Ανασκόπηση Ταξιδιών 2019

Nikos86

Member
Μηνύματα
547
Likes
4.011
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Κάθε 31η Δεκεμβρίου, εκει πάνω που ανοιγω πεταμένες των τριών ευρών (sic) σαμπάνιες σε ενα αγαπημένο υπόγειο στην Φιλωνος και αλλάζω ευχές (αλλά χωρις φιλια καθ΄οσον ερπητες και ωχρές σπειροχαίτες) επί τω νέω ετει, με την Λουντμίλλα, πάντα μα πάντα, το πρώτο πράμα που σκεπτομαι με την αλλαγή του χρόνου, ειναι η ταξιδιωτική ανασκοπησις του αποθαμένου ετους από τον ΤΙΤΑΝΑ ΤΑΒΕΡ!



Ας μου επιτρέψει, να βαλω κι εγω τα δικα μου, μια σταγών μελητος εις τον ωκεανον του!









Τρείς νύκτες στο Παλέρμο, φεβρουριάτικα όπου κόσμος λιγοστός και ησυχια στα πέριξ. Ένα αυθημερόν πέταμα στην Τσεφαλού ένθα ο καθεδρικός είναι δεν εχω λογια να περιγραψω.



Τέσσερις νύκτες στην Πόλη του Κωνσταντίνου – ε τί να λέμε για την βασιλεύουσα! Εκει όπου αι κουτσουλιαί των περιστεριώνε στους πέριξ τής αγορας τής Αιγύπτου πάγκοι τών πωλητώνε εκαναν πιο σπάϊσυ τα ντοενέρια! Σούπερ!



Τρείς νύκτες στην Βηρυττό, Μαρτίω, μέ βόλτες σε εκκλησιες μαρωνιτών, καθολικών, ορθοδόξων, σε τεμένη δρούζων, σέ τζαμια σουνιτών, σιιτών… Αλλά με χωρίς τσάρκες εις τα φοινικικά παράλια – κρίμας!



Τρείς νύκτες στο Κισινάου, Μαΐω, μέ ένα αυθημερόν πέταμα στην Τυράσπολη όπου μια μεταπτυχιακή εργασία περί του συνδρόμου ελλειψης σε ώριμες μανδαμίτσες και της φαινομενικώς ασχέτου σχέσης αυτού με το σφυροδρεπάνι.



Τρείς νύκτες στο Σαράγεβο, Iουλιάτικα, παρέα με την δεσποινίδα του Ίβο Άντριτς, με είτε πεινάω , είτε δεν πειναω, καθημερινές επισκεψεις στο υπέρτατο κεμπαμπτζίδικο της οδου Bravadziluk. Μία νυξ επίσης εις το Μόσταρ.



Τεσσερις νύκτες στο Μαρρακες, ακομα ένα τετοιο τουριστικοτατο μερος διέθετε τα ελκυστικα του μερη, όπως ενας πάγκος με κοτοπουλα. «- Θέλω αυτό εκει» «-ωραια, να σας το τυλίξω ή θα το φάτε εδὠ; Χλαααααπ! Τά πούπουλα δώρο!» Με ενα αυθημερον πέταμα εις την Εσσαουΐρα.



Τρεις νύκτες στην Τυφλίδα τον Οκτώβριον, τρεις επίσης στο Ερεβαν. Η εμπειρια της ματρούσκας ειδικα στο Τυφλὶς -> Ερεβάν, αφηνει παραεξω οιονδηποτε άλλο ειδομεν!



Οσον αφορά, oνς, η Βηρυττός ηταν ταμάμ· τοσο φιλελληνιδες! Η Πόλις αδιάφορη, με πολύ χαμηλες συμμετοχές, στο Κισινάου άκρως ενοχικά (από την άλλη πλευρά), σαν να κανεις χάρη τελος παντων, στο Παλέρμο την ειδαν μιλανέζες μη φροντίσασες εν τούτοις για τα ιχνη μύστακος, στο σαραγεβο προέκυψε ένα τελειο συναισθημα όταν συστήθηκες σε μουσουλμανα, σου αντικρυσεν ένα μη ισλαμικο χαρακτηριστικο και ανετειλε υφος ομοιο του Κολόμβου όταν ειδε τις ακτές τις Κούβας! Στο ερεβαν, ήταν why bother, σπεύσε στην Πολίχνη, στη σαλονίκ, τα ιδια προσώπατα υπάρχουσιν, στην Τυφλίδα είχαν τις καλλίτερες των προθέσεων μα το στυλ σχεδον ευνουχιστικό. Εν Μαρακες, ημαστε λουφαγμένοι, νάδα.





Βηρυττός, αχ! <3
Συγγνωμη, ασχετο αλλα σε ποιο υπογειο στην Φιλωνος αναφερεσαι καθ' οτι με τρωει η περιεργεια μιας και Νικαιωτης αλλα δεν μου ερχεται στο μυαλο, αν βεβαια μιλας για Πειραια! Φανταζομαι ειναι μαγαζι, αν δεν ειναι σορρυ για την αδιακρισια!
 

duty_free

Member
Μηνύματα
903
Likes
3.223
Συγγνωμη, ασχετο αλλα σε ποιο υπογειο στην Φιλωνος αναφερεσαι καθ' οτι με τρωει η περιεργεια μιας και Νικαιωτης αλλα δεν μου ερχεται στο μυαλο, αν βεβαια μιλας για Πειραια! Φανταζομαι ειναι μαγαζι, αν δεν ειναι σορρυ για την αδιακρισια!
:) οντως για πειραιά λέω· δεν μπορω ομως, δεν κανει να δωκω τον αριθμο στην Φιλωνος, ειναι πάντως πολυ κοντα στο δικαστικο μέγαρο!
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
547
Likes
4.011
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Aααα οκ! Δεν πειραζει ετσι ρωτησα γιατι απλα δεν θυμαμαι καποιο υπογειο μαγαζι εκει! Ευχαριστω παντως!
 

matsas78

Member
Μηνύματα
111
Likes
1.195
Ταξίδι-Όνειρο
πάντα το επόμενο...
Καλή χρονιά σε όλους !!!!
Το 2019 κυριάρχησε ένα μεγάλο οδικό ταξίδι. Ο γύρος της Αδριατικής τον Ιούλιο με τις 2 κόρες μας (2,5 ετών και 5 μηνών) .Η διαδρομή Ηράκλειο - Πειραιάς - Μέτσοβο - Φλώρινα - Οχρίδα - Κότορ - Ντουμπρόβνικ - Τρόγκιρ - Λίμνες Plitvice - Σπήλαιο Postojna - Μπολόνια - San Marino - Ανκόνα - Ηγουμενίτσα - Λευκάδα - Ηράκλειο. Το ταξίδι μελετημένο με διαφορετικά αξιοθέατα (κάστρα, λίμνες, σπήλαια κτλ) και χωρίς μεγαλουπόλεις που έχω καταλήξει ότι δεν ενδείκνυνται για γονείς που σέρνουν καρότσια και λοιπά παρελκόμενα. Τα 3000 χλμ κύλησαν σχετικά ομαλά και απέδειξαν ότι τα ταξίδια δε χρειάζεται να σταματήσουν ούτε λεπτό όταν γίνεσαι γονιός.
Τον Ιούνιο προηγήθηκε ένα 4 ήμερο ταξίδι στη Σικελία.
 

Vicks

Member
Μηνύματα
636
Likes
1.908
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλησπέρα σε όλους. Το 2019 είχε αρκετά πέρα -δώθε μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας (έξι συγκεκριμένα) καθώς και αρκετά εντός Γερμανίας (Βερολίνο, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Αμβούργο μεταξύ άλλων ). Ελλάδα είχε Αθήνα, Νάξο και Ρόδο. Επιπλέον, δύο ωραία τριήμερα, ένα τον Ιανουάριο στη Βιέννη και ένα στην Κοπεγχάγη τον Οκτώβριο, καθώς και δύο εβδομάδες Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον τον Απρίλιο. Ειμαι μια χαρά ευχαριστημένη και έχω ήδη πέντε ταξίδια κλεισμένα για 2020 (τα τρία επαγγελματικά :() αλλά αυτά στο άλλο thread. Καλή χρονιά και καλά μας ταξίδια!
 

Ftero

Member
Μηνύματα
18
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
Κροατία-Μαυροβούνιο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δύσκολη χρονιά το 2019 δεν καταφέραμε να ταξιδέψουμε εκτός Ευρώπης.
Τον Ιούνιο πήγαμε Κροατία Ντουμπρόβνικ- που πλέον λόγω υπερτουρισμού δε μπορείς να το ευχαριστηθείς- ωστόσο τα κοντινά νησιά και περισσότερο το Mjlet που είναι και εθνικό πάρκο μας άφησαν θετικές εντυπώσεις. Όπως και το Μαυροβούνιο με το Εθνικό Πάρκο Durmitor και το φαράγγι Tara για εκείνους που δεν αγαπούν μόνο τις παραλίες.
Τον Οκτώβριο επισκεφθήκαμε ξανά το αγαπημένο Παρίσι και το Δεκέμβριο πήγαμε Μαδρίτη-Τολέδο και Πράγα -Τσέσκυ Κρούμλωβ με τις δεύτερες μικρές πόλεις να κλέβουν τις εντυπώσεις.
Το highlight των φετινών ταξιδιών όμως ήταν οι καλοκαιρινές διακοπές τον Αύγουστο στη Σαμοθράκη, μαγικές εικόνες και βουτιές στις βάθρες και ένα νησί παρθένο, χωρίς πολλές ανέσεις που σου δίνει αίσθηση βουνού ενώ είναι νησί.
Καλή ταξιδιωτική χρονιά να έχουμε!
 

kalove

Member
Μηνύματα
436
Likes
1.637
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Εθνικά πάρκα ΗΠΑ
Καλή χρονιά καί καλά ταξίδια να έχουμε και το 2020.
Το πρώτο μου ταξίδι για το 2019 ήταν τον Μάρτιο στην Αίγυπτο για 8 ημέρες.
Ακολούθησαν:
Απρίλιο : Ρουμανία ( Ιάσιο, Μπουκοβίνα, Βουκουρέστι) 10 μέρες
Μάϊο : Μικρασιατικά παράλια ( από Σμύρνη μέχρι Φέτιγιε ) 15 μέρες
Τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου : Μαλαισία, Ιάβα, Σιγκαπούρη ( 15 μέρες)
Αύγουστο: Αλβανία, Ιωάννινα ( 10 μέρες)
Σεπτέμβριο : Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν ( μέ ολίγο Κίεβο καί ολίγη Βουδαπέστη) 18 μέρες
Οκτώβριο : Παλέρμο ( 5 μέρες)
Χριστούγεννα : Κωνσταντινούπολη ( 7 ημέρες)
Θεωρώ ότι ήταν από τις καλύτερες ταξιδιωτικές χρονιές. Μακάρι καί το 2020 να είναι κάτι ανάλογο.
 

Hugin

Member
Μηνύματα
606
Likes
1.873
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Το 2019 ήταν μια καλή χρονιά.
Τον Ιούνιο 11 μέρες Μεξικό Playa del Carmen, Tolum, Isla Mujeres και γενικα εκείνη την περιοχή.
Τον Ιούλιο 16 μέρες σε Μπανγκόκ, Κουάλα Λουμπούρ, Σιγκαπούρη και 3 μερες στο Ανγκορ Βατ στη Καμποτζη.
Τον Αυγουστο 6 μέρες στη Βιέννη.
Το Δεκέμβριο 6 μέρες στο Λονδίνο.
 

mysteredgar

Member
Μηνύματα
319
Likes
1.127
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή
Ταξίδι-Όνειρο
Κιλιμάντζαρο
Καλή χρονια και το 2019.

  • 11 χωρές - 8 προσθήκες ( Ιαπωνία, Τουρκία, Αλβανία, Μαρόκο, Βιετνάμ, Καμπότζη, Σιγκαπούρη, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Ιορδανία). Για δεύτερη φορά ακύρωσα πλήρως κανονισμένο ταξίδι Λίβανο, αν και ντάξει πήγα τουλαχιστον Μόναχο με την τρίτη. Οποτε και για Beirut υπάρχει ελπίδα.

  • Τοπ μου η Ιαπωνία και μετά μαζί Καμπότζη, Ιορδανία. Η Αλβανία ήταν η ευχάριστη έκπληξη.

  • Δεν έγραψα για ακόμη μία χρονιά ταξιδιωτική ιστορία. Όλο δοκιμάζω και αρχίζω να γραφω, αλλά ποτέ δεν ποστάρω. Τουλάχιστον, ήταν η πιο ενεργή μου χρονιά στο φόρουμ.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.498
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
11 χωρές - 8 προσθήκες ( Ιαπωνία, Τουρκία, Αλβανία, Μαρόκο, Βιετνάμ, Καμπότζη, Σιγκαπούρη, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Ιορδανία).
Πολυηπειρωτικος, μ αρέσεις!
 
Μηνύματα
959
Likes
5.226
Ας γράψω κι εγώ τα δικά μου, εκτός συναγωνισμού που λένε και στις εκθέσεις με τους προλαλησαντες!
Αρχές Μαρτίου ένα διήμερο στο Πήλιο. Θετικότατες οι εντυπώσεις μου, κάποια στιη θα ήθελα να πάω και καλοκαίρι. +1 από εμένα σε όλους που λένε πως είναι προορισμός για όλο το χρόνο.
Αρχές Ιούλη μια διανυκτέρευση στο Λιμενι, Λακωνική Μάνη, για pre wedding φωτογράφιση. Από τα πιο όμορφα μέρη που έχουμε στη Ελλάδα.
Μία διανυκτέρευση στη Μύκονο για bachelor μέσα Αυγούστου
Γαμήλιο ταξίδι με 5 διανυκτερευσεις στο Μπαλί και 2 στη Σιγκαπουραρα, την πόλη των πόλεων. Αφήσαμε εκεί ανοιχτούς λογαριασμούς για δεύτερη επίσκεψη.
Εντελως εμβόλιμα αλλά πολύ ευχάριστη έκπληξη η επίσκεψη μας στα Τρίκαλα για μια διανυκτέρευση μέσα Δεκεμβρίου και την επόμενη Μετέωρα και Μέτσοβο μέσω μιας τέλεια διαδρομής!
Μακάρι και το 2020 να κάνω ανάλογα ταξιδια
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.511
Likes
7.700
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
λιγα ταξιδια το 2019 ..
Ιανουαριο Σουδαν
Μαρτιο Νεπαλ
Αυγουστο νοτια κρητη
Νοεμβριο Βουδαπεστη..το καθε ενα με ξεχωριστες εντυπωσεις.. ενα υπεροχο Σουδαν και ενα δημιουργικο Νεπαλ μια και συμμετειχαμε σε ανοικοδόμηση σπιτιων σε χωριο που ειχε πληγει απο το σεισμο....
ευχομαι το 2020 να ειναι καλυτερο....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.193
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom