Σερβία πληροφοριες για βελιγραδι

Dva Srca

Member
Μηνύματα
558
Likes
1.053
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Να σου πω κι εγώ με τη σειρά μου ότι η περιοχή της Beogradska Arena δεν έχει κάτι το ενδιαφέρον να δεις, οπότε μιας και η συγκοινωνία είναι αρκετά τακτική, προτίμησε να μείνεις κάπου κοντά στο κέντρο, όπως είπαν και οι προλαλήσαντες. Η περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού έχει το καλό ότι είναι κόμβος που συνδέει σχεδόν όλες τις συγκοινωνίες της πόλης, οπότε θα έχεις πολλές επιλογές μετακίνησης. Από ξενοδοχεία φθηνά κλπ δυστυχώς δεν ξέρω πολλά, γιατί όταν πηγαίνω μένω σε φίλους, ωστόσο αν σε ενδιαφέρει η ιδέα του χόστελ, ξέρω 2 καλά, το Chillton Hostel κοντά στο ναό του Αγ. Σάββα στο οποίο έχω μείνει και είναι συμπαθητικό με πολύ καλό προσωπικό (αλλά χωρίς πολλές ανέσεις) και μου χαν πει πολύ καλά λόγια για το Hostelche, μόνο που δεν έχω εξακριβώσει ο ίδιος αν είναι όντως καλό.
 

eleni70

Member
Μηνύματα
341
Likes
132
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
σας ευχαριστω πολυ ολους...
τελικα μετα απο αναζητηση κατεληξα σε καποια απαρτμεντς κοντα στο κεντρο απ' οτι ειδα στο χαρτη με πολυ καλες τιμες κ παροχες (για 4 ατομα περιπου 120-130 ευρω) τις δυο διανυκτερευσεις....
earth citizen ευχαριστω για τα τιπς κ το λινκ,πολυ χρησιμο...
sfakhania θα το τσεκαρω κ το ξενοδοεχειο, πριν κλεισω οριστικα..
dva srca δεν ειμαστε ολοι για χοστελ...εχουμε κ δυσκολους στην παρεα...ευχαριστω παντως...
 

VIVIANROADS

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
καλησπέρα
λοιπόν ειμάστε κι εμείς δύο rammstein fans και θέλουμε να κάνουμε το βήμα για το βελιγράδι, θα πάμε με τρένο και έχουμε γενικά αμφιβολίες σχετικά με το ταξίδι κατα πόσο είναι ασφαλές και τέτοια πράγματα.
Ξέρετε αν υπάρχει κάποιο οργανωμένο group το οποίο ξεκινάει με σκοπό να φτάσει στο βελιγράδι;
εσείς θα πάτε με τρένο; αν θέλετε να βοηθήσετε στείλτε email στο παρακάτω
[email protected]
ευχαριστούμε
 

Lalibela

Member
Μηνύματα
330
Likes
47
πηγαινουν και λεωφορεια.....
17 ωρες μεχρι 21 εχω κανει με τις στασεις στα συνορα....
Θυμαμαι τον Πατρικαλο ...που ημουν πολυ ευχαριστημενη Ασκληπιου 3,
τηλ 3628812
εχω παρει και τις 3 εταιρειες(δεν θυμαμαι τα ονοματα των αλλων καπου εχω καρτες ) ....με τον Πατρικαλο γουσταρα πο πολυ αλλα και οι 3 ειναι πολυ καλες.Ασφαλεια υπαρχει, εγω ταξιδευα και ημουν λυκειο οι υπολοιποι φοιτητες γυρω στα 20 το πολυ 25 και λιγοι Σερβοι .
Καλα..... ειναι με το λεωφορειο αλλα πιανεσαι δεν μπορεις να κοιμηθεις
καλυτερα το τρενο που ειναι τα ιδια βεβαια ...αλλα περπατας ....και γενικα εχει ανεση μην το συζητας.
Με τρενο δεν εχω παει ...δεν θυμαμαι κιολας τι γινοταν πριν 10 χρονια το εψαχνα αλλα δεν ειχε??θα σε γελασω ,ειχε μονο απο Θεσσαλονικη?Παντως ειχα καταληξει στο λεωφορειο.
Η ασφαλεια οταν ταξιδευεις ειναι κατι το σχετικο πρεπει να εχεις τα ματια σου 14 και να μην εμπιστευεσαι κανενα ...οτι δηλαδη μας ελεγε η μαμα πριν μας στειλει στο περιπτερο....ΜΗΝ ξεχνιεσαι τα ιδια ισχυουν απο τοτε δεν αλλαξε κατι (τα λεω για να τα ακουω και γω)

υγ, ποσο ειχε το εισητηριο για rammstein?
 

eleni70

Member
Μηνύματα
341
Likes
132
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
καλησπέρα
λοιπόν ειμάστε κι εμείς δύο rammstein fans και θέλουμε να κάνουμε το βήμα για το βελιγράδι, θα πάμε με τρένο και έχουμε γενικά αμφιβολίες σχετικά με το ταξίδι κατα πόσο είναι ασφαλές και τέτοια πράγματα.
Ξέρετε αν υπάρχει κάποιο οργανωμένο group το οποίο ξεκινάει με σκοπό να φτάσει στο βελιγράδι;
εσείς θα πάτε με τρένο; αν θέλετε να βοηθήσετε στείλτε email στο παρακάτω
[email protected]
ευχαριστούμε
δεν γνωριζω αν υπαρχει κατι οργανωμενο...εμεις θα παμε με αυτοκινητο...
σιγουρα ειναι ασφαλες με το τρενο...γιατι να μην ειναι αλλωστε??

γνωριζω καποιους που θα πανε επισης με αυτοκινητο, αν υπαρχει χωρος κ ειστε διατεθιμενοι να συμμετεχετε στα εξοδα θα ενημερωσω με μνμ...
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
μια κ οι rammstein δεν μας κανουν την χαρη να ελθουν στην ελλαδα, αποφασισαμε να παμε να τους δουμε στο βελιγραδι...
Χμμ..το ότι τελικά σας έκαναν τη χάρη και έρχονται Ελλάδα 28/6 το μάθατε?? Καθυστέρησαν όμως βρε παιδί μου κι αυτοί και δε σας πρόλαβαν!!
Δεν πειράζει, πρώτον θα τους δείτε νωρίτερα και δεύτερον έχετε και ωραιότατο ταξιδάκι να κάνετε εξαιτίας τους;)
 

eleni70

Member
Μηνύματα
341
Likes
132
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
ναι το εμαθα, αλλα πιστεψε με δεν στεναχωρεθηκα καθολου, γιατι οπως ειπες ειναι το ωραιοτατο ταξιδακι που θα κανουμε κ για μας τους βορειοελλαδιτες τι Αθηνα, τι Βελιγραδι? μηπως ειναι καλυτερα το βελιγραδι???
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά

bikthes

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
σε ευχαριστω μαριντιμ αν και θαθελα πιο συγκεκριμενες πληροφοριες αλλα μαλλον τα παιδια δεν εχουν παει...
Μόλις επέστρεψα από Βελιγράδι! Για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν μια εκδρομή...Πρακτικά θέματα:Καταρχήν ταξίδεψα με ταυτότητα νέου τύπου και με τρένο απο Θεσσαλονίκη. 'Εφυγα με το τρένο που αναχωρεί στις 5 το απόγευμα και φτάνει κατα τις 8-9 το πρωί(δε φτάνει στις 6 το πρωί όπως αναγράφεται). Καρβουνιάρης, απλό εισιτήριο, χαλαρά από κόσμο και ψιλοκαπνίζεις μέσα(περίπου 68 ευρώ με επιστροφή).Σε μία ώρα φτάνει Ειδομένη, όπου έχει ανοιχτά duty Free(καλύτερα ψωνίζουμε από εκεί, στην επιστροφή ήταν κλειστά. Για τους καπνιστές:Στη Σερβία δεν έχει παντου καπνό, όλες τις μάρκες, αλλά τα τσιγάρα είναι πάμφθηνα γύρω στο 1.20 ευρώ τα πακέτα και στα 2 ευρώ οι καπνοί, οπότε βολευόμαστε με τσιγάρα από εκεί).Στάση μισάωρη στην Ειδομένη και έλεγχος και μετά κατευθείαν στάση Σκόπια και έλεγχος όπου έχουμε στυλό και σημειώνουμε τα στοιχεία μας σ ένα χαρτάκι που μας δίνουν.Μετά πάλι μισάωρες στάσεις ξανά Σκόπια και πάλι Σερβία σύνορα.

Άφιξη στο Βελιγράδι, μπορούμε στο σταθμό να κάνουμε συνάλλαγμα. Η πόλη είναι πανεύκολη και οι κάτοικοι πολύ εξυπηρετικοί, περπατάμε και ρωτάμε κυρίως νεολαία που γνωρίζει αγγλικά... Καλό είναι να αγοράσουμε χάρτη ή να εκτυπώσουμε από το google τα βασικά, πχ τη διαδρομή από το σταθμό ως τον τόπο διαμονής. Έμείς νοικιάσαμε μέσω ιντερνετ μία ανακαινισμένη γκαρσιονέρα( είμαστε πολύ ευχαριστημένοι) στο κέντρο σχεδόν, μέσω του beorent( Ή google, beograde appartments), 36 ευρώ τη βραδιά(χωρούν 2-3 άτομα), το optimist studio. Kαλή θέρμανση, κουζινούλα, αλλά δεν έχει μπαλκόνι θέα, για όσους θέλουν. Έποικοινωνήσαμε μέσω mail από Ελλάδα, δε χρειάζεται να συμπληρώσετε τα αληθινά σας στοιχεία επακριβώς, δε ζητούν ταυτότητα και τηλεφωνήσαμε από Ελλαδα για σίγουρα( εύκολη συνεννόηση).Όταν φτάσαμε Βελιγράδι πήραμε τηλεκάρτα και τηλ για να μας φέρουν τα κλειδιά έξω από την πολυκατοικία, όπου φτάσαμε εύκολα ρωτώντας. Όταν τηλ από Ελλάδα προσθέτουμε κωδικούς, όταν τηλ από εκεί αφαιρούμε τα 3 πρώτα νούμερα και προσθέτουμε 0(κάπως έτσι...) Δεν χρεώνουν παραπάνω στο τσεκ ιν και στο τσεκ out, οπότε έχει πλεονέκτημα στο να μην περιφέρεσαι άδικα όταν πας και όταν φεύγεις. Μόλις βγεις από το σπίτι ρωτας κατευθείαν ή αυτόν που θα σου φέρει τα κλειδιά πχ. πού είναι το φρούριο Καλεγκμεντάν, ο ποταμός Σάβα για βόλτα, η σκαντάρσκα οδός που έχει μαγαζάκια με φαί και μουσική για το βράδυ(εμείς φάγαμε στα 3 καπέλα και μείναμε ευχαριστημένοι), και την οδό με τα μαζεμένα μπαράκια. Έχουν φοβερά γκριλ(πλεσκαβιτσα= μπιφτέκι, κιμάδες, χοιρινά σχάρας, τεράστια κρύα σάντουιτς ή σεντβίτσι στη γλώσσα τους,από σαλάτες κυρίως αγγουροντομάτες), τρώμε άφοβα από παντού και από το δρόμο στα όρθια. Η αγορά τους είναι στη knez μιχαήλοβα, αλλά για ψώνια δεν, γιατί οι τιμές είναι Ελλάδας, το ίδιο και για μπλούζες πχ της partizan γύρω στα 60 ευρώ, οπότε δεν...Τσιγάρα, σοκολάτες ναι! Ήπιαμε μπύρες και πήρα και ένα μπουκάλι ρακι δαμάσκηνο 7 ευρώ , 50%αλκοόλ, δεν ξετρελάθηκα. Οι τιμές είναι περίπου στο 1/3 με τις Ελλάδας, δηλ. καφές 2 ευρώ, ταβέρνα καλή, χωρίς πολλά κρασιά γύρω στα 10-15 το άτομο, ταβερνάκια-γκριλ στα 5 ευρώ το άτομο, κυριλέ μπαράκι 4 ευρώ το ποτό, κλάμπ 3 ευρώ το ποτό( βάζουν λίγο ποτό, παίζει χαζομπίτια, δεν ξετρελάθηκα, αλλά για βόλτα οκ!) Οι άνθρωποι είναι πανύψηλοι, οι γυναίκες κορμάρες και όλοι εξυπηρετικότατοι...Ως πόλη για 3 ημέρες που πήγα τώρα το Δεκέμβρη είναι ωραία(δεν είναι Παρίσι), ίσως να ήταν καλύτερα την άνοιξη που θα είναι ανθισμένα και τα πάρκα... Αναχωρήσαμε στις 10 το βράδυ και φτάσαμε Θεσ/νίκη κατά τις 2(πάλι άσχετα με τις ώρες άφιξης που δίνουν οι σταθμοί), αλλά ήμασταν χαλαρα στα κουπέ και κοιμόμασταν συνέχεια, οπότε οκ!Εντυπώσεις οι καλύτερες! Πιστεύω για ένα ταξιδάκι Παρασκευής- Τρίτη επιστροφή, ιδίως για Βορειοελλαδίτες είναι ό,τι πρέπει για γύρω στα 200 ευρώ με εισιτήρια , διαμονή, φαγητο κτλ. Ελπίζω να μην σας κούρασα...
 

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
1.356
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
Να φατε οπωδηποτε πλετσκαβιτσα (δεν ξερω αν το λεω σωστα). Ειναι σαν χαμπουρκερ αλλα πολυ τελειο! Με μπιφτεκι σπιτικο που ψηνεται μπροστα σου! Και το ψωμακι ειναι φρεσκο και απο πανω βαζουν βουτυρο! Να βαλετε και μια ροζ σως καυτερη! Μιαμ!μιαμ! Εχει ενα παιζοδρομο με μαγαζια (με επωνυμα ρουχα σε τιμες ιδιες ή και λιγο μεγαλυτερες απο τα δικα μας) την Κνεζ Μιχάιλοβα και καταλυγει στο φρούριο Kalemegdan! Εκει ειναιι και το πολεμικο μουσειο χωρις εισητηριο γιατι ειναι ναρκες και οχηματα στο παρκο μεσα. Να πατε και στον πυργο Νεμποησα οπου κρατουσαν φυλακισμενο τον Ρηγα Φεραιο.! Ειναι φανταστηκα! Γενικα ο κοσμος κανει πολυ βολτα στα παρκα και στο χωρο με το φρουριο! Θα δειτε νεους να καθονται παρεες παρεες και να πινουν τα ποτα τους και να περναν πολυ ωραια! Φυσικα θα βγαλετε φωτογραφιες με θεα τον Δουναβη και τον παραποταμο του Σαββα. Να δειτε ακομα τα κατεστραμμένα ακόμη κτήρια από τον πόλεμο. Απο διαμονη εμεις μειναμε στο Continental Hotel Beograd και πληρωσαμε 80ευρω το δικλινο πέρυσι (δεν ξερω γιατι το βγαζει 100ευρω το booking τωρα) και ηταν πολυ καλο ξενοδοχειο (το παλιο ιντερκοντινενταλ). Στο ξενοδοχειο εχει μπουφε με 10ευρω περιπου το ατομο που τρως οοοοοοοοοτι θελεις! Μαλιστα εχει τα παντα και ειναι πολυ ωραια μαγειρεμένα! Αξιζει ενα γευμα! Εμεις ειχαμε παει με αεροπλανο απο θεσσαλονικη με τη σερβικη εταιρια yat! περιπου 1,5 ωρα και κοστιζει απο 170 - 190ευρω (ψιλοπολλα, ξερω....) . Λεεει να πατε και να μεινετε και ενα βραδυ Νοβισαντ! Φανταστικη πολη. Ειχαμε πληρωσει 40ευρω το ταξι και μας πηγε, νομιζω 1-2 ωρες (90χλμ) (αν θυμαμαι καλα)! Και εκει εχει πολλα παρκα και κτιρια ωραια! Στο νοβισαντ υπαρχει και μια ωραια καφετερια με θεα το Δουναβη αλλα δεν θυμαμαι, μας την προτεινε ο ταξιτζης. Εκει επειδη φυσουσε, το μαγαζι σου δινει κουβερτα φλις και τη ριχνεις πανω σου για να μη κρυωσεις!Τα ταξι στο νοβισαντ ειναι τζαμπα, ειχαμε πληρωσει 24ευρω ολη μερα τον ταξιτζη να μας κανει βολτα 4 ατομα και να μας πηγαινει για καφε και το ταξιμετρο να γραφει! Τον κερνουσαμε και αυτον μια πορτοκαλαδα και μας εβγαζε φωτογραφιες! Μου ειχε κανει εντυπωση που ο κακομοιρης το χαιροταν που ηταν μαζι μας και μαλιστα τη δευτερη μερα το πηγε το ταξι και για πλυσιμο επειδη θα μπαιναμε εμεις και ηθελε να μας περιποιηθει!
Γενικα μου εχει μεινει ποσο σιλοξενοι και προθυμοι να σε εξυπηρετησουν ειναι! Μας πανε παρα πολυ! Με το που ακου Ελληνες τρελαινονται! Α!!!!! Στο βελιγραδι να πατε ενα βραδυ στην περιοχη ΣΚΑΝΤΑΡΛΙΑ που ειναι νυχτερινα μαγαζια! Παλια ηταν η μποεμ περιοχη τους που μαζευονταν οι καλλιτεχνες!
 

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
1.356
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
μεχρι να τα γραψω με προλαβε ο συμφορουμιτης!
Απο πιατα να φατε καρατζορτζεβιτσ! Ειναι σαν σνιτσελ - ρολο ομως . Εμεις ειχαμε φαει νομιζω στην ταβερνα "?" (ερωτηματικο). Ηταν πολυ καλη!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.224
Μηνύματα
884.282
Μέλη
38.917
Νεότερο μέλος
drsofika

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom