«Ημέρα οργής» στην Αίγυπτο

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πάντως όλες οι πληροφορίες συνηγορούν ότι η σημερινή θα είναι πολύ μεγάλη μέρα για την Αίγυπτο,από όποια άποψη κι αν θέλει να το δει κανείς.

Το σύστημα δείχνει να ετοιμάζεται για κάτι μεγάλο.Ενδεικτικά από τις πρώτες πρωϊνές ώρες υπάρχει φραγή σε όποιον προσπαθεί να συνδεθεί με:

- το Twitter, είτε σε λογαριασμό χρήστη είτε ως απλός επισκέπτης

- οποιαδήποτε σελίδα του παγκόσμιου δικτύου IMC Network

- το WordPress, είτε σε λογαριασμό χρήστη είτε ως απλός επισκέπτης

- το YouTube, είτε σε λογαριασμό χρήστη είτε ως απλός επισκέπτης

- το Yahoo, το Hotmail και το gmx

- το wikileaks.ch και οποιονδήποτε από τους δημοσιευμένους mirrors

όπως και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε συγκεκριμένες αστικές περιοχές
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.819
Likes
18.763
Εγώ θέλω να δω εάν η όλη αυτή αφύπνιση (εντός ή εκτός "") του αραβικού κόσμου είναι προς μια κατεύθυνση προοδευτική-δημοκρατική ή αντιθέτως προμηνύει την εγκαθίδρυση θεοκρατικών-φανατικών καθεστώτων, που θα τρομοκρατήσουν την ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής και της λεκάνης της Μεσογείου, με στόχο φυσικά την Ευρώπη (δυστυχώς η Αμερική είναι μακριά για αυτούς). Ίσως οι Άραβες, που ζουν κατά την άποψή μου το Μεσαίωνά τους, οδηγηθούν σε ένα Διαφωτισμό και μια Αναγέννηση που τόσο έχουν ανάγκη αυτοί αλλά και εμείς, αλλά ίσως και να κατρακυλήσουν περαιτέρω σε σκοταδιστικά μονοπάτια βίας, καταπίεσης και μίσους προς τη Δύση.

Η εξέλιξη αυτή κατά την άποψή μου έχει μεγάλο ενδιαφέρον και θα καθορίσει το κόσμο μας για τις επόμενες δεκαετίες.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Συμφωνώ και με την ανάλυση και με τις ανησυχίες σου.Κι εγώ πιστεύω πως ο αραβικός κόσμος περνάει τον δικό του Μεσαίωνα κι αν αναλογιστούμε πόσο κράτησε ο δικός μας....

Από την άλλη οι ρυθμοί των αλλαγών είναι διαφορετικοί στην εποχή που ζούμε και η ταχύτητα διάδοσης της πληροφορίας παίζει σημαντικότατο ρόλο.

Σε ότι αφορά τα καθεστώτα πιστεύω ότι θα δούμε μικτά αποτελέσματα αφού κάθε χώρα ξεχωριστά έχει διαφορετικό προφίλ.Έτσι η άποψή μου είναι πως θα δούμε κι από τα δύο να εμφανίζονται και το παιχνίδι θα παιχτεί στο ποιά πλευρά θα τραβήξει την άλλη προς το μέρος της.

Εδώ θέλω να θυμήσω ότι αν ξεπεράσουν τον αυταρχισμό τους τα μουσουλμανικά καθεστώτα μπορούν να γίνουν πολύ ελκυστικά για έναν λαό αφού το Ισλάμ ως κοινωνικοπολιτική θεωρία εμπεριέχει φιλολαϊκά στοιχεία,όταν δεν μεταφράζεται από μουλάδες της κακιάς ώρας.Σε καμία περίπτωση δεν αρέσκομαι σε θεοκρατικά καθεστώτα,απλώς αναφέρομαι στο πως μπορούν να γίνουν πειστικά.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Το Ισλαμ έχει φοβερή φιλοσοφία, όποιος έχει διαβάσει λίγο ή έχει ασχοληθεί με την σούφικη παράδοση ξέρει. Οι άραβες ενώ ήταν θεματοφύλακες του αρχαίου πολιτισμού και οι ίδιοι εξελίξανε πολύ τον πολιτισμό, την επιστήμη, τα μαθηματικά, κάπου κατά τον 15ο αιώνα το χάσανε! Άλλοι λένε ότι έφταιξε η τυπογραφία η οποία δεν τσούλισε στον αραβικό κόσμο. Άλλοι λένε για την ανακάλυψη της αμερικής και τον πλούτο που έφερε αυτό στην δύση. Άλλοι απλά λένε ότι κάθε πολιτισμός έχει μια χρυσή εποχή και μια παρακμή. Πάντως μετά τον σύχρονο "μεσαίωνα" που περνάνε οι αραβικές χώρες έχουν ξεχάσει και οι ίδιοι την ιστορία τους! Η δύση τώρα τελευταία την ανακαλύπτει και αρχίζει να την βάζει στα βιβλία της. Σίγουρα οι αφυπνισμένοι άραβες έχουν σημαντικό ρόλο να παίξουν στον σύγχρονο κόσμο.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Οντως ο αραβικος η μαλλον καλυτερα ο ισλαμικος πολιτισμος υπηρξε εξαισιος, (παραδειγμα οι περσες συνεισεφεραν τα μαλα σε αυτον τον πολιτισμο, αλλα δεν ειναι αραβες) αλλα στις μερες μας ειναι "περασμενα μεγαλεια διηγωντας να κλαις!"
Το θεμα ειναι αν οι μουσουλμανικοι πληθυσμοι (και οχι μονο οι Αραβες) θα αναδυθουν απο τον "Μεσαιωνα" τους η αν θα βυθιστουν χειροτερα σε αυτον. Υπαρχουν δυναμεις οι οποιες τους τραβουν και προς τις δυο αντικρουομενες κατευθυνσεις.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Πολύ σωστά με διόρθωσες, ο ισλαμικός πολιτισμός.
 

xalara

Member
Μηνύματα
218
Likes
673
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-bora
η σημερινή νύχτα θα ειναι δύσκολη για την Αιγυπτο.Έχει βγει διαταγή για απαγόρεψη κυκλοφορίας, οι δρόμοι είναι γεμάτοι και ο οχήματα του στρατού πάνε στο κέντρο
εξελίξεις μπορούμε να παρακολουθούμε απο εδώ

Protests in Egypt - live updates | News | guardian.co.uk

BBC News - Egypt unrest
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Πυροβολισμοί και συγκρούσεις
Τανκ στους δρόμους στην Αίγυπτο, στις φλόγες τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος

Στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους και απαγόρευση της κυκλοφορίας, η «απάντηση» Μουμπάρακ στους διαδηλωτές (Φωτογραφία: Associated Press Copyright 2010
The Associated Press All Rights Reserved
Associated Press text, photo, graphic, audio and/or video material shall not be published, broadcast, rewritten for broadcast or publication or redistributed directly or indrectly in any medium. Neither these AP Materials nor any portion thereof may be stored in a computer except for personal and non-commercial use. The AP will not be held liable for any delays, inaccuracies, errors or omissions therefrom or in the transmission or delivery of all or any part thereof or for any damages arising from any of the foregoing.


)

Κάιρο, Αίγυπτος
Χάος επικρατεί στους δρόμους του Καΐρου και του Σουέζ, όπου διαδηλωτές έχουν ξεσηκωθεί κατά του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ. Οι διαδηλωτές αψηφούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ στρατιωτικά οχήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο Κάιρο και το Σουέζ. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες. Στις φλόγες τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.

in.gr - Τανκ στους δρόμους στην Αίγυπτο, στις φλόγες τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος - Ειδήσεις - Κόσμος
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
[URL="
ψυχρώ δολοφονία των μπάτσων[/URL]
 
Last edited by a moderator:

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη κολλημένη στην οθόνη του λαπτοπ..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.260
Μηνύματα
885.398
Μέλη
38.936
Νεότερο μέλος
alexispi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom