Αυστρία Γερμανία Ηνωμένο Βασίλειο Αγγλία,Αυστρία ή Γερμανία??

Μηνύματα
22
Likes
6
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια του Πασχα
Αλήθεια μόνο 28 ευρώ είναι το εισητήριο από βιέννη?Το είχες κλείσει Online?Έλεγα να αφιερώσω 4 νύχτες Βιέννη και 3 νύχτες στο Σάλτσμπουργκ,λέτε να είναι πολλές?Μήπως να το σπάσω με Ινσμπρουκ 2 και 1? Η καλύτερα Σαλτσμπουργκ κ Μόναχο?Απλά έλεγα να αφήσω το Μόναχο για άλλη φορά,για να γυρίσω όλη την Βαυαρια!!
απο ιντερνετ που το ειχαμε κοιταξει το εισητηριο,ελεγε γυρω στα 45 ευρω οτι κανει...αλλα εμεις το βγαλαμε εκει, ηταν πολυ φτηνοτερο.εχει κ αρκετα δρομολογια!οι 3 νυχτες για σαλζ ειναι πολλες...εμεις μειναμε 2 κ ημασταν οκ!
οι ανθρωποι δε μου φανηκαν στη βιεννη καθολου σνομπ, ισα ισα ηταν πολυ εξυπηρετικοι,μαλιστα μια που δεν μιλουσε καθολου αγγλικα,προσπαθουσε ποση ωρα με παντομιμα να μας δωσει οδηγιες!:bleh:
 

voulina

Member
Μηνύματα
143
Likes
91
Ταξίδι-Όνειρο
Λιουμπλιάνα
Εγώ πάλι θα σου πρότεινα να πας Λονδίνο! Ωραία η Αυστρία και η Γερμανία αλλά εφόσον έχεις ήδη πάει Τσεχία και Ουγγαρία, οι εικόνες που θα δεις θα είναι παρόμοιες: Χριστουγεννιάτικες αγορές, λουκάνικα και ζεστό κρασί, παλάτια, κάστρα, γέφυρες, καθεδρικοί κτλ. Ενώ το Λονδίνο είναι διαφορετικό και σου προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες: μπορείς να επισκευτείς πολύ αξιόλογα μουσεία όπως το Βρετανικό και η Εθνική Πινακοθήκη (με δωρεάν είσοδο παρακαλώ!), να παρακολουθήσεις καταπληκτικές θεατρικές παραστάσεις, να κάνεις βόλτες σε όμορφες περιοχές όπως το Notting Hill, Kensington, Soho και αγορές στα παζάρια όπως το Portobello και το Covent Garden με πολύ γουστόζικα πράγματα και ωραία ατμόσφαιρα, να δοκιμάσεις φαγητά από κουζίνες διαφόρων εθνικοτήτων (λιβανέζικη, τούρκικη, κινέζικη, ινδική, γιαπωνέζικη, ιταλική), να πας για shopping therapy στα πολυκαταστήματα στις εκπτώσεις και φυσικά να κάνεις και ημερήσιες εκδρομές στην Οξφόρδη ή το Κέμπριτζ ή ακόμα να φτάσεις μέχρι Σκωτία για 2-3 μέρες. Σκέψου το πάντως, δε σου λέω ότι στην Αγγλία είναι πιο ωραία απ'ότι στις άλλες χώρες που σκέφτεσαι να επισκεφτείς, σου λέω ότι εκεί είναι διαφορετικά από όσα έχεις ήδη δει στα ταξίδια σου ως τώρα.
ΥΓ: Όπου και να πας πάντως, μια χαρά θα περάσεις!:)
 
Μηνύματα
127
Likes
22
Εγώ πάλι θα σου πρότεινα να πας Λονδίνο! Ωραία η Αυστρία και η Γερμανία αλλά εφόσον έχεις ήδη πάει Τσεχία και Ουγγαρία, οι εικόνες που θα δεις θα είναι παρόμοιες: Χριστουγεννιάτικες αγορές, λουκάνικα και ζεστό κρασί, παλάτια, κάστρα, γέφυρες, καθεδρικοί κτλ.
Δεν θα δεις παρόμοιες εικόνες στις χώρες που είπες, όχι. Αλλιώς είναι η βόρεια Γερμανία, αλλιώς το Βερολίνο και αλλιώς η Βαυαρία. Πόσο μάλλον η Αυστρία και η Τσεχία. Άλλος κόσμος, άλλος καιρός, άλλες παραδόσεις... Πιστεύω πως για Χριστούγεννα η Κεντρική Ευρώπη είναι η καλύτερη επιλογή εκτός και αν έχει πάει κανείς πολλές φορές. Το Λονδίνο είναι καλό για Απρίλιο νομίζω.
 

onar

Member
Μηνύματα
49
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
υπο αναζήτηση...
Ταξίδι-Όνειρο
εκπληρώθηκε πάμε για άλλα
οι ανθρωποι δε μου φανηκαν στη βιεννη καθολου σνομπ, ισα ισα ηταν πολυ εξυπηρετικοι,μαλιστα μια που δεν μιλουσε καθολου αγγλικα,προσπαθουσε ποση ωρα με παντομιμα να μας δωσει οδηγιες!:bleh:
χαχαχα και σε εμάς το ίδιο έγινε σχεδόν, μόνο που δεν ήταν σίγουρος ο παππούς αν τον καταλάβαμε και ξεσήκωσε όλο το σταθμό του τρένου να βρει έναν να μιλάει αγγλικά :haha:
 
Μηνύματα
157
Likes
102
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Βιεννέζοι:λίγο σνομπ ή όχι;

Επειδή εγώ είχα γράψει το χαρακτηρισμό για τους Βιεννέζους "ίσως λίγο σνομπ",θα ήθελα να διευκρινήσω:Σε καμιά περίπτωση δεν εννοούσα ότι δεν είναι εξυπηρετικοί και ευγενείς!Από την προσωπική μου εμπειρία όμως ,που βεβαίως είναι και υποκειμενική:Απ'όσες χώρες έχω επισκεφτεί,μόνο εκεί μας έτυχε 4 φορές να μας παρακολουθούν όταν μιλάγαμε ,να μας ρωτούν με περιέργεια "ποιά γλώσσα μιλάμε" και να χαμογελούν μετά ..."συγκαταβατικά".Μαζί με κάποια άλλα μικρά γεγονότα,για να μη μακρυγορώ,κατέληξα σ`αυτό τον χαρακτηρισμό.
 

Vivianaki

Member
Μηνύματα
292
Likes
45
Ταξίδι-Όνειρο
Πραγματοποιήθηκε :D
Χαίρομαι που σου άρεσε και σε βοήθησε.Ό,τι χρειαστείς...ρώτα!!...And the Winner is......
Tελικά αποφασίσαμε να πάμε Βερολίνο και Δρέσδη. Θα φύγουμε 19/12, φτάνουμε Βερολίνο και παίρνουμε κατευθείαν τρένο για Δρέσδη όπου μένουμε 2 νύχτες.Στις 21 φεύγουμε για Βερολίνο με το τρένο πάλι όπου καθόμαστε μέχρι τις 26/12. Θέλω να ρωτήσω,ο σιδηροδρομικός σταθμός από όπου θα πάρω το τρένο για Δρεσδη είναι κοντά στο αερδορόμιο ή πρέπει να πάω στο κέντρο του Βερολίνου και απο εκέι να το πάρω?
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Θέλω να ρωτήσω,ο σιδηροδρομικός σταθμός από όπου θα πάρω το τρένο για Δρεσδη είναι κοντά στο αερδορόμιο ή πρέπει να πάω στο κέντρο του Βερολίνου και απο εκέι να το πάρω?
πρεπει να πας στο κεντρο ;)
σε καμια 15 μερες θα βγουν τα εισιτηρια για κεινες τις ημερομηνιες, μπες και κλεισε συντομα εδω DB Bahn: bahn.de - Ihr Mobilittsportal fr Reisen, Bahn, Urlaub, Hotels, Stdtereisen und Mietwagen για να προλαβεις τα φθηνα αν θες (38 ευρω) , ανα δυο ωρες εχει τρενα απευθειας!
να περασετε τελεια :D
 

Vivianaki

Member
Μηνύματα
292
Likes
45
Ταξίδι-Όνειρο
Πραγματοποιήθηκε :D
Eυχαριστώ πολυ!!!Αν δεν τα κλεισω online και τα κλείσω από κει απευθειας ξέρεις πόσο περίπου θα πάει?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.764
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom