Γερμανία Αμβούργο από παραμύθι!!

vanessachai

Member
Μηνύματα
44
Likes
94
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Το Σεπτέμβρη του 2016 αφήσαμε με τον φίλο μου την Ελλάδα για την Αγγλία αρχικά για μεταπτυχιακά και έπειτα για δουλειά. Πολύ ζόρι και πολύ διάβασμα και χωρίς να έχουμε βρει χρόνο ούτε για μια εκδρομή πέρα από μια μονοήμερη. Έτσι ένα βράδυ του Απρίλη μέσα στο χαμό του διαβάσματος και των εξετάσεων είδαμε ότι μέσα στον Ιούνιο είχαμε και οι δύο 4 μέρες κενές. Το μόνο που μας ένοιαζε ήταν να πάμε κάπου να ξεκουραστούμε και να ξεφύγει το μυαλό μας. Μπήκαμε στη ryanair και στην easyjet και είδαμε ποιες είναι οι πιο οικονομικές λύσεις. Μιλήσαμε και με κάποιους ξένους φίλους και η απόφαση πάρθηκε σε μία ώρα. Αμβούργο! Οι μέρες πέρασαν σχετικά γρήγορα και έτσι στις 5 Ιουνίου κατενθουσιασμένοι ήμασταν στο αεροδρόμιο του Manchester για να φύγουμε με την πρωινή πτήση.

Ημέρα πρώτη

Στις 09:15 είχαμε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Αμβούργου :pilot:. Είχαμε δει στο ίντερνετ ότι υπήρχαν εβδομαδιαία εισιτήρια για τα μέσα μεταφοράς με 17 ευρώ. Πήγαμε στα μηχανήματα που βγάζουν εισιτήρια αλλά αυτή η επιλογή δεν υπήρχε. Επίσης δεν υπήρχε κάποιος υπάλληλος να ρωτήσουμε (κάτι που συναντήσαμε σε όλους τους σταθμούς έπειτα) οπότε βγάλαμε μονοήμερο εισιτήριο με 6 ευρώ το άτομο. Πήγαμε στο ξενοδοχείο μας να αφήσουμε τις χειραποσκευές. Μείναμε στο Park Hotel Am Berliner Tor. Η τοποθεσία είναι εξαιρετική καθώς το ξενοδοχείο βρίσκεται λίγα λεπτά από το σταθμό Berliner Tor που περνάνε πολλές γραμμές τρένων και metro και είναι ησυχη. Η τιμή ήταν επίσης από τις καλύτερες που βρήκαμε (60 ευρώ η βραδιά χωρίς πρωινό που το χρέωναν νομίζω 15 ευρώ το άτομο :eek:) και τα δωμάτια ήταν ανακαινισμένα (αλλά όχι τα μπάνια αν και δεν ήταν κάτι που μας ένοιαζε). Επίσης είχαμε internet στα δωμάτια κάτι που δεν εννοείται αφού τα υπόλοιπα ξενοδοχεία που είχαμε δει το χρέωναν επιπλέον. Αφού αφήσαμε τα πράγματά μας, ρίξαμε μια ματιά στον καρό και είδαμε ότι μονο αυτή τη μέρα θα είχε ήλιο ενώ τις υπόλοιπες θα είχε συννεφιά και βροχές. Έτσι αποφασίσαμε να πάμε πού αλλού? Στο υπέροχο stadtpark! Παρόλο που στην Αγγλία τα πάρκα και το πράσινο είναι άφθονα ήμασταν κατενθουσιασμένοι! Ένα τεράστιο πάρκο με λίμνες που νοίκιαζαν βαρκάκια και κανό για βαρκάδα, με δραστηριότητες όπως mini golf και πλανηταριο, ποδήλατα και καντινες για φαγητό. Ο χρόνος αναμονής για βαρκάδα ήταν 2 ώρες οπότε αρκεστήκαμε στο mini golf και στις βόλτες.

stadtpark.JPG


stadtpark1.JPG

Μετά αποφασίσαμε να πάμε για φαγητό στο St Pauli για να δούμε και την περιοχή. Ό,τι αφορά το φαγητό είχα κάνει τις αναζητήσεις μου στο trip advisor ώστε να φάμε καλά χωρίς να πληρώσουμε πολλά καθώς το Αμβούργο θεωρείται ακριβή πόλη. Έτσι πήγαμε για πίτσα στο pizza bande και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. Πληρώσαμε 25 ευρώ για 2 πίτσες τεράστιες και πολύ νόστιμες :lol:. Το St Pauli είναι γνωστό για δίαφορους λόγους. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 έπαιζαν οι the beatles πριν γίνουν διάσημοι. Προς τιμήν τους έχουν φτιάξει κάτι σαν μνημείο σε ένα πλαταιάκι.

μπιτλς.JPG

Επίσης το St Pauli φημίζεται για την έντονη νυχτερινή ζωή (από κλαμπάκια μέχρι στριπτιτζάδικα) και θεωρείται η πόλη των αναρχικών. Η ποδοσφαρική ομάδα είναι γνωστή για την στήριξη που προσφέρει στους πρόσφυγες και έχει πάνω από 100 αναγνωρισμενα φαν κλαμπ σε όλο τον κόσμο. Αφού κάναμε τη βόλτα μας (θα ξαναεπιστρέφαμε για να δούμε και τη νυχτερινή ζωή :bleh:) αποφασίσαμε να πάμε στο κέντρο της πόλης. Μαγευτηκαμε! Το δημαρχείο ήταν υπέροχο. Η λίμνη Bienalster δίνει έναν μοναδικό χαρακτήρα στην πόλη. Δε χορταίναμε να τραβάμε φωτογραφίες.

IMG_2022.JPG
IMG_1948.JPG
IMG_1955.JPG
IMG_2020.JPG


Το Αμβούργο έχει περισσότερες γέφυρες από το Άμστερνταμ και περισσότερα κανάλια από τη Βενετία. Τα λουκέτα που βάζουν τα ζευγάρια για να σφραγίζουν την αγάπη τους υπάρχουν παντού.

IMG_2026.JPG


Είχε φτάσει απόγευμα και ήμασταν εντελώς άυπνοι. Έτσι φάγαμε κάτι πρόχειρο από έναν φούρνο και πήγαμε για ύπνο κουρασμένοι αλλά τρ0μερά ενθουσιασμένοι και ανυπόμονοι για τις επόμενες μέρες!!

 
Last edited:

vanessachai

Member
Μηνύματα
44
Likes
94
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Ημέρα δεύτερη

Αφού κοιμηθήκαμε πολλές ώρες ξυπνήσαμε κατα τις 8 το πρωί ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια! Το πρόγραμμα για το απόγευμα είχε όπερα αλλά τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί πολλούς μήνες πρίν οπότε από μια μικρή αναζήτηση σε διάφορα site είδα ότι αν πηγαίναμε μερικές ώρες νωρίτερα πιθανό να βρίσκαμε κάποια. Πρώτα απ'όλα έπρεπε να φάμε το πρωινό μας. Πήγαμε στο Nord Coast και πήραμε 2 βάφλες, 1 καφέ και 1 χυμό και πληρώσαμε 16.2 (όσο θα μας στοίχιζε το πρωινό του ενός στο ξενοδοχείο :bleh:). Πολύ νόστιμες βάφλες μπορώ να πω!

IMG_2065.JPG



Μετά πήγαμε στο κτίριο της φιλαρμονικής το οποίο είναι τρομερά εντυπωσιακό και άνοιξε αρχές αυτής της χρονιάς.
IMG_2054.JPG



Τα πρωινά είναι ανοιχτο για το κοινό χωρίς όμως να υπάρχει πρόσβαση στις αίθουσες. Αρχικά πήγαμε να ρωτήσουμε μήπως υπάρχουν εισιτήρια για τη βραδινή παράσταση. Η υπάλληλος μας απάντησε αρνητικά χωρίς όμως να μας ενημερώσει ότι υπάρχει η δυνατότητα να πάμε 3 ώρες νωρίτερα και να περιμένουμε γιατί συνήθως βγάζουν κάποια τελευταία εισιτήρια. Της είπα ότι διάβασα κάπου ότι υπάρχει κι αυτή η περίπτωση και μου είπε ναι. Αυτή την απροθυμία να βοηθήσουν τους τουρίστες δυστυχώς την αντιμετωπίσαμε και αργότερα (θα αναφερθώ περεταίρω παρακάτω). Ανεβήκαμε στον τελευταίο όροφο του κτιρίου όπου η θέα είναι φανταστική (έχω καλύτερες φωτογραφίες που έβγαλα μετά την παράσταση οπότε υπομονή! ;)).


IMG_2061.JPG
IMG_2056.JPG



Ξανακάναμε βόλτες στην πόλη και σε διάφορα μαγαζιά. Ο προορισμός του μεσημεριανού μας ήταν το burgerlich. Πεντανόστιμα μπέργκερ και οι παραγγελίες γίνονται σε τάμπλετ τα οποία είναι σαν κρυμμένα στα τραπέζια. Πήραμε δύο μπέργκερ, μία μερίδα πατάτες και μία μπύρα και πληρώσαμε 25,75.


IMG_2079.JPG



IMG_2080.JPG



Η ώρα κόντευε 5 και έπρεπε να επιστρέψουμε στο Elbphilarmonie (το κτίριο της φιλαρμονικής που λέγαμε νωρίτερα). Πήγαμε εκεί που μας είχε υποδείξει η υπάλληλος το πρωί. Ήταν άλλα τέσσερα άτομα μπροστά μας οπότε λέμε μια χαρά. Επίασα κουβέντα με την κυρία που ήταν πριν από εμάς και γίναμε φίλες αφού μόνο αυτή μας εξηγούσε με τα λίγα αγγλικά που ήξερε τι γινόταν και όχι οι υπάλληλοι :shock: . Η ώρα περνούσε βασανιστικά. Κατά τις 7 παρά μας έδωσαν κάτι χαρτάκια τα οποία ήταν σειρά προτεραιότητας όπως μας εξήγησε η φίλη μας. Οι υπάλληλοι δε μας έδωσαν σημασία καθώς όλοι οι υπόλοιποι ήταν Γερμανοί και μόνο εμείς τουρίστες. Θα μπορούσα να διαμαρτυρηθώ αλλά αφού η κύρια ήταν εξυπηρετική δεν έκανα θέμα. Λίγο πριν την έναρξη της παράστασης άρχισαν να φωνάζουν τους αριθμούς από τα χαρτάκια. Φυσικά όλα στα γερμανικά. Εδώ να σημειώσω ότι πέρα από τις ταμπελίτσες στο αεροδρόμιο που υπήρχαν και στα αγγλικά όλα τα υπόλοιπα ήταν στα γερμαντικά. Τα πάντα! Ακόμα και οι χάρτες στο μετρό! Εν ολίγοις αν δεν είχαμε το google translate και αν δεν ρωτούσαμε κάποιες φορές που χρειάστηκε δεν ξέρω πως θα τα βγάζαμε πέρα. Επανέρχομαι στο θέμα μας. Να γίνεται χαμός από κόσμο. Οι υπάλληλοι να μιλάνε γερμανικά. Εγώ να ρωτάω τον φίλο μου που κάτι θυμόταν από τα γερμανικά που έκανε παλιά πώς προφέρονται οι αριθμοί μας. Ένα χάος για να μην τα πολυλογώ. Εν τω μεταξύ, όσο περιμέναμε στην ουρά νωρίτερα κάποιοι είχαν έρθει να πουλήσουν τα εισιτήριά τους και αναρωτιόμασταν γιατί δεν τα αγόραζαν οι υπόλοιποι. Ο φίλος μου κάποια στιγμή άκουσε τον αριθμό 28 και φανταστήκαμε ότι θα ήταν ο αριθμός εισιτηρίων που έδωσαν το προηγούμενο απόγευμα για την ίδια παράσταση. Τελικά ρώτησα τη φίλη μου (αυτή την κυριούλα την καλούλα που πολύ τη συμπάθησα) και μου είπε ότι υπάρχουν άλλα εισιτήρια για των κάτω των 28! Αναφωνώ ένα δυνατό ΤΙΙΙΙΙ στα ελληνικά και με κοίταξε η μισή αίθουσα. Έτσι λοιπόν καταλάβαμε ότι τα εισιτήρια που πουλούσαν οι άλλοι ήταν για άτομα κάτω των 28 ετων και όλοι οι υπόλοιποι που περίμεναν ήταν άνω των 50 (τουλάχιστον) αλλά επειδή δεν μιλούσαν αγγλικά και επειδή δε μας πέρασαν και για τόσο νεούδια ενώ είμαστε 26 δε μας έδωσαν σημασία. Φτάνει λοιπόν η σειρά μας για να πάρουμε εισιτήρια :clap:. Πάμε στην υπάλληλο και μας είπε ότι υπάρχουν αυτά των 20 και αυτά των 40 ευρώ. Επειδή θέλαμε να βλέπουμε καλύτερα ζητήσαμε αυτά των 40. Μας λέει 80 ευρώ συνολικά. Τη ρωτώ λοιπόν ότι αφού είμαστε κάτω των 28 δε δικαιούμαστε την έκπτωση. Α ναι μου λέει. Εν ολίγοις πήγε να μας κλέψει κανονικά :mad:! Τελικά πληρώσαμε 20 ευρώ ο καθένας και επιτέλους μετά από την ταλαιπωρία θα μπαίναμε στην αίθουσα! Η εμπειρία ήταν τέλεια. Ειδικά για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής είναι κάτι που συστήνω ανεπιφύλακτα. Η ακουστική της κύριας αίθουσας είναι μοναδική όπως και η διαμόρφωση του χώρου.

IMG_2096.JPG


IMG_2105.JPG



Όταν τελείωσε η παράσταση η ώρα κόντευε 10. Ευκαιρία να ξαναδούμε τη θέα από τον τελευταίο όροφο του κτιρίου.

IMG_2117.JPG


IMG_2108.JPG



Και το φανταστικό αυτό κτίριο φωτισμένο.

IMG_2131.JPG



Αφού ακούσαμε την κλασική μουσική είπαμε να περάσουμε από St Pauli να δούμε και την έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης :D. Κόσμος πολύς, μουσική παντού, στριπτιτζάδικα φουλ και εμείς να πεινάμε :haha:. Αφού κάναμε μια μικρή βόλτα βολευτήκαμε με fast food και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για ύπνο.

IMG_2136.JPG
 
Last edited:

vanessachai

Member
Μηνύματα
44
Likes
94
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Ημέρα τρίτη

Καιρό λαχταρούσαμε να φάμε αλμυρές κρέπες (αυτοί οι Άγγλοι μόνο γλυκές τις τρώνε :(). Το γεγονός ότι μια κρεπερί ήταν στα τοπ του trip advisor δε μας έκανε να το πολυσκεφτούμε. Πήγαμε στην Creperie Bretonne που αν και είναι ψιλοκρυμμένη άξιζε την επίσκεψη! Πήραμε 2 κρέπες που ήταν μεγάλες με κόστος 9 ευρώ περίπου η καθεμία. Αυτό που ξεχώριζε ήταν ότι δεν είχαν αναμείξει τα υλικά. Τι εννοώ? Δείτε τη φωτογραφία και θα καταλάβετε.

IMG_2142.JPG


Ήταν ιδιαίτερες αλλά νόστιμες! (Τα υλικά που βλέπετε καθώς φαίνονται περίεργα είναι μανιτάρια αλά κρεμ, σάλτσα ντομάτας και καραμελωμένα κρεμμύδια).


Ο καιρός ήταν βροχερός και αποφασίσαμε να επισκεπτούμε το δημαρχείο γιατί μόνο απ'εξω το είχαμε δει. Έχει ωραία αρχιτεκτονική και μάλιστα φιλοξενούσε μια έκθεση με έργα ζωγραφικής φοιτητών που απεικόνιζαν πτυχές της επιστήμης όπως το DNA.

IMG_2144.JPG


IMG_2146.JPG


Αφού τελείωσε η σύντομη περιήγηση στο δημαρχείο κατευθυνθήκαμε προς το μουσείο μινιατούρας! Δε νοείται να πάει κάποιος στο Αμβουργο και να μην επισκεπτεί αυτό το μουσείο. Δυστυχώς όμως δεν περιμέναμε ότι θα έχει τόσο πολύ κόσμο οπότε πήγαμε και πήραμε εισιτήρια για την επόμενη μέρα. Όσοι λοιπόν πρόκεται να ταξιδέψετε στη φανταστική αυτή πόλη προνοείστε και κλείστε τα εισιτήριά σας από το ίντερνετ. Το κόστος είναι 13 ευρώ για ενήλικες και 9 για φοιτητές.

Η βροχή είχε σταματήσει οπότε ευκαιρία για περισσότερες βόλτες :clap:.

IMG_2158.JPG



Έφτασε η ώρα του φαγητού και τι δεν είχαμε φάει? Μα φυσικά ψαράκι! Υπάρχει λοιπόν ένα μαγαζάκι μικρό (πολύ μικρό όμως με 5 τραπέζια μέσα και άλλα 5 έξω αν είναι ο καιρός καλός) που λέγεται Karo Fisch και έχει μόνο ψάρια και θαλασσινά νόστιμα και σε πολύ καλές τιμές. Πληρώσαμε 40 ευρώ για μία τσιπούρα, μία μερίδα με γαρίδες και καλαμαράκια, μια μερίδα σολωμό, μία μπύρα και ένα αναψυκτικό. Είχαν και κατάλογο στα αγγλικά :clap::clap::clap:!!!

IMG_2159.JPG



Αφού σκάσαμε από το φαγητό κάναμε ξανά μπόλικες βόλτες για να χωνέψουμε κιόλας :haha:. Αυτό που μας έλειπε ήταν να πάμε κάπου να χαλαρώσουμε, να πιούμε ένα κοκτεϊλάκι και να απολαύσουμε όμορφη θέα. Δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος από το Bar Clouds!!!

IMG_2165.JPG



Αφού ήπιαμε και τα ποτάκια μας πήραμε το δρόμο προς το πάρκο φυτών και άνθεων ή αλλιώς Park Planten un Blomen! Σε αυτό το πάρκο λοιπόν κάθε μέρα για μισή ώρα το βράδυ γίνεται κάτι φανταστικό. Τα νερά από τα συντριβάνια ακουλοθούν τη μουσική που παίζει από τα ηχεία με εναλλαγές χρωμάτων. Ήταν πραγματικά καταπληκτικό! Το θέαμα ξεκινάει στις 10 το βράδυ το καλοκαίρι και στις 9 το χειμώνα αλλά επειδή διαρκεί μόνο μισή ώρα καλύτερα να έχετε ελέγξει το θέμα της ώρας νωρίτερα για να είστε σίγουροι.

IMG_2183.JPG


IMG_2185.JPG


Αφού κάναμε μια μικρή βόλτα στο παρκο και φάγαμε κάτι ελαφρύ πήγαμε για ύπνο καθώς την επόμενη μέρα είχαμε μουσείο μινιατούρας και επιστροφή :(
 

vanessachai

Member
Μηνύματα
44
Likes
94
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Ημέρα τέταρτη

Για πρωινό πήγαμε στο Mutterland το οποίο είναι ένα πολύ συμπαθητικό μαγαζάκι με διάφορες αλμυρές και γλυκές λιχουδιές. Αφού φάγαμε το πρωινό μας (χωρίς να σκάσουμε όμως γιατί τελευταία μέρα έπρεπε να τιμήσουμε τα γερμανικά steaks ;) :haha: ) πήγαμε στο μουσείο μινιατούρας. Ήταν εκπλητικό!! Μικροί και μεγάλοι είχαμε ξετρελαθεί. Έχει διάφορες πόλεις απο μινιατούρες με απίθανες λεπτομέριες. Μάλιστα κάθε μερικά λεπτά τα φώτα σβήνουν γιατί φωτίζονται οι πόλεις!! Οι άνθρωποι έχουν κάνει τρομερή δουλειά!

IMG_2278.JPG


IMG_2213.JPG


IMG_2205.JPG


Δεν ανεβάζω άλλες φωτογραφίες για να μην σποϊλάρω περισσότερο :haha: !

Βγάλαμε και μερικές φωτογραφίες εξω από το μουσείο φυσικά!

IMG_2281.JPG



Έφτασε η ώρα του μεσημεριανού φαγητού και είμαστε στη γερμανία τέσσερις μέρες και δεν έχουμε φάει ακόμα μπριζόλες (λουκάνικα είχαμε φάει σε fast food)! Πήγαμε στο Block House και φάγαμε υπέροχα. Η μπριζόλα ήταν πεντανόστιμη και το μπιφτέκι που πήρα εγώ επίσης! Οι τιμές ήταν ελαφρώς τσιμπημένες (η μπριζόλα κόστιζε 23 ευρώ τα 280 γραμμάρια) αλλά άξιζε πραγματικά!

Δυστυχώς είχε φτάσει η ώρα της επιστροφής :(:(:(. Πήγαμε στο ξενοδοχείο, πήραμε τα πράγματά μας και αναχωρήσαμε για το αεροδρόμιο με τις καλύτερες εντυπώσεις από την πόλη του Αμβούργου. Ένα τετραήμερο που μας έδωσε ενέργεια για τη συνέχεια και το ευχαριστηθήκαμε τρομερά!!!! Εις το επανιδείν Αμβούργο!
 

vanessachai

Member
Μηνύματα
44
Likes
94
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Γενικά σχόλια για το Αμβούργο

Το Αμβούργο αν και δεν είναι από τα τοπ τουριστικά μέρη και δεν διαφημίζεται πολύ είναι για μένα ένα καταπληκτικός προορισμός ειδικά για λίγες μέρες. Έχει τα πάντα και όλα σε μικρές αποστάσεις! Το αεροδρόμιο είναι μισή ώρα από την πόλη και υπάρχουν στάσεις μετρό και τρένων κάθε 100-200 μέτρα. Έχει μαγαζιά για όλες τις τσέπες και όλα τα γούστα (από μεγάλους οίκους μέχρι παζάρια), ωραίο φαγητό με άπειρες επιλογές, νυχτερινή ζωή και πλέον και το κτίριο της φιλαρμονικής. Αυτό που με ξένισε ήταν η επιμονή κάποιων υπαλλήλων να μας μιλάνε γερμανικά ενώ δεν τους καταλαβαίναμε. Τα περισσότερα μαγαζια δεν έχουν καν καταλόγους στα αγγλικά. Όπως έχω προαναφέρει δεν υπάρχαν ταμπέλες στα αγγλικά ούτε στις στάσεις των μέσων μεταφοράς. Είναι κάτι που δυσκολεύει αυτούς που δεν γνωρίζουν γερμανικά και δεν έχουν ίντερνετ συνέχεια όπως εμείς. Επίσης μας έκανε εντύπωση ότι δεν είδαμε πουθενά ελεγκτή για τα εισιτήρια και ότι ελάχιστα μαγαζιά μας έδιναν απόδειξη. Πιθανόν επειδή μας έβλεπαν τουρίστες αλλά και πάλι δεν το καταλαβαίνω. Κατά τα άλλα εντυπωσιαστήκαμε και με αφορμή τα ελάχιστα που έχουν γραφτεί γι'αυτή την πόλη εδώ προσπάθησα να μεταφέρω λεπτομερώς τη δική μου εμπειρία. Ich liebe Hamburg!

ΤΕΛΟΣ
 
Last edited:

greco

Member
Μηνύματα
1.144
Likes
3.315
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Ευχαριστουμε για την πολυ ωραια ιστορια!Στα συν οι φωτο και οι συγκεκριμενες αναφορες.Μπραβο!
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.356
Likes
6.701
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Happy Slam, AO
εξαιρετική ιστορία, εξαιρετικές πληροφορίες που ...συντομα θα αξιοποιηθούν δεόντως!
 

vanessachai

Member
Μηνύματα
44
Likes
94
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ
εξαιρετική ιστορία, εξαιρετικές πληροφορίες που ...συντομα θα αξιοποιηθούν δεόντως!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Για οποιαδήποτε περεταίρω πληροφορία εδώ είμαι!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.635
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom