Ηνωμένο Βασίλειο Όχι μιά.....αλλά έξι βραδιές στο Notting Hill !!

Klair

Member
Μηνύματα
2.190
Likes
25.364
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Φεύγουμε μεθαύριο!!! Πολυ χρήσιμη η ιστορία σου!! Κρατάω σημειώσεις...
Εχουμε τα παιδιά βέβαια κ θα είναι αδύνατον να κάνουμε όλες τις διαδρομές...
Κοντά στο Tower of London , που κλεισαμε για την Κυριακή τι υπάρχει ώστε να μπορέσουμε να το συνδιάσουμε?
Απέναντι από τον Tower of London βρίσκεται η Tower Bridge την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε, ανεβαίνοντας στους πύργους και περπατώντας στις δύο πεζογέφυρες με το γυάλινο πάτωμα.
Πολύ ωραία θέα αλλά και μια ιδιαίτερη εμπειρία που πιστεύω ότι θα ενθουσιάσει τα παιδιά (φαντάζομαι ότι είναι στην κατάλληλη ηλικία για κάτι τέτοιο).
Το εισιτήριο περιλαμβάνει και την είσοδο στο μηχανοστάσιο (στο υπόγειο του ενός πύργου) για να δείτε πως λειτουργούσε η γέφυρα τα παλιά χρόνια.
Επίσης μπορείτε να κάνετε μια ωραία παραποτάμια βόλτα φτάνοντας μέχρι την St. Katharine Docks Marina. Περνάτε κάτω από τη γέφυρα για να φτάσετε στην αποβάθρα με τα ωραία κότερα. Μπορείτε να καθίσετε για λίγη ώρα στα παγκάκια απέναντι από το σιντριβάνι με τη γοργόνα και το δελφίνι απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα.

Αν χρειαστείς κάτι άλλο, χαρά μου να βοηθήσω.
 
Last edited:

Padme

Member
Μηνύματα
91
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι!!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λιμνούπολη
Απέναντι από τον Tower of London βρίσκεται η Tower Bridge την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε, ανεβαίνοντας στους πύργους και περπατώντας στις δύο πεζογέφυρες με το γυάλινο πάτωμα.
Πολύ ωραία θέα αλλά και μια ιδιαίτερη εμπειρία που πιστεύω ότι θα ενθουσιάσει τα παιδιά (φαντάζομαι ότι είναι στην κατάλληλη ηλικία για κάτι τέτοιο).
Το εισιτήριο περιλαμβάνει και την είσοδο στο μηχανοστάσιο (στο υπόγειο του ενός πύργου) για να δείτε πως λειτουργούσε η γέφυρα τα παλιά χρόνια.
Επίσης μπορείτε να κάνετε μια ωραία παραποτάμια βόλτα φτάνοντας μέχρι την St. Katharine Docks Marina. Περνάτε κάτω από τη γέφυρα για να φτάσετε στην αποβάθρα με τα ωραία κότερα. Μπορείτε να καθίσετε για λίγη ώρα στα παγκάκια απέναντι από το σιντριβάνι με τη γοργόνα και το δελφίνι απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα.

Αν χρειαστείς κάτι άλλο, χαρά μου να βοηθήσω.

Σε ευχαριστώ πολύ!
 

Christinaki88

Member
Μηνύματα
7
Likes
2
Καλησπέρα! Έχω διαβάσει άπειρες φορές την ιστορία σου και έχω κρατήσει πολλές σημειώσεις για το επερχόμενο ταξίδι μας στο Λονδίνο σε 10 μέρες χάρη σε σένα! Θέλω να σε ρωτήσω σχετικά με τα ferries. Εμείς θα μένουμε κοντά στο Γκρίνουιτς οπότε θα κάνουμε την αντίστοιχη διαδρομή αλλά ανάποδα. Οι τιμές για τα φέρρυ ισχύουν και για ανάποδα, ε; Στις προσφορές του 2for 1 μου έβγαζε άλλη τιμή, στις σχεδόν 20 λίρες. Επίσης, γνωρίζεις πόσο συχνά έχει δρομολόγια για πίσω στο Westminster; Κάνει και αλλού στάσεις και κατεβαίνεις όπου θες; Πώς πάει;
Σε ευχαριστώ πολύ!



Κυριακή 11 Μαρτίου


Σήμερα έχει πρωινή βόλτα στο Westminster και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το highlight αυτού του ταξιδιού, δηλαδή η βαρκάδα στον Τάμεση, με προορισμό το Greenwich.

Eκεί θα επισκεφθούμε το Αστεροσκοπείο, θα κάνουμε βόλτα στο πάρκο και την πόλη και στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε μία περιοχή, που πριν καν την επισκεφθώ έχω την πεποίθηση ότι θα με συναρπάσει, αφού αποτελεί το δεύτερο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου και περιλαμβάνει μερικά από τα ψηλότερα κτίρια της Ευρώπης. Αναφέρομαι φυσικά στο Canary Wharf.

Έχουμε και σήμερα σύμμαχο τον καιρό, αφού δεν βρέχει και έτσι ευελπιστώ να συνεχίσει, γιατί σήμερα είναι μία ημέρα ιδιαίτερη και πλούσια σε αξιοθέατα και περιηγήσεις.

Μακάρι να εισακουστούν οι επιθυμίες μου και ο καιρός να παραμείνει καλός για να μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε την ημερήσια εξόρμησή μας σε έναν προορισμό που μου προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον, ανυπομονησία και λαχτάρα να βρεθώ εκεί.

Αυτή τη φορά δεν θα πάρουμε το metro, αλλά το λεωφορείο για να φτάσουμε στο Westminster και συγκεκριμένα στην Victoria Street, απ΄όπου θα ξεκινήσουμε την πρωινή μας βόλτα.

Έτσι θα μπορέσουμε να δούμε, έστω και μέσα από το λεωφορείο, ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της πόλης, αφού η διαδρομή είναι 5 χιλιόμετρα και θα διαρκέσει περίπου μισή ώρα. Θα κινηθούμε παράλληλα με το Hyde Park, βλέποντας έστω και από μακριά τους Italian Gardens και στη συνέχεια διατρέχοντας την Grosvenor Pl, θα δούμε τους κήπους του παλατιού Buckingham και το κτίριο που στεγάζονται οι Βασιλικοί στάβλοι, the Royal Mews.


Η περιήγηση ξεκίνησε από τον Westminster Cathedral, στην Victoria Street, το μεγαλύτερο Καθολικό Εκκλησιαστικό κτίριο στην Αγγλία και την Ουαλία και έδρα του Αρχιεπισκόπου του Westminster, ένα αριστούργημα σε νεοβυζαντινό στυλ, με ριγέ τούβλα και πέτρα, σε ένα περίπλοκο μοτίβο συγκόλλησης.
Δυστυχώς όμως ο ναός ήταν κλειστός για να μπορέσουμε να επισκεφθούμε το εσωτερικό του.

View attachment 236047

Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το εμπορικό κέντρο Cardinal Place, ένα γυάλινο μεγαθήριο.
Aμέσως μετά ορθώνεται το Victoria Palace Theatre, απέναντι από τον σταθμό τρένων Victoria.

Το θέατρο άρχισε τη ζωή του ως μία μικρή αίθουσα συναυλιών, πάνω από τους στάβλους ενός μικρού ξενοδοχείου και ταβέρνας που χτίστηκε το 1832.
O ιδιοκτήτης Jonh Moy διεύρυνε το κτίριο και μέχρι το 1850 έγινε γνωστό ως Moy΄s Music Hall.
Αργότερα άλλαξε ιδιοκτήτη, ανακαινίστηκε και μετονομάστηκε σε Royal Standard Music Hall.

View attachment 236051

Το κτίριο αυτό κατεδαφίστηκε και ξαναχτίστηκε στα πλαίσια μιάς γενικής επέκτασης της περιοχής, όταν ο σταθμός τρένων Victoria έγινε συγκοινωνιακός κόμβος.
Το 1910 κατεδαφίστηκε άλλη μία φορά, για να ανοίξει τελικά ξανά στη θέση που βρίσκεται σήμερα, στις 6 Νοεμβρίου του 1911, με το όνομα Victoria Palace, διατηρώντας τη μουσική παράδοση του Royal Standard Music Hall και παρουσιάζοντας ποικίλες παραστάσεις.

Μόνο στα τέλη της δεκαετίας του 1980, το θέατρο άρχισε να συνδέεται πλήρως με το μουσικό θέατρο.
Ένα επιχρυσωμένο άγαλμα της μπαλαρίνας Άννα Πάβλοβα είναι τοποθετημένο στην κορυφή του θεάτρου.

View attachment 236052

Τι κρίμα που έξω από τον σταθμό τρένων Victoria αλλά και το θέατρο γίνονται εκτεταμένα έργα και ασχημαίνει τόσο πολύ αυτό το όμορφο και ιστορικό κομμάτι της πόλης.
Τα έργα βέβαια γίνονται πάντα για την καλυτέρευση και την αναβάθμιση των κτιρίων ή των δρόμων μιάς πόλης, αλλά όσο να΄ναι, για τους επισκέπτες δεν αποτελούν και το καλύτερο θέαμα.

View attachment 236054

Πάνω στη νησίδα, στη διασταύρωση των οδών Vauxhall Bridge Road και της οδού Victoria στέκεται ο Little Ben, ο μικρός μαύρος πύργος ρολογιών από χυτοσίδηρο.
Το σχέδιο μιμείται τον γνωστό Big Ben και είναι μία χειρονομία Γαλλοβρετανικής φιλίας.

View attachment 236055


View attachment 236056

Ο Victoria Station, είναι κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός και συνδέεται με το σταθμό του υπογείου σιδηροδρόμου.
Βρίσκεται στη ζώνη 1 της Travelcard και της Oyster και είναι ένας από τους πλέον πολυσύχναστους σταθμούς στο Λονδίνο.

View attachment 236057


View attachment 236058

Συνεχίζουμε να περπατάμε στην Victoria Street συναντώντας δεξιά μας, το πολυκατάστημα House of Fraser και αριστερά μας, το επίσης τεράστιο γυάλινο Westminster City Hall, έδρα του δημοτικού συμβουλίου του Westminster.

View attachment 236059


View attachment 236061

Ρίχνω το βλέμμα σε ένα μικρό στενάκι και βλέπω έναν πολύ ιδιαίτερο συνδυασμό, το κλασικό με το μοντέρνο. Κόκκινα κλασικά κτίρια και ένα γλυπτό μοντέρνας τέχνης να κοσμεί το μικρό άπλωμα.

View attachment 236062

Στη γωνία των οδών Victoria Street και Buckingham Gate, στη σκιά των τεράστιων μοντέρνων γυάλινων κτιρίων στέκεται η Pub Albert, χωρίς να πτοείται καθόλου από τα μεγαθήρια που της κρύβουν ακόμη και τον ήλιο.

View attachment 236063

Εξακολουθεί να λειτουργεί και είναι πανέμορφη. Όταν είδα αυτό το σκηνικό δεν ξέρω γιατί, αλλά μου ήρθε αμέσως στο νου, το παιδικό τραγουδάκι που λέει: - “Πού πας καραβάκι με τέτοιο καιρό”?

Εγώ θα το παραφράσω και θα πω: - “Πού πας βρε Pub-άκι μες το χαμό”?

View attachment 236064

Όταν η Victoria Street τελειώνει και γίνεται Broad Sanctuary, αυτό σημαίνει ότι έχουμε φτάσει στην καρδιά του Westminster, όπου βρίσκονται, όχι ένα, όχι δύο αλλά τρία μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Πρώτο το Westminster Abbey, ανεξάρτητη Eκκλησία η οποία αποτελεί τόπο στέψης των Bασιλιάδων του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και τελευταία διαμονή του σκηνώματός τους.

View attachment 236066

Είναι Γοτθικού ρυθμού δυτικά των Ανακτόρων. Βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Βασιλικού Οίκου της Αγγλίας.
Από το 1450 μέχρι και το 1550 υπήρξε Καθεδρικός Ναός.
Ο σημερινός Ναός άρχισε να κατασκευάζεται από τον Ερρίκο Γ΄ το 1245, ως τόπος ταφής του.
Αρχικά χτίστηκε από τους Βενεδικτίνους μοναχούς ως τόπος λατρείας του Αγίου Πέτρου.

View attachment 236073


View attachment 236131

Εντός του Αββαείου εκτίθεται ανεκτίμητης αξίας θησαυρός με έργα τέχνης χρονολογούμενα από τον 12ο αιώνα. Άλλα διάσημα εκθέματα είναι το άγαλμα της Παναγίας με το θείο βρέφος και ο τάφος του Άγνωστου Στρατιώτη.
Εδώ έγινε και ο Βασιλικός γάμος του πρίγκιπα William και της Kate Middleton.

View attachment 236074


View attachment 236075


View attachment 236076

http://www.westminster-abbey.org/

Απέναντι από τη δυτική είσοδο του Αββαείου υψώνεται η στήλη Crimea and Indian Mutiny Memorial, μία ψηλή μαρμάρινη και πέτρινη στήλη του 1861, η οποία μνημονεύει τους πρώην μαθητές της σχολής του Westminster που έχασαν τη ζωή τους στον Κριμαϊκό πόλεμο 1854-56 και τον Ινδικό πόλεμο 1857-58.
Στην κορυφή το άγαλμα του Αγίου Γεωργίου που σκοτώνει το δράκο. Τέσσερα λιοντάρια κοσμούν τη βάση της στήλης.

View attachment 236078


View attachment 236079

Στρέφω το βλέμμα μου απέναντι, στη γωνία των οδών Tothill και Storey΄s Gate και θαυμάζω το επιβλητικό κτίριο Methodist Central Hall, έναν χώρο πολλαπλών χρήσεων.

Aποτελεί κυρίως Eκκλησία Mεθοδιστών αλλά και συνεδριακό κέντρο. Xρησιμοποιείται επίσης ως αίθουσα τέχνης αλλά στεγάζονται και γραφεία.
Εδώ υπάρχουν και αίθουσες συνεδρίων και σεμιναρίων.

View attachment 236081


View attachment 236082

Δίπλα στο Αββαείο βρίσκεται η St. Margaret΄s Church, το δεύτερο μνημείο που ανήκει στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO.
H ενοριακή Eκκλησία της Βουλής των Kοινοτήτων όπως αποκαλείται, ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα από Bενεδικτίνους μοναχούς.

http://www.westminster-abbey.org/st-margarets-church

View attachment 236083

Βγήκαμε στην St. Margaret΄s Street, στην πίσω πλευρά του Αββαείου,

View attachment 236084


View attachment 236086

ενώ απέναντι εκτείνεται το παλάτι, το τρίτο UNECSO μνημείο.

View attachment 236088

Στην Parliament Square στέκεται το άγαλμα του Winston Churchill.

View attachment 236087

Μόλις περάσαμε το Big Ben, στο ξεκίνημα της γέφυρας Westminster, στρίψαμε αριστερά και σε 5 λεπτά φτάσαμε στο Westminster Pier, απ΄όπου θα πάρουμε το ferry της γραμμής για το Greenwich.

View attachment 236090

Tα δρομολόγια εκτελούνται από την mbna Thames Clippers και το εισιτήριο κοστίζει 9,60 λίρες η μονή διαδρομή.
Για τους κατόχους Travel ή Oyster cards το αντίτιμο είναι 6,40 λίρες η μονή διαδρομή.

Μπήκαμε στο ferry το οποίο δεν είχε ακόμα πολύ κόσμο και στην αρχή καθίσαμε μέσα.

View attachment 236092

Όταν όμως ξεκινήσαμε βγήκαμε έξω, στο πίσω μέρος αφού δεν έκανε κρύο, για να απολαύσουμε καλύτερα τη θέα και τη διαδρομή.

Όλο το Λονδίνο άρχισε να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας. Μία διαφορετική οπτική επαφή με όλα τα αξιοθέατα και τις διαδρομές που είχαμε ήδη κάνει.

Τελικά ήταν πολύ σωστή επιλογή να κάνουμε αυτή την εξόρμηση με το καραβάκι, προς το τέλος του ταξιδιού, αφού είχαμε ολοκληρώσει όλες τις διαδρομές που είχαμε στο πρόγραμμά μας, γιατί έτσι ξαναβλέπαμε, όλα τα γνώριμα πλέον μέρη της παραποτάμιας βόλτας μας, από την πλευρά του ποταμού αυτή τη φορά.

View attachment 236130

Αφήνοντας πίσω μας το London Eye

View attachment 236093

Tate Modern

View attachment 236096


View attachment 236095

St. Paul και Millennium Bridge

View attachment 236097

Anchor Pub

View attachment 236098

Winchester Wharf

View attachment 236099

Golden Hind

View attachment 236100

Shard

View attachment 236101

London Bridge Hospital

View attachment 236102

Belfast

View attachment 236103


View attachment 236104

Hey΄s Galleria

View attachment 236105

Φτάνοντας στην Tower Bridge

View attachment 236108

City Hall

View attachment 236109

Tower Pier

View attachment 236111

Tower of London

View attachment 236112

Περνώντας κάτω από την Tower Bridge

View attachment 236129

Αφήνοντας πίσω μας την Tower Bridge

View attachment 236116

Concordia Wharf

View attachment 236118

Γκαζώνουμε μέχρι την επόμενη στάση

View attachment 236127

Columbia wharf

View attachment 236120

Στάση στο Canary Wharf
Άλλος για τη βάρκα μας…...

View attachment 236121

Φτάσαμε στο Greenwich Pier

View attachment 236122

Έτοιμοι για αποβίβαση

View attachment 236123

Το πρώτο καταπληκτικό αξιοθέατο που συναντήσαμε δεν ήταν άλλο, από το διάσημο ιστιοφόρο πλοίο Cutty Sark.

Το Bρετανικό ιστιοφόρο πλοίο, κατασκευασμένο το 1869 ήταν ένα από τα τελευταία πλοία που κατασκευάστηκαν και ένα από τα πιο γρήγορα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για μεταφορά τσαγιού.

Όμως το άνοιγμα της διώρυγας του Σουέζ σήμαινε, ότι τα ατμόπλοια έκαναν πλέον μία πολύ πιο σύντομη διαδρομή προς την Κίνα, για τη μεταφορά του τσαγιού.
Έτσι το Cutty Sark, μετά από λίγα χρόνια στο εμπόριο τσαγιού πέρασε στη συνέχεια, στο εμπόριο μαλλιού από την Αυστραλία.

View attachment 236124

Οι βελτιώσεις όμως στην τεχνολογία του ατμού σημαίνουν, ότι σταδιακά τα ατμόπλοια ήρθαν επίσης, να κυριαρχήσουν και στη μεγαλύτερη ιστιοδρομική διαδρομή προς την Αυστραλία.
Οπότε το πλοίο πουλήθηκε στην Πορτογαλική Εταιρεία Ferreira & Co το 1895 και μετονομάστηκε σε Ferreira.

Το 1922 αγοράστηκε από τον συνταξιούχο καπετάνιο Wilfred Dowman, ο οποίος το χρησιμοποίησε ως εκπαιδευτικό πλοίο που λειτουργούσε από το Falmouth της Kορνουάλης.
Μετά το θάνατό του, το πλοίο μεταφέρθηκε στο Κολέγιο Ναυτικής εκπαίδευσης του Τάμεση, όπου έγινε βοηθητικό εκπαιδευτικό σκάφος.

Στη συνέχεια έπαψε να είναι χρήσιμο και μεταφέρθηκε στη μόνιμη αποβάθρα του Greenwich για δημόσια προβολή.

View attachment 236125

H μέγιστη καταγραφείσα ταχύτητα για το Cutty Sark ήταν 17,5 κόμβοι (32,4 Km/h).
Η ταχύτητα ενός ιστιοφόρου σκάφους, δεν είναι τόσο απλή όσο ενός ατμόπλοιου, καθώς οι άνεμοι ποικίλουν, αλλά επίσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από την ικανότητα του καπετάνιου και του πληρώματος.

Η μέγιστη καταγεγραμμένη απόσταση, σε 24 ώρες ήταν 363 ναυτικά μίλια (672 Km ή 418 μίλια).

View attachment 236126

Στο πρώτο του ταξίδι το Cutty Shark αντιμετώπισε σημαντικό ανταγωνισμό από τα ατμόπλοια.
Η διαδρομή, από την Άπω Ανατολή στο Λονδίνο, αλλά και σε πολλά άλλα Ευρωπαϊκά λιμάνια, μέσω της διώρυγας του Σουέζ ήταν μικρότερη κατά 3.300 χιλιόμετρα, σε σύγκριση με την ιστιοπλοΐα γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας.

Ενώ ήταν δυνατόν, ένα ρυμουλκό να τραβήξει ένα ιστιοφόρο σκάφος μέσω του καναλιού, αυτό ήταν δύσκολο και ακριβό.
Επιπλέον, το ασφάλιστρο για ένα φορτίο τσαγιού σε ένα ατμόπλοιο ήταν σημαντικά μικρότερο, απ΄ότι για ένα ιστιοφόρο σκάφος.
Το Cutty Sark ήταν το ταχύτερο πλοίο στο εμπόριο μαλλιού για 10 χρόνια.
Τελικά τα ατμόπλοια άρχισαν να κυριαρχούν και στο εμπόριο μαλλιού.

https://www.rmg.co.uk/cutty-sark


Συνεχίζεται.....
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.190
Likes
25.364
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Οι τιμές για τα φέρρυ ισχύουν και για ανάποδα, ε; Στις προσφορές του 2for 1 μου έβγαζε άλλη τιμή, στις σχεδόν 20 λίρες. Επίσης, γνωρίζεις πόσο συχνά έχει δρομολόγια για πίσω στο Westminster; Κάνει και αλλού στάσεις και κατεβαίνεις όπου θες; Πώς πάει;
Εσένα σε εξυπηρετούν οι γραμμές Central και East. Οι τιμές ισχύουν και ανάποδα.
Η μονή διαδρομή ως το Westminster είναι 9,60 λίρες. Αν όμως έχεις travel card ή oyster έχεις έκπτωση και στοιχίζει 6,40 λίρες (η μονή διαδρομή)
Κάνουν εννοείται πολλές ενδιάμεσες στάσεις και τα δρομολόγια είναι συχνά.

Δες και εδώ για περισσότερες πληροφορίες:
https://www.thamesclippers.com

Ό,τι άλλο χρειαστείς ευχαρίστως να βοηθήσω.
 
Last edited:

jimp

Member
Μηνύματα
5.013
Likes
6.395
Εσένα σε εξυπηρετούν οι γραμμές Central και East.
Αυτές δεν είναι γραμμές αλλά οι περιοχές στις οποίες ταξιδεύεις. Οπότε αν ξεκινήσει από East ας πούμε Greenwich και κατέβεις Embankment τότε πληρώνεις 6.50. Αν κινηθείς μόνο ανατολικά ή δυτικά πληρώνεις 4.10.

Οι γραμμές με τις στάσεις τους αλλά και οι περιοχές είναι εδώ: https://www.thamesclippers.com/assets/doc/Battersea-Route-Map-cc9a51c0ed.pdf
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.190
Likes
25.364
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Αυτές δεν είναι γραμμές αλλά οι περιοχές στις οποίες ταξιδεύεις. Οπότε αν ξεκινήσει από East ας πούμε Greenwich και κατέβεις Embankment τότε πληρώνεις 6.50. Αν κινηθείς μόνο ανατολικά ή δυτικά πληρώνεις 4.10.

Οι γραμμές με τις στάσεις τους αλλά και οι περιοχές είναι εδώ: https://www.thamesclippers.com/assets/doc/Battersea-Route-Map-cc9a51c0ed.pdf
Εκ παραδρομής έγραψα γραμμές και όχι ζώνες όπως θα ήταν το σωστό.

Επίσης έδωσα την τιμή 9,60 λίρες επειδή με ρώτησε για τη διαδρομή ως το Westminster.
Σίγουρα αν κινηθείς μόνο στην Ανατολική ή τη Δυτική Ζώνη οι τιμές είναι χαμηλότερες.
 

fekos

Member
Μηνύματα
6
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
να δουμε...
Εξαιρεικη περιγραφη!ΣΤο Λονδινο βρεθηκα πριν 9 χρονια χωρις να ειναι ταξιδι που σχεδιαζα....Ποτε δεν ειχα σκεφτει αν θα ηταν μια πολη που θα μπορουσε να μου "αρεσει".Δηλωνω απιστευτα ενθουσιασμενος και θελω πολυ να ξαναβρεθω εκει πολυ συντομα.,..
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.190
Likes
25.364
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Εξαιρεικη περιγραφη!ΣΤο Λονδινο βρεθηκα πριν 9 χρονια χωρις να ειναι ταξιδι που σχεδιαζα....Ποτε δεν ειχα σκεφτει αν θα ηταν μια πολη που θα μπορουσε να μου "αρεσει".Δηλωνω απιστευτα ενθουσιασμενος και θελω πολυ να ξαναβρεθω εκει πολυ συντομα.,..
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και σου εύχομαι να βρεθείς στο Λονδίνο το συντομότερο δυνατόν. Είναι πιστεύω μία πόλη που όσες φορές και να την επισκεφθεί κάποιος πάντα θα έχει να του προσφέρει κάτι συναρπαστικό και διαφορετικό. Είναι υπέροχη και ανεξάντλητη πόλη!!
 

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.960
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Όποτε εχω notification για αυτη την ιστορία τρώγομαι να κλεισω εισιτηρια με τον ενθουσιασμό της πρώτης φορας.Κρατιέμαι για λιγο ακομα...
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.190
Likes
25.364
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Όποτε εχω notification για αυτη την ιστορία τρώγομαι να κλεισω εισιτηρια με τον ενθουσιασμό της πρώτης φορας.Κρατιέμαι για λιγο ακομα...
Κρατήσου-κρατήσου γιατί βλέπω σούπερ ουάου ονειρεμένο προορισμό (είναι και δικός μου) και πρέπει να μαζευτεί το χρήμα για εκεί.
 

KaterinaJ

Member
Μηνύματα
422
Likes
512
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Εξαιρετική η ιστορια σου @Klair !! Φαντάζομαι πόσες "εργατώρες" χρειάστηκαν πρώτα για να φτιάξεις το πρόγραμμά σας και μετά να μεταφέρεις την ιστορία σου εδώ. Αλλά είπαμε, μεγάλο μέρος της ευχαρίστησης του ταξιδιού (για τους περισσότερους) είναι και η προετοιμασία. Εγώ εχω αρχίσει εδώ και 1 μήνα για τα Χριστούγεννα που θα πάμε και δεν σου κρύβω ότι μια και θα είμαστε για 7 μέρες θα ακολουθήσω πολλά απο το πρόγραμμά σου. Συγχαρητήρια και πάλι!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.666
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom