Ryanair Αναλυτικός Οδηγός Κράτησης για Ryanair - Βήμα Προς Βήμα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

zmanastasia

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
έμπα εδώ
https://www.bookryanair.com/SkySales/Booking.aspx?culture=en-gb&lc=en-gb#Security
Βάλε το κωδικό που σου ζητά και τα 4 τελευταία νούμερα της κάρτας που έκανες την κράτηση
και ζήτα επαναεκτύπωση του boarding pass.
βάζω τα στοιχεία μου και μου βγάζει αυτό... ERROR : We are unable to locate the itinerary.
The details you entered in order to retrieve your reservation did not match those on record.
Please verify the information is correct and try again.
Please Note:
If you have booked through a third party site you should contact them to validate your security information.
 

zmanastasia

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Όπως όλοι έχουμε δει η Ryanair μπήκε ενεργά στην Ελλάδα, με μπόλικες πτήσεις σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας, κι απορίες σας είναι πολλές. Σε αυτό το τόπικ, θα γράψω ένα μικρό FAQ από το πως να αγοράζεις μέχρι το Check In.

Καταρχήν λίγα λόγια για την Ryanair. Η Ryanair είναι μια Low Cost εταιρία, δηλαδή ότι δίνεις παίρνεις. Μη περιμένετε πολυτέλειες, φαγητό, σούπερ αναπαυτικές καρέκλες ή δικαιώματα που θα είχατε σε Ολυμπιακή η Aegean.

Επίσης, μεγάλη προσοχή θέλει, όταν κλείνετε τα εισιτήρια σας, να δείτε σε ποια πόλη πετάει η Ryanair. Μπορεί να λέει ότι πετάει στην Βαρκελώνη, άλλα δίπλα έχει γραμμένο κι μια Girona. Αυτό δε σας βάζει αυτόματα ότι προσγειώνεστε στο κεντρικό αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, άλλα σε ένα που βρίσκετε κοντά στα 100 χλμ από την Βαρκελώνη. Για αυτό το λόγο υπάρχουν κι πάμπολλα λεωφορεία που συνδέουν τo αεροδρόμιο με την πόλη όπως η Airport transfers - Low cost bus transfers airport <-> city centre - Terravision .

κι τώρα πάμε στην επιλογή αγορά εισιτήριων

Πρώτο βήμα

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_1_1.jpg


Μπαίνουμε στην σελίδα της Cheap Flights - Book cheap flights to Europe with Ryanair κι επιλέγουμε τον αρχικό μας προορισμό, τον τελικό, πόσα άτομα κι πατάμε τικ στο Terms of use (το ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ, για να μη έχουμε μετά παρατράγουδα)

κι μετά Book now

Βήμα Δεύτερο

Μόλις απαντήσουμε στο Security Check, μας εμφανίζει την σελίδα με τις πτήσεις
Ψάχνουμε την μέρα στην οποία η Ryanair πετάει, κι αναζητάμε τις μέρες που έχει φθηνό ναύλο για την πτήση.

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_2_1.jpg


Μόλις το βρούμε αυτό, κοιτάμε πάντα τι ώρες αναχώρησης κι προσγείωσης, το κόστος δίπλα, με φόρους κι λοιπά φρου φρου, κι τέλος το τελικό κόστος της πτήσης

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_3_1.jpg


Άμα είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό, πατάμε Select And Continue, αλλιώς πατάμε New Search, κι γυρνάμε στο πρώτο βήμα.

Βήμα Τρίτο

Τώρα, στην σελίδα αυτή θα βάλουμε τα στοιχεία μας, σας παρακαλώ δώστε βάση σε αυτό πάρα πολλή

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_6.jpg


Πρώτη επιλογή, θα διαλέξουμε τον τίτλο του επιβάτη, Mr για τον Κύριο κι Mrs για την κυρία, προσέξτε το αυτό, γιατί έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε κάθε τρεις κι λίγο ότι αντί για Mr έβαλα Mrs, θα έχω κανένα πρόβλημα κτλ κτλ.

Μετά το ονοματεπώνυμο, ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες, ποτέ με ελληνικούς (το έχουμε δει κι αυτό) γιατί μετά στο εισιτήριο θα σας εμφανίζει αλαμπουρνέζικα κι όχι το ονοματεπώνυμο σας.

Είμαστε τώρα στην επιλογή της αποσκευής. Στην Ryanair μπορείτε να έχετε ΜΙΑ χειραποσκευή που να μην ξεπερνάει τις διαστάσεις 55x40x20 cm κι τα 10 κιλά. Μπορεί να είναι μια μικρή βαλίτσα, ένα σακ βουαγιαζ, ένας σάκος πλάτη κτλ κτλ αρκεί να είναι σε αυτές τις διαστάσεις. Και μη ξεκινήσετε το τροπάριο, έλα Ελλάδα είναι, τι να μου πουν, στην Ελλάδα μπορεί να μη σου πουν τίποτα ότι έχεις βαριά χειραποσκευή, άλλα σε άλλες βάσεις της Ryanair (Λονδίνο γαρ) θα σε γδάρουν, θα σου ζυγίσουν την χειραποσκευή, θα την περάσεις στο ειδικό καλαθάκι της Ryanair
a2.bp.blogspot.com__sZgkP6acq4Y_TTLvx_QS96I_AAAAAAAAADg_I8sjI0Jh750_s1600_ryanair_hand_luggage.jpg


κι άμα δε χωράει θα σου πουν να πετάξεις πράγματα για να χωρέσει ή να την περάσεις σαν κανόνική αποσκευή, με ένα πρόστιμο από 60 μέχρι 120 ευρώ.
Όπως, στην χειραποσκευή, πρέπει να χωρέσεις όλα τα πράγματα σου. Duty Free, κάμερα, λαπ τοπ

aimages40.fotosik.pl_210_fa359050dab26644.jpg



Αμά θέλετε κανονική αποσκευή να δειλώσετε, θα πάτε στο τρίτο παραθυράκι, κι θα διαλέξετε τη αποσκευή θέλετε 15 κιλών ή 20 κιλών.

Εδώ έχετε αναλυτικά τις τιμές για τις αποσκευές για μια κατεύθυνση (δλδ αν πετάτε πήγαινε έλα, πρέπει να υπολογίσετε 2x την αποσκευή)


μόλις διαβάσουμε αυτά, επιλέγουμε αν θέλουμε βαλίτσα η όχι (δε είναι ανάγκη να το επιλέξουμε πριν την αγορά του εισιτηρίου, μπορούμε κάλλιστα να το κάνουμε κι μετά την αγορά του εισιτηρίου)

Από κάτω θα εμφανιστεί αυτό Beat the queues, buy priority boarding, πατάμε No, μιας κι είναι ένα μικρό κλέψιμο, με το οποίο, de facto, μπορείς να μπεις πρώτος στο αεροπλάνο (πράγμα λίγο δύσκολο στην Θεσσαλονίκη, που σε πάνε με το λεωφορείο στο αεροπλάνο), τιμή: 5 ευρώ ανά κατεύθυνση

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Άμα κάποιος φοβάται ότι θα χάσει την πτήση λόγο αρρώστιας, θα θέλει να την ακυρώσει κι να πάρει τα λεφτά του πίσω (φόρους), θα αργήσει να βγει η βαλίτσα του, θα μπορέσει να δηλώσει ότι θέλει, αλλιώς πατάμε No Travel Insurance Required

Reserved Seating

Αυτή είναι μια νέα επιλογή της Ryanair, μπορείς να διαλέξεις ποια θέση, θα θέλεις να κάτσεις στο αεροπλάνο (έξοδος κινδύνου, παράθυρο) μπορεί να αγορασθεί από 10 ευρώ το άτομο, ανά κατεύθυνση.

Text Confirmation with Reservation number and Flight details

άμα κάποιος θέλει να λάβει κι στο κινιτό του, όλες τις πληροφορίες για την πτήση του, εκτός του email, μπορεί να πατήσει κι αυτή την επιλογή (1.5 ευρώ)
Επιλέγουμε I do not wish to receive my reservation number and flight details by text

Ryanair Official Cabin Bag

Μπορείτε κάλιστα να αγοράσετε μια βαλίτσα, Samsonite/Ryanair για την πτήση σας, με δωρεάν πάντα μεταφορικά, με μία από τις δύο επιλογές. Εμείς πατάμε
None

Sports Equipment/Musical Instruments/Infant Equipment & Special Assistance

Πάτε στο Μαρόκο ή στην Ισπανία για Windsurfing, κι θέλετε να πάρετε την σανίδα σας μαζί; Ή έχετε κάποια αναπηρία και θέλετε να ταξιδέψετε με την Ryanair; Διαβάστε τις πληροφορίες εκεί, κι επιλέξετε τικ αν σας ενδιαφέρουν.

Διαβάζουμε για μια ακόμη φορά τα Terms, κι πατάμε Continue

Βήμα Τέταρτο

Φτάνουμε στην αποφασιστική σελίδα, η αγορά του εισιτηρίου μας.

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_4.jpg


Πληκτρολογούμε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το Email μας, όπως κι το κιν μας, όπως έκανα κι εγώ
Επιλέγοντας Greece (30) κι ξεκινώντας να γράφουμε από 2 κουτάκι, κι τελειώνουμε στο 3 κουτάκι

Payment

Στο Cardholder Details, επιλέγουμε Greece, κι επιλέγουμε τον τρόπο πληρωμής. Για όλες τις κάρτες υπάρχει ένα additional fee 6 euro το άτομο ανά κατεύθυνση (12 ευρώ το άτομο για εισιτήριο ale re tour). Άλλα μπορεί κάποιος να βγάλει μια προ πληρωμένη κάρτα Mastercard (για παράδειγμα η http://www.webuy.gr/ ) κι να αγοράζει εισιτήριο χωρίς το χαράτσι)

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της κάρτας, όπως κι την διεύθυνση του κατόχου της κάρτας κι πατάμε Purchase Now

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_5.jpg


Αν όλα πήγαν όλα καλά, θα μας εμφανιστεί ένα μήνυμα με όλα τα στοιχεία της αγοράς μας, όπως ο κωδικός κράτησης μας κι τα στοιχεία της πτήσης μας.

Συγχαρητήρια, μόλις αγοράσατε ένα εισιτήριο για την Ryanair!

Στο επόμενο μήνυμα μου, θα σας γράψω πως να κάνετε e check in με την Ryanair
ωραία όλα αυτά , αλλά έχω πρόβλημα με τις διαστάσεις... αυτές οι διαστάσεις είναι μόνο για την βαλίτσα ή αν υπάρχουν ποδαράκια κτλ πρέπει να τα μετρήσουμε κι αυτά για να δούμε αν μας κάνει?
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.036
ωραία όλα αυτά , αλλά έχω πρόβλημα με τις διαστάσεις... αυτές οι διαστάσεις είναι μόνο για την βαλίτσα ή αν υπάρχουν ποδαράκια κτλ πρέπει να τα μετρήσουμε κι αυτά για να δούμε αν μας κάνει?
Ναι....και τα ποδαρακια-ροδακια μετρας.
 

kyrikara

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Παιδια στο check-in της ryanair οταν ζηταει ταυτότητα τι ακριβώς βαζουμε μονο τον αριθμο ή και τα γραμματα?? Αν τα βαζουμε γραμματα τα βαζουμε στα ελληνικα ή στα λατινικα ??? Με κενο ή χωρις??
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Οπως ακριβως τα γραφει στην ταυτοτητα σου αλλα με λατινικα τα γραμματα.Τωρα κενο ή μη κενο το ιδιο πραγμα ειναι.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.790
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Πρέπει να είμαστε στο αεροδρόμιο τουλ. μισή ώρα πριν την αναχώρηση;
Το ρωτάω γιατί ταξιδεύω με ryan Βουδαπέστη-Ρώμη-Θεσσαλονίκη και μου έκαναν αλλαγή στην πτήση Ρώμη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να φτάνω στο αεροδρόμιο 15,35 και να φεύγω 15,45.Μου είπαν πως μπορώ να ακυρώσω το εισιτήριό μου εφ'όσον είναι πάνω από 2 ώρες η αλλαγή,αλλά αυτό θα μου κοστίσει επιπλέον τη διαμονή μιας μέρας στη Ρώμη.Αν ζητήσω ακύρωση,ξέρει κανείς αν η διαδικασία είναι χρονοβόρα και σε πόσο καιρό θα πάρω τα λεφτά μου πίσω;
Αν τους στείλω mail και τους πω αν μπορούν να κάνουν κάτι,λέτε να είναι εξυπηρετικοί;
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Στειλτους ενα μειλ αλλα δεν θα μπορεσουν να σου κανουν τιποτα. 99,9% θα χρειαστει να μεινεις και αλλη μερα στη Ρωμη, οπως επισης και να κλεισεις και αλλο εισιτηριο για Θεσσαλονικη απο Ρωμη.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.790
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Eυχαριστώ πολύ.Τους έστειλα,αλλά κυρίως με αγχώνει μην αλλάξω την πτήση μου και κάνουν κάποια αλλαγή και σε κάποια επόμενη πτήση.Το κάνουν συχνά αυτό;
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Ε, συχνα, οσες φορες εχω ταξιδεψει εγω δεν εχει τυχει αλλα εχω διαβασει ορισμενες φορες, που η αληθεια ειναι ειχαν σχεση με το αεροδρομιο της Βουδαπεστης. Τελος παντων low cost εταιρειες ειναι αυτες, ξερουμε τους ορους τους, τους αποδεχομαστε και ελπιζουμε να μην παει κατι λαθος .

Δες τη θετικη πλευρα. Μια μερα στη Ρωμη μονο ευχαριστο γεγονος ειναι. Απλα τσεκαρε μια να δεις και τις τιμες για την πτηση ρωμη θεσσαλονικη ωστε να την κλεισεις γρηγορα μην τυχον και πληρσεις πολλα παρα πανω λεφτα.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.790
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
το θέμα είναι πως δε ξέρω αν θα μου δώσουν την αποζημίωση
και πότε θα την πάρω
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Σορρυ λαθος το εγραψα.
Γιατι να ζητησεις αποζημιωση; Να ζητησεις να σε βαλουν στην επομενη πτηση.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.790
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Α,γίνεται;Τους έστειλα mail αλλά δε ξέρω αν θα μου απαντήσουν
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.831
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom