Βιετνάμ Ινδονησία Μαλαισία Ταϊλάνδη Όσοι ενδιαφερόμενοι, επικοινωνήστε

varis81

Member
Μηνύματα
345
Likes
79
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Babaduma
Iσως να εχεις ταξιδεψει περισσοτερο απο εμενα στο Βιετναμ,ισως να εχεις περισσοτερο χιουμορ και ανεκτικοτητα απο εμενα αλλα διαφωνω.
Το ιδιο ακριβως στυλ ηταν και η Καμποτζη αλλα τουλαχιστον εκει αμα ελεγες οχι σημαινε οχι και σταματαγαν ολοι.Εδω πρεπει ντε και καλα να σε ακολουθησουν να σε πρηξουν να σε κανουν να παρεις το μηχανακι τους να σε παει και ας ειναι στη γωνια εκει που θες να πας.Για αυτο το λογο και εγω παω σε εκεινον που καθεται στη γωνια και δεν μιλαει.Προς συμορφωση.Χαρακτηριστικο παραδειγμα πριν 3 μερες που εφτασα στο Ανοι που μας την πεσανε ολοι πριν ακομα βγουμε απο το λεωφορειο και προσπαθησαν να με πεισουν οτι εκει που ηθελα να παω ειναι κοντα στα συνορα με την Κινα.Μετα απο κανα μισαωρο (κρατησα την ψυχραμια μου τα πρωτα 20 λεπτα) πηγα σε εναν ταξιτζη που κοιμοταν τον ξυπνησα και με πηγε αυτος.
Στο μονο ποου συμφωνω εναι οτι ολοι εργαζονται και οτι κανεις δεν προσπαθει να κλεψει,απλα ο τροπος του making a living ειναι αποτρεπτικος.Εχω φτασει στο σημειο να βλεπω σε καθε Βιετναμεζο καποιον που σε πλησιαζει μονο και μονο επειδη σε βλεπει σαν κινουμενο πορτοφολι.Και πιστεψε με δεν μοιαζω καθολου με πλουσιο!
Και κατι τελευταιο,με ολους οσους εχω μιλησει,ολοι εχουν ακριβως την ιδια εικονα για τους ανθρωπους.
Κατ'εμε Καμποτζη ειναι πολυ ανωτερη σε αυτο τον τομεα,παρ'ολο που οι ανθρωποι ειναι επισης φτωχοι εκει.

Οσο για το Halong Bay δεν εκανα αυτο που ειπες Δημητρη καθως πρωτον δεν το ειδα,δευτερον και να το εβλεπα δεν θα το εκανα λογω χρονου και τριτον εκλεισα μια εκδρομη με 30 δολλαρια για 2 μερες 1 νυχτα.Καταπληκτικο το μερος,η παρεα στην (ψαρο)βαρκα τελεια,ειναι ενα απο τα highlights so far.

Παμε για Κινα αυριο!
 

10900km

Member
Μηνύματα
392
Likes
4.190
Όπως συνηθίζω, σας παίρνω με τη σειρά... :)


Lalibela, αυτό το “πηγαίνουμε σε ένα μέρος που αποδεικνύεται σούπερ, μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας σε δέκα ανθρώπους, εκείνοι πηγαίνουν και μαγεύονται και μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους σε εκατό ανθρώπους, και σύντομα ο παράδεισος έχει μετατραπεί σε... μην πω τι”, με έχει απασχολήσει κι εμένα, όμως δεν το βλέπω σαν βέβαιη μακροχρόνια... καταδίκη ενός τόπου. Μπορώ να σου παραθέσω πολλά παραδείγματα όπου η τουριστική ανάπτυξη ενός μέρους έγινε με τρόπο απόλυτα συμβατό με τον τρόπο ζωής της τοπικής κοινωνίας. Για να μην αραδιάσω ένα κάρο παραδείγματα και κουράσω, αναφέρομαι μόνο στο Quetzaltenango, την πόλη στη Γουατεμάλα όπου έκανα μαθήματα Ισπανικών. Οι σχολές Ισπανικών είναι ουσιαστικά σήμα κατατεθέν της πόλης εδώ και χρόνια. Από κοντά και τα νοσοκομεία της περιοχής, στα οποία απασχολούνται σαν εθελοντές αμέτρητοι Αμερικάνοι, κυρίως Καλιφορνέζοι. Ο αριθμός των ανθρώπων που άμεσα ή έμμεσα επωφελείται από την παρουσία ΤΟΣΩΝ ξένων εκεί, είναι τεράστιος. Κανείς τους όμως δεν χρειάστηκε να θυσιάσει αξίες ή παραδόσεις του, ή μέρος του τρόπου ζωής του, για να μπολιάσει τους ξένους στην πόλη. Νομίζω ότι κατά βάθος οι ίδιοι οι ντόπιοι είναι εκείνοι που σε κάθε μέρος ορίζουν, είτε με επιλογές τους είτε με την ανοχή τους, το είδος της τουριστικής ανάπτυξής τους. Αν ένα τσούρμο ασπρουλιάρηδες μπεκροπίνει στην παραλία του εξωτικού παραδείσου σου μέρα μεσημέρι, πειράζει τις κοπέλες του χωριού, και τα βράδια οργανώνει ομαδικό σεξ στην αμμουδιά, επιλογή σου σαν τοπική κοινωνία είναι να το ανεχτείς, ή να μην το ανεχτείς. Εξαρτάται φυσικά κι από το πόσο απελπισμένος για δολάρια είσαι...


Γιώργο, διάβασες το μυαλό μας... :) Θα περιμένουμε όσο περιμένουμε για να βγάλει η Air Asia προσφορά για Λάο, κι αν δεν, θα πάμε μέσω Bangkok. Μέσω Καμπότζης όχι. Για κάποιον που χρησιμοποιεί την Κουάλα Λούμπουρ σαν βάση για ταξίδια στη γύρω περιοχή, η Καμπότζη απλά και μόνο σαν σκαλοπάτι 24 ωρών καθ' οδόν προς Λάο δε λέει, λόγω βίζας.


Babaduma, καλά έκανες κι έγραψες όσα έγραψες, για να έχουν όσοι μας διαβάζουν και σκοπεύουν να πάνε στο Βιετνάμ, μία ακόμη, διαφορετική, οπτική γωνία της κατάστασης εκεί. Ο πατέρας μου όταν ήταν πιτσιρίκι στο Αμύνταιο (Φλώρινα), πήγαινε στον σιδηροδρομικό σταθμό και βοηθούσε κόσμο να μεταφέρει τις αποσκευές του όπως κατέβαινε από το τρένο, για να βγάζει χαρτζιλίκι. Αυτήν την εικόνα την έχω στο μυαλό μου από το πρώτο ταξίδι μου στο εξωτερικό, συνεχίζω να την έχω στο μυαλό, κι ίσως αυτός είναι ο λόγος που αντιμετωπίζω με πολύ καλή διάθεση όλους εκείνους που κάνουν... δουλειές του ποδαριού για να βγάζουν τα απαραίτητα για να ζήσουν, και γενικά εκείνους που κατεβάζουν όποια ιδέα μπορούν να κατεβάσουν για να ζήσουν. Picture this, όμως: έχεις παραγγείλει σάντουιτς, από αυτά με μπαγκέτα, που μέσα βάζουν διάφορα. Δίπλα σου τρώει παρόμοιο σάντουιτς Βιετναμέζος. Βγάζει 5.000 ντονγκ για να πληρώσει, την ώρα που εσύ περιμένεις να ετοιμαστεί το δικό σου σάντουιτς. Η κυρία που σου το ετοιμάζει, λέει κάτι στον Βιετναμέζο πελάτη της, εκείνος βάζει τα 5.000 ντονγκ πίσω στην τσέπη, και στέκεται εκεί, χωρίς προφανή λόγο. Ετοιμάζεται το σάντουίτς σου, και η κυρία σου ζητάει 15.000 ντονγκ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, έχεις ανταλλάξει μερικές πολύ βασικές κουβέντες μαζί της στα Αγγλικά, για το τι είναι κάθε πράγμα που βάζει στο σάντουιτς, για το μέχρι τι ώρα θα είναι εκεί, κτλ. Ακούγοντας την τιμή, της λες πολύ απλά και αργά, στα Αγγλικά, ξέροντας ότι καταλαβαίνει, πως ξέρεις ότι για σένα η ταρίφα είναι 15.000, κι ότι για τον Βιετναμέζο είναι 5.000. Ξαφνικά ξεχνάει όλα τα Αγγλικά της, ούτε yes/no ξέρει ξαφνικά να πει στα Βιετναμέζικα. Χαμογελάς, πληρώνεις, πηγαίνεις παραδίπλα για να φας, και βλέπεις τον Βιετναμέζο να βγάζει το ίδιο χαρτονόμισμα των 5.000 ντονγκ, να πληρώνει για το δικό του, επαναλαμβάνω, πανομοιότυπο σάντουιτς, και να φεύγει. Προφανέστατα, η κυρία στα Βιετναμέζικα του είχε πει να μην την πληρώσει μπροστά μου, για να μην δω πόσο χρεώνει το ΙΔΙΟ σάντουιτς στους Βιετναμέζους. Καταλήγω (επιτέλους): γνώμη μου είναι ότι αυτή η συμπεριφορά (και αναφέρω μόνο ένα από ΔΕΚΑΔΕΣ παραδείγματα που θα μπορούσα να παραθέσω μετά τις 30 μέρες μου εκεί) ξεπερνάει τα όρια του “έχω ανάγκη λεφτά για να θρέψω την οικογένειά μου και θα κάνω ό,τι μπορώ για να τα βρω”, και περνάει στην κατηγορία της προκλητικής κουτοπονηριάς και της “σε περνάω για μ..., μ... ξένε” συμπεριφοράς. Άποψή μου. Σε κάθε περίπτωση, για πολλούς λόγους, προτρέπω τους πάντες να πάνε στο σούπερ ενδιαφέρον και όμορφο Βιετνάμ, χωρίς προκατάληψη, αλλά... ελαφρώς υποψιασμένοι, και να κρίνουν μόνοι τους...


Α... Όσο για τα “κορίτσια” (στη Σαϊγκόν τουλάχιστον) και τον αθώο τρόπο προσέγγισής τους, προφανώς δεν είσαι από εκείνους που έπεσαν στην παγίδα της ομάδας “κοριτσιών” που δουλεύει για ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο... :) Κάποιοι στο χόστελ μου έχουν πολύ διαφορετική γνώμη για τις... αθώες (στην τακτική προσέγγισης πελατών) “μηχανόβιες κοπέλες” της Σαϊγκόν... :):)


Α... (ΙΙ, the sequel). Αποθέωση της... γραφικής κατάστασης με τις τιμές του pho, ήταν τα τρία γεύματα που είχα τρεις διαδοχικές ημέρες στο ίδιο pho-άδικο στη Σαϊγκόν. Την πρώτη μέρα πλήρωσα 20.000 ντονγκ, τη δεύτερη 15.000(!), και την τρίτη μου ζήτησαν 30.000(!!! Πριν δώσω τελικά 15.000). Πώς συνέβη αυτό; Το μαγαζί το δούλευαν τρία άτομα, δύο κοπέλες κι ένα παλικάρι. Κάθε μέρα το ποσό που όφειλα μου το έλεγε διαφορετικό άτομο :). Ούτε μεταξύ τους ήταν συνεννοημένοι... Τη δεύτερη μέρα ξαφνιάστηκα, αλλά δεν είπα τίποτα. Την τρίτη ξαφνιάστηκα, και ρώτησα. Το... κουβέντιασαν μεταξύ τους, και τελικά μου πήραν 15.000 :). “Ανθρώπινο λάθος” (rrrrright... :)). Ας μην επαναλάβω τα περί κουτοπονηριάς...


Για να το κλείσω οριστικά, κατανοώ την... πρεμούρα κόσμου σε φτωχές χώρες να... συμπληρώνει το εισόδημά του “δαγκώνοντας” όσο μπορεί ανυποψίαστους τουρίστες, το ότι την κατανοώ όμως, δε σημαίνει κι ότι μου αρέσει...


Renata, ο καθένας με το μπάτζετ του... :)


Kingston, να 'σαι καλά, ευχαριστώ πολύ :).


Και varis, είσαι εκεί;;;!!! Αδιάβαστος πιάνομαι... Ιδέα δεν είχα... Καλά να περάσεις στην Κίνα!!! Πάω να σε ψάξω στις “ταξιδιωτικές ιστορίες σε εξέλιξη”. Ελπίζω να σε βρω εκεί.
 

varis81

Member
Μηνύματα
345
Likes
79
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Και varis, είσαι εκεί;;;!!! Αδιάβαστος πιάνομαι... Ιδέα δεν είχα... Καλά να περάσεις στην Κίνα!!! Πάω να σε ψάξω στις “ταξιδιωτικές ιστορίες σε εξέλιξη”. Ελπίζω να σε βρω εκεί.
Ναι ειμαι εδω..Και απολαμβανω τη Bia Saigon μου,κανοντας research για το πως θα φτασω στο Yangshuo αυριο (ελπιζω),αλλιως μεθαυριο!!Btw απο αλλους που εχω ρωτησει μου εχουν πει οτι ειναι πολυ πιο ομορφο απο το Halong Bay!
Εδω βαριεμαι να γραψω το ημερολογιο μου,εχω να γραψω απο την Ταυλανδη..και σκεψου οτι εφτασα overland εδω,αμα γραψω και ταξιδιωτικη ιστορια θα ειμαι εκπληκτικος!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Yangshuo... Πήγαινε λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα στις πιρόγες... Το φως είναι μαγικό και κατά πάσα πιθανότητα θα είσαι ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ, ούτε ένα άτομο στον ορίζοντα. Όλες τις άλλες ώρες γίνεται της τρελής από το τουριστομάνι.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Ναι ειμαι εδω..Και απολαμβανω τη Bia Saigon μου,κανοντας research για το πως θα φτασω στο Yangshuo αυριο (ελπιζω),αλλιως μεθαυριο!!Btw απο αλλους που εχω ρωτησει μου εχουν πει οτι ειναι πολυ πιο ομορφο απο το Halong Bay!
varis καλα να περνάς ..βλέπω τα καταφέρνεις μια χαρά..
κράτα πληροφοριες για το Yangshuo οπωσδήποτε please..
το θέμα ειναι πως θα τα συγκρίνομε άν δεν πάς και στο halong bay..
Απο ότι θυμαμαι στην παραμονή μου στην κίνα..σε κρουαζιερα με ποταμόπλοιο στο Guillin τα πετρώματα που συναντήσαμε όσο πλέαμε στον ποταμό Li river μου θύμησαν μετά πολυ τα νησάκια στο halong bay περυσι!
προφανώς μοιάζουν σαν μορφολογία.το θέμα τα χωριά εκεί που θα πας ..άν τα επισκεφτείτε ..γιατί στο halong δεν υπήρχε κατι κατοικημένο..
να εισαι καλά εκεί στα μακρινά!
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Αυτή η φωτο που βλέπομε εδώ,ενώ ειναι στο Guillin θα ορκιζόμουνα οτι θα ήταν halong bay..
 

Attachments

varis81

Member
Μηνύματα
345
Likes
79
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Mετα απο αρκετη ωρα μελετης ακομα δεν εχω βρει πως θα φτασω τουλαχιστον μεχρι τη Giulin αυριο,φαινεται οτι καθε πολη εχει πολλους σταθμους λεωφορειων.Βλεποντας και κανοντας.Γιωργο τι προτεινεις να νοικιασω ποδηλατο και να γυριζω η να κανω κανα τουρ?
Επισης μη με λετε varis, αρη με λενε :) !
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Με μηχανάκι πας πιο μακριά, αλλά και το ποδήλατο καλό είναι. Τα τουρ δεν νομίζω πως προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο εκεί.
 

atrapos

Member
Μηνύματα
51
Likes
41
Επόμενο Ταξίδι
Βιετναμ
Ταξίδι-Όνειρο
Καραιβικη
Mετα απο αρκετη ωρα μελετης ακομα δεν εχω βρει πως θα φτασω τουλαχιστον μεχρι τη Giulin αυριο,φαινεται οτι καθε πολη εχει πολλους σταθμους λεωφορειων.Βλεποντας και κανοντας.Γιωργο τι προτεινεις να νοικιασω ποδηλατο και να γυριζω η να κανω κανα τουρ?
Επισης μη με λετε varis, αρη με λενε :) !
Φιλε Αρη πριν 2 μηνες βρισκομουν εκει και χρησιμοποιησα και τα δυο,ποδηλατο και μηχανη.Με το πρωτο εκανα ομορφες βολτες στο καρστικο τοπιο αλλα με συνοδεια τουριστων.Με το δευτερο χαθηκα στη μαγεια μη τουριστικων χωριων,τοπιων που δεν υπηρχαν στους χαρτες κι ηταν υπεροχα.Ειχα βεβαια σχετικες πληροφοριες απο ντοποιους.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.462
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom