ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.433
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Οπως και να'χει είναι έγκλημα να φυλακίζονται τα ζώα σε κλουβιά.
Στο παλιό σάιτ του Αρκτούρου αναφερόταν η ιστορια της κάθε αρκούδας. Θυμάμαι μια συγκεκριμένη η οποία είχε προέλθει από τσίρκο έπασχε από κατάθλιψη . Η συμπεριφορά της ήταν όπως την περίγραψε ο chrisbd.
Ωστόσο δε νομίζω να μπορεί να γίνει κάτι. Τουλάχιστον είναι σίγουρο πως τα ζώα ζουν σε πολύ καλύτερες συνθήκες από αυτά των τσίρκων.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μισό λεπτό,μισό λεπτό.Αν θεωρείς ότι είναι έγκλημα να φυλακίζονται ζώα,τότε που είναι το όμορφο στο να πηγαίνεις εκεί τα παιδιά σου;
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.433
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Μισό λεπτό,μισό λεπτό.Αν θεωρείς ότι είναι έγκλημα να φυλακίζονται ζώα,τότε που είναι το όμορφο στο να πηγαίνεις εκεί τα παιδιά σου;
Οι ζωολογικοί κήποι έχουν φτιαχτεί προς όφελος των ανθρώπων και όχι των ζώων, καλώς ή κακώς. Και για την ώρα δε φαίνεται να υπάρχει νόμος αλλά ούτε και να υπάρξει στο μέλλον, για την κατάργηση τους.
Πήγα μια φορά την κόρη μου στο αττικό πάρκο να δει τα ζώα, έκτοτε δεν την έχω ξαναπάει και νομίζω πως μια φορά είναι αρκετή. Η ίδια πήρε μια εικόνα και είναι σε θέση να σκεφτεί τα περι ελευθερίας.
Θέλω να πω πως εκμεταλλευτηκα μια φορά το προνόμιό μου, έδωσα τα στίγματά μου στο παιδί. Από κει και πέρα αν γινόταν ποτέ δημοψήφισμα υπέρ της κατάργησης των Ζ.Κ. θα ήμουν η πρώτη που θα υπέγραφε, πίστεψέ με.
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Δεν θα ξεχάσω σε ένα πάρκο, στην Αγγλία νομίζω, όταν είδα, σε ένα μεγάλο χώρο που είχαν μέσα πολικές αρκούδες, μια πολική αρκούδα πήγαινε απο τη μια μεριά του μαντρότοιχου στην άλλη συνέχεια με ένα συγκεκριμένο ρυθμό και περπάτημα (κάτι σαν τον Πεταλούδα για όποιον έχει δει την ταινία) .......πραγματικά ένοιωθες ότι το ζώο είχε τρελλαθεί.....καμιά σχέση με το φυσικό του περιβάλλον...
Πριν λίγες μέρες ήμουν στον ζωολογικό του Βερολίνου και ακριβώς την ίδια συμπεριφορά είχαν σχεδόν όλα τα λιοντάρια, μια λεοπάρδαλη και μια αρκουδα. Το καλοκαίρι που τα βγάζουν έξω ίσως είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά μέσα στο μικρό κλουβί πραγματικά φαινόταν σαν να είχαν τρελαθεί.. Ασταμάτητο πέρα δώθε..
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν σε κατηγορώ για κάτι.
Κάνω μια συζήτηση γιατί αμφιταλαντεύομαι ηθικά πάνω στο ζήτημα.
Το νομικό πλαίσιο δεν με απασχολεί καθόλου.Πολύ απλά γιατί αν όλοι καταδικάζαμε την λειτουργία Ζωωλογικών Πάρκων και δεν πατούσαμε αυτοί θα αναγκαζόντουσαν να κλείσουν.

Έτσι όπως το περιγράφεις,σε μια άλλη εποχή θα μαστίγωνες μαύρους,αφού το νομικό πλαίσιο σου έδινε την δυνατότητα να το κάνεις.Όχι εσύ προσωπικά.Όλοι μας.

Γι'αυτό το αποδεσμεύω από το νομικό του θέματος και μένω στο ηθικό.Αντιλαμβάνομαι ότι ένα παιδί σε μικρή ηλικία που δεν μπορεί να κάνει αναλύσεις γύρω από σύνθετες έννοιες,απλώς θα χαρεί βλέποντας το λιονταράκι.Από την άλλη αν το χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα για να του υποδείξω ότι αυτό είναι άσχημο τότε α)θα του καταστρέψω μια ευχάριστη στιγμή,β)θα εκμεταλλευτώ μια συνθήκη που με δυσαρεστεί για να του διδάξω κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με αυτή τη συνθήκη,άρα θα είμαι ανακόλουθος.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή οι γονείς μου πήγαιναν εμένα και την αδερφή μου συνέχεια σε ζωολογικούς κήπους όταν ταξιδεύαμε εξωτερικό. Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό ήρθε σιγά-σιγά ο προβληματισμός. Ως ενήλικη έχω πάει μόνο μια φορά σε ζωολογικό, στον Bronx Zoo της Νέας Υόρκης, όπου οι εκτάσεις ήταν αχανείς και δημιουργούσαν την ψευδαίσθηση ότι τα ζώα βρίσκονταν στο φυσικό τους περιβάλλον. Μετά αισθανόμουν τύψεις, αλλά όσο να 'ναι, μακάρι να ήταν όλοι οι ζωολογικοί κήποι σαν αυτόν.

Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο δεν έχω πάει συνειδητά, αλλά αν είχα παιδί πιστεύω θα είχα μπει στον πειρασμό. Όταν επισκέφτηκα πριν λίγα χρόνια την Κένυα και έκανα σαφάρι σκέφτηκα την ευγνωμοσύνη που τα ανήλικα μέλη του γκρουπ θα έπρεπε να αισθάνονται προς τους γονείς τους που τους έδωσαν την ευκαιρία να δουν τα άγρια ζώα στον φυσικό τους τόπο. Δυστυχώς όμως ελάχιστοι γονείς μπορούν να προσφέρουν αυτό το πλεονέκτημα στα παιδιά τους και οι ζωολογικοί κήποι είναι η "εύκολη λύση".
 

Panos_Red

Member
Μηνύματα
67
Likes
136
Επόμενο Ταξίδι
Ταιλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Είχα επισκεφτεί με το σχολείο μου το πάρκο πριν δύο χρόνια και μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις....Βέβαια αν και πληρώσαμε για να δούμε και την παράσταση με τα δελφίνια τελικά μόνο παράσταση δεν είδαμε αφού κάποιες φιλοζωικές οργανώσεις διαμαρτυρήθηκαν έντονα για κακομεταχείριση των δελφινιών.Αρκεστήκαμε τελικά σε ένα μικρό σόου με θαλάσσιους ελέφαντες και την απλή παρακολούθηση των δελφινιών.(άραγε με τους θαλάσσιους ελέφαντες δεν υπήρχε πρόβλημα);
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.433
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
https://www.change.org/petitions/%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%AC%CE%B3%CF%81%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CE%B6%CF%8E%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%B6%CF%89%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%BA%CE%AE%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82

Θέλουμε να μπει τέλος στην αιχμαλωσία άγριων ζώων σε ζωολογικούς κήπους!



Με την πεποίθηση ότι η άγρια ζωή είναι κομμάτι της ζωής μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της προστασίας και διατήρησης της άγριας ζωής στο φυσικό της βιότοπο, ενάντια σε οποιαδήποτε ανθρώπινη συμπεριφορά εκμετάλλευσης και αιχμαλωσίας των άγριων ζώων στους ζωολογικούς κήπους.
Απευθύνουμε δημόσια έκκληση στη Διεύθυνση του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά των αρκούδων και των λύκων του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.871
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom