Ηνωμένο Βασίλειο Λονδίνο: ερωτησεις ενός πρωτάρη

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
@dimigogu αφου το αποφασισατε το ταξιδακι σας,μια συμβουλη απο μενα,ειναι να χαλαρωσεις το προγραμμα,της καθε μερας,σε αυτα που θελεις οπωσδηποτε να δειτε και κυριως αυτα που μπορειτε να δειτε και μαζι με τα παιδακια σας.
Πχ καπου λες για πινακοθηκη....ειμαι πολυ σιγουρη οτι το 3/χρονο παιδακι σας,δεν θα μπορεσει να αντεξει ολη την ωρα....
Αν προχωραει σωστα το προγραμμα,βαζε κατι παραπανω...
Εχω γνωρισει τουριστες που ταξιδευουν με μικρα παιδια και μου εχουν πει οτι το προγραμμα,τελικα το καθορισε το παιδι τους και οι αναγκες του και οχι αυτοι.....
 

dimigogu

Member
Μηνύματα
94
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Καποιοι απο εσας είστε τελείως απαράδεκτοι. Αγνοώ τις μικροπρεπειες σας και καλημεριζω και ευχαριστώ οσα μέλη μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν με ευγένεια. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ
 

alex-angel

Member
Μηνύματα
154
Likes
43
η eurobank κραταει για καθε συνναλαγη 2,5 ευρω οποτε δε νομιζω να συμφερει να χρησιμοποιω μονο καρτα.
 

Nikos77ier

Member
Μηνύματα
31
Likes
10
Επίσης η ALPHA και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ με τις οποίες μίλησα δεν έχουν προμήθεια ανα συναλλαγη αλλά υπάρχει η διαφορά συναλλαγματος έως 3% και έξοδα ανάληψης 4 ευρώ. Εχω μπερδευτεί, δεν ξέρω αν συμφέρει ρευστό η κάρτα...!!!
 

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Καλημέρα dimigogu.
Όπως σου είπα και στο άλλο thread που αφορούσε την Travelcard η περιοχή του Stratford που διαλέξατε να μείνετε είναι πολύ ωραία και με πολλά ενδιαφέροντα σημεία για να περάσετε πολλές ώρες εκεί. Φυσικά κυριαρχεί το εμπορικό κέντρο "Westfield" όπου τόσο τα παιδιά όσο και εσείς θα εντυπωσιαστείτε από το χώρο αλλά και από την ποικιλία αυτών που προσφέρει (στο υπόγειο επίπεδο υπάρχει και μεγάλη ποικιλία με οικονομικές και καλές επιλογές για φαγητό). Βέβαια είστε αρκετά μακρυά από το κέντρο του Λονδίνου (περίπου 25 λεπτά με το μετρό) αλλά υπάρχουν πολύ καλές επιλογές ΜΜΜ - δύο γραμμές μετρό, η Central (κόκκινη) και η Jubilee (γκρι).
Εννοείται αυτά που έχετε προγραμματίσει να δείτε είναι τα βασικά αξιοθέατα που κάθε επισκέπτης βάζει στην ατζέντα του. Επειδή όμως η ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου είναι τεράστια χρειάζεται σωστή κατανομή και του χρόνου αλλά και ομαδοποίηση των περιοχών που θα επισκεφθείτε.
Ενδεικτικά μπορεί να γίνει συνδυασμός των αξιοθεάτων ως εξής:
- Oxford str. (απέραντος δρόμος με τα γνωστά πολυκαταστήματα), φτάνοντας στο Oxford Circus και αριστερά ξεκινά η Regent str.(ένας από τους ωραιότερους δρόμους του Λονδίνου) που καταλήγει στο Piccadilly και ευθεία κάτω στην Trafalgar square με την επιβλητική National Gallery.
Στη συνέχεια φτάνουμε στην καρδιά του Westminster όπου έχουμε τα Houses of Parliament, το Big Ben και το Westminster Abbey.Ενυδρείο και London Eye.

- Περιοχή του Kensington: Harrods (προτείνω να μην αφιερώσετε πολύ χρόνο γιατί και θα κουραστείτε αλλά και θα ζαλιστείτε πολύ από τον πολύ κόσμο αλλά και από το δαιδαλώδες του χώρου. Αξίζει ένα πέρασμα από το ισόγειο με τα τμήματα με τα τρόφιμα). Πολύ κοντα είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Σχετικά κοντά είναι και το ωραιότερο πάρκο του Λονδίνου, το St. James's Park, αλλά και το Green Park με το Buckingham Palace.

- British Museum, Covent Garden (περιοχή από τις αγαπημένες μου, αξίζει να την επισκεφθείτε και απόγευμα όπου συγκεντρώνονται πολλοί καλιτέχνες και παρουσιάζουν υπαίθριες παραστάσεις). Στο Covent Garden υπάρχει και το London Transport Museum, ένα υπέροχο μουσείο που δείχνει την εξέλιξη των μεταφορικών μέσων και θα αρέσει πολύ και στα μικρά. Περιλαμβάνεται στην προσφορά 2for1.
http://www.ltmuseum.co.uk/
China Town, Soho (βέβαια το βράδυ η περιοχή δεν είναι και η καλύτερη με τους μεθυσμένους να βγαίνουν από τα μπαρ, ιδίως επειδή θα είστε με τα παιδιά), Leicester Square (υπέροχος δρόμος - πλατεία με το κατάστημα μαγνήτης για τα παιδιά, το m&m's).
https://www.mmsworld.com/

- Ανατολικό Λονδίνο: St. Paul's Cathedral, Tower of London και Tower Bridge.

- Βόρειο Λονδίνο: Regent's Park και London Zoo (απέραντο ζωολογικό πάρκο, αλλά αν ο καιρός δεν είναι καλός προτείνω να μην πάτε γιατί θα ταλαιπωρηθείτε και εσείς και τα παιδιά).

Επιδή αναφέρεις και το Notting Hill να σημειώσω ότι η πιό βολική στάση του μετρό για να επισκεφθείτε την περιοχή μαζί με το Porobello, είναι το Ladbroke Grove. Μαζί μπορείτε να συνδυάσετε και τα δύο συνεχόμενα μεγάλα πάρκα, το Kensington Gardens και το Hyde Park.

Για το μουσείο για τα παιδιά που σημειώνεις, βρήκα στο ίντερνετ μία σελίδα με πολλά ενδιαφέροντα μουσεία. Θα βρεις πολλές πληροφορίες εκεί. Θα πρότεινα το Φυσικής Ιστορίας και το μουσείο μεταφορών (London Transport Museum).
http://www.visitlondon.com/things-t...useum/best-london-museums-for-kids?ref=mosaic

Γενικά έχετε αρκετές μέρες στη διάθεση σας και άνετα μπορείτε να επισκεφθείτε αυτά που έχετε προγραμματίσει. Το βασικό είναι να μην αγχωθείτε πως θα τα προλάβετε γιατί τότε δεν θα ευχαριστηθείτε αυτή την υπέροχη πόλη.
Για ότι άλλο χρειαστείς και μπορούμε να βοηθήσουμε είμαστε στη διάθεση σου.
Ελα να σου πω..δεν θα με κανεις να ξεσηκωθω να παω στο Λονδινο ξανα...εχω να παω κ αλλου ...τελειο τουρ!
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.814
Ελα να σου πω..δεν θα με κανεις να ξεσηκωθω να παω στο Λονδινο ξανα...εχω να παω κ αλλου ...τελειο τουρ!
Α! όλα κι όλα, μπορεί το Λονδίνο να μην έχει κιουνεφέδες, γκιοσλεμέδες, κεμπάπ και όλα τα συναφή (αν και εκεί και στο Βερολίνο έχω δοκιμάσει υπέροχα μεζεδάκια που πλησιάζουν αρκετά αυτά της Πόλης) αλλά πάντα υπάρχει ένας λόγος για μία βόλτα από εκεί, ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζουν και οι γιορτές.:)
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.814
??μπαρδον?? Για τράβα μια βόλτα από Haringey Green Lanes... Και στο street view να μπεις, αρκει
Ίσως έγινε παρανόηση (μάλλον κι εγώ δεν το έγραψα σωστά) αλλά θέλοντας να κάνω λεκτικό χιούμορ με την Vegerazaros, που όλοι μας στο forum γνωρίζουμε την αγάπη της για την Κων/πολη και τις προτάσεις της για αυθεντικό φαγητό σε παραδοσιακά μαγειρεία, προσπαθούσα να την παρακινήσω ότι και το Λονδίνο παρόλο που δεν θα βρει τα αυθεντικά λαϊκά μαγέρικα της Πόλης (αν και αυτά που έχω δοκιμάσει στο Λονδίνο προσπαθούν να τα πλησιάσουν) αξίζει να το επισκεφθεί ξανά.
Τυχαίνει το Λονδίνο και γενικά την ευρύτερη περιοχή της Αγγλίας εδώ και 25 χρόνια, τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο, να το επισκέπτομαι τακτικά (κόλλησα με αυτή την πόλη έχοντας μείνει και για μεγάλο διάστημα λόγω σπουδών και στο Brighton) και επειδή λόγω καταγωγής παπούδων και γιαγιάδων από την Μικρά Ασία και αγάπης των ανατολίτικων γεύσεων και γλυκών έχω ψάξει και έχω επισκεφθεί ουκ ολίγα ανάλογα εστιατόρια και στο Λονδίνο αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις (τα καλύτερα τα έχω συναντήσει στο York και στο Newbury) και πράγματι πολλά είναι εξαιρετικά. Αυτό το συνηθίζω και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού που επισκέπτομαι.
Επί τη ευκαιρία σε ευχαριστούμε για τις ''ψαγμένες'' προτάσεις που έχεις μεταφέρει για φαγητό στο Λονδίνο.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.374
Likes
14.280
Καποιοι απο εσας είστε τελείως απαράδεκτοι. Αγνοώ τις μικροπρεπειες σας και καλημεριζω και ευχαριστώ οσα μέλη μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν με ευγένεια. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ
Γιατί εγώ δεν είδα αγένεια από κανένα μέλος αλλά κάποιους λογικούς προβληματισμούς σε σχέση με τα μικρά παιδιά;Και νομίζω πολύ εύκολα κόλλησες επίθετα όπως απαράδεκτοι και μικροπρεπείς....Σε δημόσιο φόρουμ έγραψες δεν μπορεί όλες οι απαντήσεις να είναι στα μέτρα σου...
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Προσωπικα δεν ενοχληθηκα ιδιαιτερα,ακριβως επειδη σε δημοσιο φορουμ δεν γινεται να συμφωνουμε ολοι,ουτε και ειναι απαραιτητο.Οσο για τους χαρακτηρισμους δεν ειναι παρα η γνωμη του συγκεκριμενου μελους και ουδολως με αφορουν.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.397
Το ότι είναι δύσκολο να κάνει κάποιος ταξίδι με μικρά παιδιά είναι προφανές...αλλά όχι και ακατόρθωτο ... η πόλη είναι φιλική για εκδρομείς με παιδιά και στις τουαλέτες τους ειδικά στα πάρκα (Hyde Park) και στα μουσεία γενικώς μπορείς να αλλάξεις τα μωρά με ευκολία...
Επίσης θα πρέπει να αποφευχθούν ώρες αιχμής (γύρω στις 5μμ αν δεν κάνω λάθος) στο μετρό σε κεντρικά σημεία του Λονδίνου πχ Picadilly circus, Lester Square κλ που γίνεται πατείς με πατώ σε..
Σίγουρα θα κινηθείς ανάλογα με το πως μπορούν αυτά...και φυσικά θα δεις λιγότερα πράγματα απο ότι χωρίς αυτά...
Εγω το είχα κάνει πολλές φορές με κάπως μεγαλύτερα παιδιά (τρία τον αριθμό τότε )...με θυμάμαι κάποια στιγμή να κυνηγώ τον μικρό τζαναμπέτη 3 χρονών τότε στις σκάλες του μουσείου Van Gogh στο Άμστερνταμ αλλά είναι και αυτά μεσα στο παιχνίδι...
Χαίρομαι πάντως που υπάρχουν γονείς που θέλουν να τα παίρνουν μαζί τους παρ΄όλες τις δυσκολίες... εξ΄άλλου δεν μπορούν όλοι να αφήσουν τα παιδιά με παππούδες και γιαγιάδες στο σπίτι...
Καλό είναι να ρίξετε μια ματιά στο χάρτη και να χαράξετε τις διαδρομές που θέλετε ποια γραμμή μετρό θα παίρνετε και από πού και όσα καταφέρετε να κάνετε καλώς ...
Εμείς εδώ θα πούμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και οι ενδιαφερόμενοι θα αποφασίσουν ...
 

isavella

Member
Μηνύματα
133
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία - Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
ΝYC - ΠΕΡΟΥ
Παιδιά θέλουμε να κλείσουμε για θέατρο στο les miserables. Βρίσκω με 29 και 45 λίρες αλλά με περιορισμένη θέα.. Έχει κλείσει κανείς τέτοιες θέσεις ή όντως δεν βλέπεις.
Έχει κανείς εμπειριά από το συγκεκριμένο θέατρο; Που να προτιμίσουμε;

Επίσης θα μένουμε, στην περιοχη dermondesy κοντά στο design museum. Υπάρχουν πάρα πoλλές επιλογές για φαγητό southwark-dermondesy, ωστόσο από προσωπική εμπειριά έχετε να μου προτείνετε που μπορούμε να φάμε καλά και σε προσιτές τιμές;
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom