Κολομβία Αναζητώντας καϊμάνους στην Κολομβία!

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Xαμένοι στο μύθο της Cartagena

Δευτέρα βράδυ κατά τις 22:00 βρισκόμαστε στο bus terminal της Καρταγένα. Αν και βραδάκι η κολλώδης ζέστη της Καραϊβικής είναι αισθητή. Παίρνουμε κατευθείαν ταξί και σε 25 λεπτά, έναντι 7 ευρώ, βρισκόμαστε στο ξενοδοχείο μας στο ευρύτερο, ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το ιστορικό κέντρο της Cartagena περιβάλλεται από τείχη και χωρίζεται σε 4 περιοχές. Το γραφικό Centro, το ατμοσφαιρικό San Diego, την πιο σύγχρονη Matuna και την πιο αυθεντική Getsemani. Το ξενοδοχείο που μείναμε 2 βραδιές είναι το Patio de Getsemani και βρίσκεται (αυτονόητα!) στη Getsemani. H θέση του είναι πολύ καλή καθώς βρίσκεται εντός των τειχών, σε μια πολύ γνήσια γειτονιά, 10 λεπτά με τα πόδια από την καρδιά του ιστορικού κέντρου. Το βράδυ χρειάζεται λίγη προσοχή, όπως όμως σχεδόν παντού στην Κολομβία. Το δωμάτιο ήταν λιτό αλλά καλόγουστο (μίξη ισπανικής και αραβικής αρχιτεκτονικής) με air-condition (απαραίτητο στην Cartagena) και το πρωινό ήταν ελαφρύ αλλά πολύ γευστικό. Η τιμή των 57 ευρώ τη βραδιά ήταν εξαιρετική για τα δεδομένα της πολύ ακριβής, εντός των τειχών, Καρταγένα. Patio de Getsemanν - Home

Cartagena ή Cartagena de Indias, πόλη-μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς προστατευμένη από την Unesco με πλούσια ιστορία λόγω της κομβικής της θέσης. Ισπανοί άποικοι, πειρατές, δουλέμποροι...άφησαν το σημάδι τους στην ιστορία της, την αρχιτεκτονική της, την εξέλιξή της. Σήμερα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Κολομβία αλλά και τη Λατινική Αμερική γενικότερα. Η γοητεία της Cartagena δεν κρύβεται τόσο στη σύγχρονη πόλη όσο εντός των τειχών της..Αυτή τη γοητεία αδημονούμε κι εμείς να γνωρίσουμε..Γι'αυτό και κατά την άφιξή μας στο ξενοδοχείο, αφήνουμε τα μπαγκάζια μας βιαστικά και βγαίνουμε για βραδινή βόλτα.

Μετά από 10 λεπτά περπάτημα στους ήσυχους δρόμους της Getsemani βρισκόμαστε στην κεντρική Plaza de la Independencia (πλατεία ανεξαρτησίας) και την διπλανή Puerta del Reloj (πύλη του ρολογιού). Με το που διαβαίνουμε την πύλη μεταφερόμαστε πίσω στο χρόνο...Η Plaza de los Coches, κάποτε τόπος σκλαβοπάζαρου, πλέον φωτισμένη ατμοσφαιρικά και γεμάτη ζωή, μας βάζει αμέσως στο υπέροχο κλίμα. Συνεχίζουμε κάνοντας βόλτες στα στενάκια πίσω από την πλατεία. Η ώρα είναι περίπου 23:00, ο κόσμος είναι ελάχιστος και σχεδόν όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά. Αναβάλουμε την εξερεύνηση για την επόμενη και επιστρέφουμε στην Plaza de los Coches όπου τιμούμε δεόντως τη νόστιμη πίτσα μιας μικροσκοπικής πιτσαρίας πάνω στην πλατεία και συνεχίζουμε απολαμβάνοντας κολομβιανή μπύρα Aguila υπό τους ήχους κουβανέζικης μουσικής στο Donde Fidel. Tραπεζάκια πάνω στην πλατεία δίπλα ακριβώς στο τείχος, υπέροχη ατμόσφαιρα, καλοκαιρινή βραδιά και διάθεση...

Τρίτη πρωί, ξυπνάμε ανανεωμένοι και ορεξάτοι! Ξεκινάμε τη μέρα με νόστιμο πρωινό στο μικροσκοπικό αίθριο του ξενοδοχείου και στη συνέχεια εξορμούμε στην πόλη για εξερεύνηση. Ακολουθώντας τη διαδρομή της προηγούμενης βραδιάς φτάνουμε στην Plaza de los Coches από όπου αρχίζει η περιπλάνησή μας στα στενάκια του Centro. Πολύχρωμα σπιτάκια με λουλουδιασμένα μπαλκόνια, περίτεχνοι φανοστάτες, μαγευτικά αίθρια με πανύψηλα palm trees, χαριτωμένες πλατείτσες, εντυπωσιακές εκκλησίες και γύρω-γύρω τα τείχη με θέα στην Καραϊβική. Μικροπωλητές σε αφθονία πωλούν από φρέσκα φρούτα, χυμούς και γλυκά μέχρι μικροχειροτεχνήματα και αναμνηστικά. Τα δρομάκια γύρω από την Plaza de Bolivar, με τους όμορφους κήπους και την Plaza de Santo Domingo μας μεταφέρουν στην εποχή της αποικιοκρατίας, με την colonial αρχιτεκτονική τους, τα εκτυφλωτικά χρώματα και την μοναδική τους ατμόσφαιρα. Κάθε τους γωνιά αποτελεί έμπνευση για φωτογραφία..

Συνεχίζουμε τη βόλτα μας λίγο πιο βόρεια στην περιοχή του πανεπιστημίου η οποία σφύζει από ζωή και καταλήγουμε στο San Diego. Τα βήματα μας οδηγούν μέσα από όμορφα δρομάκια στην Plaza de San Diego. Eκεί βρίσκεται ένα πρώην μοναστήρι του δεκάτου εβδόμου αιώνα, το οποίο πλέον έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί ως πολυτελές ξενοδοχείο του ομίλου Sofitel. To Santa Clara Hotel, λοιπόν, έχει ένα καταπληκτικό αίθριο, όπου δίπλα σε πανύψηλα δέντρα και κάτω από ανεμιστήρες εποχής απολαύσαμε θεϊκό χυμό μάνγκο (φρεσκοστυμμένο μάνγκο με τριμμένο πάγο! Yummy!). Το μέρος αποτελεί μια όαση δροσιάς και χαλάρωσης..Don't miss it!




Aνανεωμένοι συνεχίζουμε για καμιά ωρίτσα τις βόλτες στο San Diego και το Centro ανακαλύπτοντας γοητευτικές γωνιές, μέχρι που μεσημεράκι πια καταλήγουμε στα σύνορα των περιοχών Matuna και Getsemani όπου βρίσκεται το εστιατόριο Εl Coroncoro (C Tripita y Media, No 31-28). Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ταβερνείο με φολκλόρ διακόσμηση, κατάμεστο από ντόπιους με τους οποίους μοιράζεσαι το τραπέζι σου. Εκεί δοκιμάσαμε τυπικά, κολομβιανά πιάτα ημέρας με ωραία γεύση και σε πολύ χαμηλές τιμές.

Φεύγοντας από το μαγαζί η θερμοκρασία πλέον ήταν απαγορευτική για περεταίρω βόλτες κι έτσι επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο, όπου βρήκαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια δροσιστική βουτιά στο μικροσκοπικό jacuzzi στην ταράτσα του ξενοδοχείου με θέα τη θάλασσα και τον λόφο με το κάστρο του San Felipe. Στη συνέχεια μπανάκι και ξεκούραση στο δωμάτιο, και νωρίς το απογευματάκι είμαστε πάλι έτοιμοι για δράση!

Όλο το απόγευμα μας βρίσκει να εξερευνούμε τη γειτονιά μας, τη Getsemani. Κέντρο της αποτελεί η πλατεία Trinidad με την ομώνυμη εκκλησία και την ατμόσφαιρα ανεμελιάς και διασκέδασης. Η αίσθηση που αποπνέει το όλο μέρος είναι υπέροχη...Παιδάκια με ποδήλατα τριγυρνούν στους δρόμους, παρέες μικρών και μεγάλων συζητούν στα παγκάκια και στα πεζούλια, μουσικές ακούγονται παντού..Δεν αφήνουμε στενάκι που να μην το περπατήσουμε ρίχνοντας γρήγορες ματιές πίσω από τα μισάνοιχτα παράθυρα στην προσπάθειά μας να "κλέψουμε" όσο γίνεται περισσότερες στιγμές από την καθημερινότητα των κατοίκων αυτής της αυθεντικής γειτονιάς.

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ο γαστρονομικός προορισμός της βραδιάς, El Boliche Cebicheria(Calle Larga, No 9A-36), το τέλειο μέρος για να δοκιμάσει κανείς cebiche, ένα κλασσικό πιάτο της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Πρόκειται περί μικρών κομματιών ωμού, φρέσκου φιλέτου ψαριού μαριναρισμένα σε όξινο περιβάλλον (με αυτό τον τρόπο "μαγειρεύονται"). Στο συγκεκριμένο μαγαζί το cebiche αποτελούνταν από μικρές μπουκίτσες ψαριού, χταποδιού, καλαμαριού και γαρίδες μέσα σε θεϊκές σαλτσούλες (δοκιμάσαμε αυτή με το μάνγκο κι αυτή με το γάλα καρύδας) και συνοδευόμενο από τα καλύτερα banana chips του ταξιδιού. Όσο κι αν η ιδέα των ωμών θαλασσινών ενδεχομένως αποθαρρύνει κάποιους, νομίζω πως αξίζει μια δοκιμή στο συγκεκριμένο μαγαζί. Η ισορροπία των υλικών οδηγεί σε ένα αξέχαστο γευστικό αποτέλεσμα. Το γλυκό του κουταλιού καρύδα που μας κέρασαν στο τέλος ήταν το πιο ταιριαστό, γευστικό φινάλε!
EL BOLICHE CEBICHERIA, Καρταχένα - Κριτικές εστιατορίων - TripAdvisor
EL BOLICHE CEBICHERIA - Restaurant/Caf

Το βραδάκι μας βρήκε να τριγυρνάμε στα μισοφωτισμένα δρομάκια του Centro απολαμβάνοντας για τελευταία φορά τη μοναδική τους ατμόσφαιρα, και τελικά να καταλήγουμε στο Donde Fidel για μπυρίτσα, Club Colombia αυτή τη φορά, υπό τον ήχο κουβανέζικων μελωδιών...

Μια υπέροχη μέρα είχε φτάσει στο τέλος της...Τι εκπλήξεις άραγε να μας επιφυλάσσει το Santa Fe de Antioquia, το χωριουδάκι που θα επισκεφτούμε στη συνέχεια...
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.497
Likes
8.016
pattyyy μου, ειχα ξεχασει πως ειχες κλεισει εισητηρια για Κολομβια και δεν ειχα παρει χαμπαρι και την ιστορια σου τοσες μερες... ωσπου σημερα το βραδυ εκει που χαζευα αμεριμνη το φορουμ μου ηρθε εγκεφαλικο :haha:
Να πω οτι ζηλευω? Ειναι λιγο! Δες το ταξιδι-ονειρο μου και θα καταλαβεις!
Τι τροπικα δαση! Τι τυρκουαζ παραλιες! Τι αιωρες! Τι Καρθαγενη! Εχω υποστει σοκ κακουργα! :bleh:
Να πω οτι οι περιγραφες σου -οπως παντα- ειναι τελειες και οι φωτος σου επισης!
Ανυπομονω για τη συνεχεια!!! :clap:
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Όμορφες πλατείες
 

Attachments

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Γωνιές στο Centro
 

Attachments

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Faces........
 

Attachments

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Unique details...
 

Attachments

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Απίθανο ταξίδι pattyyy, λατρεύω τις ιστορίες σου και τις πανέμορφες φωτογραφίες σου!!!!!!!!
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
pattyyy απλα με ταξιδευεις.Ιστορια και φωτογραφιες....ΤΕΛΕΙΑ!!!!:clap:
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Πρόκειται για το πρώτο "εξωτικό" μου ταξίδι και ο ενθουσιασμός μου είναι μεγάλος! Θα προσπαθήσω να ανεβάσω αύριο το επόμενο κεφάλαιο από ένα υπέροχο κολομβιανό χωριουδάκι!
 

Saradojo

Member
Μηνύματα
69
Likes
196
Επόμενο Ταξίδι
Όπου βγάλει ο δρόμος
Pattyyy καλά να περνάς και να μας ανάβεις για νέα μέρη.:D Περιμένω αύριο το χωριουδάκι
 

giwrgos

Member
Μηνύματα
270
Likes
508
Επόμενο Ταξίδι
Περου,Περου,Περου,Περου..
γεια σου ρε pattyyy,παρα πολυ ενδιαφερον ιστορια,πολυ ωραιος ο τροπος που μας δινεις πληροφοριες για τα μερη αυτα..:D:Dνα σαι καλα ρε συ,q viva Colombiaaa..:clap::clap:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.210
Μηνύματα
883.803
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom