Αίγυπτος ΑΙΓΥΠΤΟΣ- διαπλέοντας το Νείλο και δραπετεύοντας από την Ταχρίρ

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.489
Likes
7.991

Την επομενη μερα απολαυσαμε το πρωινο μας στο καταστρωμα ενω ημαστε εν πλω για Δενδερα. Στο προηγουμενο μου ταξιδι, προ 20ετιας, η κρουαζιερα στο Νειλο δεν περιλαμβανε τα Δενδερα, οποτε ειχα περιεργεια και ανυπομονησια να δω την πολη αλλα κυριως το ναο.
Αποβιβαστηκαμε απο το ποταμοπλοιο και επιβιβαστηκαμε σε μινι μπας, διασχισαμε την πολη, η οποια οπως μας εξηγησε ο ξεναγος ηταν μεχρι πριν λιγα χρονια η χειροτερη πολη της Αιγυπτου απο αποψη βρωμιας μεχρι που ανελαβε ενας δημαρχος κανοντας της ολικο λιφτινγκ. Η αληθεια ειναι οτι τιποτα δεν μαρτυρουσε οτι μεχρι προσφατα η πολη αυτη ηταν σαν χωματερη.
Ο Ναος στα Δενδερα ηταν αφιερωμενος στην Αθωρ, θεα του ερωτα και της ομορφιας. Αν και προκειται για ελληνορωμαικη κατασκευη εχει βασιστει στα προτυπα ενος κλασικου φαραωνικου ναου, ενω ειναι ενας απο τους καλυτερα διατηρημενους λογω του οτι και αυτος παρεμεινε για παρα πολλα χρονια θαμμενος στην αμμο.
Και εδω, οπως και σε πιο δημοφιλη τουριστικα σημεια οπως στο Καρνακ και στην Κοιλαδα των Βασιλεων, ημαστε δεν ημαστε 20 τουριστες ολοι κι ολοι. Περπλανηθηκαμε με απιστευτη ηρεμια και ησυχια, πραγμα που δεν συνεβη ποτε και σε κανενα αξιοθεατο στο προηγουμενο ταξιδι μου στην Αιγυπτο... τοτε τα αξιοθεατα κοντευαν να βουλιαξουν απο τις ορδες των τουριστων και η απιστευτη βαβουρα δεν σε αφηνε να θαυμασεις το μεγαλειο των μνημειων.
Η σημερινη μερα προβλεποταν πιο χαλαρη απο την προηγουμενη. Αρκετες ωρες ξεκουρασης αναμεσα στην πρωινη και την απογευματινη ξεναγηση οποτε ειχαμε την ευκαιρια να ξεκουραστουμε και να απολαυσουμε την υπεροχη διαδρομη του ποταμοπλοιου που, σε καποια σημεια, περνουσε απο αποσταση αναπνοης απο γραφικα νουβικα χωρια... Τα παιδακια στις οχθες του Νειλου φωναζαν και μας χαιρετουσαν και οι φωτογραφικες μηχανες ειχαν παρει φωτια.
Ειχαμε και την ευκαιρια να μιλησουμε περισσοτερο με τον Δανο φιλο μας ο οποιος αποδειχτηκε ταξιδιωτικο ινδαλμα... Εκανε την κρουαζιερα 2η φορα στα καπακια και την τελευταια μερα που εμεις πια θα φευγαμε, εκεινος θα παρεμενε για να την κανει και 3η φορα καπακι... "Μα καλα, δεν θα βαρεθεις?" τον ρωτησα. "Φυσικα και οχι... την 1η φορα βλεπεις με τα ματια του τουριστα, την 2η με τα ματια τα δικα σου, την 3η φορα βλεπεις οπως πρεπει να δεις" με αποστομωσε. Με το που συνταξιοδοτηθηκε, πουλησε σχεδον ολη την ακινητη του περιουσια και ταξιδευει ολο τον χρονο. Ωραιος τυπος!
Η απογευματινη ξεναγηση ηταν αφιερωμενη στο Ναο του Λουξορ. Αν και ειναι χτισμενος στο κεντρο του συγχρονου Λουξορ δεν παυει να ειναι πολυ εντυπωσιακος. Ειναι αφιερωμενος στους θεους Αμμωνα, Μουτ και Χονσου (η θηβαϊκη τριαδα). Ακομα ομως πιο εντυπωσιακος γινεται καθως φωτιζεται τη νυχτα. Ειχαμε την τυχη να μεινουμε εκει απο το απογευμα μεχρι που νυχτωσε και ηταν μαγικα.
Επιστροφη στο ποταμοπλοιο και ολονυχτια πλευση για Εντφου.


 

Attachments

Last edited:

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Επιτέλους.... να διαβάσουμε και κάτι....
Να'σαι καλά ακούραστη vario
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Μπραβο που παντα δε μας ξεχνας και μας γραφεις στορυζ! Να σου πω, βαλε και φωτος.... Και εμενα ειναι ονειρο η συγκεκριμενη χωρα....
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
πεθαίνω με την παραστατικότητα που τα γράφεις, σαν να σ'έχω μπροστά μου!!!!! Δώσε Egypt στο λαό όπως μόνο εσύ ξέρεις!!!!!!! :)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.374
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
-"Τακη πως ειναι η κατασταση στην Αιγυπτο?"
-"Ολα καλα... μια χαρα... εχουν ησυχασει τα πραγματα"

:haha: :haha:
Υποψιάζομαι ότι το ταξίδι θα σας μείνει αλησμόνητο όπως σας υποσχέθηκε ο Τάκης!
 
Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.489
Likes
7.991
:haha: :haha:
Υποψιάζομαι ότι το ταξίδι θα σας μείνει αλησμόνητο όπως σας υποσχέθηκε ο Τάκης!
Οσο γι'αυτο... Αλλα κι εμεις του Τακη αλησμονητοι πρεπει να του μειναμε με τα μπινελικια (σικ) που του χωσαμε!! ;)
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.517
Likes
7.746
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
δωσεεεεεε Αιγυπτο στο λαο! αντε αντε καθυστερεις!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.472
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom