Απαραίτητα έγγραφα για ταξίδι με παιδί

bill10

New Member
Καλησπέρα ομάδα.θα ταξιδέψω με τα παιδιά μου στην Αυστρία μόνοι.Εχω κλήση τα εισητηρια μας.Υπαρχει περίπτωση να έρθει και η σύζυγός.Η ερώτηση είναι αν έρθει θα φαίνεται σόλο ταξιδιώτης σε ξεχωριστή κράτηση.Θα έχω θέμα στο αεροδρόμιο ότι πάω με τα παιδιά μόνος στα εισιτήρια και θα θέλουν χαρτί από την σύζυγό ότι επιτρέπεται να βγουν έξω ενός θα είναι παρόν μαζί μας .Τα παιδιά έχουν διαβατήρια.

paefstra

Member
Στα διαβατηρια γραφει το ονοματεπωνυμο και της μανας. Η μανα θα ειναι στο gate. Γιατι να θεωρουνται ασυνοδευτα απο μανα τα παιδια? Απο τα πιο κουφα ερωτηματα που εχω διαβασει

FRIDA08

Member
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Καλησπέρα και από εμένα. Τον Μάιο προγραμματίζουμε να ταξιδέψει ο γιος μας (6,5 χρονών) με την γιαγιά του και τον παππού του στην Μάλτα, χωρίς να τον συνοδεύει κάποιος από τους γονείς του. Μπορεί κάποιος να μου πει τι ταξιδιωτικά έγγραφα θα χρειαστεί?
Ευχαριστώ!!!

Cornelia

New Member
Geia sas se olous...pios mporei na me voithisei sas parakalo...eimaste germania theloume na pame ellada diakopes me tin kori mas 8 minon alla den exi diavatirio..gya na pame tha mas dosei apo proksenio ena egrafo na mporoume na pame ellada kai eki tha vgaloume diavatirio..alla I eteria lufthansa den to dexetai...kserei kaoios me pia eteria mporoume na pame? Kai eki pou na kanoumai checking mas zitai arithmo diavatirio..den kserw ti na kanoumai..sas euxaristoume polli!

Kalli_k

New Member
Καλησπέρα, θα ήθελα τα φώτα σας. Σκοπεύουμε τον Ιούλιο να ταξιδέψουμε με το σύζυγο και τα 2 παιδια μας (7 και 4 ετων) με την Ryanair από Θεσσαλονίκη για χανια. Από συνήθεια όταν κλείσαμε τα εισιτήρια έγραψα όλα τα ονόματα μας με λατινικούς χαρακτήρες. Με ποιο ταξιδιωτικό έγγραφο μπορούν τα παιδια να ταξιδέψουν και να αναγράφεται το όνομα τους με λατινικούς χαρακτήρες και να μην είναι διαβατήριο? Προσπαθούμε να αποφύγουμε να βγάλουμε διαβατήριο για ευνόητους λόγους.

vikara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Γνωρίζει κάποιος τι ισχυει σήμερα για τα ακτοπλοϊκά ταξιδια με παιδια κάτω των 12 ετών εντός Ελλάδας?Χρειάζεται να έχουν κάνει self-test και να έχουμε μαζί την δηλωση πριν την επιβίβαση στο πλοίο?Η απαλλάσσονται της υποχρέωσης διενέργειας τεστ, όπως και κατά την είσοδο στη χώρα με αεροπλάνο η άλλο μεσο?

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Γνωρίζει κάποιος τι ισχυει σήμερα για τα ακτοπλοϊκά ταξιδια με παιδια κάτω των 12 ετών εντός Ελλάδας?Χρειάζεται να έχουν κάνει self-test και να έχουμε μαζί την δηλωση πριν την επιβίβαση στο πλοίο?Η απαλλάσσονται της υποχρέωσης διενέργειας τεστ, όπως και κατά την είσοδο στη χώρα με αεροπλάνο η άλλο μεσο?
Τα στοιχεία των ανηλίκων συμπληρώνονται στην δήλωση του γονέα. Εκεί δεν υπάρχει ξεχωριστή αναγραφή για τεστ του παιδιού, μόνο του κηδεμόνα που συμπληρώνει την δήλωση.

vikara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Τα στοιχεία των ανηλίκων συμπληρώνονται στην δήλωση του γονέα. Εκεί δεν υπάρχει ξεχωριστή αναγραφή για τεστ του παιδιού, μόνο του κηδεμόνα που συμπληρώνει την δήλωση.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Μιλάς για την δήλωση υγείας,σωστά?Ωραία,αυτήν θα την συμπληρώσω και για τα παιδιά στο ίδιο έντυπο με το δικό μου.Αλλα υπάρχει υποχρέωση διενέργειας self-test για τα παιδιά και δήλωση του αποτελέσματος σε ξεχωριστό έντυπο?Η επειδή είναι κάτω των 12 απαλλάσσονται?
Εγώ θα έχω βεβαίωση νόσησης.

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Μιλάς για την δήλωση υγείας,σωστά?Ωραία,αυτήν θα την συμπληρώσω και για τα παιδιά στο ίδιο έντυπο με το δικό μου.Αλλα υπάρχει υποχρέωση διενέργειας self-test για τα παιδιά και δήλωση του αποτελέσματος σε ξεχωριστό έντυπο?Η επειδή είναι κάτω των 12 απαλλάσσονται?
Εγώ θα έχω βεβαίωση νόσησης.
ΝΑι για την δήλωση υγείας. Νομίζω πως απαλάσσονται, παντως εμένα σε 2 πλοία ουτε καν για μένα δεν ζήτησαν το αποτέλεσμα του selt test, μόνο την δήλωση υγείας

titikos

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Καλησπέρα σε όλους. Λίγο τα φώτα σας.... Παιδιά 10 ετών μπορούν να ταξιδέψουν Ιταλία με κάποιο χαρτί ταυτοπροσωπιας ή είναι υποχρεωτικό το διαβατήριο;

titikos

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Γενικά, τα παιδιά που ταξιδεύουν στο εξωτερικό χρειάζεται να διαθέτουν το δικό τους διαβατήριο ή ταυτότητα (για πτήσεις Ε.Ε. ή Σένγκεν). Για πτήσεις εσωτερικού, το παιδί σας μπορεί να ταξιδέψει με διαβατήριο, ταυτότητα (αν είναι πάνω από 12 ετών) ή βιβλιάριο υγείας ή πιστοποιητικό γεννήσεως.

Οκ. Νομίζω το βρήκα. Ευχαριστώ πολύ όλους

skoumpi

Member
Καλησπερα σε ολους και καλά ταξιδια τελικά μετα απο τοσα χρόνια ,τοσες πτήσεις και εμπειρίες χρειάζεται μετάφραση της υπεύθυνης δήλωσης? Στο gov.gr αναφέρει απλώς υπεύθυνη δήλωση χωρις καμία αναφορά για μετάφραση. Εχει κάποιος εμπειρία ..... κάναμε την υπεύθυνη δηλωση στην αστυνομία. Οταν θα βγαινω απο Ελλαδα οκ ολοι καταλαβαινουν ελληνικά και φαντάζομαι εκεί ειναι το θέμα να βγαλεις εναν ανήλικο απο τη χωρα διαμονής οχι να τον επιστρέψεις πίσω

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.051
Μέλη
39.770
Νεότερο μέλος
iliokamenos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα