το ωραιότερο ελληνικο χωριο ειναι......

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
-παλαιος αγιος αθανασιος στο καιμακτσαλαν...ευρωπαικων προδιαγραφων χειμερινος προρισμος.εχουν αναπαλαιωθει,αναστιλωθει χτιστει τα παντα,δεν εχει μονιμους κατοικους αλλα τον λατρευω κι ας ειναι ενα τουριστικο χωριο..

-ζαγοροχωρια..αυθεντικα μοναδικα πανεμορφα..τα γεφυρια,ο βοιδοματης ο βικος..μικρο και μεγαλο παπιγκο..

-μετσοβο..μεγαλη μου αγαπη..υπεροχες εικονες της ηπειρου αυθεντικος οικισμος καταπληκτικες ταβερνες..

-και φυσικα το πηλιο με πρωταγωνιστρια τη μακρυνιτσα..
 

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
112
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
κάτι παθαίνω με τα χωριά στα νησιά...
οπότε, παρότι αγαπώ άλλο περισσότερο, προσπαθώντας να είμαι αντικειμενική (όσο γίνεται όταν το κριτήριο της ομορφιάς είναι υποκειμενικό) θα πω τον οικισμό της Σύμης
 

the Lycan

Member
Μηνύματα
215
Likes
90
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη...10 και σήμερα..
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
ανωγεια-κουφη-αργυρουπολη-ζωνιανια-ασι γωνια-ψηλορειτης,για ολα τα καλα του
αερα φυση φαγητο ποτα
και κυριως για τους ανθρωπους
ανώγεια , ασί γωνιά ρεεεεεεεεεε
έχουμε ακούσει πολύ καλά λόγια και τις Αρχάνες ( από άποψη αρχιτεκτονικής τουλάχιστον) αλλά δυστυχώς δεν έχω πάει
( πού είναι εκείνο το club που λέγαμε σε άλλο topic με τον orest???)

τώρα για τις Δρακόλιμνες, προσυπογράφω,....αυτή της Τύμφης που ανέβηκα πριν χρόνια, άξιζε όλες τις ώρες της ανάβασης!!!!!

... Το Νυμφαίο δεν είναι χωριό είναι απλά μια απάτη, ένα θεατρικό σκηνικό... τα πάντα φτιαχτά, τα πάντα ψεύτικα... που είναι η αυθεντική ζωή του χωριού, που οι κάτοικοι?? ευχαριστώ πολύ αλλά δεν θα πάρω...δεν θα πάω σε ένα μέρος που έχει φτιαχτεί για την τέρψη των ματιών του τουρίστα... σε όσους αρέσει να το χαίρεστε... τόσα ξέρετε τόσα λέτε...
Πιστεύετε όλοι εσείς που σας γοητεύει το σημερινό Νυμφαίο ότι στα χρόνια της ακμής του το χωριό ήταν ακριβώς έτσι? ...... Δεν υπήρχαν άραγε χαμόσπιτα στο τότε Νυμφαίο? ......και σοκκάκια χαλασμένα και όλα τα αναγκαία κακά που υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν παντού...δεν είναι ένα υπέροχα όμορφο παραδοσιακό χωριό, είναι ένα καταπληκτικά κατασκευασμένο θεατρικό σκηνικό, που αρέσει αλλά ξενίζει.... Πες τε μου τι διαφορά θα είχε από το Νυμφαίο ένα σύγχρονο χωριό χτισμένο σήμερα στο πουθενά με παραδοσιακή αρχιτεκτονική κατασκευασμένο καθαρά και μόνο για τουριστικούς σκοπούς? Κάπως έτσι το βλέπω κι εγώ το Νυμφαίο... σαν ένα μέρος που δεν υπάρχει.....έτσι είναι η ρημάδα η ιστορία... ακμή και παρακμή... νεκραναστάσεις δεν χωράνε... αν μου λέγατε οτι είναι ένα πανέμορφο λαογραφικό μουσείο θα το δεχόμουν χωριό όμως? από που κι ως που?
Το θεωρώ ψεύτικο γιατί είναι ψεύτικο... ελάχιστα σπίτια κατοικούνται..... όλα έγιναν για να δημιουργηθεί ένα χωριό προς τέρψη των τουριστών... Ευχαριστώ πολύ αλλά οι βρυκόλακες εμένα δεν με γοητεύουν...
χαμόσπιτα προφανώς και θα υπήρχαν αλλά μάλλον επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν τα χρήματα να τα φτιάξουν....δηλαδή θα ήταν πιο αυθεντικό ρε παιδί μου να αφήσουμε και 1-2 σπίτια στο χωριό να πέσουν, έτσι για να θυμόμαστε τα παλιά!!!!!! νομίζω ότι τότε θα ήταν ψεύτικο το "σκηνικό", όχι τώρα...και για να συνεχίσω το συλλογισμό μου, το Νυμφαίο είναι ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό, ένα χωριό 600 και πλέον ετών που τα σπίτια του ανακατασκευάσθηκαν ή επιδιορθώθηκαν με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του τόπου και στην παράδοση...μήπως θα έπρεπε να κακίζουμε τους ιδιοκτήτες των σπιτιών αυτών. που ξόδεψαν σεβαστά χρηματικά ποσά για να επιδιορθώσουν τα σπίτια τους σεβόμενοι το ύφος της περιοχής και την παράδοση?? ή μήπως θα έπρεπε να τους κακίζουμε που δεν μένουν μόνιμα στο χωριό? δυστυχώς ή ευτυχώς το κράτος δεν παρέχει τις δυνατότητες ώστε κάποιος να γυρίσει σε ένα τέτοιο χωριό και να μείνει μόνιμα και οι γενναίοι σήμερα είναι προφανώς λίγοι, λίγοι αλλά τυχεροί.... τώρα τον χαρακτηρισμό "χτισμένο σήμερα στο πουθενά" απλά τον αντιπαρέρχομαι...θεωρώ ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο φειδωλοί (τουλάχιστον) όταν πρόκειται για μέρη που βρίσκονται στις εσχατιές της Χώρας μας.....άλλωστε οι κάτοικοι του Νυμφαίου συνέβαλαν με αίμα και χρήματα τόσο το 1821 όσο και το 1878... και για να εξηγηθώ καλύτερα , κατάγομαι κι εγώ από ένα χωριό της επαρχίας Κόνιτσας με 3 μόνιμους κατοίκους!!! 03 όχι 3 δεκάδες ή 3 χιλιάδες!!!! δηλαδή ποιά θα ήταν η λύση?? να γκρεμίσουμε το χωριό??? να μην ποσπαθήσουμε με ό,τι έχει ο καθένας να φτιάξει το σπίτι του σεβόμενος την παράδοση? να τα αφήσουμε να πέσουν ? να μην προσπαθήσουμε καν να δώσουμε ζωή στο χωριό μας για να μην θεωρηθεί αυτό νεκρανάσταση?? Όνειρό μου είναι κάποτε να καταφέρω να φύγω και να πάω να μείνω εκεί μόνιμα , στη φύση και την ηρεμία.....αλλά πάλι μήπως θα είμαι κι εγώ βρυκόλακας τότε? ( αν και θεωρώ τον χαρακτηρισμό μάλλον gothic και γουστάρω πολύ)
και ψηφίζοντας κι εγώ , θα έλεγα ( χειμερινός τύπος γαρ) Νυμφαίο Φλώρινας, Ελάτη και Περτούλι Τρικάλων και Μαστοροχώρια ( βλέπω δεν τα έχετε αναφέρει εδώ μέσα και θα προσπαθήσω να ετοιμάσω σύντομα ένα κείμενο για να σας τα παρουσιάσω)
καλό βράδυ. "συνταξιδιώτες"

p.s. Traveller , δεν τσακωνόμαστε , απλά διαφωνούμε σε κάποια πράγματα, έτσι???? αν και από εδώ και πέρα θα πρέπει να προσέχεις τα βράδια....κυκλοφορούν βρυκόλακες στο forum :evil::bleh:
 

Venia

Member
Μηνύματα
242
Likes
57
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
Εντελώς (ψέμμαααα) αντικειμενικά, Ψαθόπυργος (10 km από την Πάτρα). Ένα μικρό χωριουδάκι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από 1 νησί..(Για όποιον άπιστο Θωμά, προσφέρω και φωτογραφίες- ντοκουμέντα!)
 

alma

Member
Μηνύματα
3.728
Likes
15.105
Έχω επισκεφτεί τα περισσότερα από αυτά που αναφέρατε και στην πλειονότητα τους μου άρεσαν πολύ.Ωστόσο αν έπρεπε να διαλέξω διαλέγω Δημητσάνα και Στεμνίτσα από Ορεινή Αρκαδία.Μου αρέσουν όχι μόνο για την ομορφιά του τοπίου τους αλλά και επειδή αν και έχουν καφετέριες,ταβέρνες,ξενώνες και λοιπά,ο τουρισμός δεν έχει φτάσει σε σημείο να αλλοτριώσει την περιοχή.:clap::clap::clap:
Επίσης μου αρέσουν πολλά από τα χωριά κοντά στη λίμνη Πλαστήρα.
 

mel

Member
Μηνύματα
359
Likes
200
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καλά πώς γίνεται τα περισσότερα από τα χωριά που αναφέρετε να ενδείκνυνται για το χειμώνα; Μ'αρέσει που οι περισσότεροι προτιμούν καλοκαίρι :bleh:
 

papariskonst

Member
Μηνύματα
208
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ
Να αναφερω επισης το Νυμφαιο στο νομο Φλωρινας, και τον Αγιο Αχιλλειο στις Πρεσπες παλι στο νομο Φλωρινας. just perfect! Ειδικα ο Αγιος Αχιλλειος στις Πρεσπες με εκανε να νιωσω ποσο λαθος κανω που πολλες φορες απαξιωνω και σνομπαρω τις Ελληνικες ομορφιες για να ταξιδεψω στο εξωτερικο. Οσοι ειστε απο νοτιο Ελλαδα αξιζει πραγματικα να επισκεφτειτε τους παραπανω προορισμους.
Συμφωνώ...
1. Νυμφαίο
2. Σαμαρίνα
 

summerfunk

Member
Μηνύματα
112
Likes
65
Επόμενο Ταξίδι
Σητεια - Ανάφη
Ταξίδι-Όνειρο
οτιδήποτε έχει θάλασσα
μια ερωτηση που σίγουρα δεν έχει μια μόνο απάντηση. Και θα ήταν πολύ περισσότερες, αν δεν τα είχαμε καταστρέψει με το μοναδικό τρόπο που μας χαρακτηρίζει. θυμάμαι όταν είχα πρωτοαντικρύσει τη Νάουσα της Παρου (35 χρόνια πριν), τι ομορφιά, και τώρα ... Η για χωριά που έιχαν πραγματικά ένα χαρακτήρα, μι αποιότητα και τώρα στο όνομα δεν ξέρω ποιας παγκοσμιοποίησης, είτε είσαι στη νησιωτική ελλάδα είτε στη θεσσαλία συναντάς ακριβώς τα ίδια πράγματα.
Συγνωμη για την άσχημη διάθεση, αλλά πολύ στεναχωριέμαι όταν επισκέπτομαι άλλες χώρες (που πραγματικά έχουν λιγότερες ομορφιές από την Ελλάδα) αλλα καταφέρνουν πρωτα απο ολα να σεβονται το περιβάλλον, να διατηρούν μια αισθητική και καλαισθησία και πάνω απο ολα μια ιδιεταιρότητα.
Πόσο συμφωνώ σ'αυτά που είπες!!! Η Νάουσα της Πάρου ήταν η αρρώστια μου!!! Όσες φορές με έβγαλε ο δρόμος μου Πάρο δεν υπήρχε άλλη επιλογή διαμονής Νάουσα και μόνο Νάουσα!! Μπορεί να μην την γνώρισα πριν από 35 χρόνια, αλλά για μένα εξακολουθεί να είναι πανέμορφη (χωρίς Γάλλους τουρίστες και 16χρονα που πάνε πρώτη φορά διακοπές και θέλουν να διαλύσουν τα πάντα -και εγώ εκεί πήγα πρώτη φορά διακοπές :bleh:-) Ψηφίζω Νάουσα λοιπόν, για μένα είναι μαγεία και δεν ξέρω αν ακουστεί παράξενο, αλλά μόλις πατάω Πάρο η ενέργεια που πέρνω από αυτό το νησί, δεν περιγράφεται!!!!
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.430
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Από χωριά,μου αρέσει η ΚΑΛΑΜΠΆΚΑ,
με την τσανάκα
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Είναι τόσα!

Μου αρέσουν ιδιαίτερα τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας και της Ορεινής Κορινθίας, ιδιαίτερα η Δημητσάνα και τα Λαγκάδια, αλλά και μικρότερα διαμαντάκια των συγκεκριμένων περιοχών (η θέα από το Παλούμπα θεωρείται κλασική).

Επίσης έχω αδυναμία στα ορεινά χωριά των νησιών. Μου αρέσουν πολύ ο Απείρανθος και το Χαλκί στη Νάξο, η Χώρα και τα Θολάρια στην Αμοργό, η Χώρα της Σαμοθράκης, η Καρυά στην Λευκάδα.

Τέλος, αν και έχω να πάω πάρα πολλά χρόνια, θυμάμαι είχα εντυπωσιαστεί από το Μέτσοβο και εν γένει τα Ηπειρώτικα χωριά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω γυρίσει την Ελλάδα όσο θα ήθελα και είναι πολλά τα μέρη που δεν έχω δει και που σίγουρα θα συναντούν τις προσδοκίες μου.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.762
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom