Ιταλία Κροατία Μαυροβούνιο Σλοβενία Αλβανία Μαυροβούνιο Σλοβενία Κροατία Ιταλία οδικώς !!!

chris7

Member
Μηνύματα
3.089
Likes
23.824
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Πολύ ωραίο οδικό ταξίδι. Περιμένουμε τη συνέχεια.
 

argiroupoli

Member
Μηνύματα
69
Likes
243
Ταξίδι-Όνειρο
Οδικώς NYC - L.A (USA)
Ευχαριστώ πολύ chris7. Δεν μπορώ να βάλω πολλές φωτογραφίες, δυστυχώς. Το έχω παράπονο αυτό το πράγμα.
 

argiroupoli

Member
Μηνύματα
69
Likes
243
Ταξίδι-Όνειρο
Οδικώς NYC - L.A (USA)
01/09/2017 Μπολόνια - Φλωρεντία

Η επόμενη μέρα, μας βρήκε και πάλι πρωινούς και ... ετοιμοπόλεμους :haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha:
Σπιτικό πρωινό και σήμερα, από τα πολλά και διάφορα που έχουμε από την αρχή εφοδιαστεί. Κρουασανάκια, τοστ και άλλα τέτοια.
Ετοιμαζόμαστε και κάνουμε την πρωινή βόλτα στην πόλη. Λίγο γεύση απ όλα, και επιστροφή στοήδη έτοιμο αυτοκίνητο.

Το πρόγραμμα για σήμερα έχει ως εξής:

Screenshot-2017-11-05_00.29.59.jpg


Ο σημερινός προορισμός, η Φλωρεντία ήταν και το απωθημένο μας. Όπως και να προσπαθούσαμε να βγάλουμε το πρόγραμμα, κατά την φάση του σχεδιασμού, υπολογίζαμε πάντα μα πάντα την Φλωρεντία. Όχι, ότι είχαμε πάει στο παρελθόν σε όλη την Ιταλία, και μας είχε μείνει μόνο αυτή η πόλη. Απλά, δεν ξέρω. Θέλαμε να έρθουμεκάποτε εδώ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Λοιπόν, εδώ θα ήθελα να ενημερώσω τους οδικούς φίλους του γκρουπ, για τα κέντρα των πόλεων της Ιταλίας.
Σε όλες λοιπόν τις πόλεις που κινηθήκαμε εμείς, υπάρχει περιορισμός στο κέντρο τους. Ενημερώνεσαι με την παρακάτω σήμανση.



camera-ztl-guelfa.jpg


Όμως αν τελικά απαιτηθεί να κινηθείς στην ZTL (αρχικά του: zona traffico limitato), τότε πρέπει να πάρεις κάρτα 24ωρης διάρκειας που αίρει αυτό τον αποκλεισμό. Την ξύνεις, όπως το ξυστό, και ο κωδικός που εμφανίζεται, τον στέλνεις με μνμ στο τηλ που αναγράφεται στις οδηγίες. Μπορείς να το κάνεις εώς και 12 ώρες μετά την παράβαση, και έχει κόστος 5 ευρώ.

ΟΟΜΜΩΩΣΣ, αν έχεις πχ: Ελληνικές πινακίδες, όπως και εμείς τα δόλια βλαχάκια, :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock: :icon_redface::icon_redface::icon_redface::icon_redface::icon_redface::icon_redface::icon_redface: τότε δεν κάνει αυτή η διαδικασία. Πρέπει να πάρεις τηλ, το οποίο αναγράφεται στις οδηγίες της κάρτας, και να δώσεις την πινακίδα σου για να γίνει δεκτή η κυκλοφορία.

Έτσι οταν πρωτοπήγαμε στο Μιλάνο, εκείνη η συμπαθής κατά τα άλλα φιλιππινέζα κυρία, με ενημέρωσε σχετικά με το ZTL, αφού τελικά την ρώτησα εγώ :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: . Και μας λέει, όντως έχετε πρόβλημα, που μπήκατε στο κέντρο και κινηθήκατε, αλλά λύνεται με την παραλαβή της κάρτας από τα καταστήματα πώλησης καπνού (σαν τα δικά μας πςρίπτερα ένα πράμα), τα οποία έχουν το σύμβολο Τ από το TABACCHERIA.

Όταν πήγαμε λοιπόν στο μαγαζί παραλάβαμε την κάρτα, μας ενημέρωσε για την διαδικασία, ξύσιμο και μνμ καθώς και για το απαντητικό μνμ επιβεβαίωσης. Την ξύσαμε όλο αυτοπεποίθηση και στείλαμε κωδικό και πινακίδα. Ήρθε μνμ στα ιταλικά (τα οποία ομιλώ τόσο καλά όσο και τα κινέζικα :rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80:) και όλα καλά. Τη επομένη κάναμε το ίδιο και όλα καλά.

ΑΛΛΑ, όταν πήγαμε Μπολόνια και μπήκαμε κανονικοτατα στο κέντρο, πήγαμε στα ανωτέρω καταστήματα,ζητήσαμε την κάρτα λέγωντας απλά : να εδώ, βλαχάκια από την Ήπειρο είμαστε, ήραθαμε, μπήκαμε .. .. να .. ως εδώ την εκκλησούλα να αναψουμε ένα κεράκι βρε αδερφέ και θέλω το''ξυστό'' .......... Δεν μπορώ να σας περιγράψω το βλέμμα τους !!!!!! Ποπο τι κάνατε, Τουλάχιστον σαν να διαπράξαμε έγκλημα - Ποινικό αδίκημα που επισύρει ποινή τουλάχιστον 30 ετών με καταναγκαστικά έργα !!!!!!! :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Προβληματιστήκαμε δε λέω. Και στη συνέχεια μας λέει η καλή κυρία του καταστήματος, εφόσον έχετε ελληνική πινακίδα πρέπει να πάρετε τηλ στον ''τάδε'' αριθμό, αλλά για πιο έύκολα θα πάρω εγώ η ίδια, (ουφ) και συνεχίζει αλλάθα είναι η πρώτη μου φορά. Και κάπου εκεί της δείχνω το ιταλικό μνμ από το Μιλάνο, το οποίο έγραφε, ''κωδικός δεκτός μη αποδεκτός αριθμός κυκλοφορίας΄΄' Η καλή κυρία μας είπε ότι το πρόστιμο στην Μπολόνια είναι 60 ευρώ για κάθε μέρα. Αλλα για το Μιλάνο είναι άλλοο χωρίς να γνωρίζει πόσο :airplane::airplane::airplane::airplane::airplane: :airplane::airplane::airplane::airplane:
:russian_roulette::russian_roulette::russian_roulette::russian_roulette::russian_roulette::russian_roulette::russian_roulette::russian_roulette::russian_roulette::russian_roulette::russian_roulette::russian_roulette::russian_roulette::russian_roulette:

:klaps::klaps::klaps::klaps::klaps::klaps::klaps::klaps::klaps::klaps::klaps::klaps:


Ακόμα δεν μας έχει έρθει κάτι. Πάντως όσοι νοικιάζουν αυτοκίνητα Ιταλία, τους έρχεται κλήση με τα στοιχεία από την κράτηση για την ενοικίαση. Υπάρχουν και σχετικά φορουμ. Τώρα για εμάς δεν ξέρω .... θα δείξει !!!!!

Μετά λοιπόν από αυτή την παρένθεση, επιστρέφουμε στα του ταξιδιού. Είμαστε καθ' οδόν για την Μπολόνια. Αυτοκινητόδρομος πολυτελείας, δύο λωρίδες και ΛΕΑ, με διάζωμα στη μέση. Παρατηρούμε ότι η κίνηση στο ρεύμα μας είναι αισθητά λιγότερη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με το άλλο ρεύμα.
Περνάμε κάθε λογής εργοστάσιο με αποκορύφωμα στο ύψος της Πάρμα, το εργοστάσιο BARILLA. Μία τεράστια εγκατάσταση με αμέτρητα φορτηγά.

Σχεδόν μετά από κανά δίωρο είμαστε στην Μπολόνια. Παρκάραμε κεντρικά, όπως είπα παραπάνω, και κατευθυνθήκαμε στο κέντρο της πόλης. Η Μπολόνια όπως και η Βερόνα, είναι δυο, όχι και τόσο, διαφημισμένα κουκλιά, τα οποία αξίζουν και με το παραπάνω την προσοχή του ταξιδιώτη. η Μπολόνια σε κερδίζει αμέσως με αυτό το μοναδικό κοκκινωπό χρώμα σε όλα τα κτήρια, χαλαροί φοιτητικοί ρυθμοί, πάρα πολύ νεολαία παντού, πεντακάθαρα, πολλά σοκάκια τα οποία αξίζουν εξερεύνηση. Μα πως τα έχουν καταφέρει έτσι οι Ιταλοί και διατήρησαν αναλοίωτα σχεδόν όλες τις πόλεις τους ..... :cool::cool::cool:. Επιλέγουμε μαγαζί για γρήγορο φαγητό, και μετά από συνολικά καμιά ώρα είμαστε και πάλι στο αυτοκίνητο με κατεύθυνση Φλωρεντία.

IMG_20170901_150420.jpg


IMG_20170901_150425.jpg


IMG_20170901_153103.jpg

IMG_20170901_153116.jpg


IMG_20170901_153523.jpg


IMG_20170901_160523.jpg


IMG_20170901_160535.jpg



Και πάλι αυτοκινητόδρομος , και αυτή τη φορά θα διασχίσουμε κάθετα τα Απέννινα όρη, με καινούριο αυτοκινητόδρομο. Υψόμετρο, ψυχρούλα γέφυρες και σήραγγες, μία εξ αυτών 8,5 χμ,την οποία δισχίσαμε τα ταλευταία ... 6χμ με φορτηγό στην αριστερή από .... τις δύο συνολικά λωρίδες κυκλοφορίας !!!!!!:icon_evil::icon_evil::icon_evil::icon_evil::icon_evil::icon_evil::icon_evil::icon_evil:

Περίπου 17.00 είμαστε στην Φλωρεντία. Με τ/φ επικοιννία με το κατάλυμά, μας ενημέρωσαν για το θέμα ZTL, μέσα στην οποία και πάλι ήταν το κατάλυμα,με τη διαφορά ότι την πινακίδα με τη σχετική σήμανση, δεν τη συνόδευε κάμερα. ΆΑρραα, μας είπε η κυρία, μπορείτε να έρθετε στο κατάλυμα και να ξεφορτώσετε. Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο, είδαμε και αυτοκίνητα να σταθμεύουν ώρες ατελείωτες !!!!!

Μείναμε στο: https://www.booking.com/hotel/it/residenza-marchesi-pontenani.el.html?aid=376387;label=bookings-name-4QYQPZsQi8OR2tqLpbgQKwS144456172791:pl:ta:p1:p2:ac:ap1t1:neg:fi:tiaud-146342138230:kwd-65526620:lp9061582:li:dec:dm;sid=fd493ce692e04e19d3a640a12933b36c.

Το καλύτερο διαμέρισμα με διαφορά, και μια πράγματι πολύ φιλική κυρία. Είχαμε αργήσει καμιά ώρα περίπου από την ώρα που είχαμε πει. Ζήτησα συγγνώμη, αλλά μου είπε ότι είναι πάρα πολύ συχνό φαινόμενο η καθυστέρηση κατά την άφιξη, ιδίως όσον έρχονται με αεροπλάνο. Οπότε όλα καλά. Κέρδισε και τα δωράκια της η μικρή και όλα ήταν πάρα πολύ όμορφα.
 
Last edited:

escursione

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
4.503
πολύ ωραίο το ταξίδι σας αλλά καθόσασταν πολύ λίγο σε κάθε πόλη. 1 ώρα στο Ντουμπρόβνικ! Θα προτιμούσα προσωπικά την Ιταλία να την κάνω διαφορετικό ταξίδι και να απολαύσω περισσότερο το Μαυροβούνιο και τη Κροατία.
 

argiroupoli

Member
Μηνύματα
69
Likes
243
Ταξίδι-Όνειρο
Οδικώς NYC - L.A (USA)
Ευχαριστώ escursione.
Ντουμπρόβνικ, μείναμε ένα βράδυ, όχι μια ώρα.
Κροατία, είναι μια πολύ όμορφη χώρα. Αν ήθελα να κάνω κάτι ακόμα, είναι μια επίσκεψη σε κάποια από τα νησάκια της...;););););)

Σε μελλοντική εξόρμηση, λοιπόν ... :lol::lol::lol::lol::lol::lol:
 

dammys

Member
Μηνύματα
377
Likes
692
Πολύ ωραίο το ταξίδι σας...Και μπράβο στο κουράγιο σας...Η Αλβανία έχει ένα θέμα με τους δρόμους και τους οδηγούς, το πέρασμα για Μαυροβούνιο είναι σαν δρόμος χωριού.Το Neum στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη αναπτύσσεται λόγω των φθηνών ξενοδοχείων και ζωής σε σχέση με τους πανάκριβους Κροάτες που δεν μας συμπαθούν κιόλας.Το προτιμούν τα ελληνικά πρακτορεία που διοργανώνουν εκδρομές στο Ντουμπρόβνικ. Επίσης μου έκανε εντύπωση πόσο έξω καρδιά είναι οι Βόσνιοι.Είχα πετύχει ένα πανηγύρι εκεί.Εξαιρετικό το Μιλάνο, και το Κόμο αλλά και το Λουγκάνο. Το Ντουμπρόβνικ πανέμορφο μα τόσο τουριστικό που δεν το απολαμβάνεις όσο θα ήθελες.Μια μέρα θα ήθελα να το κάνω πάλι με αυτοκίνητο αυτό το ταξίδι. Σε ευχαριστώ και περιμένω την συνέχεια...
 

argiroupoli

Member
Μηνύματα
69
Likes
243
Ταξίδι-Όνειρο
Οδικώς NYC - L.A (USA)
Ευχαριστώ πολύ Dammys.

Εχεις δίκιο για την Αλβανία. Πράγματι, η Αλβανία θέλει υπομονή και ήρεμη οδήγηση.

Το Neum φαίνεται ότι έχει δυναμική ανοδου. Προσωπικά, θα ήθελα να πάμε κάποια στιγμή στη Βοσνία ένα περιποιημένο ταξίδι. Έχει κάποια μέρη που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Το Ντουμπρόβνικ, είναι πολύ ακριβό, και έχει ανέβει πολύ. Συμφωνώ και εδώ μαζί σου. Έπαψε να είναι ένας "αγνός" οικογενειακός προορισμός. Είναι πολύ όμορφο πάντως.

Στο Λουγκάνο, θα ήθελα να αφιερώσουμε λίγο χρόνο ακόμα. Δεν ήταν στο αρχικό πλάνο μας. Και έτσι αφου τελικά αποφασίσαμε να πάμε, αρκέστηκαμε σε μια γεύση από αυτή τη πόλη.
 

argiroupoli

Member
Μηνύματα
69
Likes
243
Ταξίδι-Όνειρο
Οδικώς NYC - L.A (USA)
Πηγαίνουμε τα πράγματα στο δωμάτιο, το οποίο δεν είναι δωμάτιο. Είναι ένα καταπληκτικό διαμέρισμα, το καλύτερο όλων σε αυτό το ταξίδι μας. Πεντακάθαρο και ευρύχωρο, και πολύ κοντά στο κέντρο.

Είναι πλέον 19.00μμ και ξεκινάμε για την πρώτη βόλτα μας. Όπωε ξαναείπαμε, είναι ο καημός μας αυτή η πόλη. Τόσα καλά λόγια απ' όλους, ... και να πάτε ... μην το χάσετε με τίποτα .... είναι ωραία και για το παιδί ..... !! Είχαμε και το μικρόβιο επίσκεψης, πως θα πάμε, πότε θα πάμε, και .... να το τελικά!!!!!:clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap: :xalara::xalara::xalara::xalara::xalara::xalara::xalara::xalara::xalara::xalara::xalara::xalara::xalara::xalara::xalara::xalara: Περπατούμε στη Φλωρεντία. :haha::haha::haha::haha:

Κατευθυνόμαστε ολοταχώς για Piazza Del Duomo https://www.tripadvisor.com.gr/Attr...eviews-Piazza_del_Duomo-Florence_Tuscany.html.

Όλο το κέντρο της πόλης είναι πλακοστρωμένο, πολλέςπλατείες, εκκλησίες, πολύ κόσμο, ... και αρκετά υβριδικά ταξί τα οποία έχουν προσθέσει μία κόρνα (μπιπ μπιπ σαν φορτηγό που κάνει όπισθεν) και πηγαινοέρχονταν μέσα στον κόσμο.
IMG_20170901_220108.jpg


IMG_20170901_220412_1.jpg


Όλα οδηγούν εδώ θα μπορουσαμε να πούμε. Το επόμενο και μεθεπόμενο βράδυ γίνονταν υπαίθριες συναυλίες με πολύ κόσμο και σε πολύ καλό κλίμα.

Επόμενη στάση είναι η Piazza di Santa Croce: https://www.tripadvisor.com.gr/Attr...i_Piazza_di_Santa_Croce-Florence_Tuscany.html

Πολλά σκαλά η εκκλησία ή έτσι μας φάνηκε γιατί .... τα ανεβοκατεβήκαμε πολλές μα πάρα πολλές φορές .... :rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80: :p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p

Συνεχίσαμε την νυκτερινή βόλτα μας: https://www.tripadvisor.com.gr/Attr...s-Piazza_della_Signoria-Florence_Tuscany.html. Έναι πολύ κοντά στην πλατεία όπως και όλα τα σημεία στην πόλη. Πολλά μαγαζάκια, καλοδιατηρημένα κτίρια και πάρα πολλές αμαξες οι οποίες κέντρισαν το ενδιαφέρον της μικρής.

Σιγά σιγά πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Απόψε η συννεφιά ήταν πολύ έντονη και λίγο πριν φτάσουμε στο διαμέρισμα έπεσαν οι πρώτες ψυχάλες. Ότααν πλέον είμαστε ασφαλείςκαι πέρνουμε τον υπνάκο μας έριξε καρέκλες ... αλλά εμείς μόνο το ακούγαμε. Την επόμενη μέρα είχε λιακάδα, και τομόνο που θύμιζε τη χθεσινοβραδινή μπόρα ήταν οι λακούβες με το νερό και η χαμηλή πρωινή θερμοκρασία.


02/09/2017 Πίζα - Σαν Τζιμινιάνο

Το πρωινό ξύπνημα και σήμερα έχει την τιμητική του. Τρώμε κάτι από τα ... πολεμοφόδια και ετοιμαζόμαστε για την σημερινή εξόρμηση. Τοπρόγραμμα έχει ως εξής:

Screenshot-2017-11-09_23.41.19.jpg


Ξεκινήσαμε λοιπόν κατά τις 12.00,και πήραμε τον δρόμο γαι την Πίζα. Δεν έχει πολύ κίνηση γεικά και σύντομα είμαστε στον αυτοκινητόδρομο. Η μέρα είναι καταπληκτική και είμαστε γεμάτοι ενθουσιασμό. Σύντομα, σε 50 λεπτά είμαστε στην Πίζα. Σταθμέυουμε στο κεντρικό πάρκιν, Parcheggio Pubblico a pagamento, σχεδόν απέναντι από την είσοδο στον πύργο.

Η είσοδος στον πύργο έχει κατηληφθεί από υπαίθρια αγορά, κατάλληλη για απόκτηση σουβενίρ. Αμέσως εισέρχεσαι στον χώρο.

https://www.tripadvisor.com.gr/Attr...i_Miracoli-Pisa_Province_of_Pisa_Tuscany.html

https://www.tripadvisor.com.gr/Attr...re_di_Pisa-Pisa_Province_of_Pisa_Tuscany.html

https://www.tripadvisor.com.gr/Attr...mo_di_Pisa-Pisa_Province_of_Pisa_Tuscany.html

IMG_20170902_134128.jpg


IMG_20170902_133313.jpg


IMG_20170902_133428.jpg


IMG_20170902_133728.jpg


IMG_20170902_133920.jpg




IMG_20170902_134848.jpg




IMG_20170902_133428.jpg


IMG_20170902_133728.jpg
IMG_20170902_133733.jpg


IMG_20170902_133751.jpg


IMG_20170902_133923.jpg


IMG_20170902_140202.jpg

Η είσοδος - έξοδος από την 'μέσα' πλευρά.

IMG_20170902_131542.jpg
( το πάρκιν)


Φντάζομαι, κάνουν ότι μπορούν για να παραμείνει ο πύργος έτσι, κια να μην βρεθεί μοονομιάς ... κάτω:haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha:.

Σχεδόν μία - μιάμιση ώρα μετά αποχωρούμε από το σημείο. Κάπου εκεί συνειδητοποιούμε ότι πίσω ακριβώς από τον εκθεσιακό χώρο υπάρχει και η παλιά πόλη της Πίζας. Εμείς κινηθήκαμε στον δρόμο ο οποίος ουσιαστικά γλείφει τα τείχη της παλιάς πόλης. Δεν το είχα ψάξει και δεν το ήξερα. Πάντως από τις πεταχτές ματιές που ρίχνουμε περνώντας από τις εισόδους της πόλης, ενώ κινούμαστε, πιθανώς να αξίζει μια στάση.

Έχουμε κατεύθυνση για το ....Πέτρινο Μανχάτταν!!! Μετά από λίγη ώρα, κινούμαστε σε επαρχιακό δίκτυο και πέρνουν σάρκα και οστά, όλες αυτές οι εικόνες - καρτ ποσταλ, από τους αμπελώνες της Τοσκάνης. Μα τι περιποίηση, τι εικόνες, και τι μυρωδιές σε όλη τη διαδρομή. Δεν υπήρχε ούτε μισό αμπέλι παρατημένο στην τύχη του. Η διαδρομή γίνεται μέσα από χωριά, άλλα μεγάλα και άλλα μικρά. Δεν κρύβω ότι σε καναδυό σημεία σταματήσαμε μόνο και μόνο για να 'γεμίσουμε' αυτή τη μυρωδιά. Ήθελα να χωθώ μέσα στα αμπέλια και να μείνω εκεί. Σταδιακά ανηφορίζουμε και από μακριά φάινεται η πόλη.

Σταθμέυουμε σε ένα από τα πάρκιν και μπαίνουμε στην πόλη, από τη σκάλα τα οποία σε οδηγούν στην πλαινή είσοδο στην πόλη.

https://www.tripadvisor.com.gr/Attr...e_of_San_Gimignano-San_Gimignano_Tuscany.html



IMG_20170902_175813.jpg


IMG_20170902_173906.jpg


IMG_20170902_174038.jpg



IMG_20170902_183218.jpg



IMG_20170902_174420.jpg


IMG_20170902_174750.jpg


IMG_20170902_175003.jpg


IMG_20170902_175102.jpg


IMG_20170902_175134.jpg


IMG_20170902_175154.jpg


IMG_20170902_175324.jpg


IMG_20170902_175328.jpg


IMG_20170902_175743.jpg
IMG_20170902_175753.jpg


IMG_20170902_175812.jpg


IMG_20170902_175814.jpg



IMG_20170902_183618.jpg


IMG_20170902_190218.jpg


IMG_20170902_190149.jpg


https://www.tripadvisor.com.gr/Attr...mignano_Bell_Tower-San_Gimignano_Tuscany.html

Είναι πανέμορφη πέτρινη πόλη. Ο χρόνος έχει σταματήσει εδώ. Περπατιέται εύκολα, αν και αρχικά είναι μια ανηφόρα που δοκιμάζει την αντοχή σου. Αποζημιώνεσαι από τις εικόνες και σίγουρα θα το μετάνοιωνα αν δεν το είχα βάλει στο πρόγραμμα.

Μείναμε αρκετή ώρα, περίπου 3,5 - 4 ώρες. Είπιαμε το ... πέτρινο καφεδάκι μας, :bleh::bleh::bleh::bleh::bleh::bleh::bleh::bleh:
φάγαμε και την πίτσα μας, και σιγά σιγά πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Η διαδρομή έιναι και πάλι στο ίδιο μήκος κύματος με πρίν, που ήρθαμε από την Πίζα. Σύντομα όμως μας έφτασε η νύχτα, και εξίσου σύντομα ... έμεινα να οδηγώ μόνος μου :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:.

Φτάνοντας στην Φλωρεντία, κάναμε μία μικρή βόλτα στην πόλη, αφού η (υπόλοιπη) ομάδα είχε τονωθεί, και λίγο πριν τις 23.30 είμαστε στο διαμέρισμα για να χαιρετίσουμε και αυτή τη μέρα ...

IMG_20170903_214553.jpg
IMG_20170903_213425.jpg

(Σήμανση στη Φλωρενία.Πολύ φαντασία)

03/09/2017 Φλωρεντία

Η σημερινή ημέρα είνα αφιερωμένη στην Φλωρεντία. Πρωινό και εξόρμηση στην πόλη ... για αναζήτηση γλικού :rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80:
IMG_20170903_194153.jpg


IMG_20170903_194128_1.jpg


Ένα τέλειο ζαχαροπλαστείο, με πολύ καλό service. Απολαύσαμε το γλυκό μας, και συνεχίσαμε στην πόλη.

IMG_20170903_114046_BURST2.jpg


IMG_20170903_114046_BURST3.jpg


IMG_20170903_145543.jpg


IMG_20170903_145732.jpg


IMG_20170903_145551.jpg


IMG_20170903_145544.jpg


IMG_20170901_213207_BURST6.jpg


IMG_20170901_211020.jpg
 
Last edited:

dammys

Member
Μηνύματα
377
Likes
692
Το Σαν Τζιμινιάνο ΥΠΕΡΟΧΟ...Επίσης και η Ασίζη λόγω του Αγ.Φραγκίσκου....Η Τοσκάνη μια ομορφιά.Η Φλωρεντία πανέμορφη -μα πολύ τουριστική....πολλά μαγαζιά κτλ ..Η Ρώμη με ενθουσίασε περισσότερο γιατί είναι μια πόλη σαν ανοικτό μουσείο....Μας ταξιδεύεις και μας μαγεύεις!!
 

argiroupoli

Member
Μηνύματα
69
Likes
243
Ταξίδι-Όνειρο
Οδικώς NYC - L.A (USA)
Η βόλτα συνεχίζεται στην πόλη. Είμαστε πολύ ήρεμοι σήμερα, καθώς δεν έχουμε κάτι άλλο στο πρόγραμμα.

Όπου και να βρεθούμε χαζεύουμε, χωρίς λόγο, σε κάθε πλατεία και σε κάθε γωνιά της πόλης. Ενώ δεν σταματάω να λέω στη σύζυγο << Που είμασταν πριν μια εβδομάδα και που είμαστε τώρα ?? >>

IMG_20170903_105605.jpg


IMG_20170903_112756.jpg

IMG_20170903_115208.jpg


IMG_20170903_115212.jpg
IMG_20170903_120352.jpg
IMG_20170903_120418.jpg

IMG_20170903_121135.jpg

IMG_20170903_145732.jpg
IMG_20170903_151132.jpg
IMG_20170903_152728.jpg
IMG_20170903_152821.jpg




IMG_20170903_204206.jpg

Το βραδάκι θυμηθήκαμε ... ότι είμαστε παιδιά !!!!!

Κάπως έτσι φτάσαμε καιπάλι στο κατάλυμά μας αργά το βράδυ



04/09/2017 Σιένα - Ρώμη

Το πρωί,όπου και πάλι μας βρήκε ξύπνιους από νωρίς, έχει μείνει μία εκκρεμότητα ... https://www.tripadvisor.com.gr/Attr...s-Piazzale_Michelangelo-Florence_Tuscany.html

Έτσι αφού ετοιμαστούμε και σερβιριστούμε το πρωινό της .. κυρίας του σπιτιού, αναχωρούμε για την Πλατεία Μικελάνζελο

Βρήκαμε πάρα πολύ εύκολα πάρκιν, ακριβώς μπροστά από την πλατεία. Είναι περίπου 11.00πμ, και είχαμε διαπιστώσει ότι τέτοια ώρα δεν έχει κόσμο. Όλοι παλεύουν κατά την δύση του ηλίου. o_Oo_Oo_Oo_Oo_Oo_O

Ευχαριστώ δεν θα πάρω.:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Τώρα όμως είμασταν μετρημένοι και πολύ ευχαριστημένοι

IMG_20170904_100945_HDR.jpg

IMG_20170904_101024.jpg


IMG_20170904_101254.jpg


IMG_20170904_101311.jpg


IMG_20170904_101730_HDR.jpg


IMG_20170904_101842.jpg


Σιγά σιγά πέρνουμε το δρόμο της αναχώρησης ....

Το σημερινό μας (μισό) πρόγραμμα έχει ως εξής:

Screenshot-2017-11-28_11.41.37.jpg


Αφήνουμε την Φλωρεντία και πλέον κινούμαστε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, αυτοκινητόδρομομε πιο στενές λωρίδες κυκλοφορίας, ελάχιστη ΛΕΑ, η σήμανση είναι μπλε χρώματος αντί για πράσινη του αυτοκινητδρόμου και το μέγιστο όριο είναι 110χμ την ώρα. Πολλά φωτογραφικά ραντάρ μας ... συντροφεύουν

Σίγουρα είναι μια βατή διαδρομή αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι και η πιο άνετη.

Σχεδόν μία ώρα και κάτι είμαστε στα προάστια της Σιένα.

Σταθμεύσαμε στο https://www.sienaparcheggi.com/it/1029/Stadio---Fortezza.htm.Ουσιαστικά ειναι το πάρκιν του σταδίου κατά την διάρκεια των αγώνων.

Περπατούμε προς την είσοδο της πόλης ...

IMG_20170904_123910.jpg


IMG_20170904_123915.jpg
IMG_20170904_125437.jpg


IMG_20170904_125730.jpg


IMG_20170904_125735.jpg


IMG_20170904_125748.jpg


IMG_20170904_125751.jpg


IMG_20170904_130615.jpg


IMG_20170904_130124.jpg

IMG_20170904_125950.jpg


IMG_20170904_140017.jpg


IMG_20170904_131938.jpg


IMG_20170904_140129.jpg


IMG_20170904_140130.jpg


IMG_20170904_140837.jpg


IMG_20170904_141139.jpg

IMG_20170904_141248.jpg



Και για τους λάτρεις της μπάλας:

IMG_20170904_142022.jpg
IMG_20170904_142040.jpg
IMG_20170904_142123.jpg
IMG_20170904_142156.jpg
 
Last edited:

argiroupoli

Member
Μηνύματα
69
Likes
243
Ταξίδι-Όνειρο
Οδικώς NYC - L.A (USA)
Ύστερα από μια καθυστέρηση ενός μήνα, πάλι μπροστά από το πληκτρολόγιο ...

Το υπόλοιπο (μισό) της σημερινής ημέρας


Έχουμε επιστρέψει το αυτοκίνητο και βαζουμε πλώρη για την πρωτεύουσα της Ιταλίας την Ρώμη. Η Αιώνια Πόλη !!!!
Είναι η δεύτερη επίσκεψη που γίνεται στη Ρώμη. Η προηγούμενη ήταν Φεβρουάριο του 2014. Χειμώνας τότε ( με 20 βαθμούς και λιακάδα :haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha: ), τελειώματα καλοκαιριού τώρα.

Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού αυτού του ταξιδιού, η Ρώμη θεωρούνταν δεδομένη με όποιον τρόπο και να ερχόμασταν στην Ιταλία.

Είμαστε λοιπόν στο δρόμο και πάλι, και πλέον οι αναμνήσεις από όλα τα μέρη, η ατμόσφαιρα σε κάθε πόλη, οι συγκρίσεις, και το ρητορικό ερώτημα που να πραγματοποιήσουμε το επόμενο οδικό μας ταξίδι, μήπως εδώ ... μήπως εκεί .... μήπως με αεροπλάνο ..... μήπως ... μήπως ...., είναι η συντροφιά μας.

Πραγματικά η ευχαρίστηση που αισθάνεσαι όταν πραγματοποιείς κάτι το οποίο θεωρείς δύσκολο και ανέφικτο, είναι απερίγραπτη. Αρχικά είναι μία σκέψη, αμφισβητούμενη, μετά βάζεις τον πρώτο χάρτη, μετά και άλλον χάρτη, ταιριάζουν, φαίνεται εφικτό, και σιγά σιγά πραγματοποιείς την επιθυμία σου. Δεν συζητώ βέβαια για όσους έχουν ανυσηχίες να πάνε με μικρό παιδί. Δυσκολίες δεν υπάρχουν, απλά προσαρμογή και σε αυτή την περίπτωση, στα ίδια πλαίσια που γίνεται και στην καθημερινότητά σου. :):):):):)

Τα προάστια της Ρώμης μας καλοσωρίζουν, χωρίς ιδιαίτερη κίνηση. Μείναμε στο https://www.booking.com/hotel/it/relais-rasella-47.el.html?aid=376387;label=bookings-name-b4oAPCP*DuZMkHmhlWrPiwS72583353961:pl:ta:p1:p2:ac:ap1t1:neg:fi:tikwd-6002440045:lp9067678:li:dec:dm;sid=54d14715d812456fa54b6df5c75272b7

Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι ότι δεν έχει πάρκιν στις εγκαταστάσεις αλλά σε κοντινό ιδιωτικό πάρκιν περίπου 6 - 7 λεπτά περπάτημα καθώς βίσκεται μέσα στη ζώνη στάθμευσης και δεν μπορείς να παρκάρεις εκεί.

Το μεγάλο μείον σε αυτό το διαμέρισμα ήταν η πάυση λειτουργίας όταν εβγαζες το κλειδί. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα το οποίο δεν αναφέρονταν κάπου, και φυσικά έιχε σαν αποτέλεσμα να τρώμε μόνο έξω αφού τίποτα δεν συντηρούνταν. Στα συν, πέντε λεπτά από την fontana di trevi, και κανά 8 λεπτο, από τα Σκαλιά της Ισπανίας.

IMG_20170905_145443.jpg

Ο δρόμος που μας χωρίζει από τον πεζόδρομο ...





Τακτοποιούμαστε στο διαμέρισμα και κάνουμε τη πρώτη μας βόλτα. Ξέρουμε τι θα δούμε αλλά ανυπομονούμε να τα ξανα..δούμε !!!

IMG_20170905_132559.jpg





IMG_20170905_132601.jpg



IMG_20170905_132602.jpg



IMG_20170905_144858.jpg



IMG_20170905_220234.jpg


IMG_20170905_215919_1.jpg



IMG_20170905_220406.jpg



Η σημερινή και η επόμενη ημέρα (05/09/2017) μας βρίσκει στη Ρώμη.

Την επόμενη μέρα λοιπόν, μπαίνουμε στο μετρό και κατευθυνόμαστε πρώτα στο Κολοσσαίο https://www.tripadvisor.com.gr/Attraction_Review-g187791-d192285-Reviews-Colosseum-Rome_Lazio.html,
Αυτη τη φορά δεν ψάχνουμε για εισητήρια , απλά θέλαμε να πάρουμε μια γεύση και πάλι.

Πάλι το μετρό και συνέχεια έχει το Βατικανό. https://www.tripadvisor.com.gr/Attr...s-St_Peter_s_Basilica-Vatican_City_Lazio.html

Και εδώ δεν θα στηθούμε σε καμιά ουρά, παγωτάκι, και βολτούλα μπροστά από το ναό.

Περπατάμε σε όλη την πόλη προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς κάποιο πρόγραμμα, απλά απολαμβάνοντας αυτά που βλέπουμε. Κάτι σαν την ώρα του παιδιού που λέγαμε και στο σχολείο.

Διαπιστώνουμε ότι υπήρχαν πολλά ενδιαφέροντα σημεία που βρίσκονταν κοντά σε πολλά αξιοθέατα, τα οποία μας είχαν ξεφύγει ... την πρώτη φορά της επίσκεψης στην πόλη !!! :haha::haha::haha::haha::haha: Αρκούμαστε πιο πολύ σε γρήγορο φαγητό, καθώς τα αμέτρητα παγωτά ( πάντα δύο μεγάλα - ένα παιδικό), φροντίζουν να ικανοποιήσουν την πείνα μας.

Το απογευματάκι, μετά από μία δίωρη στάση στο καταλυμά κατευθυνόμαστε στη Piazza Venezia http://www.turismoroma.it/cosa-fare/piazza-venezia.

Κάπως έτσι και χωρίς πολλές τυμανοκρουσίες θα χαιρετήσουμε την πόλη.



06/09/2017 Μπάρι

Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει την κάθοδο επί του ιταλικού εδάφους

Screenshot-2018-01-08_13.07.02.jpg



Αρχικά λέγαμε μήπως πάμε και στη Νάπολη, έστω για μια μικρή βόλτα. Απορρίφθηκε όμως καθώς προτιμήσαμε να φύγουμε πολύ ήρεμα και ήσυχα από τη Ρώμη, χωρίς παρακάμψεις. Έτσι εκτός από καποιες στάσεις για ανεφοδιασμό, κατευθυνόμαστε προς το Μπάρι. Η κίνηση είναι πολύ αραιή, και οι ατελείωτες ευθείες του Ιταλικού αυτοκινητοδρόμου κάνουν πολύ ευχάριστη τη διαδρομή.

Περίπου στις 16.30, είμαστε στο Μπάρι. Ανακάλυψα εξερευνώντας αυτό το ακρο της Ιταλικής χερσονήσου, ότι και εδώ υπάρχει παλιά πόλη. Έτσι είπα είναι μια ευκαιρία να εξεευνήσουμε την πόλη. Σταθμεύσαμε στο
Piazza Prefettura, υπαίθριο πάρκιν και μπήκαμε στην παλιά πόλη.

Αυτό που μας κάνει εντύπβση είναι ότι ... δεν υπάρχει άνθρωπος. Ούτε ψυχή. Σε γενικές γραμμές διατηρεί αυτό το μεσαιωνικό στοιχείο αλλά πραγματικά δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό.


Βέβαια και εδώ στην κεντρική αυτή εκκλησία της οποίας το όνομα λησμονώ. υπάρχει στρατιωτικό όχημα, με στρατιώτες.
Έτσι κάναμε μία πολύ γρήγορη βόλτα και λέμε να πάμε για φαγητό εκτός των ορίων της παλιά πόλης αλλά δίπλα σε αυτή. Τίποτα μα τίποτα δεν ήταν ανοιχτό. Όλα κλειστά, και κανανε εργασίες. Μα γιατί????

Βρήκαμε λοιπόν εδώ, και μπορώ να πω ότι μείναμε πολύ ευχαριστημένοι ενώ ήταν και αρκετά γεμάτο: https://www.google.gr/maps/place/Po...456e5fea3!8m2!3d41.1274253!4d16.8717311?hl=el


Screenshot-2018-01-08_13.32.42.jpg



Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο αυτοκίνητο και από εκεί στο πλοίο. SUPERFAST 1. Μία μεγάλη παντόφλα με ένα σαλόνι. Αλλά ήταν υπεραρκτό καθώς δεν είχε κόσμο. Είχαμε κλείσει καμπίνα, και έτσι το ταξίδι δεν το καταλάβαμε καθόλου

IMG_20170906_175458.jpg


Το πρωί 05.00πμ, μας ξύπνησαν για να ετοιμαστούμε. Η Ηγουμενίτσα κοιμόταν για τα καλά και μόνο το καράβι μας έδενε στο λιμάνι.

Η Εγνατία Οδός μας υποδέχτηκε και έτσι επίσημα μπήκε τέλος και σε αυτή την ταξιδιωτική εμπειρία !!!

Εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία και γεμάτα ενέργεια ταξίδια σε όλους. Κάθε ταξίδι είναι διαφορετικό και πολύ δημιουργικό!!

Ευχαριστώ πολύ όσους με διαβάζεται, και ελπίζω και εγώ να φανώ έστω και λιγο χρήσιμος ....:surf2::surf2::surf2:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.159
Μηνύματα
882.468
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom