μαζί κατάκοποι στα ρηχά νερά. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν καθαρή παραλία, πως θα μπορούσε άλλωστε με τόσο κόσμο, άλλα ευχαριστηθήκαμε παιχνίδι με τα πιτσιρίκια που λατρεύουν τις ρηχές παραλίες.
Οι επόμενες 2 μέρες περάσαν λίγο δύσκολα χωρίς εκδρομές αφού μια ίωση γαστρεντερίτιδας ταλαιπώρησε κυρίως τους μικρούς που έπεφταν άρρωστοι ο ένας μετά τον άλλον:(.
Την Παρασκευή όλοι με τα στομάχια μας σε μια οριακή κατάσταση αποφασίσαμε να γιορτάσουμε τον Δεκαπενταύγουστο με μια κρουαζιέρα στον Άθω. Δυστυχώς την ίδια ιδέα είχαν και πολλοί άλλοι και προκειμένου να ψηθούμε ένα οχτάωρο στον ήλιο του καταστρώματος βρεθήκαμε στο εσωτερικό σαλόνι του καραβιού να τουρτουρίζουμε από τον δυνατό κλιματισμό και να βλέπουμε τις μονές invitro. Συμπέρασμα: η κρουαζιέρα δεν άξιζε τον κόπο. Τα καραβάκια προκειμένου να μην ενοχλούν τους μοναχούς περνούν πολύ μακριά από τις μονές, και η Ουρανούπολη, στην οποία γίνεται στάση για φαγητό, γεμίζει για δύο ώρες από τις ορδές που ξεχύνονται ταυτόχρονα από 5-6 καραβάκια με αποτέλεσμα να γίνεται το σώσε.
Την τελευταία μας μέρα είπαμε να την περάσουμε μέσα στη χλίδα:cool:. Σπα και μασάζ στο PortoCarras ενώ τα πιτσιρίκια λυσσάγανε στο miniclubτου ξενοδοχείου. Πραγματικά ανανεωμένοι και λαμπεροί από τα λάδια που μας άλειψαν, κατευθυνθήκαμε στις ψαροταβέρνες του χωριού και υπό την εντυπωσιακή συγκυρία αυγουστιάτικης πανσέληνου με ολική έκλειψη σελήνης φάγαμε την ωραιότερη αστακομακαρονάδα που έχω φάει στη «Θεσσαλονικιά». Ο λογαριασμός μας έκοψε λίγο την ανάσα αλλά δεν πτοηθήκαμε. Μετά από μια τελευταία βόλτα στο μικρό λούνα παρκ για να εκτονωθούν τα πιτσιρίκια μας, πήγαμε για ύπνο και νωρίς το πρωί αποχαιρετήσαμε την όμορφη αλλά πολύβουη χερσόνησο της Σιθωνίας.:)


ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΠΛΑ ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥΚΟΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΑΤΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΗΡΕΜΟ..! ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΛΙΟΥΡΙ ΠΟΡΤΟ ΒΑΛΙΤΣΑ ! ΨΑΞΕ ΤΟ !
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.146
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΠΛΑ ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥΚΟΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΑΤΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΗΡΕΜΟ..! ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΛΙΟΥΡΙ ΠΟΡΤΟ ΒΑΛΙΤΣΑ ! ΨΑΞΕ ΤΟ !
Συμφωνω μαζι σου ειδικε αλλα μην γραφεις με κεφαλαια...
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Απαγορεύονται τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ, στον τίτλο του μηνύματος αλλά και στο περιεχόμενό του. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε bold χαρακτήρες. Eκτός του ότι είναι κουραστικό για αυτόν που διαβάζει το post με τους κεφαλαίους χαρακτήρες, γενικότερα ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι "φωνάζετε", οπότε η άσκοπη και συνεχή χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις.
http://www.travelstories.gr/rules.php
 

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.293
Likes
1.358
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
υπαρχουν και ησυχες παραλιες... Εμεις πηγαιναμε μεταξυ χανιωτη και πευκοχωρι σε ενα μπιτσ μπαρ ησυχο, εκει που ειναι οι βιλες του κωνσταντινιδη! Χαλαρωτικη ωραια μουσικη και ησυχια! Πολυ καλο καφε και δεν εχει κολλητα τη ξαπλωστρα του διπλανου σου... Και χωρις μπαλακια τενισ!!!
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΛΙΟΥΡΙ ΠΟΡΤΟ ΒΑΛΙΤΣΑ ! ΨΑΞΕ ΤΟ !
Εντάξει το καταλάβαμε, διαφημίζεις το Πόρτο Βαλίτσα, δεν χρειάζεται να το κάνεις και στα 3 από τα 3 μηνύματα σου.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.146
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εντάξει το καταλάβαμε, διαφημίζεις το Πόρτο Βαλίτσα, δεν χρειάζεται να το κάνεις και στα 3 από τα 3 μηνύματα σου.
Ισως ειναι καποιο μελος της οικογενειας Λαγουδακη. Που το προβλημα; Ωραιο μερος αλλα λιγο (εως πολυ) απομερο.
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Πολλή μούρη πουλάνε ρε φίλε. Έμεινα πριν 3 χρόνια. Απαράδεκτο σέρβις. Μας κοιτούσαν λες και έβλεπαν έντομα. Σαφής διαχωρισμός πελατών, ανάλογα με το βαλάντιο τους, κάποιους τους περιφρονούσαν εντελώς. Το μέρος πολύ καλό, υπέροχη θέα, αλλά μόνο βράχια. Την έχουν δει κάπως, έχασαν πολλή πελατεία λόγω τουπέ και τώρα αναγκάζονται να μπαίνουν εδώ μέσα για να "ψαρεύουν" πελάτες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.233
Μηνύματα
884.409
Μέλη
38.920
Νεότερο μέλος
KoR

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom