Βιετνάμ Ινδονησία Μαλαισία Ταϊλάνδη Όσοι ενδιαφερόμενοι, επικοινωνήστε

10900km

Member
Μηνύματα
392
Likes
4.190
Lalibela, δυστυχώς για μένα η Ελλάδα είναι μία εξαιρετική μεν ταινία, την οποία όμως την έχω δει αμέτρητες φορές, και πλέον την έχω σκυλοβαρεθεί. Όταν τη βλέπω με παρέα, αντέχεται. Όταν μόνος... “Λέω” δυστυχώς, επειδή κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα επιστρέψω μόνιμα, κι είναι κακό να ζεις σε μία χώρα στην οποία πραγματικά δεν θέλεις να είσαι (τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται). Είναι κακό να δουλεύεις σε ένα περιβάλλον στο οποίο δεν χαίρεσαι δουλειά, οκτώ ώρες την ημέρα, πόσο μάλλον να ζεις σε μία χώρα, 24 ώρες την ημέρα, εφτά μέρες την εβδομάδα, στην οποία το βασικότερο που κάνεις είναι να μετράς ημέρες μέχρι να “δραπετεύσεις”...


Meli, για τον καιρό στους επόμενους προορισμούς μου συμβουλεύομαι συνήθως το weather2travel.com. Εκεί “λέει” ότι ο Ιούνιος στο Βιετνάμ είναι από τους πιο ζεστούς και βροχερούς μήνες. Όσον για το πόσο busy μήνας είναι ο Ιούνιος, δεν ξέρω. Αυτό που ρώτησα επειδή μου έκανε εντύπωση και μπορώ να διαβεβαιώσω τους πάντες, είναι ότι στα παραλιακά μέρη, εκεί που κόσμος πηγαίνει για να... λιαστεί, νούμερο ένα ευρωπαϊκή γλώσσα είναι τα Ρωσικά (δεύτερη τα Γαλλικά, και μόλις τρίτη τα Αγγλικά).


Xenos, πέρασα μόνο λίγες ημέρες στο Μπάλι, όμως ήδη αγόρασα εισιτήρια για Ιάβα (από Κουάλα Λούμπουρ. 21 Αυγούστου-6 Σεπτεμβρίου). Ας είναι καλά η Air Asia. Τα χρήματα που θα έδινα ζώντας στην Ελλάδα για να κάνω ένα κοντινό ταξιδάκι κάθε μήνα, θα τα δίνω στην Air Asia για να πηγαίνω κοντινά (σχετικά) ταξιδάκια κάθε μήνα με βάση την KL. 13 Ιουλίου με 1 Αυγούστου θα είμαι Καμπότζη. Οκτώβριο ΣΙΓΟΥΡΑ Κίνα, και Σεπτέμβριο... ίδωμεν.


Marydim, έχω πει στο άτομο με το οποίο κατά κανόνα θα περάσω τους επόμενους μήνες, αν πέφτω στο κρεβάτι το βράδυ χωρίς να έχω γράψει είτε για το προσωπικό ημερολόγιό μου είτε για το σάιτ εδώ (της έχω πει περί τίνος πρόκειται. Όχι ότι μπορεί να διαβάσει τι έχω γράψει στο παρελθόν...), να με κλοτσάει και να με κλειδώνει εκτός δωματίου. Ελπίζω να μην φθάσουμε εκεί... :)


Taniakar, κάπου πήρε το μάτι μου αυτές τις ημέρες εδώ, στο σάιτ, ένα παιδί που βρίσκεται στην Ταϊλάνδη ΤΩΡΑ, και μάλιστα ήταν στην Μπανγκόκ πριν από ελάχιστες ημέρες. Αν τον ψάξεις, μάλλον θα σου έχει πιο έγκυρες inside πληροφορίες. Εγώ ήμουν εκεί τελευταία βδομάδα του Απρίλη, και για να είμαι ειλικρινής, το ότι τα πράγματα εκεί ήταν όπως ήταν, για μένα αποτέλεσε έξτρα κίνητρο να πάω και να μείνω αρκετές ημέρες. Ούτε τάσεις αυτοκτονίας είχα, ούτε “ψαχνόμουν” να φάω καμία σφαίρα στο κεφάλι. Απλά θεώρησα την ευκαιρία ιστορική, και με προσοχή περνούσα καθημερινά χρόνο στο κέντρο, βγάζοντας φωτογραφίες που επισκέπτης της Μπανγκόκ “υπό φυσιολογικές συνθήκες” δεν βγάζει (“κοπέλες” στην Patpong -όπου παρεμπιπτόντως υπάρχει κι ένα σούπερ στιλάτο ελληνικό γυράδικο, run by μία κατάξανθη Ελληνίδα!- να τριγυρνούν με μίνι -εν μέσω “δουλειάς”- και να μοιράζουν φαγητό σε φαντάρους, δίπλα σε τανκ, σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από μία εκ των βάσεων των διαδηλωτών). Εσύ αποφασίζεις... Ειδικά τώρα, δε νομίζω ότι υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος.
 

varis81

Member
Μηνύματα
345
Likes
79
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Γεια σου Δημητρη σου εχω εγω μια απορια για την περιοχη αν ξερεις να μου πεις.Αρχικα πως να επιλεξω εκδρομη στο Halong Bay!Eιναι τοσα πολλα τα γραφεια και ο ενας σου λεει οτι το ενα ειναι χαλια και οτι το δικο του ειναι καλο που δεν ξερεις πιο να πιστεψεις..Κατι παιδια που ρωτησα μου πανε οτι λιγο πολυ ειναι θεμα τυχης,τι θα σου κατσει.Εσυ τι προτεινεις?Μια αλλη ερωτηση ειναι αν ξερεις αν μπορω να φτασω την ιδια μερα απο Ανοι στο Yangshuo στην Κινα.Eιναι λιγο μακρια αλλα καλυτερα μονορουφι παρα σπαστα.

Για οποιον θελει να παει Βιετναμ εχω να πω οτι ειναι πολυ ομορφο , αλλα αυτο που μου τη σπαει εμενα ειναι οι ανθρωποι,κοιτανε πως θα σε κλεψουν στο οτιδηποτε (οχι ληστεια ,μην παρεξηγηθω,αλλα σου λενε τιμη 10 φορες πανω του κανονικου και οτι πιασουνε)..Καμια σχεση με την Καμποτζη..Σε βλεπουνε σαν κινητο πορτοφολι,ακομα και να μην εχεις λεφτα,αρκει που εισαι λευκος.Γλυκοπικρη γευση..Με ολους οσους εχω μιλησει τα ιδια λενε.

Οσο για την Μπανγκοκ ημουν εκει κατα τη διαρκεια των ταραχων,τοτε καλο ηταν να μην πλησιαζε κανενας,αλλα τωρα ειναι νορμαλ τα πραγματα.Δυστυχως δεν πηγα στην Patpong γιατι ηταν αποκλεισμενη οσο ημουν εκει αλλα δεν μπορω να πω οτι περασα ασχημα κιολας!!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Χαιρετίσματα στο φίλο Δημήτρη.

Το έχουμε συζητήσει κι άλλες φορές στο φόρουμ, αλλά κι εγώ ανήκω σε αυτούς τους πολλούς που βρήκαν στο Λάος αυτό που έψαχναν στην Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ, το συστήνω ανεπιφύλακτα, έχει ανθρώπους ανεπιτήδευτους, ελάχιστο τουρισμό πλην τα 2-3 γκέτο backpackers που μπορείς να αποφύγεις πανεύκολα, εξαιρετική φύση κι ένα τρόπο ζωής πολύ αυθεντικό, στον οποίο είναι τόσο εύκολο να χωθείς. Μ' ένα μηχανάκι (όπως και στην Καμπότζη) βρίσκεις φανταστικές γωνιές της χώρας.
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
10900km μια λεξη θα γραψω για σενα...... σε θαυμαζω.
Η Ελλαδα ειναι ομορφη χωρα αρκει να φυγουν οι καφροι που την βλαπτουν και οχι αυτοι που δεν φταινε σε τιποτα.

Καλα να περασεις στην Καμποτζη και γενικοτερα καλη τυχη σε ολη την διαρκεια του οδοιπορικου σου.

ΥΓ.1)Μην βιαστεις να γυρισεις πισω απο το κακο στο χειροτερο παμε.
ΥΓ2)Ζητω η air asia!!!!:D
YΓ3)Γραφε καπου-καπου σε διαβαζουμε.;)
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Αν δε καταφερεις να μην γυρισεις και καθολου,θασαι ακομα πιο τυχερος!
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
10900!!!!
Περιμένω πρόσκληση προς μεταναστευση!!:rolleyes:
Εμεινες σε ευλογημενη μερια του κοσμου μας που όσο πάει γινεται αθλιοτερος!!
Απο την εμπειρία μου στην ασία,καταλαβα οτι οι ανθρωποι που διαχειρίζονται ανταλλακτήρια χρημάτων ειναι οι πιο πλούσιοι της κάθε χώρας!
Κλασσικό παράδειγμα έχω για την ινδονησία και συγκεκριμένα Σουμάτρα,Μπαλί,Βιετνάμ,Βιρμανία.
Στο Μπαλί την πρώτη φορά άλλαξα χρήματα σαν όλους τους ξένους...
την δεύτερη και τρίτη φορά έμαθα οτι το καλύτερο rate το δίνουν στα πολυκαταστήματα Matahari πές μου για αυτο αν έπεσε στην αντίληψή σου..
Εκεί δε που γίνεται μεγάλο φαγοπότι με τα rates ειναι στην Κωνσταντινούπολη...
Το φαινόμενο παρατηρείται έντονα στις στις χώρες της Ασίας!
Φυσικα και ειναι ευπρόσδεκτες οι παρατηρήσεις και η βοήθεια σου για ολους εμάς που ταξιδεύομε!!
Να εισαι καλά ...
θα σε ενημερώνομε για τον πατο που πιάνει η χώρα μας καθε μέρα..
stay away.. for the moment...
 

10900km

Member
Μηνύματα
392
Likes
4.190
Varis81, μετά από “διάβασμα”, εγώ κατέληξα στην επιλογή Ha Noi-Hai Phong- Cat Ba, για Ha Long. Πήρα το -πάμφθηνο- τρένο από Ha Noi για Hai Phong, κι από εκεί πλοίο για Cat Ba, νησάκι/βάση για να “εξερευνήσεις” τον κόλπο. Τη μέρα που έφθασα στο Cat Ba (συ-μπα-θη-τι-κό-τα-το) πήγα μία βόλτα πάνω/κάτω στον παραλιακό δρόμο, κι επέλεξα το γραφείο που μου φάνηκε πιο οργανωμένο, που μου “γυάλισε” περισσότερο τέλος πάντων. Γούστα είναι αυτά... Προσωπικά έπεσα διάνα. Με λιγότερα από οκτώ ευρώ έκλεισα για την επόμενη μέρα. Το πρωί μας πήρε βανάκι, μας πήγε στο σημείο από το οποίο αναχωρούν τα τουριστικά πλοιάρια, και περάσαμε γύρω στις οκτώ ώρες στο πλοίο, με το γραφείο να... deliver όλα μα όλα όσα αναφέρονταν στην μπροσούρα του. Ήταν “μέσα” οι είσοδοι σε όλα τα σημεία που σταματήσαμε (σπήλαια), σούπερ γεύμα που ετοίμασαν τα παιδιά/συνοδοί του γκρουπ, ΚΑΙ καγιάκ προς το τέλος. Το πλοιάριό μας ήταν σχετικά μικρό, σε σύγκριση με άλλων γκρουπ, όμως κι εμείς λίγοι ήμασταν, και μη σου πω ότι ήταν και καλύτερα, γιατί σε μισή ώρα οι εφτά της παρέας (τρία ζευγάρια κι ένας Έλληνας μπακούρης) είχαμε γνωριστεί και μιλούσαμε λες και γνωριζόμασταν καιρό. Γενική εντύπωση: εξαιρετική. Λεπτομέρεια: ΑΝ επιλέξεις το Hai Phong-Cat Ba (πολλοί χρησιμοποιούν σαν βάση την πόλη Ha Long, λίγο βορειοανατολικά), μη “μασήσεις” με τα περί fast boat από Hai Phong για Cat Ba. Πάνε με το απλό, “της γραμμής”. Δε σου δίνω περισσότερες λεπτομέρειες, για να μη σε ζαλίσω με λεπτομέρειες που μπορεί να μη σου χρειαστούν. Αν όμως το αποφασίσεις, εδώ είμαι...


Για αυτό που έγραψες γενικά περί Βιετνάμ και Βιετναμέζων, δυστυχώς συμφωνώ κι επαυξάνω. Την κωλοκατάσταση (συγγνώμη κιόλας) που συνάντησα στο Βιετνάμ με τα “ένα γεύμα pho κάνει 15.000 ντονγκ, αλλά εσύ σαν δισεκατομμυριούχος ξένος θα πληρώσεις 50.000” σπασίματα ΠΟΛΛΕΣ φορές ΚΑΘΕ μέρα, σε 13 μήνες ταξιδιού, την είχα συναντήσει ΜΟΝΟ για ΛΙΓΕΣ ημέρες σε ένα σούπερ τουριστικό μέρος στη Γουατεμάλα. ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ. Την πρώτη μέρα το πήρα με χιουμοριστική διάθεση. Τη δεύτερη... έτσι κι έτσι. Από την τρίτη άρχισα να παίρνω ανάποδες, δυστυχώς, και σταδιακά έφθασα στο σημείο να βλέπω στο πρόσωπο κάθε Βιετναμέζου κάποιον που σκοπό είχε να με “δαγκώσει”. Υπάρχει αντίδοτο πάντως. ΑντίδοτΑ. Πρώτο, να απομακρύνεσαι από τους δρόμους με τους περισσότερους τουρίστες, και να τρως/πίνεις/ψωνίζεις σε περιοχές με ελάχιστους, if any, τουρίστες. Σε τέτοιες περιοχές δε βρήκα ΚΑΝΕΝΑΝ που να επιχείρησε να με “δαγκώσει”. Ειλικρινά. Δεύτερο, όταν βρεις κάποιον που πουλάει κάτι που σε ενδιαφέρει και δεν σου συμπεριφέρεται σαν τον μ... της ημέρας, αντάμειψέ τον με το να κάνεις μεγαλύτερη σε ποσότητα αγορά απ' όση είχες σκοπό να κάνεις in the first place. Και κυρίως, όσο μπορείς, no matter what, διατήρησε το χιούμορ σου (ποιος μιλάει...).


Γιώργο, πρώτα απ' όλα ανταποδίδω τα χαιρετίσματα :) (it's been a loooong time :)), και σου “λέω” ότι η απόφαση να πάω(πάμε, με την παρέα μου) στο Laos έχει παρθεί. Το μόνο που περιμένουμε είναι να βγάλει η Air Asia προσφορά για εκεί, σαν αυτήν που έχει από προχθές για Καμπότζη. Το ότι εσύ συγκεκριμένα έγραψες αυτό που έγραψες για το Laos, με κάνει να αισθάνομαι ακόμη πιο δικαιωμένος για την απόφασή μου να πάω εκεί. Δεν έχω ξεχάσει το τιπ σου για Βολιβία, παρεμπιπτόντως... :) Ποτέ δεν ξέρεις... :)


Xenos, όχι ότι δεν έχουμε πολλούς κάφρους στην Ελλάδα, αλλά στη δική μου περίπτωση το πρόβλημα δεν είναι ούτε οι κάφροι, ούτε η χώρα αυτή καθεαυτή. Ο εαυτός μου σε αυτήν τη χώρα, το πώς συμπεριφέρομαι όταν είμαι εδώ, αυτό είναι το πρόβλημά μου, και δυστυχώς κάθε φορά που επιστρέφω το βρίσκω όλο και πιο άλυτο (όχι ότι υπάρχουν “λίγο” άλυτα και “πολύ” άλυτα προβλήματα, αλλά... λέμε τώρα).


Meli, θέλω δεν θέλω, κάποια στιγμή η προσωρινή πηγή εσόδου που βρήκα και που μου επιτρέπει να συνεχίσω το ταξίδι, θα στερέψει. Και τότε, αν δεν έχω φροντίσει να βγάζω χρήματα ταξιδεύοντας, με την ουρά στα σκέλια, και με ανάμνηση χιλιάδες φωτογραφίες, θα επιστρέψω, και... θα ζω με τις αναμνήσεις :).


Renata, το θέμα των ανταλλακτηρίων σηκώνει πολλή κουβέντα... Κάπου πήρε το μάτι μου τον Λιακόπουλο, νομίζω, να λέει ότι υπάρχει παγκόσμιο ύπουλο σχέδιο κάποιων να επιβάλουν σε όλη την ανθρωπότητα ένα και μόνο νόμισμα; Κάτι τέτοιο... Καλώς να ορίσει!! :) Όσο για τον πάτο που πιάσαμε εσχάτως, τους τελευταίους μήνες με... πήραν στο ψιλό ουκ ολίγοι, δε με πείραζε, με χαβαλεδιάρικη διάθεση τους αντιμετώπιζα, με εξαίρεση έναν Γερμανό στο Βιετνάμ που ήταν τόσο ειρωνικός που ήθελα να του ρίξω κουτουλιά (50% επειδή πραγματικά με εκνεύρισε εκείνος, και 50% επειδή οι Βιετναμέζοι με είχαν φθάσει στα όριά μου και ψαχνόμουν να ξεσπάσω σε κάποιον... :)).
 

Lalibela

Member
Μηνύματα
330
Likes
47
ειχα διαβασει και παλαιοτερα ...σκεψεις σου για επιστροφη στην ελλαδα..
ξερω το γιατι και νομιζω δεν ειναι μονο τα χρηματα ...(ας μην το αναλυσουμε..)
αυτο που εχω να σου πω ειναι, οτι σε λιγο καιρο δεν θα νιωθεις καμια ενοχη ...για την μετακομιση σου στο εξωτερικο ...και θα κατεβασεις 200 ιδεες ...για τους πορους ...που θα σε βοηθησουν να ζησεις ..οπως γουσταρεις ...
trust me

θα ηθελα πολυ να γραψεις, οπως ολοι μας
με αυτα που διαβαζω με το βιετναμ...ερχονται στο μυαλο μου παρομοιες συμπεριφορες...που τρελαναν και μενα ...
εισαι τουριστας?πουλαω νεκρο ....γαργαρα στο βρωμικο ποταμι...και πηλινα μπωλακια με βακτηριδια ...σε συσκευασια των τριων

δημητρη ...αυτο ειναι το τιμημα ...του ανεξαρτητου...
καπως ετσι ξεκινουν ολα...και καταληγουν στο τσιμεντο και στο βωμο του χρηματος...(ποσο μαλλον να ειναι και στο αιμα τους καποια πραγματα ..)
πανω που αμφιταλαντευομουν με το λαος ερχεται ο γιωργος (με ηθικη υποχρεωση χειμερινων εισιτηριων- χωρις να τιναχτει η μπανκα στον αερα) και με στελνει καρφι χωρις να οδηγω καν μηχανη(στα γκετο με βλεπω-και δεν θα στεναχωρηθω )
για σκεψου ομως ποσοι αλλοι θα κανουν τις ιδιες σκεψεις με μενα ...ποσοι θα επηρεαστουν απο μια ομορφη ιστορια για το λαος ..που θα θελω τοσο να γραψω μεθαυριο εγω και αλλοι
θα μεινει ανεπηρεαστη η χωρα??
καποιος θα γυρισει πισω ...θα αφηγηθει σε φιλους την ιστορια του ...τις αναμνησεις ...ταυτοχρονα οι ντοπιοι που ειδαν οτι ο ανεξαρτητος ...χρειαζεται δρομο ..θα μπει στη διαδικασια να σκεφτει...πως θα τον φτιαξει...ο δρομος θα φερει χρηματα ...και καποια στιγμη ...θα μιλουν για το λαος ..οπως για την ταυλανδη

αυτο το αργα ή γρηγορα .....ισχυει παντου ...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Για Λάος πάει κανείς οδικώς από Μπανγκόκ, δίπλα είναι, ολίγες ώρες δρόμος και μάλιστα κάλλιστος.(πληροφοριακώς...) Κοινώς χρειάζεσαι αεροπορικό μόνο για Bangkok, που είναι και φτηνότερο. Η Καμπότζη βολεύει εξίσου.

10900, να μας γράφεις. Κυριολεκτικά.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Να μου επιτραπεί ένα σχόλιο και μια αναφορά στις προσωπικές μου εμπειρίες σχετικά με την συμπεριφορά των Βιετναμέζων μεταπρατών, πωλητών, κλπ. Μου προκάλεσαν έκπληξη, ομολογώ, τα αρνητικά σχόλια που έγιναν γι αυτούς στο βαθμό που έγιναν. Οι εμπειρίες μου προέρχονται από δύο διαδοχικά ταξίδια (με απόσταση περίπου ενός έτους το ένα από το άλλο) και συνολικής διάρκειας 5 εβδομάδων.

Ναι, οι άνθρωποι προσπαθούσαν να πουλήσουν αυτό που πουλούσαν αλλά όχι σε βαθμό που να μου φέρει αυτού του είδους τον εκνευρισμό που περιγράφεται. Δεν ήταν ιδιαίτερα πιεστικοί (εκτός από ένα ή δύο σημεία που σταματούσαν αναγκαστικά οι τουρίστες και πλαισιώνονταν αμέσως από αρκετά πιτσιρίκια που προσπαθούσαν να τους πουλήσουν καρτ-ποστάλ - σε τιμές που λίγο διέφεραν (προς τα πάνω) από εκείνες των καταστημάτων ειδών για τουρίστες) και, εφόσον ο υποψήφιος πελάτης έδειχνε ξεκάθαρα και με χαμόγελο ότι δεν ενδιαφέρονταν, τον άφηναν στην ησυχία του και απευθύνονταν στον επόμενο.

Ένα πράγμα που με ενόχλησε (αλλά κι αυτό όχι τόσο πολύ, ήταν όταν ψάχναμε να βρούμε έναν δρόμο ή ένα μαγαζί και ρωτούσαμε κάποιον στο δρόμο, πολλοί, νεαροί κυρίως (γιατί σ' αυτούς απευθυνόμασταν θεωρώντας ότι είχαμε περισσότερες πιθανότητες να γνωρίζουν αγγλικά) ήξεραν δεν ήξεραν δεν μας απαντούσαν αλλά μας προέτρεπαν ν' ανεβούμε στο μηχανάκι τους να μας πάνε - κι ας ήταν αυτό που ζητούσαμε στα 100 μέτρα από κει που βρισκόμασταν. Αντιθέτως, αν ο/η ερωτώμενος/η ήταν μεγαλύτερης ηλικίας, ακόμη κι αν δεν μιλούσε αγγλικά, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να μας δώσει να καταλάβουμε πού και πώς θα πάμε.

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις με τις παραπάνω, στη γειτονική Ταϋλάνδη τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα, με μεγαλύτερη πίεση και περισσότερο "παραμύθι" για την προέλευση των προϊόντων (πάντα από κάποιον συγγενή "καλλιτέχνη" - βιοποριστικές ανάγκες της οικογένειας, κλπ.). Να τονίσω ότι, και στις δύο χώρες, σε περίπτωση που δεν "έκλεινε η δουλειά", δεν υπήρχε επιθετική αντιμετώπιση, τελείωνε μ' ένα χαμόγελο - αν και, στο Βιετνάμ ήταν πλατύτερο. Και δε μιλάμε μόνο για μια περιοχή της εκάστοτε χώρας, βορράς ή νότος, η κατάσταση ήταν ίδια.

Να προσθέσω κάτι ακόμη: Ακόμη και στην κακόφημη περιοχή του Ανόι, τα "κορίτσια" είχαν μιαν αθωότητα στον τρόπο προσέγγισης και σε σύγκριση με εκείνον των αντίστοιχων της Μπανγκόκ οι καταστάσεις ήταν σαν να σύγκρινε κανείς εκπομπή του καναλιού της Εκκλησίας με μεταμεσονύχτια προβολή του Filmnet - καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Ένα τελευταίο για το Βιετνάμ που μου έκανε (θετική) εντύπωση: Πουθενά δεν είδα ζητιάνο/α - οι άνθρωποι αγωνίζονταν για την επιβίωση (ίσως μερικές φορές με τρόπο που ενοχλούσε κάποιους καλοθρεμμένους δυτικούς - δεν αναφέρομαι στον συντάκτη του τόπικ ούτε σε όσους εξέφρασαν εδώ τη δυσαρέσκεια της - για να μην παρεξηγηθώ, στους πολύ δυτικούς αναφέρομαι) - αλλά το έκαναν με μιαν αξιοπρέπεια που δεν περνούσε απαρατήρητη.

Για την ιστορία (και για την πληροφόρηση των μελών του φόρουμ), τέτοιου είδους "άγριες" και "ενοχλητικές" καταστάσεις στη Μαλαισία (τουλάχιστον στα μέρη που επισκέφθηκα) είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Ευχαριστώ για την ανοχή του συντάκτη και του εύχομαι τα καλύτερα δηλώνοντας την φανερή μου ζήλεια για τις εμπειρίες και δυνατότητές του.

ΥΓ. Pho τρώγαμε σχεδόν κάθε μέρα και ουδέποτε μας ζήτησαν να πληρώσουμε περισσότερα από την κανονική τιμή της.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Γεια σου Δημητρη σου εχω εγω μια απορια για την περιοχη αν ξερεις να μου πεις.Αρχικα πως να επιλεξω εκδρομη στο Halong Bay!
varis 381,
σχετικά με την εκδρομή στο halong bay πρόσεξε που θα κλείσεις!!
θα σου πω αυτο .προτίμησε οπωσδήποτε την διήμερη κρουαζιέρα.
ψάξε για το πλοίο victory που πήγαμε εμείς και το κλείσαμε απο εδώ.
Ηταν όλα τα λεφτά!! η απλότητα η καθαριότητα το φαγητό η καμπίνα ένιωσα πριγκήπισσα!
κόστισε λίγο παραπάνω απο τα άλλα,αλλα μην το λυπηθείς.νομίζω ήταν γύρω στα 100 το διήμερο αλλα η παραμονή σε αυτο άξιζε και για 500!!
θα προσπαθήσω να βρώ το site αλλα νομίζω οτι άν βαλεις στο internet
victory halong bay cruise θα στο βγάλει.
καλό ταξίδι.:p
 

Kingston

Member
Μηνύματα
64
Likes
15
{{{. Ο εαυτός μου σε αυτήν τη χώρα, το πώς συμπεριφέρομαι όταν είμαι εδώ, αυτό είναι το πρόβλημά μου, και δυστυχώς κάθε φορά που επιστρέφω το βρίσκω όλο και πιο άλυτο (όχι ότι υπάρχουν “λίγο” άλυτα και “πολύ” άλυτα προβλήματα, αλλά... λέμε τώρα). }}}
Ετσι ειναι,εχεις πολυ δικιο.Να εισαι παντα καλα και να περνας ακομα καλυτερα,respect.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.451
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom