orestcrete
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Iceland
- Ταξίδι-Όνειρο
- New Zealand
Θα το ήθελα το email η αλήθεια είναι, σου στέλνω σε λίγο προσωπικό. Αυτό τους έλεγα και εγώ στο τηλέφωνο, ότι δε θα έχω μαζί μου 23κιλη βαλίτσα στις αποσκευες και να θεωρηθεί η σανίδα σαν την 23κιλη αποσκευή μου σαν Gold (που έτσι και αλλιώς η σανίδα είναι πολύ λιγότερο από 23 κιλά). Και μου έλεγαν και οι 2 που μίλησα ότι όχι θεωρείται ειδικός εξοπλισμός και ανεξαρτήτως εάν έχω μαζί μου 23κιλη ή όχι, θα γίνει χρέωση στο αεροδρόμιο εάν πάω να παραδώσω τη σανίδα.Λοιπόν να το εξηγήσω εδώ γιατί είναι μία χρήσιμη πληροφορία για όσους κάνουν σκι και είναι είτε μελή Gold, είτε αγοράζουν ναύλο Comfort Flex:
Ως γνωστόν, τα χρυσά μέλη δικαιούνται μία δωρεάν αποσκευή 23 kg και ο ναύλος Comfort Flex περιλαμβάνει μία δωρεάν αποσκευή 23 kg. Υπάρχει λοιπόν δυνατότητα, αντί να πάρεις την αποσκευή των 23 kg, να κάνεις τσεκιν ένα σετ εξοπλισμό σκι. Προσοχή όμως! Αν επιλέξεις να κάνεις τσεκιν τα πέδιλα, και ταξιδεύεις για παράδειγμα με Comfort Flex (χωρίς να είσαι gold), δεν δικαιούσαι να αγοράσεις επιπλέον αποσκευή για τσεκιν! Τι εννοώ: μπορείς προφανώς να κάνεις τσεκιν κανονικά την αποσκευή σου, αλλά μετά θα πρέπει να πληρώσεις τον εξοπλισμό σκι που κάνει 100 € πήγαινε έλα. Δηλαδή πρέπει τα πέδιλα, να αποτελούν μέρος του δωρεάν ορίου αποσκευών τσεκ ιν. Όχι των αποσκευών που θα αγοράσει τυχόν κάποιος εκ των υστέρων
Αναλυτικά παραδείγματα για να γίνει κατανοητό
1) Χρυσό μέλος με Comfort Flex (δωρεάν 2 βαλίτσες): Κάνεις κανονικά τσεκ ιν και πέδιλα και βαλίτσα, αφού ουσιαστικά τα πέδιλα αποτελούν μέρος του δωρεάν επιτρεπόμενου ορίου αποσκευών.
2) Χρυσό μέλος που ταξιδεύει με Flex - Επιβάτης που έχει κλείσει Comfort (χωρίς να είναι gold): Το δωρεάν όριο είναι μία αποοσκευή 23 kg => άρα μπορείς να κάνει τσεκ ιν μόνο τα πέδιλα ως αποσκευή. Αν παρόλα αυτά θέλει κάποιος και αποσκευή, θα πρέπει να αγοράσει ξεχωριστά τον εξοπλισμό του σκι, αφού δεν μπορεί να θεωρηθεί μέρος του δωρεάν ορίου αποσκευών.
3) Επιβάτης Gold με Light => Δικαιούται με δωρέαν αποσκευή, άρα ισχύουν ακριβώς ότι και στην περίπτωση 2.
Όλα αυτά που γράφω εδώ είναι τσεκαρισμένα και με γραπτή επιβεβαίωση από την Aegean σε mail, γιατί στο παρελθόν είχε γίνει μία παρεξήγηση στο αεροδρόμιο με μία υπάλληλο η οποία δεν γνώριζε αυτή τη δυνατότητα, του να μετατρέπεις δηλαδή την δωρεάν βαλίτσα σε πέδιλα σκι.
Τώρα για το surf δεν ξέρω τι ισχύει.
Όποιος θέλει Screenshot από το mail να μου στείλει προσωπικό μήνυμα![]()