Καμπότζη Λάος Ταϊλάνδη «Holiday in Cambodia» κι άλλες ιστορίες από την Ινδοκίνα

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ανακαλύπτοντας την Luang Prabang

Από την αρχή κιόλας της κατάρτισης του προγράμματος είχαμε βάλει στο σημάδι συγκεκριμένες ημέρες για εκδρομές ή δραστηριότητες, αφήνοντας κατά κανόνα τις τελευταίες για περιήγηση στην πόλη, καλή ώρα όπως η συγκεκριμένη που ξεκινούσε.

Μετά από το νόστιμο πρωινό του hostel ετοιμαστήκαμε, βάλαμε νερό στα σακίδια μας και ξεκινήσαμε για έξω, κάνοντας άλλη μια προσπάθεια πρώτα επικοινωνίας με την υποστήριξη της Revolut, επισυνάπτοντας τις αποδείξεις γιατί στο μεταξύ είχα πληρώσει με μετρητά.

Ξεκινήσαμε έτσι γύρω στις δέκα έχοντας στόχο της ημέρας εκτός των άλλων τις αγορές. Ο κύριος που βλέπετε στη δεύτερη εικόνα είναι ένας πλανόδιος επισκευαστής ρολογιών κ.α. που κάθε πρωί βλέπαμε στημένο στην ίδια γωνία, όπως κι ακόμη έναν που έκανε την ίδια δουλειά στην απέναντι:

DSC_0999bb (778).JPG
DSC_0999bb (780).JPG

Στόχος μας ήταν μια αγορά κοντά στο hostel στην οποία δε βρήκαμε το παραμικρό ενδιαφέρον οπότε και δε κάνω αναφορά ούτε καν φωτογραφική, εν αντιθέσει με την υπόλοιπη διαδρομή που είχε να προσφέρει και ήταν γεμάτη αυθεντικές Ασιατικές εικόνες:

DSC_0999bb (793).JPG
DSC_0999bb (796).JPG

Έτσι κι αλλιώς έτσι όπως είχα στο μυαλό μου το πρόγραμμα θα ξαναπερνούσαμε απ’ αυτή τη γειτονιά το απόγευμα, έτσι παρόλο που άξιζε την βόλτα την αφήσαμε κατά μέρος επιστρέφοντας προς το κέντρο:

DSC_0999bb (798).JPG
DSC_0999bb (800).JPG

Ωραίο μαγαζί, ρουχάδικο κατά προσέγγιση αλλά πουλάει και τα γλυκά του. Λάος είσαι…

DSC_0999bb (802).JPG

Ακόμη πιο ωραίο όμως το επόμενο, με αρκετές τοπικές αλλά και ρετρό ευρωπαϊκές εμφανίσεις. Θα επανερχόμουν οπωσδήποτε για ψώνια!

DSC_0999bb (807).JPG

Μπορεί να ήταν σχεδόν έντεκα το πρωί, ωστόσο η ζέστη είχε αρχίσει να μη παλεύεται αποφασίζοντας να διανύσουμε την απόσταση των 2+ χιλιομέτρων που μας χώριζαν από το επόμενο σημείο ενδιαφέροντος με τουκ-τουκ.

Κατεβήκαμε λοιπόν μέχρι την πιάτσα για να βρούμε διαθέσιμο όχημα, διαπιστώνοντας ότι υπήρχε οδηγός που γνώριζε ελληνικά, καθώς φάνηκε να καταλαβαίνει την απάντηση μου «ναι σιγά μη σου δώσω και κανένα οικόπεδο στο Χορτιάτη» όταν μου είπε το ποσό των 250.000 kip (10€) για τη διαδρομή. Βέβαια το ποσό άρχισε να πέφτει ανά 50χίλιαρα όσο απομακρυνόμουν, αλλά δεν έδωσα σημασία γιατί με είχε ήδη τσατίσει.

DSC_0999bb (810).JPG

Τελικά ένας επόμενος οδηγός δέχτηκε να μας πετάξει για το ποσό των 60.000 kip (2,50€) ο οποίος γνώριζε σίγουρα ελληνικά καθώς κατάλαβε και γέλασε την απάντηση «μας έφαγες κουφάλα, χαλάλι σου» όταν του έδωσα 70.000 και άρχισε τα «δε κρατάω ψηλά, δεν έχω ρέστα κτλ». Ας είναι, άξιζε το γέλιο που βγάλαμε!

DSC_0999bb (826).JPG

Η αγορά «Phosy Market» ήταν από αυτές εν τέλει που μας αρέσουν πολύ, ασχέτως αν με μια πρώτη ματιά δε βρήκαμε κάτι που μας έκανε το κλικ να ψωνίσουμε. Πάμε απέναντι στην κυρία φίλε να πιούμε την πρώτη της ημέρας και να το φιλοσοφήσουμε, αποκρίθηκα στο Νίκο που σε κάτι τέτοια δε φέρνει αντιρρήσεις!

DSC_0999bb (827).JPG

Τελικώς διαπίστωσα ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίαζε το κομμάτι των τροφίμων, ξεκινώντας από μια μεγάλη συσκευασία με πολλές επιμέρους μικρότερες από τηγανιτές μπανάνες που μας είχαν αρέσει ιδιαίτερα, συνεχίζοντας με διάφορα μπαχάρια που ούτε κι εγώ ήξερα τι ήταν. Απλά πήγα στην επίσης πολύ ευγενική και χαμογελαστή κυρία και της υπέδειχνα τα σακουλάκια, τύπου «δύο απ’ αυτό, δύο από κείνο», κοινώς ότι μου καθόταν στο μάτι. Θα τα βλέπαμε στην Ελλάδα:

DSC_0999bb (831).JPG
DSC_0999bb (836).JPG

Ο Νίκος βρήκε βέβαια κι ένα πολύ ωραίο πουκάμισο εμπλουτίζοντας τη συλλογή του, όχι όμως εγώ μιας και πάλι δε τα βρήκαμε στα νούμερα, ανάθεμα το μπόι μου, που με το ζόρι χώρεσε στην καρότσα του τουκ-τουκ που θα μας επέστρεφε στο κέντρο, πάλι κατόπιν οικονομικής συμφωνίας και με τα χαρτονομίσματα στο χέρι γιατί τους είχαμε μάθει:

DSC_0999bb (849)b.jpg

Ένα κέντρο που θύμιζε ερημικό τοπίο, καθώς όλοι σίγουρα είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν απ’ το να περιφέρονται στον καυτό ήλιο όπως εμείς, που βάλαμε ξεκάθαρο στόχο να ψωνίσουμε ρούχα, κάτι μπουφανάκια που μας είχανε γυαλίσει και το λέγαμε καιρό:

DSC_0999bb (850).JPG
DSC_0999bb (851).JPG
DSC_0999bb (852).JPG

Καταβάλλοντας πολύ μεγάλη προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις κάνοντας το καλύτερο δυνατό, θεωρώ ότι κέρδισα με το σπαθί μου την επόμενη μπύρα στο Manola, με τον Σουηδό να μας προτείνει το «Nahm Dong Park», ένα μέρος με καταρράκτες και εστιατόριο το οποίο θα είχε πολύ κόσμο λόγω ζέστης, ήταν όμως εκτός πόλης και δε ξέρω αν προλαβαίναμε. Ήπιαμε κι άλλη μία στο λόμπι ενός ξενοδοχείου με δυνατούς ανεμιστήρες, βλέποντας στο ενδιάμεσο και την φανέλα της Ιαπωνίας που μόλις είχα ψωνίσει. Βρε λες να σημαίνει κάτι αυτό; Θα φανεί:

DSC_0999bb (860).JPG

Από κοινού αποφασίσαμε να γυρίσουμε στο Hostel, αρχικά για να αφήσουμε τα πολλά ψώνια, να αλλάξουμε, να δούμε τι χρώμα έχει η πισίνα (αν και δεν είμαστε τέτοιοι) και να φάμε ένα πιάτο φαγητό, καθώς η κουζίνα του ήταν ανοικτή ως τις τέσσερις το μεσημέρι. Πρώτη φορά παρατήρησα καλά το σχολείο της γωνίας και τα παιδάκια με τις ομοιόμορφες στολές, καθώς και τον πάγκο με τα κάτι σαν ντολμάδες έξω απ’ αυτό:

DSC_0999bb (864).JPG
DSC_0999bb (863).JPG

Έτσι κι αλλιώς πάλι ντάλα μεσημέρι θα ξεχυνόμασταν στο δρόμο, δε το γλιτώναμε. Ώρα τέσσερις το απόγευμα λοιπόν πάλι στο πόδι, εμείς και οι μοναχοί των ναών καροτσάδα:

DSC_0999bb (871).JPG
DSC_0999bb (876).JPG

Στάση πρώτη, στο ίδιο σημείο που ήμασταν και πριν λίγες ώρες, το μοναστήρι - ναό «Wat Mai» αρχικής κατασκευής του 1796:

DSC_0999bb (888).JPG

Δίπλα του βρίσκεται το πολύ μεγάλο και ωραίο πάρκο με το βασιλικό παλάτι και μουσείο (Royal Palace), το θέατρο, μια μικρή λιμνούλα και το άγαλμα ενός στρατιωτικού, αλλά και ο ναός «Haw Phra Bang» που φιλοξενεί το ομώνυμο βουδιστικό άγαλμα με προέλευση τη Σρι Λάνκα:

DSC_0999bb (894).JPG

DSC_0999bb (900).JPG

Ήμασταν σύντομοι στην περιήγηση μας καθώς έπρεπε να χωρέσουμε πολλά και διάφορα ακόμη, έτσι αναχωρήσαμε με σκοπό να κατευθυνθούμε προς την περιοχή της πόλης που είδαμε στην αρχή της ημέρας, με τους νεαρούς μοναχούς να βρίσκονται και πάλι στο δρόμο μας:

DSC_0999bb (907).JPG

Αυτές είναι οι γειτονιές που σας έλεγα, μικρές κάθετες οδοί στην κεντρικότερη Kingkitsarath που είχαν σίγουρα τη χάρη τους δίνοντας μας εξαιρετικές κι αυθεντικές λήψεις, με τον Νίκο να ζηλεύει αμέσως το τηγανιτό ψάρι που μαγειρεύονταν κυριολεκτικά στο πεζοδρόμιο:

DSC_0999bb (911).JPG
DSC_0999bb (917).JPG

Ο πολύ σημαντικός ναός «Wat Wisunarat» του 1512 στον οποίο βρισκόμασταν λίγο μετά, αποτελούσε το σύμβολο ενότητας του βασιλείου του Λάος, έχοντας μάλιστα φημισμένο εσωτερικό χώρο στον οποίο δε βρήκαμε τρόπο πρόσβασης (μάλλον κλειστός) οπότε αρκεστήκαμε στην εξωτερική του θέαση και φωτογράφιση:

DSC_0999bb (922).JPG
DSC_0999bb (925).JPG

Βρισκόμασταν σε μια ακόμη πολύ ωραία γειτονιά της πόλης με θέα μάλιστα στο λόφο Phousi, η οποία φιλοξενούσε αρκετά ξενοδοχεία και καταλύματα καθώς και καταστήματα εστίασης, οπότε υποσχεθήκαμε να γυρίσουμε εκεί αργότερα, ιδίως το βράδυ:

DSC_0999bb (927).JPG
DSC_0999bb (931).JPG

Προς το παρόν ο ιδρώτας μας υπενθύμισε την ανάγκη μιας σύντομης στάσης για δροσιά, κάτι που έγινε στο μαγαζί με το αμιγώς ξενικό όνομα «Redbul Sport bar»

DSC_0999bb (935).JPG

Έπρεπε να πάρουμε δυνάμεις για να συνεχίσουμε…

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
είχαμε βάλει στο σημάδι συγκεκριμένες ημέρες για εκδρομές ή δραστηριότητες, αφήνοντας κατά κανόνα τις τελευταίες για περιήγηση στην πόλη, καλή ώρα όπως η συγκεκριμένη που ξεκινούσε.
Πολύ σοφή σκέψη, ούτως ώστε αν κάτι τύχει να μπορείς να μεταφέρεις την προγραμματισμένη εκδρομή σου σε επόμενη ημέρα.
Πάντως και η περιήγηση στην πόλη δείχνει αρκετά ενδιαφέρουσα!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Πολύ σοφή σκέψη, ούτως ώστε αν κάτι τύχει να μπορείς να μεταφέρεις την προγραμματισμένη εκδρομή σου σε επόμενη ημέρα.
Ήταν κι αυτός ακριβώς ένας λόγος. Ως σκεπτικό έπαιζε βέβαια το να αφήνουμε την τελευταία μέρα πριν την εκάστοτε πτήση περισσότερο χαλαρή, με περιήγηση στην εκάστοτε πόλη.
Πάντως και η περιήγηση στην πόλη δείχνει αρκετά ενδιαφέρουσα!
Και ήταν πίστεψε με, δεδομένου ότι η Luang Prabang ήταν μικρή σχετικά και πανέμορφη, άξιζε το χρόνο που της αφιερώσαμε, ήταν και λίγος...

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Ωραίο ταξιδι και οπως πάντα ωραία ιστορία!
Σε ευχαριστουμε που το μοιράζεσαι μαζι μας.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ωραίο ταξιδι και οπως πάντα ωραία ιστορία!
Σε ευχαριστουμε που το μοιράζεσαι μαζι μας.
Κι εγώ για την ανάγνωση και τα όμορφα σου (άλλη μια φορά) λόγια.
Λίγα κεφάλαια και μια χώρα ακόμη και κλείνουμε! :)

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Στη σκιά του Βούδα

Κοίτα να δεις τελικά που όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια εκδρομή οι ώρες περνάνε ασύλληπτα γοργά, κάτι που κανονικά θα έπρεπε να έχουμε εμπεδώσει, αρνούμασταν όμως πεισματικά να το κάνουμε.

Δεν είχαμε όμως ακόμα δει σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, κάτι που θα γινόταν άμεσα έτσι όπως είχε σχεδιαστεί η διαδρομή μας που περνούσε μεταξύ άλλων περιμετρικά του λόφου, φτάνοντας ως το σημείο συνάντησης του Menkong με τον «Nam Khan» τον μεγαλύτερο και δίχως λάσπη παραπόταμο του:

DSC_0999bb (937).JPG
DSC_0999bb (947).JPG

Ήταν ώρα για επίσκεψη σε ένα ακόμη σύμπλεγμα ναών της πόλης, τους διπλανούς και σε σειρά wat «Sensoukharam» και «Sop Sickharam» αντίστοιχα, από τους οποίους οφείλαμε να κάνουμε ένα πέρασμα:

DSC_0999bb (954).JPG
DSC_0999bb (966).JPG

Εδώ είναι μάλλον ο ιερός σκαραβαίος του Βούδα, δε ξέρω, θα σας γελάσω:

DSC_0999bb (969).JPG

Ο μεγάλος όμως στόχος της περιήγησης ήταν ένας και ίσως πιο σημαντικός από τους υπόλοιπους όπως θα μπορέσετε να καταλάβετε, φέρνοντας ακριβώς το χρόνο στα μέτρα μας θα έλεγε κανείς λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα. Ξαναβγήκαμε για λίγο στην «Sakkaline» για τον λόγο αυτό και ξεκινήσαμε την ανάβαση μέσω των σκαλοπατιών:

DSC_0999bb (977).JPG
DSC_0999bb (995).JPG

Το όνομα του ιερού λόφου στον οποίο εδώ και λίγη ώρα προχωρούσαμε είναι «Phou Si» ,ένας λατρευτικός τοπικός θρησκευτικός χώρος με πολλά ιερά, περίφημα αγάλματα όπως του ξαπλωτού Βούδα κ.α. ,με κάθε του σπηλιά και κάθε του εσοχή να είναι ουσιαστικά αφιερωμένη σε άλλη θεότητα:

DSC_0999cc (1001).JPG

DSC_0999cc (1008).JPG

Εκδώσαμε εισιτήριο κόστους 30.000 kip λίγο πριν τα τελευταία σκαλοπάτια που οδηγούσαν στην κορυφή και προχωρήσαμε, βλέποντας παράλληλα και τα προς πώληση κλουβάκια από καλάμι με ζωντανά μικρά πουλιά που μπορούσες να αγοράσεις και να ελευθερώσεις στη συνέχεια, προφανώς υπό μορφή δέησης:

DSC_0999cc (1007).JPG

Η θέα από το σημείο ήταν φανταστική, μιας και ο λόφος δεσπόζει στο κέντρο της Χερσονήσου της Luang Prabang, εκεί που διασταυρώνονται οι δύο ποταμοί. Μη ψαρώνετε από τους μικρούς «μοναχούς» ,πιο πολύ μούσι μου φάνηκαν επιζητώντας τα χρήματα των αφελών τουριστών για μια φωτογραφία μαζί τους:

DSC_0999cc (1018).JPG
DSC_0999cc (1019).JPG

Προχωρήσαμε ως τον τελευταίο ναό της κορυφής, όπου μεταξύ άλλων διαπιστώσαμε πως υπήρχε στρυμωγμένος πολύς κόσμος στο μικρό μπαλκόνι του, αλλά και πάνω στα βράχια, προκειμένου να θαυμάσει το ηλιοβασίλεμα στον Mekong:

DSC_0999cc (1023).JPG
DSC_0999cc (1024).JPG

Ένα από τα καλά του να είσαι ψηλός είναι ότι έχεις κατευθείαν το προβάδισμα σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες φωτογράφισης ανάμεσα σε πολυκοσμία. Όχι που θα έχανα την ευκαιρία να θαυμάσω τέτοιες εικόνες, λες και τις βλέπω κάθε μέρα. Υπέροχη πόλη…

DSC_0999cc (1028).JPG
DSC_0999cc (1034).JPG
DSC_0999cc (1039).JPG

Έτσι μείναμε για λίγο ως να πέσει ο ήλιος και μέσα σε λίγα λεπτά βρεθήκαμε από τα σκαλάκια πάνω από την νυχτερινή αγορά, με την απορία των δύο ημερών «που οδηγεί αυτή η σκάλα» να απαντάται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο:

DSC_0999cc (1041).JPG
DSC_0999cc (1047).JPG
DSC_0999cc (1050).JPG

Αρκετές εικόνες ρουφήξαμε, ας ρουφήξουμε και κανένα κρύο μπυράκι γιατί ώρα έχουμε και μας αξίζει μετά από τέτοιο ιδρώτα που ρίξαμε, είπαμε και σηκωθήκαμε μισή ώρα μετά χαζεύοντας την πραμάτεια της αγοράς. Χρειάστηκαν για άλλη μια φορά οι διαπραγματευτικές μου ικανότητες, ώστε δύο αναμνηστικά μπλουζάκια να γίνουν δικά μας:

DSC_0999cc (1052).JPG
DSC_0999cc (1057).JPG

Τολμώ να πω ότι καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μη καθίσουμε τελικά στην Good Night Market, παρόλο που οι πάγκοι με τα εδέσματα της ήταν τρομερά δελεαστικοί για άλλη μια φορά:

DSC_0999cc (1061).JPG
DSC_0999cc (1067).JPG

Αντ’ αυτού προτιμήσαμε να επιστρέψουμε στο Hostel όπου μας περίμενε ένα τσουκάλι να βράζει στα κάρβουνα της γειτονιάς, ο σκύλος – φύλακας με τον οποίο είχαμε πιάσει παρτίδες και η πισίνα με τις παγωμένες της μπυρίτσες στην οποία βεβαίως και αντισταθήκαμε γιατί ξέρετε…

DSC_0999cc (1072)c.jpg

Τι καλό που ήταν το φαγητό στο στενάκι για άλλο ένα βράδυ. Ωραίες ποικιλίες από ζυμαρικά ρυζιού, κρεατικά και φυσικά καυτερή σάλτσα που είχε γίνει αχώριστος σύντροφος μου εδώ και μέρες. Ωραία και τα δύο πρώτα χωνευτικά στο μίνι μπαρ του φίλου μας λίγες στιγμές αργότερα:

DSC_0999cc (1072)f.jpg
DSC_0999cc (1072)h.jpg

Όμως εκείνο το –περιορισμένο όπως όλα στην πόλη- βράδυ έμελλε να συνεχιστεί αλλού και πιο συγκεκριμένα στη γειτονιά που βρισκόμασταν το απόγευμα, μόλις πριν ανέβουμε στο λόφο:

DSC_0999cc (1072)hb.jpg

Με χαρά διαπιστώσαμε πως όλος ο κόσμος που καθόταν έξω στο «Outback Laos» έπινε μπυρίτσες, οπότε δε μπορούσαμε εμείς να χαλάσουμε την παράδοση. Δουλειά μας:

DSC_0999cc (1072)hc.jpg
DSC_0999cc (1072)i.jpg

Θέλαμε να συνεχίσουμε και να κλείσουμε εν τέλει τη βραδιά στο bar του «Redbul Sport» όπου γινόταν ο χαμός, συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος μαζί με μερικά σφηνάκια τοπικού αποστάγματος τζιν που θα ήταν άδικο να φύγουμε δίχως να δοκιμάσουμε:

DSC_0999cc (1072)ibh.jpg

DSC_0999cc (1072)k.jpg

Ήρθε και ο Σουηδός μιας και σχόλασε πιάνοντας την κουβέντα για όλα, αν και στα ποδοσφαιρικά παρεξηγηθήκαμε μιας και τον παρομοίωσα με γνωστό παίκτη που (Σούτγκρεν) που αποτελούσε σύμβολο της ΑΙΚ και όχι της Τζουργκάρντεν που υποστήριζε αυτός, μέχρι που τα ντυμένα με φανέλες NBA παιδιά στο μπαρ μας ανακοίνωσαν πως έχουμε δικαίωμα μιας τελευταίας παραγγελίας για λίγα λεπτά ακόμα πριν το κλείσιμο μετά τις 11:30.

DSC_0999cc (1072)kb.jpg

Το κακό βέβαια ήταν πως είχαμε ξοδέψει σχεδόν όλο μας το συνάλλαγμα, οπότε αγχωθήκαμε προσωρινά ψάχνοντας να δούμε τι έχουμε πάνω μας. Δεχόμαστε και δολάρια ή ευρώ μας είπαν για να μην ανησυχούμε, όταν όμως βρήκα κάτι δίευρα στο πορτοφόλι μου και τους τα έδωσα με κοιτούσαν σαν εξωγήινο… Τελικά τη λύση έδωσαν 2-3 μονοδόλαρα που είχα ξεχάσει ότι κουβαλάω και φάνηκαν πολύ χρήσιμα.

Όχι που θα μέναμε χωρίς το σωστό φινάλε της βραδιάς, της τελευταίας μας στο Λάος… :cool:

poised

Member
τα προς πώληση κλουβάκια από καλάμι με ζωντανά μικρά πουλιά που μπορούσες να αγοράσεις και να ελευθερώσεις στη συνέχεια
Fangsheng λέγεται η βουδιστική πρακτική να ελευθερώνεις κάποιο ζωντανό για να δείξεις σεβασμό προς κάθε μορφή ζωής.

Βέβαια δεν έχει λογική να παγιδεύουν ζώα και να τα ταλαιπωρούν άλλοι για να τα ελευθερώνεις εσύ επί πληρωμή αλλά άμα υπήρχε λογική στους πιστούς δεν θα υπήρχε πίστη.

Last edited:

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Νομίζω οτι πλέον δικαιωματικά σου αξίζει να είσαι μέλος των ZZ Top :lol:
Μιας που είπα για εισιτήρια ας ξεκινήσω από αυτό γιατί δε το διευκρίνισα επακριβώς έως τώρα. Κόστισε 90.000 μίλια Star Alliance έκαστος συν 56€ φόρων, σ’ ένα πολύ καλή όπως ψάξαμε ανταλλαγή (δε ξέρω αν συμφωνείτε οι πιο έμπειροι), μιας και το αντίστοιχο εισιτήριο της Singapore Airlines με την οποία ταξιδέψαμε είχε κόστος πάνω από 1150€ κανονικά.
Ωραιότατο! Το κάνω κέφι ήδη... 🤤
το υποχρεωτικό βγάλσιμο των παπουτσιών δηλαδή στην είσοδο του χώρου των δωματίων,
Πόσο μου την έδινε αυτό το πράγμα ειδικά όταν ήμουν ζωσμένη με τον ορειβατικό σάκο και να πρέπει να σκύβω με κίνδυνο να φύγω σαν πύραυλος μπροστά απο το βάρος του σάκου....:icon_evil:
😍😍😍
κι όπως ήδη ξέρετε δε φορέσαμε μαγιό και δε κατεβήκαμε στην πισίνα για μπυρίτσες διότι πάνω απ’ όλα, δεν είμαστε τέτοιοι τύποι. :rolleyes:
Τι φάση;;; :haha::haha::haha: Εν τω μεταξύ αν δεν το ανέφερες εσύ κάθε φορά που είστε στο κατάλυμα ούτε που θα πρόσεχα τη πισίνα με το "υποβρύχιο" μπαρ....
Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, αλλά μόνο εμένα μου φαίνεται τέρμα λούνα παρκ η νυχτερινή ζωή εκεί; Παντού φώτα και φωτάκια λες και είσαι σε ιμιτασιόν Λας Βέγκας ένα πράγμα...
Θα ανεβαίναμε παράλληλα με την pub street
DSC_0999bb (152) (2).JPG
Την ημέρα δείχνει πολύ καλύτερη!!!...
επειδή δεν είμαστε τέτοιοι τύποι,
Δηλαδή τι τύποι δεν είστε;;; :lol::innocent::p:haha:
με το όνομα «Laundry» ,όπου ήπιαμε τις μπύρες μας δίπλα σε μια ειδική κατασκευή με βραστά αυγά (!) τα οποία μπορούσες να αγοράσεις, διότι τι πιο λογικό σε μπαρ απ’ το να χτυπήσεις ένα βραστό αυγουλάκι
Όλα τα αλέθει το...πλυντήριο! :haha::haha::haha: μα τι διαβάζω! :haha::haha::haha:
Νίκο, ευτυχώς δεν έχουμε πιει τόσο για να μπούμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε
Να θυμηθώ και εγώ να μην πιο πολύ όταν πάω και κάνω καμια τέτοια μαλακία!... :haha:
για να αποχαιρετήσουμε την Καμπότζη όπως πραγματικά της αξίζει:
Πολύ όμορφα!!! :) Εύχομαι πάντα να ταξιδεύεις όπως σου αρέσει και να τις 100στίσεις τις χώρες σύντομα! :) Καλή συνέχεια και καλά ταξίδια με ασφάλεια να έχεις!

ΥΓ. Άντε να ρθει και η σειρά μου σε αυτή τη χώρα...

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Εδώ είναι μάλλον ο ιερός σκαραβαίος του Βούδα, δε ξέρω, θα σας γελάσω:
:haha: :haha: :haha:
Διαβάζω την φράση χωρίς να έχω δει ακόμη την εικόνα από κάτω και σκέπτομαι "Για δες, εκτός από τους Αιγύπτιους, είχαν και οι Ασιάτες ιερούς σκαραβαίους"
Που να φανταστώ την συνέχεια...

Last edited:

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Τελικά τι δουλειά είχε εκεί ο σκαραβαίος? Έμαθες? Τελείως σουρεαλιστικο!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.049
Μέλη
39.769
Νεότερο μέλος
Ted196840

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom