Έγγραφο για παιδί που ταξιδεύει με έναν γονέα

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Εμένα μονο μια φορα μου το εχουν ζητησει και αυτο εγινε στο αεροδρόμιο του Τοροντο. Δεν μου το εχουν ξαναζητησει, και δεν το ειχα και ολες τις φορες που ταξιδευα με τα παιδια. Κανονικά βεβαια παντα θα πρεπει να το εχεις, αλλα να πληρώνεις και επισημες μεταφράσεις καθε φορα που ταξιδευεις ειναι ενα θεμα...
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.710
Likes
11.219
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις,αλλά όταν ο ένας γονιός ταξιδεύει με το παιδί του,από που προκύπτει πως είναι και χωρισμένος???δεν κλείνει κανείς αεροπορικό ταξίδι με το διαζύγιο και την επιμέλεια παραμάσχαλα!:)
Εννοείται πως δεν προκύπτει ότι είναι χωρισμένος. Οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται σε όλες τις περιπτώσεις, απλά σε περίπτωση που οι γονείς είναι χωρισμένοι ή σε διάσταση είναι πιο εύκολο να δημιουργηθεί πρόβλημα, τόσο τυπικά (βλέπε ο ένας γονιός να μηνύσει την εταιρεία ισχυριζόμενος ότι το παιδί έφυγε από την χώρα χωρίς την έγκρισή του), όσο και ουσιαστικά (βλέπε αρπαγές παιδιών από τον ένα γονέα). Εμένα προσωπικά γνωστή μου μου έχει πει ξεκάθαρα ότι θα ήθελε να πάρει το παιδί της στη χώρα της, αλλά επειδή ο πατέρας του δεν υπογράφει είναι αδύνατο (δεν είναι Ελληνίδα, ούτε μένει Ελλάδα).

Οπότε ο συλλογισμός μου είναι ότι ναι, το 99,9% των γονιών που ταξιδεύουν μόνοι με το παιδί τους έχουν αθώους σκοπούς (διακοπές και λοιπά), όμως ο νόμος θα πρέπει να προστατέψει το ελάχιστο εκείνο ποσοστό για το οποίο οι σκοποί δεν είναι τόσο αθώοι. Και απλά διαβάζοντας όλες αυτές τις ιστορίες για το χυμαδιό που επικρατεί όσο να 'ναι εκνευρίζομαι με τις αεροπορικές ή όποιον τέλος πάντων έχει την ευθύνη του ελέγχου αυτών των στοιχείων. Εύχομαι να έγινα πιο κατανοητή επειδή δε νομίζω ότι λέω κάτι παράλογο.:D

Όσο για το ζήτημα της δικής μου δουλειάς (ψυχική υγεία) το ανέφερα επειδή μου φάνηκε ειρωνικό το ότι είμαστε τόσο τυπικοί (ζητάμε γραπτή έγκριση και των δύο γονιών) και αν κάνουμε τα "στραβά μάτια" μας κυνηγούν στα δικαστήρια, ενώ οι αεροπορικές να αμελούν επανειλλημένα το νόμο και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.877
Likes
14.379
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
όταν πήγα σε μια συναυλία στην Σόφια με την κόρη μου στα σύνορα έκαναν αυστηρό έλεγχο στη βεβαίωση του πατέρα που είχαμε. ΄Μάλιστα κάποιος που δεν είχε βεβαίωση δεν τον επέτρεψαν να ταξιδεύσει με το παιδί του. Βέβαια ταξιδεύαμε με λεωφορείο....
Για τη Βουλγαρία έχω ακούσει κι εγώ ότι είναι αυστηροί.

Δεν κατάλαβα ποιό είναι το πρόβλημα... Για διακοπές δεν πάτε; Δεν αρκεί η ταυτότητά σου (ή διαβατήριο) και κάποιο έγγραφο ότι το παιδί είναι αυτό για το οποίο έχει εκδοθεί το εισητήριο; Μου φαίνεται απίθανο να ισχύει κάτι διαφορετικό απ'ότι αν ταξιδεύεις π.χ. με κάποιο φίλο σου...
Το ότι πάμε για διακοπές δε σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε κι όλας .
Δεν έχουν ακουστεί και λίγα.
Φένια έχει συζητηθεί κάτι παρόμοιο στο φόρουμ δεν μπορώ να το βρω αυτή τη στιγμή, νομίζω όμως ότι η LULLU το είχε ξεκινήσει.
Οποιος βρει το λινκ, το παραθέτει.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, μάλλον θα κάνω ο,τι έκανα και τις προηγούμενες φορές. Θα πάμε δηλαδή ομαδικώς σε ένα ΑΤ και θα υπογράψει ο πατέρας του παιδιού.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.877
Likes
14.379
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Γενικά πάντως διαπιστώνω μια αμέλεια σε όλο αυτό. Τίποτα δεν είναι σίγουρο.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.907
Πέρσι το καλοκαίρι που πήγα Λονδίνο με το γιό μου, πήγα στην αστυνομία με τον πατέρα κι έβγαλα τη βεβαίωση. Τελικά δε χρειάστηκε.
Φέτος που θα ξαναπάμε, θα την ξαναβγάλω, γιατί δε μπορώ να φανταστώ τη φάτσα του μικρού σε περίπτωση που μας αρνηθούν την επιβίβαση!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Νομιζω Φενια μου οτι πολυ καλα το λεει η αποπανω κυρια.Φυλαγε τα ρουχα σου...κανε εσυ το προβλεπομενο ..για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
 

heraklion

Member
Μηνύματα
92
Likes
16
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καλημέρα,πέρυσι που ταξίδεψα με την κόρη μου για Λονδίνο με ΟΑ,με ταυτότητες και οι 2, μας σταμάτησαν στον έλεγχο διαβατηρίων στην Αθήνα και μας ρώτησε ο αστυνομικός που είναι ο πατέρας. Του εξηγώ οτι πάμε διακοπές και ότι δεν γνώριζα(και όντως δεν ήξερα) οτι χρειάζεται έγγραφη δήλωση συναίνεσης του πατέρα για να ταξιδέψει.Η απάντηση του:Και που πας κυρία μου με το ανήλικο στο εξωτερικό?Τέλος πάντων, περάστε.
Μπορεί εγώ να την γλίτωσα και να ταξίδεψα, αλλά το θεωρώ εντελώς λάθος που με άφησαν, γιατί αν όντως έπαιρνα το παιδί και δεν ξαναγύριζα???
Τώρα πάντως που θα ταξιδέψω στην Πόλη με την άλλη μου κόρη, θα βγάλω το χαρτί για να είμαι ήσυχη.
Φύλαγε τα ρούχα σου...
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.506
Likes
7.699
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
καλημερα σας.. ναμε και εγω! Αυτο που εζησα εγω στο Παρισι.. Ειχα μαζι μου τον ανηψιο μου με εντελως διαφορετικο επιθετο . Εκανα τα παντα, βεβαιωσεις στην αστυνομια του κουνιαδο μου , μεταφραση, επικυρωση..ολα αυτα αν και κανεις δεν ειπε με σιγουρια τι εγγραφο χρειαζεται..Το αποτελεσμα????? Οχι μονο δεν ζητησαν ΤΙΠΟΤΑ!!! αλλα απο Παρισι εβαλαν τον 8χρονο να καθησει σε αλλη θεση ενω τσεκαραμε μαζι.. στον δε ελεγχο, το παιδι περασε απο το διπλανο μηχανημα(μας χωρισαν οι συνοδοι γιατι υπηρχε κοσμος), η αστυνομικος ειδε ενα 8χρονο μονο του, να του φωναζει να ανοιξει το σακιδιο οπου ειχε ενα ζελε μαλλιων ( καρφακι μαλλι ο μικρος) μεσα . Την ενδιαφερε να βγαλει το ζελε και οχι να δει πως ενας 8χρονος ειναι μονος του μπροστα της...Οταν βγηκα εγω απο το μηχανημα πηγα απο εκει και ακουσε τον εξεψαλμο...αλλα και παλι δεν ζητησαν κανενα χαρτι!!!!!!!!!!!!!
 

MAriaORF

Member
Μηνύματα
177
Likes
19
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη!!!!!!
Η εμπειρια μου οταν ταξιδεψα με την κορη μου για Ρωσια ηταν λιγο αγχωτικη γιατι δεν με αφηναν στο Μακεδονια να περασω χωρις την αδεια του μπαμπα μας.Μετα απο αρκετη ωρα και απο χιλια παρακαλια και αφηνωντας τα στοιχεια του καταφερα και πεταξα επιτελους με φοβο μη μου συμβει και στη Μοσχα το ιδιο!!! Φυσικα συνεβει αλλα Ρωσικα δεν ξερω και εκανα την κινεζα!!!!!!Μη το ρισκαρεις λοιπον..Καλο ταξιδι!!!:D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.779
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom