Όνειρο ήταν και πάει... και πίσω δε γυρνάει..

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.784
Likes
1.111
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
το απόγευμα κι ύστερα από έναν απαραίτητο υπνάκο ξεκινήσαμε να δούμε αυτή την πόλη που τόσα είχαμε ακούσει.. μπροστά από το ξεν/χείο μία ταμπέλα enoteca italiana 400m. δεν με παρέσυρε προς την λάθος κατεύθηνση μιάς και το ιστορικό κέντρο ήταν στην αντίθετη κατεύθηνση, το μουσείο οίνου μπορούσε να περιμένει!
Η Σιένα τελικά μετά από μιά 2ωρη περιήγηση που κάναμε αγκαλιά με τον χάρτη καταλάβαμε πολύ γρήγορα ότι δεν είναι μία πόλη που απλά την βλέπεις σε ένα δίωρο όπως θέλαν να μας πείσουν τα ταξιδιωτικά γραφεία, ήταν μιά πόλη να την πιείς στο ποτήρι και εμείς είχαμε 3 μέρες να την απολαύσουμε!
Ο πανέμορφος καθεδρικός ναός είχε απόλυτη υσηχία στον περιβάλλοντα χώρο καμμία σχέση με τις ορδές που θα είχε το επόμενο πρωί που θα τον επισκεφτόμασταν εσωτερικά, τα στενά της πόλης ήταν πανέμορφα καθώς νύχτωνε στην πόλη και στο τέλος καταλήξαμε στην πλατεία της πόλης που θα προσπαθήσω να σας την περιγράψω με λόγια αν και αυτή η ομορφιά δύσκολα περιγράφεται! Είχε πλέον νυχτώσει για τα καλά κι αυτή η αμφιθεατρική πλατεία είχε το σχήμα αχιβάδας όπου στο ψηλότερο σημείο της ήταν στημένα πολύ διακριτικά τα μαγαζιά (καφέ-τρατορίες κ.α.) στο κέντρο της πλατείας ήταν αραχτοί αρκετοί και ξαπλωμένοι κάτω χάζευαν τα τεκτενόμενα, στην κάτω μεριά της πλατείας δέσποζε το δημαρχείο της πόλης φωτισμένο και έκανε την διαφορά σ' αυτό το πανέμορφο σύνολο. Φάγαμε μία μέτρια μακαρονάδα μα ποιος νοιάζεται όταν έχει να απολάυσει αυτή την πανέμορφη πλατεία.
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.784
Likes
1.111
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
την επόμενη μέρα το πρωί θα επισκεφτόμασταν το μουσείο οίνου που ήταν πολύ κοντά στο ξεν/χείο και είχε τεράστια γκάμα κρασιών... μπορούσες επίσης να αγοράσεις κρασιά από έναν τεράστιο τιμοκατάλογο που είχε λίγες... χιλιάδες κρασιών... ζαλίστηκα οπως καταλαβαίνετε μερικοί και ήπια ένα ποτήρι κρασί σε έναν ομορφο εσωτερικό χώρο μιάς και στο ωραίο μπαλκόνι είχε πολύ λιακάδα για τα γούστα μου.. στο πίσω μπαλκόνι λειτουργούσε και εστιατόριο και σε όλους τους χωρους μπορούσες να παραγγείλεις κρασί με μόλις 20% επιβάρυνση της αρχικής τιμής, έφυγα απογοητευμένος μιάς και με τους νεους κανονισμούς μάλλον μόνο από το αεροδρόμιο βολεύει να ψωνίσεις υγρά.
για το μεσημέρι είχαμε κανονίσει μία ημερήσια πανέμορφη εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή της τοσκάνης όπου θα επισκεφτόμασταν την περιοχή και τα χωριά του chianti και το san gimignano με τους αρχοντικούς πύργους γνωστό και ως ''μανχάταν του μεσαίωνα'' επισκεφτήκαμε 2 οινοποιεία όπου μας κέρασαν άφθονο κρασί από διάφορα μπουκάλια και είχε και διάφορα εδέσματα το πρώτο οινοποιείο ήταν υπέροχο... τα χωριά είχαν πολύ χρώμα πανέμορφα γραφικά σοκάκια και πολλά μα πολλά καταστήματα με κρασιά...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.061
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom