Ηνωμένο Βασίλειο Όχι μιά.....αλλά έξι βραδιές στο Notting Hill !!

danev

Member
Μηνύματα
518
Likes
251
Επόμενο Ταξίδι
Evia pass!
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Βλεπω οτι χρησιμοποιησες DLR στο CANARY WHARF.
Προσπαθω να καταλαβω αν η ζωνη εκει για dlr ειναι ΖΟΝΕ 2, 2/3 η 3.
Εχω βρει και τις 3 σε διαφορετικες ιστοσελιδες και εφαρμογες.
Εσυ τι καρτα, για ποιες ζωνες, ειχες και μπηκες?
Εγω ειχα καταληξει στην ΖΟΝΕ 1-2, αλλα θα μεινω canning town, οποτε θα χρειαστω DLR.
Το TUBE εκει ειναι σιγουρα 2.
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.190
Likes
25.365
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Βλεπω οτι χρησιμοποιησες DLR στο CANARY WHARF.
Προσπαθω να καταλαβω αν η ζωνη εκει για dlr ειναι ΖΟΝΕ 2, 2/3 η 3.
Εχω βρει και τις 3 σε διαφορετικες ιστοσελιδες και εφαρμογες.
Εσυ τι καρτα, για ποιες ζωνες, ειχες και μπηκες?
Εγω ειχα καταληξει στην ΖΟΝΕ 1-2, αλλα θα μεινω canning town, οποτε θα χρειαστω DLR.
Το TUBE εκει ειναι σιγουρα 2.
Εμείς είχαμε κάρτα για ζώνες 1-2.

Όπου βλέπεις στον χάρτη για ζώνη 2/3 μάλλον καλύπτεσαι με την κάρτα για ζώνες 1-2. Είναι δηλαδή τα όρια μεταξύ των δύο ζωνών.

Το Canary Wharf ανήκει στη ζώνη 2.

Για να είσαι απόλυτα σίγουρος ρώτα στα εκδοτήρια, η περιοχή που θα μείνεις σε ποιά ζώνη ανήκει.
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.190
Likes
25.365
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Δευτέρα 12 Μαρτίου

Σήμερα βρέχει! Το πρόγραμμα της ημέρας έχει: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Camden Town, επίσκεψη στην Tower Bridge και Shoreditch. Είδαμε την πρόγνωση του καιρού ανά ώρα, για όλη τη μέρα. Μέχρι το μεσημεράκι θα βρέχει. Μετά θα υπάρχουν κάποια δίωρα-τρίωρα διαλείμματα χωρίς βροχή, οπότε θα ξεκινήσουμε με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και θα συνεχίσουμε με το Camden Town, αφού την ώρα που υπολογίζουμε να είμαστε εκεί η βροχή θα κάνει διάλειμμα.

Με το metro κατεβήκαμε στον σταθμό South Kensington, ο οποίος απέχει μόλις πέντε λεπτά από την είσοδο του Μουσείου. Το Mουσείο στεγάζει δείγματα σχετικά με τις βιοεπιστήμες και τις γεωεπιστήμες. Η συλλογή αποτελείται από περίπου 80 εκατομμύρια αντικείμενα, τα οποία κατανέμονται σε πέντε κύριες συλλογές: βοτανική, εντομολογία, ορυκτολογία, παλαιοντολογία και ζωολογία. Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την ηλικία του οικοδομήματος, πολλές από τις συλλογές έχουν μεγάλη ιστορική καθώς και επιστημονική αξία, όπως διάφορα δείγματα που συνέλεξε ο Κάρολος Δαρβίνος.

Camden (54).jpg



Camden (34).jpg



Camden (35).jpg


Φτάνοντας στην κεντρική είσοδο, η οποία βρίσκεται στην Cromwell Rd., είδαμε μια ουρά η οποία έφτανε έξω στο πεζοδρόμιο. Όλοι με ανοιχτές ομπρέλες περίμεναν υπομονετικά κάτω από τη βροχή να μπουν στο Μουσείο. Εκεί σταθήκαμε και εμείς περιμένοντας, ενώ η ουρά όλο και μεγάλωνε. Μετά από λίγα λεπτά, ένας υπάλληλος βγήκε έξω στο πεζοδρόμιο και μας ενημέρωσε ότι η άλλη είσοδος του Μουσείου, επί της Exhibition Rd., (η οποία βρίσκεται απέναντι από το Μουσείο Victoria και Albert της παρακάτω φωτογραφίας),

Camden (53).jpg


δεν έχει καθόλου αναμονή και να πάμε από εκεί. Πράγματι μπήκαμε πολύ γρήγορα. Περνώντας τον έλεγχο, ο υπάλληλος ρώτησε τον σύζυγο: -”Where are you from”? Όταν έλαβε την απάντηση ότι είμαστε Έλληνες, ρώτησε: - “Μαχαίρι, ψαλίδι”? στα ελληνικά και έδειξε το σακίδιο. Βάλαμε όλοι τα γέλια και συνεχίσαμε!

Μια κυλιόμενη σκάλα ανεβάζει τους επισκέπτες στον τελευταίο όροφο, στη Red Zone, όπως αναγράφεται στον χάρτη του Μουσείου.

Camden (52).jpg



Camden (51).jpg


Η Red Zone περιλαμβάνει τους θησαυρούς της γης, την ανθρώπινη ανάπτυξη, την αρχή της δημιουργίας, τα ηφαίστεια και τους σεισμούς. Πάρα πολύ εντυπωσιακή είναι η πλατφόρμα, πάνω στην οποία ο επισκέπτης ζει την εμπειρία ενός πολύ τρομακτικού σεισμού, ενώ πέφτουν αντικείμενα από διάφορα ράφια που υπάρχουν δίπλα του.

Συνεχίσαμε με την Green Zone, η οποία περιλαμβάνει πουλιά, διάφορα θαλάσσια ερπετοειδή, ορυκτά και άλλα.

Camden (48).jpg



Camden (49).jpg



Camden (50).jpg



Camden (47).jpg



Shoreditch (40).jpg



Shoreditch (42).jpg



Shoreditch (41).jpg


Στην Blue Zone είναι οι εντυπωσιακοί δεινόσαυροι και τα θηλαστικά και φυσικά όλα τα σχολεία είναι μαζεμένα εδώ, με τα πιτσιρίκια να ξεφωνίζουν κατενθουσιασμένα στη θέα του τεράστιου δεινόσαυρου, Τ-rex.

Camden (40).jpg



Camden (38).jpg



Camden (39).jpg



Camden (37).jpg



Camden (36).jpg


Καταλήξαμε στο τέλος της επίσκεψης στην Orange Zone, εδώ που βρίσκεται ο σκελετός της τεράστιας φάλαινας κρεμασμένος από την οροφή.

Camden (46).jpg



Camden (42).jpg



Camden (41).jpg


H τεράστια αυτή αίθουσα είναι πολύ εντυπωσιακή και επιβλητική και εκτός από τη φάλαινα που σίγουρα αποσπά την προσοχή όλων, σε περίοπτη θέση στέκεται και το ολόλευκο άγαλμα του Δαρβίνου.

Camden (45).jpg


Μπαίνοντας ο επισκέπτης από την κεντρική είσοδο του Μουσείου, επί της Cromwell Rd., αυτή είναι η πρώτη εντυπωσιακή αίθουσα που θα συναντήσει. Εμείς την είδαμε τελευταία, γιατί από την είσοδο που μπήκαμε, κάναμε όλη τη διαδρομή εντός των αιθουσών με αντίθετη φορά, δηλαδή από τον τελευταίο όροφο προς το ισόγειο. Το Μουσείο φημίζεται και για την αρχιτεκτονική του, γι΄ αυτό πολλές φορές αποκαλείται ως: “Ο Καθεδρικός Ναός της Φύσης”.

Camden (44).jpg



Camden (43).jpg


Το Λονδίνο, μεταξύ ένα σωρό άλλων υπέροχων πραγμάτων, διαθέτει αυτό το μεγαλοπρεπές και εκπληκτικό Μουσείο, το οποίο είναι εντελώς δωρεάν και κανείς επισκέπτης δεν πρέπει να παραλείψει να επισκεφθεί. Στη συνέχεια από τον σταθμό του South Kesington πήραμε το metro με προορισμό το Camden Town. Ο σταθμός του metro βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο Camden High Street, οπότε με το που βγαίνεις, μπαίνεις αμέσως στο πνεύμα και το μοναδικό mood της περιοχής.

Camden (32).jpg



Camden (4).jpg


Όταν φτάσαμε η βροχή έκανε πράγματι το διάλειμμά της. Επιλέξαμε να εξερευνήσουμε την περιοχή του Camden καθημερινή μέρα και όχι Σάββατο ή Κυριακή, για να αποφύγουμε την κοσμοπλημμύρα και να ευχαριστηθούμε καλύτερα και το περπάτημα (χωρίς να μας ποδοπατάνε), αλλά και τα καταστήματα, στα οποία η κίνηση τις καθημερινές είναι αισθητά λιγότερη σε σχέση με το Σαββατοκύριακο.

Το Camden έγινε μια σημαντική θέση κατά τη διάρκεια της πρώιμης ανάπτυξης των σιδηροδρόμων. Η οικονομική βάση της περιοχής έχει αντικατασταθεί σήμερα από κλάδους υπηρεσιών όπως, το λιανικό εμπόριο, ο τουρισμός και η ψυχαγωγία.

Camden (30).jpg



Camden (33).jpg


Η περιοχή φιλοξενεί τώρα λαϊκές αγορές και χώρους μουσικής που συνδέονται στενά με την εναλλακτική κουλτούρα. Οι αγορές στο Camden χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1970 ή αργότερα, εκτός από την αγορά Inverness Street, η οποία για πάνω από έναν αιώνα τροφοδοτούσε την τοπική κοινωνία με τρόφιμα. Σήμερα σε αυτήν την αγορά έχουν μείνει κυρίως πάγκοι με τουριστικά είδη και μάλιστα σήμερα Δευτέρα που βρισκόμαστε εμείς εδώ οι πάγκοι είναι πολύ λίγοι. Πιστεύω ότι τις Κυριακές, που η κίνηση είναι πολύ αυξημένη, πολλαπλασιάζονται και οι πάγκοι και οι πωλητές.

Camden (2).jpg


Η αγορά του Camden περιβάλλεται (εκτός από την Inverness Street) και από άλλες διαφορετικές αγορές όπως, η Buck Street market, η Stables Market, η Camden Lock Village και η Electric Ballroom.

Camden (3).jpg



Shoreditch (33).jpg



Camden (29).jpg



Camden (28).jpg



Camden (20).jpg



Camden (5).jpg


Οι αγορές αποτελούν ένα πολύ σημαντικό αξιοθέατο για τους τουρίστες και περιλαμβάνουν από ρούχα, βιβλία, αντίκες μέχρι και τα πιο παράξενα αντικείμενα.

Shoreditch (35).jpg



Camden (22).jpg


Αν και καθημερινή, ο κόσμος που κυκλοφορεί είναι αρκετός, και ειδικά όπου υπάρχουν κιόσκια με φαγητό επικρατεί συνωστισμός.

Camden (25).jpg



Camden (24).jpg



Shoreditch (36).jpg


Ένας υπόγειος ποταμός ρέει μέσα από το Camden Town νότια προς τον Tάμεση.

Shoreditch (37).jpg


Η διώρυγα του Regent διασχίζει το βόρειο τμήμα της περιοχής. Φτάσαμε στο κανάλι του Regent, το οποίο περνά από το βόρειο άκρο του Camden και είναι δημοφιλές ιδίως το καλοκαίρι, για τις διαδρομές με τα πλοιάρια κατά μήκος του καναλιού.

Shoreditch (34).jpg


Πολλά από τα κιγκλιδώματα στις γέφυρες δείχνουν βαθιά σημάδια από τα σχοινιά ρυμούλκησης των φορτηγίδων, που γίνονταν από άλογα μέχρι το 1950, ενώ μπορεί κάποιος να δει ακόμα ράμπες στην όχθη του ποταμού, που σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν τα άλογα που έπεσαν στο κανάλι τρομαγμένα από τον θόρυβο του τρένου.

Camden (27).jpg



Camden (26).jpg



Camden (23).jpg


Η καλύτερη αγορά για μένα είναι η Stables Market.

Camden (8).jpg



Camden (14).jpg


Είναι δαιδαλώδης, με πολλά-πολλά μαγαζιά, με ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σου, και πλούσια σε ποικιλομορφία ανθρώπων. Μαγαζιά με εκκεντρικά, vintage αλλά και καθημερινά ρούχα, retro δισκάδικα, μαγαζιά με αξεσουάρ, με συλλεκτικά αντικείμενα, με αντίκες, με κοσμήματα, με έργα τέχνης, με δερμάτινα είδη, αλλά και σουβενίρ.

Camden (6).jpg



Camden (15).jpg



Camden (16).jpg



Shoreditch (38).jpg


Πραγματικά ζαλίζεσαι από την ποικιλία και το πλήθος των εμπορευμάτων που είναι απλωμένα παντού! Μέσα, έξω, σε πάγκους, σε τοίχους, σε καλάθια, σε κρεμάστρες, σε ράφια και εννοείται ότι δεν λείπουν τα φαγάδικα όλων των ειδών. Ό,τι κουζίνα επιθυμίσεις, θα τη βρεις εδώ!

Camden (17).jpg



Camden (19).jpg


Πολλά καταστήματα της Stables Market αρχικά αποτελούσαν στάβλους για τα άλογα και αρκετά έχουν κρατήσει κάποια χαρακτηριστικά εκείνης της εποχής, όπως για παράδειγμα κάποιες υπέροχες πόρτες, αλλά και περίτεχνα σκαλιστά στέγαστρα πάνω από αυτές.

Camden (11).jpg



Camden (10).jpg



Camden (9).jpg


Ένας πραγματικός λαβύρινθος, με στοές, υπόγεια καταστήματα, στενά περάσματα…..

Camden (13).jpg



Camden (18).jpg


δε θέλω καν να φανταστώ, τί μπορεί να συμβαίνει εδώ τις Κυριακές. Το πιθανότερο είναι, όλοι αυτοί οι στενοί διάδρομοι να είναι απροσπέλαστοι και ο κόσμος να είναι στην κυριολεξία σφηνωμένος, χωρίς να μπορεί να κάνει βήμα, ούτε μπρος ούτε πίσω. Ευτυχώς λοιπόν, που τη Δευτέρα που είμαστε εμείς εδώ, τα πράγματα είναι σαφώς πιο ήρεμα και ομαλά, μπορώντας να ξετρυπώσουμε και τα πιο χωμένα μαγαζάκια και να απολαύσουμε αυτόν τον μοναδικό και τόσο εναλλακτικό χώρο.

Εννοείται πως καθίσαμε έξω στην πλατεία και δοκιμάσαμε street food. Μάλιστα υπάρχει και ελληνικό σουβλατζίδικο με αρκετά τσιμπημένες τιμές στα σουβλάκια του.

Camden (7).jpg



Camden (21).jpg


Και αγαπημένη Street Art στους δρόμους του Camden.

Camden (1).jpg



Shoreditch (31).jpg



Shoreditch (32).jpg
 
Last edited:

Klair

Member
Μηνύματα
2.190
Likes
25.365
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
@alexandra80 ανεβάζοντας το κεφάλαιο για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, θυμήθηκα το ταξίδι που πρόκειται να κάνεις στο Λονδίνο μαζί με τον μικρό γιο σου, οπότε σου προτείνω ανεπιφύλακτα να εντάξεις στο πρόγραμμά σου το Μουσείο.
Ο μικρός θα ξετρελαθεί και είμαι σίγουρη ότι θα θυμάται για πάντα αυτή την εμπειρία (αν και είμαι επίσης σίγουρη, ότι θα το έχεις σκεφτεί πριν από μένα).
 

alexandra80

Member
Μηνύματα
300
Likes
1.577
Επόμενο Ταξίδι
Λιγουρία-Τοσκάνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού-Βολιβία-Άνδεις
@alexandra80 ανεβάζοντας το κεφάλαιο για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, θυμήθηκα το ταξίδι που πρόκειται να κάνεις στο Λονδίνο μαζί με τον μικρό γιο σου, οπότε σου προτείνω ανεπιφύλακτα να εντάξεις στο πρόγραμμά σου το Μουσείο.
Ο μικρός θα ξετρελαθεί και είμαι σίγουρη ότι θα θυμάται για πάντα αυτή την εμπειρία (αν και είμαι επίσης σίγουρη, ότι θα το έχεις σκεφτεί πριν από μένα).
Ναι,είναι απ τα μουσεία που θα επισκεφτούμε οπωσδήποτε! Το είχα επισκεφτεί και παλιότερα και το είχα βρει εξαιρετικό για παιδιά. Ευχαριστώ πολύ! ☺
 

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.960
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Υπέροχη ιστορία @Klair . Το Λονδίνο καταστρέφει ευχάριστα κάθε ταξιδιωτική μου προτεραιότητα-λίστα και με την ιστορία σου τώρα θα αναγκαστώ να αναπροσαρμόσω τα σχέδια του 2018 και πάλι και να το χωρέσω κάπου.
 

danev

Member
Μηνύματα
518
Likes
251
Επόμενο Ταξίδι
Evia pass!
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Διαβαζοντας τις υπεροχες ιστοριες σας σχετικα με Λονδινο, ο αρχικος ενθουσιασμος μου καταρρέει, μιας και αντιλαμβανομαι πλεον οτι οι 6 ημερες που εχω, ειναι ελαχιστες.....
Και το ερωτημα ειναι (ρητορικο), τι αφηνεις χωρις να το μετανοιωσεις? Μαλλον τιποτα.....
 

danev

Member
Μηνύματα
518
Likes
251
Επόμενο Ταξίδι
Evia pass!
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Εμείς είχαμε κάρτα για ζώνες 1-2.

Όπου βλέπεις στον χάρτη για ζώνη 2/3 μάλλον καλύπτεσαι με την κάρτα για ζώνες 1-2. Είναι δηλαδή τα όρια μεταξύ των δύο ζωνών.

Το Canary Wharf ανήκει στη ζώνη 2.

Για να είσαι απόλυτα σίγουρος ρώτα στα εκδοτήρια, η περιοχή που θα μείνεις σε ποιά ζώνη ανήκει.
Εστειλα ερωτημα και μου απαντησαν. 2/3! Οποτε ειμαι κομπλε!
 

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.960
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Διαβαζοντας τις υπεροχες ιστοριες σας σχετικα με Λονδινο, ο αρχικος ενθουσιασμος μου καταρρέει, μιας και αντιλαμβανομαι πλεον οτι οι 6 ημερες που εχω, ειναι ελαχιστες.....
Και το ερωτημα ειναι (ρητορικο), τι αφηνεις χωρις να το μετανοιωσεις? Μαλλον τιποτα.....
Νομίζω ότι προσαρμόζεις το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες σου και σε 6 μέρες μπορείς να δεις αρκετά. Αν πας καλοκαίρι με μεγάλη μέρα κερδίζεις αρκετα. Αν αποφύγεις ουρές σε μουσεία με προκρατήσεις από ίντερνετ επίσης κερδίζεις πολύ χρόνο. Το σίγουρο είναι ότι θα γράψεις πολλά χιλιόμετρα.Σίγουρο είναι επίσης ότι δεν θα σου φτάσει ο χρόνος και θα θέλεις να ξαναπάς. Την δεύτερη φορά σταματάς να τρέχεις σαν παλαβός κάνοντας τον τουρίστα. Από την τρίτη και μετά νομίζω ζεις τους ρυθμούς της πόλης.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Αν Λονδινάρα, δεν σε αλλάζω με τίποτα! Τέλειες φωτογραφίες klair και η ιστορία γενικά σούπερ. Μπράβο!

Διαβαζοντας τις υπεροχες ιστοριες σας σχετικα με Λονδινο, ο αρχικος ενθουσιασμος μου καταρρέει, μιας και αντιλαμβανομαι πλεον οτι οι 6 ημερες που εχω, ειναι ελαχιστες.....
Και το ερωτημα ειναι (ρητορικο), τι αφηνεις χωρις να το μετανοιωσεις? Μαλλον τιποτα.....
Εγώ σε 4 μέρες είδα πάρα πολλά. Αυτά που βλέπεις την πρώτη φορά στο Λονδίνο και ίσως κάτι παραπάνω. Έφυγα υπερπλήρης χωρίς να νιώθω ότι έχασα κάτι. Σε 6 μέρες που έχεις εσύ, μην ακούω υπερβολές μπορείς να δεις πάρα πολλά και να απολαύσεις αυτή την απίστευτη μητρόπολη. Δεν είναι καθόλου λίγες.
 

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.960
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Θέλουν καλό πρόγραμμα και οι 6 πόσο μάλλον οι 4 μέρες. Τα ψώνια νομίζω είναι η μεγαλύτερη παγίδα.
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.190
Likes
25.365
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Υπέροχη ιστορία @Klair . Το Λονδίνο καταστρέφει ευχάριστα κάθε ταξιδιωτική μου προτεραιότητα-λίστα και με την ιστορία σου τώρα θα αναγκαστώ να αναπροσαρμόσω τα σχέδια του 2018 και πάλι και να το χωρέσω κάπου.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Το βράδυ της επιστροφής μας ήρθε στο αεροδρόμιο να μας πάρει ο κουμπάρος μας και με ρώτησε: θα ξαναπήγαινες?
Αν θα ξαναπήγαινα? Θα μπορούσα να ζήσω μόνιμα εκεί, του απάντησα!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.686
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom