Ιταλία Ανακαλύπτοντας τις υπέροχες τρατορίες της Ρώμης

Μηνύματα
115
Likes
118
Επόμενο Ταξίδι
πού;;
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ιταλίας

Το πρωινό αυτό μας βρίσκει ανανεωμένους και ξεκούραστους μετά το βραδινό ύπνο, οπότε συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας. Το πρωινό περιλαμβάνει Καστέλ Σαν Άντζελο.


Φτάσαμε πολύ γρήγορα με ένα λεωφορείο (Νο 62) κατευθείαν από το ξενοδοχείο μας. Διασχίσαμε τη γέφυρα Σαν Άντζελο με τα υπέροχα αγάλματα του Μπερνίνι, και μπήκαμε στην είσοδο του κάστρου. Το γυρίσαμε όλο, πολύ ενδιαφέρον, και ανεβήκαμε ως την κορυφή όπου δεσπόζει το άγαλμα του αρχάγγελου Γαβριήλ αλλά και η πολύ ωραία θέα της Ρώμης και του Τίβερη. Ιδανικό για ατέλειωτες φωτογραφίες. Ήπιαμε και ένα χυμό να δροσιστούμε στην καφετέρια του κάστρου, χαζεύοντας τον Άγιο Πέτρο μέσα από τις πολεμίστρες. Μετά κατευθυνθήκαμε στη πιάτσα Μπόκα ντελα Βεριτά. Εκεί, στην είσοδο της Σάντα Μαρία ιν Κοσμεντίν βρίσκεται το Στόμα της Αλήθειας, γνωστό από τις ταινίες που έχουν γυριστεί στη Ρώμη. Μας έκανε τρομερή εντύπωση η ουρά που περίμεναν όλοι οι τουρίστες για να φωτογραφηθούν.



Σα γνήσιοι τουρίστες περιμέναμε κι εμείς και μετά την αναμνηστική φωτογραφία, ανηφορίσαμε τον Αβεντίνο λόφο. Πρώτη στάση το πάρκο Σαβέλο, ή αλλιώς ο κήπος με τις πορτοκαλιές. Ένα καταπράσινο παρκάκι, με όμορφη θέα όλης της Ρώμης (έχω ένα θεματάκι με όλα τα σημεία που έχουν ωραία θέα και θέλω να τα επισκέπτομαι ΟΛΑ!). Από ότι φάνηκε, το πάρκο αυτό είναι διάσημο γιατί όση ώρα μείναμε εκεί, είδαμε 4 νεόνυμφα ζευγάρια να έρχονται εδώ για φωτογράφιση.



Συνεχίσαμε τη βόλτα μας προς τη Σάντα Σαμπίνα, και προχωρήσαμε προς την κλειστή πόρτα των Ιπποτών της Μάλτας. Εκεί, στον αριθμό 3 είδαμε μια κλειδαρότρυπα και σκύψαμε να δούμε τι μπορεί να κρύβει. Όπως τόσο όμορφα το είχαν περιγράψει οι ταξιδιωτικοί οδηγοί, τέλεια καδραρισμένος προβάλει ο τρούλος του Αγίου Πέτρου! Νομίζεις ότι είναι μέσα στο πάρκο, σαν παραίσθηση! Πολύ όμορφο σημείο.



Ανέβαινε πολύς κόσμος είτε με κάτι δίτροχα αμαξίδια (τυχεροί!!), είτε με τα πόδια όπως εμείς, ίσα για να κρυφοκοιτάξουν από την κλειδαρότρυπα! Αφού το είδαμε και αυτό λοιπόν, κατηφορίσαμε πίσω στο Σίρκο Μάσιμο και από εκεί πήραμε λεωφορείο για την πιάτσα Μπαρμπερίνι. Εκεί μας περίμενε μια πολύ ωραία τρατορία, πρόταση της romantic woman, την οποία ακολουθήσαμε φυσικά. Trattoria Gioia Mia στη Via degli Avignonesi. Χωμένη σε ένα δρομάκο πίσω από την πιάτσα Μπαρμπερίνι, το περιβάλλον αλλά και ο κόσμος μας προδιέθεταν ευχάριστα. Δοκιμάσαμε πολύ ωραίες και γευστικές πίτσες, ήπιαμε και τα εσπρεσάκια μας και γραμμή για το ξενοδοχείο.
Το βραδάκι βολτάραμε ξανά στις φωτισμένες πλατείες και τα σιντριβάνια και καταλήξαμε στη Πιάτσα ντι Σπάνια. Τη νύχτα έχει αισθητά λιγότερο κόσμο και είναι όμορφη και ρομαντική. Περάσαμε από το La Rampa, και παρ΄όλο που μας έκανε πολύ καλή εντύπωση δε καθίσαμε εκεί και προτιμήσαμε το Ciampini. Ίσως κάναμε λάθος, δε πειράζει την επόμενη φορά θα ξέρουμε!! Στο Ciampini, είχε πολύ καλό κόσμο, συμπαθητικό περιβάλλον, καθίσαμε έξω σε μια βεραντούλα που όμως δεν είχε ιδιαίτερη θέα. Εδώ είχαμε και πάλι μια αστοχία με το φαγητό. Ενώ παραγγείλαμε ένα πιάτο με κρέας, εμφανίστηκε και πάλι εκείνο το απαίσιο σαλάμι, αντί του κρέατος που περιμέναμε και φυσικά δεν το αγγίξαμε. Το αφήσαμε στην άκρη και αμέσως παραγγείλαμε ένα κοτοπουλάκι για να είμαστε σίγουροι ότι δε θα εμφανιστεί ξανά μπροστά μας. Πολύ καλή εντύπωση μας έκανε ο σερβιτόρος, όταν φέρνοντας το λογαριασμό, μας είπε ότι δε χρέωσε το πιάτο που αφήσαμε στην άκρη. Πραγματικά, δε το περιμέναμε.
Εδώ να πω ότι για τη σημερινή βραδιά είχαμε προγραμματίσει να πάμε στο Piccolo Abruzzo (είχαμε ιδιαίτερες συστάσεις για το μαγαζί αυτό από τον traveller) αλλά το ξενοδοχείο προσπαθούσε ώρες να τους καλέσει για να μας κλείσει τραπέζι και το τηλέφωνο ήταν χαλασμένο. Κρίμα….την επόμενη φορά!
 

Attachments

Last edited by a moderator:

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Αυτή η ιστορία μπήκε ασυζητητί στη λίστα με τις αγαπημένες μου!!! Ευχαριστώ πολύ κι ελπίζω να δοκιμάσω μέσα στον επόμενο χρόνο τις γευστικές προτάσεις σου!
 

vrea

Member
Μηνύματα
233
Likes
212
Πολύ ωραία ιδέα το tour στα εστιατόρια και τα καφέ της Ρώμης. Έχω πάει πολλές φορές στην Ρώμη, αλλά δεν την είχα δει ποτέ έτσι. Την επόμενη φορά θα ακολουθήσω τα βήματα σου.
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
ωραια ιστορια με ενδιαφερουσες γαστρονομικες επιλογες....:clap:
αν και πρωτη σου φορα στη ρωμη ,έκανες καλες επιλογες εστιατοριων(δεν τα έχω δοκιμασει ολα,αλλα αρκετα απο αυτα)και συμφωνω με τις εντυπωσεις σου...το φαγητο στην Ιταλια πως να το κανουμε ,δεν ειναι απλως φαγητο,ειναι θεσμος...
αν σου αρεσει η χωρα(δεν υπαρχουν και πολλες πιθανοτητες για το αντιθετο....)σου ευχομαι να ταξιδεψεις σε πολλα μερη της και να δοκιμασεις τα τοπικα πιατα καθε τοπου....θα σου αρεσει πολύ σιγουρα....
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Πραγματικά πολύ ωραία ιδέα να αφηγηθείς την ιστορία με αυτόν τον τρόπο και θα μου άρεσε να υπήρχε και για άλλα μέρη κάτι αντίστοιχο :clap:
 
Μηνύματα
115
Likes
118
Επόμενο Ταξίδι
πού;;
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ιταλίας
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τα καλά σας λόγια!
Μιας και όλο και περισσότεροι στο forum βλέπω ότι το ψάχνουμε πού θα φάμε στα ταξίδια μας, σκέφθηκα να συγκεντρώσω τουλάχιστον κάποια από τα εστιατόρια της Ρώμης σε μια ιστορία που να ανοίγει την όρεξη!
Αχ η Ιταλία δε χορταίνεται με τίποτα! Επόμενος σταθμός η Βενετία και έπεται συνέχεια...
 
Μηνύματα
115
Likes
118
Επόμενο Ταξίδι
πού;;
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ιταλίας
Κοίτα αν εξαιρέσεις το Antico Arco που μας βγήκε 90 ευρώ και τα 2 άτομα με γλυκό και κρασί, όλα τα άλλα κυμαίνονταν από 45 έως 65 ευρώ το ζευγάρι.
Η πίτσα στα εστιατόρια είχε περίπου 10 ευρώ.
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
τελεια τελεια!!!
το ΜΑCHERONNI ααααααααχχ!!!!!:)
 

themargav

Member
Μηνύματα
135
Likes
24
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ωραία η ιστορία σου που την μοιράστηκες μαζί μας. Μιας και είναι επικεντρωμένη στην ιταλική κουζίνα, έχεις να προτίνεις μαγαζιά με ιταλικά προϊόντα(τύρια, αλλαντικά, καφέδες)?
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.084
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom