Καμπότζη Λάος Ταϊλάνδη «Holiday in Cambodia» κι άλλες ιστορίες από την Ινδοκίνα

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Στην πλωτή αγορά και το τρένο

Καλά καταλάβατε, ήταν ώρα για ημερήσια εκδρομή, άλλη μία σε αυτό το σύντομο ταξίδι που δε μπορούσε όμως να μη γίνει, έστω κι αν αφορούσε αρκετά τουριστικά αξιοθέατα.

Είχαμε ξυπνήσει λίγο μετά τις επτάμιση για να ετοιμαστούμε αλλά κυρίως για να ρημάξουμε το εξαίσιο πρωινό του ξενοδοχείου, σερβιρισμένο στον μπουφέ. Μια ώρα αργότερα ξεκινούσαμε την κάθοδο μας προς το κέντρο και το προκαθορισμένο ραντεβού, αντικρύζοντας για πρώτη φορά της εικόνες αυτής της πολύχρωμης και λιγότερο πολύβουης περιοχής:

DSC_0999cc (1074).JPG
DSC_0999cc (1076).JPG

Το μοσχομυριστό (ούτε καν) κανάλι μας έκανε να βιαστούμε λίγο περισσότερο, την ώρα που τα πρόχειρα μαγειρεία του δρόμου είχαν κιόλας ετοιμάσει την πραμάτεια τους. Το γνωρίζαμε ήδη άλλωστε και το βλέπαμε ξανά, στην Ασία δεν υπάρχουν διαφορετικά γεύματα, όλα μπορεί να είναι πρωινά/μεσημεριανά/βραδινά!

DSC_0999cc (1080).JPG
DSC_0999cc (1081).JPG

Στο σημείο συνάντησης μας περίμενε η γλυκύτατη Tammy, η οποία αφού μας κατέγραψε και μας είπε να επιβιβαστούμε στο γεμάτο λεωφορείο, φρόντισε να κάνει και τη διαδρομή μας πολύ πιο ευχάριστη, εξηγώντας μας πολλά πράγματα από την κουλτούρα και τη γλώσσα των Ταϊλανδών.

DSC_0999cc (1088).JPG

Αυτή ήταν που μας ξαναείπε για τη συνήθεια με τα φαγητά, μας εξήγησε από πού προκύπτει να κυκλοφορούν στο σπίτι ξυπόλητοι και παντού με παντόφλες, μας έκανε να γελάσουμε με τα νούμερα 555 (χο-χο-χο) κι 666 (χα-χα-χα) όπως είναι στη γλώσσα τους και τέλος μας έδωσε ένα παράδειγμα της Ταϊλανδικής διαλέκτου, όπου υπερτονίζουν τη λήγουσα συλλαβή. Εύκολο, είπα αμέσως του Νίκου, αν έχεις μεγαλώσει στα Σέρρας ή τα γύρω χωριά μπορείς ίσως και να συνεννοηθείς…

Η απόσταση δεν ήταν μεγάλη, λιγότερο από 90 χιλιόμετρα, όμως με την κίνηση στους δρόμους της Μπανγκόκ και τους έξωθεν αυτοκινητόδρομους δε μπορείς να είσαι σίγουρος. Όπως και να ‘χει, γύρω στις 11 κάναμε την πρώτη στάση στο πρώτο και πολύ σημαντικό αξιοθέατο της μέρας:

DSC_0999cc (1095).JPG

*Η ημερήσια κλείστηκε κι εδώ μέσω του Get your guide, έχοντας κόστος περί τα 19€ κατ’ άτομο και συμπεριλάμβανε μεταφορά, ξεναγήσεις και βαρκάδα.

Η Tammy επιστράτευσε την όλη καπατσοσύνη της και μας έμπασε σχεδόν άμεσα στην βάρκα προκειμένου να ξεκινήσει η περιήγηση, που θα κρατούσε στο σύνολο κανένα 25λεπτο. Τα πολλά και διάφορα χρώματα δεξιά-αριστερά μου, τα αμέτρητα προϊόντα και οι πωλητές αλλά κι όχι μόνο (μανία με τα φίδια αυτοί οι άνθρωποι) κίνησαν αμέσως το φωτογραφικό μου ενδιαφέρον:

DSC_0999cc (1114).JPG

DSC_0999cc (1116).JPG

Όπως θα γνωρίζετε ήδη οι περισσότεροι βρισκόμασταν στην πλωτή αγορά «Damnoen Saduak» (ή ตลาดน้ำดำเนินสะดวก αν προτιμάτε τα Ταϊλανδικά) ξακουστή στα πέρατα του κόσμου μιας και πέρα από τη σίγουρη διαφήμιση από πρακτορεία κ.α. έχει εμφανιστεί σε ουκ ολίγες ταινίες:

DSC_0999cc (1117).JPG
DSC_0999cc (1128).JPG

Πρακτικά η αγορά (όπως και πολλές άλλες) προέκυψε από τη διάνοιξη του ομώνυμου καναλιού κατά το 1866, έχοντας σκοπό να συνδέσει τους ποταμούς Mae Klong και Tha Chin, με άπειρα υπο-κανάλια να προκύπτουν κατά τη διάρκεια των ετών, δημιουργώντας εν τέλει το υπέροχο αποτέλεσμα που βλέπαμε:

DSC_0999cc (1132).JPG

Κατά το 1971 η τουριστική αρχή της χώρας την μετέτρεψε σε κατά κύριο λόγο αξιοθέατο, έχοντας σκοπό την ανάπτυξη δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίσκεψη των τουριστών. Αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα ιδιαίτερα αυξημένες τιμές με τα ψώνια να μην ενδείκνυνται σε καμία περίπτωση.

DSC_0999cc (1150).JPG

Αρκούν η φωτογραφίες από το εκπληκτικό αυτό τεχνητό μέρος, κάτι στο οποίο ποντάρουν και οι υπεύθυνοι άλλωστε:

DSC_0999cc (1146)b.jpg

Αυτό που σίγουρα όμως ενδείκνυται είναι μια μεγάλη παγωμένη LEO, πριν από την κλασσική φωτογραφία δια χειρός Tammy, με τις φανελίτσες που αγοράστηκαν στην Καμπότζη και είχαν ήδη περάσει από το πλυντήριο του Λάος. Όλη η εκδρομή σε ένα:

DSC_0999cc (1155).JPG
DSC_0999cc (1155)f.jpg

Η συνέχεια θα αφορούσε περιήγηση στην αγορά αυτή τη φορά με τα πόδια, βρίσκοντας πολύ ωραίες γωνίες και σημεία θέασης που ευνοούσαν την φωτογράφιση:

DSC_0999cc (1163).JPG
DSC_0999cc (1168).JPG

Σίγουρα υπήρχε η αίσθηση της όχι και τόσο μεγάλης αυθεντικότητας με το όλο τουριστικό του πράγματος, το καταλαβαίναμε, ωστόσο όπως αντιλαμβάνεστε δε γινόταν να μην έρθουμε να δούμε όλο αυτό το υπερθέαμα.

DSC_0999cc (1171).JPG

Ευτυχώς φεύγοντας από το κυρίως κανάλι και ψάχνοντας δεξιά αριστερά, βρήκαμε ένα με περισσότερη ησυχία και ντόπιους που κάνανε τα ψώνια τους, κάτι είναι κι αυτό:

DSC_0999cc (1177).JPG
DSC_0999cc (1182).JPG

Πληρώνοντας 5 bat έκαστος περάσαμε και τα κιγκλιδώματα λες και μπαίναμε στο γήπεδο προκειμένου να πάμε στην τουαλέτα. Δε θέλω να ξέρω που καταλήγει (αν υπάρχει) το σύστημα αποχέτευσης όλων αυτών…

DSC_0999cc (1184).JPG

Θα περιμέναμε τους υπόλοιπους του λεωφορείου στο σημείο συνάντησης, καθισμένοι σ΄ ένα ωραίο καφέ με δροσερούς ανεμιστήρες (η θερμοκρασία ήταν σίγουρα στο 35+) αλλά και πολύ παγωμένες μπυρίτσες, μέχρι που είδαμε τον κεντρικό δρόμο να μπλοκάρει και τη βαβούρα να αυξάνει γεωμετρικά.

DSC_0999cc (1192).JPG

Θρησκευτική πομπή όπως μας εξήγησαν, αν κι εμένα όλο αυτό με τους Βούδες επάνω στα Ντάτσουν και τις πλατφόρμες με τα ηχεία και τις τραγουδίστριες πιο πολύ μου έκανε για κάτι ενδιάμεσο από γύφτικο πανηγύρι και Πατρινό καρναβάλι, αν και λίγο πολύ είναι το ίδιο.
Πάμε να πάρουμε την ευλογία του ηγούμενου ρε Νίκο είπα και σηκωθήκαμε αμέσως γελώντας, με τον χοντρό καλόγερο να μας ρίχνει ένα ωραίο μπουγέλο πάνω απ’ το άρμα, άκρως χρειαζούμενο εκείνη την ώρα της ζέστης:

DSC_0999cc (1195).JPG

Μόνο 20 λεπτά κράτησε η μετάβαση μέχρι τον επόμενο προορισμό μας, με το λεωφορείο να μας αφήνει σε μια κεντρική οδό του χωριού Mu Ban Thep Nimit όπως το βλέπω στο χάρτη, συνεχίζοντας προς την αγορά με τα πόδια:

DSC_0999cc (1200).JPG

Μπορεί να είχαμε στο μυαλό μας βέβαια την Train street στο Ανόι του Βιετνάμ, ωστόσο τούτο εδώ το μέρος με το όνομα «Maeklong» ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό, αποτελώντας κατά κύριο λόγο μια ανοικτή και σκεπαστή με τέντες αγορά, κυρίως φρούτων και θαλασσινών, με τη σιδηροδρομική γραμμή να περνάει ανάμεσα στα καταστήματα:

DSC_0999cc (1203).JPG
DSC_0999cc (1211).JPG

Φτάσαμε χαζεύοντας ως το τέλος και τον σκεπαστό σταθμό περπατώντας τα 400 περίπου μέτρα κι επιστρέψαμε χωρίς να βρούμε ούτε εκεί κάτι το αξιόλογο να ψωνίσουμε:

DSC_0999cc (1219).JPG
DSC_0999cc (1222).JPG

Ούτε καν το βρωμερό -αλλά πεντανόστιμο όπως λένε- φρούτο με το όνομα Durian Που αν δε κάνω λάθος είναι απαγορευμένο σε κοινόχρηστα μέσα μεταφοράς:

DSC_0999cc (1227).JPG

Αντ’ αυτού προτιμήσαμε να πιάσουμε τραπέζι σ’ ένα μαγαζάκι, αφενός για να φάμε το εξαιρετικό μεσημεριανό μας, να πιούμε τις Chang μας αλλά και να έχουμε ένα καλό ...πόστο:

DSC_0999cc (1240).JPG

Στις 14:20 άρχισαν όλοι να σηκώνουν τις τέντες και να μαζεύουν τους πάγκους που προεξείχαν, θέτοντας και τα όρια ασφαλείας με κορδέλες και σχοινιά μπροστά απ’ τους τουρίστες. Ο λόγος; Μα η διέλευση του τρένου που κάποιες φορές την ημέρα διέρχεται εντός της αγοράς και αποτελεί αξιοθέατο, είτε απ’ έξω είτε ακόμη καλύτερα για όποιους είναι μέσα σ’ αυτό:

DSC_0999cc (1250).JPG

Πάλι καλά που οι ψηλοί είναι προνομιούχοι σε τέτοιες περιπτώσεις, με τις φωτογραφίσεις και τις βιντεοσκοπήσεις να έχουν πάρει φωτιά από όλου τους παρευρισκόμενους:

DSC_0999cc (1244).JPG

Ωραία κι αυτή η εκδρομή, πίσω στην Μπανγκόκ τώρα… ;)

Last edited:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Πωπω σαν τον αχταρμά της Ασίας πουθενά όμως :haha:
Φοβερές οι φωτογραφίες για άλλη μια φορά ψηλέ
Αυτό το ιδιαίτερο χάος και η πολυπολυτισμικότητα είναι που μ' αρέσει κι εμένα σ' αυτές τις εκδρομές, μη σου πω με εξιτάρει κιόλας. Σ' ευχαριστώ. :)

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Η ιστορία σου εκτός ότι μου φτιάχνει τη διάθεση και γελάω με έχει κάνει και πίνω μπύρες σαν να μην υπάρχει αύριο! Δεν ξέρω αν πρέπει να συνεχίσω!:)
Δεν είναι καλό σημάδι αυτό, να το προσέξεις και να κόψεις την ανάγνωση πάραυτα! :haha: :haha:
Σ΄ ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου. :)

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Η ιστορία σου εκτός ότι μου φτιάχνει τη διάθεση και γελάω με έχει κάνει και πίνω μπύρες σαν να μην υπάρχει αύριο! Δεν ξέρω αν πρέπει να συνεχίσω!:)
Μου "εκλεψες" την ίδια απάντηση πάνω στο πληκτρολόγιο!😄 2 Νύμφες ήπια διαβάζοντας τα 2 τελευταία κεφάλαια!!! Αλκοολικούς θα μας καταντήσει ο Ψηλός! ;)
Υ,Γ. Με την ίδια τρέλα διάβαζα και τον gelf (που πολύ μας λειπει) αλλά ευτυχώς δεν μου άρεσε το ουίσκι!!!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Μου "εκλεψες" την ίδια απάντηση πάνω στο πληκτρολόγιο!😄 2 Νύμφες ήπια διαβάζοντας τα 2 τελευταία κεφάλαια!!! Αλκοολικούς θα μας καταντήσει ο Ψηλός! ;)
Το θέμα είναι να τα πίνουμε σε ταξίδια, όχι σπίτι μας αλλά σας καταλαβαίνω! 😄 😄
Υ,Γ. Με την ίδια τρέλα διάβαζα και τον gelf (που πολύ μας λειπει) αλλά ευτυχώς δεν μου άρεσε το ουίσκι!!!
Δε συγκρινόμεθα με θρύλους... :)

Billouk

Member
@psilos3 δεν έχω ολοκληρώσει ακόμα το διάβασμα της ιστορίας σου αλλά θα σε ρωτήσω κάτι, μάλλον ρητορικό... Έχει υπάρξει ιστορία χωρίς την "αποτύπωση" μπύρας;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
@psilos3 δεν έχω ολοκληρώσει ακόμα το διάβασμα της ιστορίας σου αλλά θα σε ρωτήσω κάτι, μάλλον ρητορικό... Έχει υπάρξει ιστορία χωρίς την "αποτύπωση" μπύρας;
Ρητορικά θα απαντήσω κι εγώ πως το ταξίδι θέλει και λίγη καλοπέραση, διασκέδαση, ή βάλε όποια λέξη θέλεις. Άμα μας το κόψει το αλκοόλ κανένας γιατρός το συζητάμε, εκεί θ' αρχίσουν οι άλλου τύπου ιστορίες... :haha: :haha:

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Είδατε τι κάνουν οι κακές παρέες; :haha: :haha: :haha:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Η άλλη όψη της πόλης

Παραδόξως σταθήκαμε αρκετά τυχεροί αποφεύγοντας τη φριχτή κίνηση της Μπανγκόκ στην επιστροφή, κερδίζοντας έτσι χρόνο που δεν είχαμε και άφθονο.

Αφιχθήκαμε κεντρικά λοιπόν στο σημείο συνάντησης και δίχως μεγάλη σκέψη κατηφορίσαμε στο ήσυχο την ώρα εκείνη κέντρο, με απώτερο σκοπό ίσως και κάποια ψώνια:

DSC_0999cc (1254).JPG
DSC_0999cc (1260).JPG

Αυτή είναι η εικόνα του Khao San την ώρα που ετοιμαζόταν να πεζοδρομηθεί. Καμία σχέση με όσα βλέπεις τη νύχτα, τον λες απλά ένα συνηθισμένο Ασιατικό δρόμο μεγαλούπολης με μαγαζάκια όλων των ειδών:

DSC_0999cc (1266).JPG
DSC_0999cc (1267).JPG

Αφού σταμπάραμε κάποια ωραία αντικείμενα χωρίς τελικά ν’ αγοράσουμε, αποφασίσαμε να πιούμε δύο δροσερές LEO και να καταστρώσουμε το πλάνο για το υπόλοιπο της ημέρας με την ησυχία μας, αποφασίζοντας για αρχή να γυρίσουμε προς το ξενοδοχείο:

DSC_0999cc (1274).JPG

Ήμασταν ήδη στο δρόμο γι’ αυτό, όταν μια πολύ ωραία εικόνα απέναντι από το ναό «Bowonniwetwiharn Ratchaworawiharn» μας έκανε να κοντοσταθούμε και να πλησιάσουμε. Μια μπάντα από παιδιά που πιθανολογώ πως δεν ήταν πάνω από 15-16 καθώς φορούσαν και σχολικές στολές είχε στήσει τα όργανα και ερμήνευε εξαιρετικά Guns n Roses, AC/DC και πολλά άλλα τέτοια ωραία. Μπράβο στα παιδιά και τους γονείς τους για τη μουσική τους αγωγή:

DSC_0999cc (1276).JPG
DSC_0999cc (1278).JPG

Στα όρια της ακόμα μιας μπύρας που με δυσκολία αποφύγαμε συνεχίσαμε την πορεία μας προς το ξενοδοχείο, περνώντας το κανάλι και την γειτονιά με τα καταστήματα εστίασης που εκείνη την ώρα άρχισαν σιγά-σιγά να γεμίζουν, μιας και ο ήλιος είχε πάρει την κάτω βόλτα. Όλα φάνταζαν πολύ ομορφότερα:

DSC_0999cc (1285).JPG
DSC_0999cc (1289).JPG

Μ’ ένα Grab κι ένα καλό μπλέξιμο στο μποτιλιάρισμα της πόλης φτάναμε στην νυχτερινή αγορά «Pratunam» λίγο μετά τις επτά, έτοιμοι κιόλας για το βράδυ. Ωραία μεν, λίγα πράγματα δε, χωρίς κάτι ενδιαφέρον προς αγορά:

DSC_0999cc (1301).JPG

Δε μείναμε παρά λίγα λεπτά μόνο και χρησιμοποιώντας την υπερυψωμένη πεζογέφυρα με φόντο τους επιβλητικούς ουρανοξύστες κινηθήκαμε προς την απέναντι πλευρά του μεγάλου δρόμου:

DSC_0999cc (1303).JPG

Θα έλεγε κανείς ότι η αγορά «Palladium Night Market» που συναντήσαμε κατεβαίνοντας αποτελεί μια πιο κυριλέ έκδοση πρόχειρου φαγητού στην Bangkok, οι τιμές όμως ήταν εντελώς αποτρεπτικές, σχεδόν ευρωπαϊκές και παρόλο που τα φαγητά έδειχναν εξαιρετικά δε νομίζω ότι άξιζε τον κόπο:

DSC_0999cc (1306).JPG
DSC_0999cc (1309).JPG

Έτσι, αφού παιδευτήκαμε αρχικά μέσω του εμπορικού κέντρου κι έπειτα του ξενοδοχείου που τελικά ήταν η είσοδος αλλάζοντας ασανσέρ, φτάσαμε και στο «View Bangkok Rooftop Bar & Restaurant» ,αντικρύζοντας αυτήν εδώ, την αλλιώτικη όπως λέω και στον τίτλο εκδοχή της πόλης:

DSC_0999cc (1312).JPG
DSC_0999cc (1313).JPG

Είναι φημισμένη άλλωστε η Bangkok για τα πολλά τέτοιου τύπου μπαρ της, με μια έρευνα θα βρείτε αρκετά, άλλα περισσότερο κι άλλα λιγότερο τουριστικά. Θέλαμε να πάμε για προσκύνημα σε αυτό που ο Ζακ Γαλιφιανάκης κήρυξε την εκκίνηση του σπουδαίου πονήματος με τίτλο Hangover II, ωστόσο δεν ήταν εφικτό και βολευτήκαμε μ’ αυτό που είχαμε δίπλα μας. Σίγουρα καλό αλλά αρκετά ακριβό για δεδομένα Ασίας θυμίζοντας τις τιμές και τα χούγια της Αμερικής, οπότε ένα πέρασμα και μόνο για την εμπειρία αρκεί:

DSC_0999cc (1315).JPG
DSC_0999cc (1319)b.jpg

Ένα Grub όχημα με εξωφρενικά δυνατό Air condition μας έφερε αρκετή ώρα μετά -δυσανάλογα πολλή για τα πέντε χιλιόμετρα- λόγω εξωφρενικής και πάλι κίνησης στο κέντρο της πόλης. Καταλαβαίναμε πλέον καλά γιατί μυρίζαμε συνέχεια χόρτο, απλά και μόνο γιατί πουλιούνταν παντού και προφανώς θα είναι νόμιμο στην Ταϊλάνδη, με τα αντίστοιχα μαγαζιά να βρίσκονται σε κάθε στενό του κέντρου:

DSC_0999cc (1327).JPG

Χωρίς πολλές περιστροφές και παραπάνω ψάξιμο επιλέξαμε το αγαπημένο μας σημείο και το υπαίθριο εστιατόριο, συνεχίζοντας τις δοκιμές στα τοπικά πιάτα και τις μπύρες, κάτι που κάναμε με ιδιαίτερη όρεξη μετά από τόσες ώρες νηστικοί:

DSC_0999cc (1331).JPG

Ήταν μια εξαίρετη ευκαιρία πάνω στη βόλτα της χώνεψης και για μερικά ψώνια, δωράκια ως επί το πλείστον καθώς δεν είχαν όλοι την ίδια τύχη με τα νούμερα στα παπούτσια. Όσοι φοράνε άνω του 48 είναι παιδιά αλλουνού θεού…

DSC_0999cc (1336).JPG
DSC_0999cc (1338).JPG

Από το προηγούμενο βράδυ όμως είχαμε σταμπάρει ένα μαγαζάκι που φαινόταν ιδιαίτερα ωραίο και δελεαστικό προς εμάς με όνομα «Adhere 13th blues bar» ,έτσι μιας και ήταν ακόμη νωρίς κινηθήκαμε προς εκείνο, συναντώντας αρκετό και ιδιαίτερο κόσμο που στην Ελλάδα θα λάμβαναν εύκολα τον τίτλο του ιντελεκτουέλ.

DSC_0999cc (1349).JPG

Πάλι καλά που βρήκαμε θέση σ’ ένα κοινόχρηστο τραπέζι και μπορέσαμε να έχουμε θέα κι ακρόαση. Με τις μπύρες μας στο χέρι ακούσαμε μαγεμένοι τα εξαιρετικά ερμηνευμένα Blues από μια πολύ δουλεμένη μπάντα η οποία διέθετε μέχρι και πνευστά. Καταπληκτικοί πραγματικά μουσικοί αν και πιτσιρικάδες στην πλειοψηφία τους, για άλλη μια νύχτα σ’ αυτήν εδώ τη πόλη:

DSC_0999cc (1352)c.jpg

Σιγά να μη τελειώναμε τόσο νωρίς βέβαια τη βραδιά, εξάλλου μόνο δώδεκα η ώρα ήταν ακόμα, έτσι αφού πεταχτήκαμε ν’ αφήσουμε ψώνια και φωτογραφική μηχανή ξανακατεβήκαμε με γοργό βήμα πάλι προς το κέντρο:

DSC_0999cc (1352)d.jpg

Το μπαράκι που την προηγούμενη ακούγαμε ροκιές ζωντανά, είχε μεταβληθεί σε Εγγλέζικη Pub λόγω της παρουσίας αρκετών οπαδών Liverpool & Newcastle για τον επικείμενο τελικό του Carabao Cup. Δε σε πειράζει να κάνω ένα deal φίλε, έχει προσφορά αν πάρεις τέσσερις μεγάλες Carabao μπύρες λόγω του αγώνα με ρώτησε ο Νίκος, λες και είμαι απ’ αυτούς που φέρνουν αντίρρηση.

DSC_0999cc (1352)e.jpg

Είδαμε το ματσάκι μας, ήπιαμε αυτό το αίσχος (κακή μπύρα μη μπείτε στον πειρασμό να τη δοκιμάσετε), κάναμε μια βόλτα και λίγο πριν τις τρεις πήραμε το δρόμο της επιστροφής, με την πρωτεύουσα να ‘χει ησυχάσει αρκετά:

DSC_0999cc (1352)f.jpg

Σε λίγο θα ξημέρωνε η τελευταία μέρα της εκδρομής…:confused:

varioAthens

Member
Ρε @evaT με τοση μπυρα που κατεβαζει αν εμπαινε ετουτος δω σε πουλμαν για τις εκδρομες που κανονιζεις, θα ηθελε σταση για πιπι πιο συχνα κι απο τις κοπελες που ελεγες σε μια ιστορια σου...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.054
Μέλη
39.775
Νεότερο μέλος
nick87

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom