paefstra
Member
"Δήλωναν φτωχοί, δημόσιοι υπάλληλοι, μέλη του δεξιού κόμματος της Ισπανίας"
Ας μην ανοιξω το στομα μου...
Να το ανοίξεις, γιατί να μην το ανοίξεις; Δεν μπορείς να φανταστείς τι "πολιτικές" ασυναρτησίες ακούσαμε εκείνο το βράδυ. Διασκεδάσαμε πάντως και επιπλέον φάγαμε δωρεάν ως φτωχοί, δημόσιοι υπάλληλοι κι εμείς."Δήλωναν φτωχοί, δημόσιοι υπάλληλοι, μέλη του δεξιού κόμματος της Ισπανίας"
Καλα δεν θα ελεγα και κατι φρικτο. Ας φανε την πιτσα τους και δεν ειναι για λυπηση.Να το ανοίξεις, γιατί να μην το ανοίξεις; Δεν μπορείς να φανταστείς τι "πολιτικές" ασυναρτησίες ακούσαμε εκείνο το βράδυ. Διασκεδάσαμε πάντως και επιπλέον φάγαμε δωρεάν ως φτωχοί, δημόσιοι υπάλληλοι κι εμείς.
Εκεί που «άφριζαν» ήταν όταν άκουγαν το όνομα του Έβο Μοράλες. Λες και τους είχε δημεύσει την περιουσία έκαναν. Τέτοιο μένος για κάποιον χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την βολεμένη, προνομιούχα ζωούλα τους δεν μπόρεσα να το καταλάβω.Καλα δεν θα ελεγα και κατι φρικτο. Ας φανε την πιτσα τους και δεν ειναι για λυπηση.
Οι Μαγιορκέζοι είναι υπερβολικοί. Ο Γκαουντί έζησε (δούλεψε) 4 χρόνια στην Μαγιόρκα.μεταγενέστερο του Γκαουντί, ο οποίος έμεινε στο νησί για πολλά χρόνια - 10 μας έλεγε η ξεναγός.
Πάλμα ντε Μαγιόρκα - ΒικιπαίδειαΤο 1901 ο Γκαουντί προσκλήθηκε να αναλάβει το σχέδιο της αναστήλωσής του, ωστόσο αποχώρησε μετά από τέσσερα χρόνια, λόγω διαφωνίας του με τον εργολάβο.
Στο επίσημο site του ναού λέει, κάπως ασαφώς βέβαια, για χρονικό διάστημα 1904-1915.Οι Μαγιορκέζοι είναι υπερβολικοί. Ο Γκαουντί έζησε (δούλεψε) 4 χρόνια στην Μαγιόρκα.
Έχω ακούσει πολλές υπερβολές από αυτούς. Για 10 έως 14 χρόνια. Πολλές φορές τα γράφουν και στα δικά τους βιβλία και γίνονται πιστευτά από τον κόσμο.
Πάλμα ντε Μαγιόρκα - Βικιπαίδεια
Η wiki λεει οτι ειναι της Παναγιας των Παρισιων.Historia | Catedral de Mallorca | Web Oficial - Entradas y horarios
Εμένα άλλο μου φάνηκε πιο «ύποπτο» από αυτά που έλεγαν. Πώς ο ναός έχει τον μεγαλύτερο ρόδακα καθολικής εκκλησίας στον κόσμο.
Αυτό ήξερα κι εγώ.Η wiki λεει οτι ειναι της Παναγιας των Παρισιων.
Στην μετάφραση το αφήνουν τελείως φλου, ότι το έργο του τελείωσε τότε. Αυτός όμως δεν ήταν.Στο επίσημο site του ναού λέει, κάπως ασαφώς βέβαια, για χρονικό διάστημα 1904-1915.
A principios del siglo XX, el arquitecto Antoni Gaudí adaptó el espacio interior de la Catedral a las nuevas exigencias litúrgicas y pastorales. Su intervención, promovida por el obispo Pere Joan Campins, se ejecutó entre los años 1904 y 1915.
Historia | Catedral de Mallorca | Web Oficial - Entradas y horarios
Εμένα άλλο μου φάνηκε πιο «ύποπτο» από αυτά που έλεγαν. Πώς ο ναός έχει τον μεγαλύτερο ρόδακα καθολικής εκκλησίας στον κόσμο.
Ωστόσο, ένα από τα πιο διάσημα και μεγάλα παραδείγματα ρόδακα στη σύγχρονη αρχιτεκτονική είναι το τεράστιο βιτρώ παράθυρο-ρόδακας της Παναγίας των Παρισίων (Notre-Dame de Paris), που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά βιτρώ-ρόδακες στον κόσμο5. Το παράθυρο αυτό έχει διάμετρο περίπου 13 μέτρα και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής.
Ο ρόδακας του Καθεδρικού Ναού στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα έχει διάμετρο 12 μέτρα και αποτελείται από 1236 κομμάτια βιτρό
Τα σημαντικά ερωτήματα είναι άλλα…Στην μετάφραση το αφήνουν τελείως φλου, ότι το έργο του τελείωσε τότε. Αυτός όμως δεν ήταν.
Έκανε σχέδια, είπε ιδέες , αλλά το έργο το εγκατέλειψε μετά από διαφωνία με τον εργολάβο του έργου. Βέβαια σήμερα λένε ότι το έργο το έκανε ο Γκαουντί.
Ο ρόδακας της Παναγίας των Παρισίων έχει διάμετρο 13 μέτρα , ενώ της Μαγιόρκας 12 μέτρα.
Δεν είπαμε ότι δεν μας άρεσε. Για μια φορά καλά ήταν. Όχι όμως τόσο ώστε να ξαναπάμε. Δεν διακρίναμε κάτι το διαφορετικό, κάτι να μας ενθουσιάσει. Επίσης το είδος του τουρισμού που προσελκύει δεν μας «κάνει» ενώ τα πάντα είναι προσαρμοσμένα σ’ αυτούς.Εγώ δεν κατάλαβα γιατί δεν σας άρεσε τελικά. Μην πω ότι βρήκατε και μια σχετική κίνηση στα μπαρ που εμείς μία ολόκληρη βδομάδα απλά την ψάχναμε...