Ισπανία Έχω κι Erasmus, πάμε μια Μαγιόρκα; (+ Μαδρίτη, Βαρκελώνη)

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή,Χιλή,Ουρουγουάη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
"Δήλωναν φτωχοί, δημόσιοι υπάλληλοι, μέλη του δεξιού κόμματος της Ισπανίας"
Ας μην ανοιξω το στομα μου...
Να το ανοίξεις, γιατί να μην το ανοίξεις; Δεν μπορείς να φανταστείς τι "πολιτικές" ασυναρτησίες ακούσαμε εκείνο το βράδυ. Διασκεδάσαμε πάντως και επιπλέον φάγαμε δωρεάν ως φτωχοί, δημόσιοι υπάλληλοι κι εμείς.

Last edited:

paefstra

Member
Να το ανοίξεις, γιατί να μην το ανοίξεις; Δεν μπορείς να φανταστείς τι "πολιτικές" ασυναρτησίες ακούσαμε εκείνο το βράδυ. Διασκεδάσαμε πάντως και επιπλέον φάγαμε δωρεάν ως φτωχοί, δημόσιοι υπάλληλοι κι εμείς.
Καλα δεν θα ελεγα και κατι φρικτο. Ας φανε την πιτσα τους και δεν ειναι για λυπηση.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλα δεν θα ελεγα και κατι φρικτο. Ας φανε την πιτσα τους και δεν ειναι για λυπηση.
Εκεί που «άφριζαν» ήταν όταν άκουγαν το όνομα του Έβο Μοράλες. Λες και τους είχε δημεύσει την περιουσία έκαναν. Τέτοιο μένος για κάποιον χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την βολεμένη, προνομιούχα ζωούλα τους δεν μπόρεσα να το καταλάβω.

panpan

Member
μεταγενέστερο του Γκαουντί, ο οποίος έμεινε στο νησί για πολλά χρόνια - 10 μας έλεγε η ξεναγός.
Οι Μαγιορκέζοι είναι υπερβολικοί. Ο Γκαουντί έζησε (δούλεψε) 4 χρόνια στην Μαγιόρκα.
Έχω ακούσει πολλές υπερβολές από αυτούς. Για 10 έως 14 χρόνια. Πολλές φορές τα γράφουν και στα δικά τους βιβλία και γίνονται πιστευτά από τον κόσμο.
Το 1901 ο Γκαουντί προσκλήθηκε να αναλάβει το σχέδιο της αναστήλωσής του, ωστόσο αποχώρησε μετά από τέσσερα χρόνια, λόγω διαφωνίας του με τον εργολάβο.
Πάλμα ντε Μαγιόρκα - Βικιπαίδεια

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Οι Μαγιορκέζοι είναι υπερβολικοί. Ο Γκαουντί έζησε (δούλεψε) 4 χρόνια στην Μαγιόρκα.
Έχω ακούσει πολλές υπερβολές από αυτούς. Για 10 έως 14 χρόνια. Πολλές φορές τα γράφουν και στα δικά τους βιβλία και γίνονται πιστευτά από τον κόσμο.

Πάλμα ντε Μαγιόρκα - Βικιπαίδεια
Στο επίσημο site του ναού λέει, κάπως ασαφώς βέβαια, για χρονικό διάστημα 1904-1915.

A principios del siglo XX, el arquitecto Antoni Gaudí adaptó el espacio interior de la Catedral a las nuevas exigencias litúrgicas y pastorales. Su intervención, promovida por el obispo Pere Joan Campins, se ejecutó entre los años 1904 y 1915.

https://catedraldemallorca.org/catedral/historia/

Εμένα άλλο μου φάνηκε πιο «ύποπτο» από αυτά που έλεγαν. Πώς ο ναός έχει τον μεγαλύτερο ρόδακα καθολικής εκκλησίας στον κόσμο.

paefstra

Member

panpan

Member
Στο επίσημο site του ναού λέει, κάπως ασαφώς βέβαια, για χρονικό διάστημα 1904-1915.

A principios del siglo XX, el arquitecto Antoni Gaudí adaptó el espacio interior de la Catedral a las nuevas exigencias litúrgicas y pastorales. Su intervención, promovida por el obispo Pere Joan Campins, se ejecutó entre los años 1904 y 1915.

Historia | Catedral de Mallorca | Web Oficial - Entradas y horarios

Εμένα άλλο μου φάνηκε πιο «ύποπτο» από αυτά που έλεγαν. Πώς ο ναός έχει τον μεγαλύτερο ρόδακα καθολικής εκκλησίας στον κόσμο.
Στην μετάφραση το αφήνουν τελείως φλου, ότι το έργο του τελείωσε τότε. Αυτός όμως δεν ήταν.
Έκανε σχέδια, είπε ιδέες , αλλά το έργο το εγκατέλειψε μετά από διαφωνία με τον εργολάβο του έργου. Βέβαια σήμερα λένε ότι το έργο το έκανε ο Γκαουντί.
Ο ρόδακας της Παναγίας των Παρισίων έχει διάμετρο 13 μέτρα , ενώ της Μαγιόρκας 12 μέτρα.
Ωστόσο, ένα από τα πιο διάσημα και μεγάλα παραδείγματα ρόδακα στη σύγχρονη αρχιτεκτονική είναι το τεράστιο βιτρώ παράθυρο-ρόδακας της Παναγίας των Παρισίων (Notre-Dame de Paris), που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά βιτρώ-ρόδακες στον κόσμο5. Το παράθυρο αυτό έχει διάμετρο περίπου 13 μέτρα και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής.
Ο ρόδακας του Καθεδρικού Ναού στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα έχει διάμετρο 12 μέτρα και αποτελείται από 1236 κομμάτια βιτρό

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Στην μετάφραση το αφήνουν τελείως φλου, ότι το έργο του τελείωσε τότε. Αυτός όμως δεν ήταν.
Έκανε σχέδια, είπε ιδέες , αλλά το έργο το εγκατέλειψε μετά από διαφωνία με τον εργολάβο του έργου. Βέβαια σήμερα λένε ότι το έργο το έκανε ο Γκαουντί.
Ο ρόδακας της Παναγίας των Παρισίων έχει διάμετρο 13 μέτρα , ενώ της Μαγιόρκας 12 μέτρα.
Τα σημαντικά ερωτήματα είναι άλλα…
Π.χ. Ποιος έχει την πιο νόστιμη Σομπρασάδα;

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Εγώ δεν κατάλαβα γιατί δεν σας άρεσε τελικά. Μην πω ότι βρήκατε και μια σχετική κίνηση στα μπαρ που εμείς μία ολόκληρη βδομάδα απλά την ψάχναμε...

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Εγώ δεν κατάλαβα γιατί δεν σας άρεσε τελικά. Μην πω ότι βρήκατε και μια σχετική κίνηση στα μπαρ που εμείς μία ολόκληρη βδομάδα απλά την ψάχναμε...
Δεν είπαμε ότι δεν μας άρεσε. Για μια φορά καλά ήταν. Όχι όμως τόσο ώστε να ξαναπάμε. Δεν διακρίναμε κάτι το διαφορετικό, κάτι να μας ενθουσιάσει. Επίσης το είδος του τουρισμού που προσελκύει δεν μας «κάνει» ενώ τα πάντα είναι προσαρμοσμένα σ’ αυτούς.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.088
Μέλη
39.831
Νεότερο μέλος
χρήστος21..

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα