Απαραίτητα έγγραφα για ταξίδι με παιδί

sognante

Member
Καλημέρα, να κάνω κι εγώ μια ερώτηση, που μπορεί και να έχει απαντηθεί. Θέλω να κάνω πτήση εσωτερικού με παιδί 3 χρονών με ryanair, χρησιμοποιώντας μόνο έγγραφο ταυτοπροσωπίας. Τα στοιχειά του παιδιού συμπληρώνονται με λατινικούς χαρακτήρες (επειδή στο έγγραφο ταυτοπροσωπίας θα είναι με ελληνικούς)..?

filippia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ναι με λατινικούς. Εγώ ταξίδεψα το σκ Θεσσαλονίκη-Αθήνα, με ταυτοπροσωπία τελικά που έβγαλα στο ΚΕΠ σε 5 λεπτά. Το όνομα της κόρης μου το έγραψα με λατινικούς χαρακτήρες στις κρατήσεις, είναι εύκολο οπότε δεν με προβλημάτισε η "ορθογραφία", φαντάζομαι ότι επειδή είναι εσωτερική πτήση δεν θα έχεις θέμα σε περίπτωση ενός λάθους γράμματος. Αλλά μη σε πάρω στο λαιμό μου, αν ξέρει κάποιος πιο υπεύθυνα να σου πει. Πήγαμε με Ryanair, γυρίσαμε με Aegean, κανένα πρόβλημα πουθενά.

HKLEOPATRA

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Τα παιδια μεχρι 12 ετών μπορουν να ταξιδεψουν με πιστοποιητικο ταυτοπροσωπειας το οποιο βγαινει απο ΚΕΠ ή απο τον Δημο του καθενος με την παρουσία ενος γονέα με την ταυτοτητα του, του παιδιου και μια πρόσφατης φωτογραφιας. Εναλλακτικα μπορει να πανε και οι δυο γονεις χωρίς το παιδι. Το πιστοποιητικο αυτο ειναι ουσιαστικα η ταυτοτητα του και ο αριθμος πρωτοκόλλου του ειναι το νουμερο που μπορει να μπει στο εισιτηριο. Η διάρκεια του πιστοποιητικού αυτού ειναι κανονικα 3 μήνες όσο η διαρκεια του πιστοποιητικού γεννησης. Επειδη αυτό δεν τον γνωρίζουν όμως στο αεροδρομιο μπορει να χρησιμοποιηθει και αργοτερα αρκει το παιδι να αναγνωρίζεται. Απο τα 12 και πανω ειναι υποχρεωτικό να βγαλει ταυτότητα οπότε δεν γινεται ταυτοπροσωπεια. Στο εξωτεικο μεχρι τα 12 ταξιδευει με διαβατηριο και απο τα 12 κανονικα όπως και ο ενηλικας με ταυτότητα. Στο εξωτερικο το παιδι βγαινει μόνο με την συγκαταθεση γονεων

Last edited:

AndreasLooper

Member
Ρε παιδια κατι ασχετο αλλα μηπως γνωριζετε τα παιδια σε μια πτηση της Ryanair για Ρωμη, χρειαζονται διαβατηριο ή κανει και ενα πιστοποιητικο γεννησεως;;;

orck

Member
Ελπίζω να μην μας μπερδεύω. Για ταξίδι παιδιων 7 και 10ετων με παρουσία και των δύο γονιών στο ταξιδι για Ελλάδα τι πρέπει να έχεις μαζί σου για ταυτοπροσωπια; Ποιος είναι ο υπεύθυνος να απαντήσει; Το αεροδρόμιο ή η αεροπορική εταιρία;

alexnikol

New Member
Ελπίζω να μην μας μπερδεύω. Για ταξίδι παιδιων 7 και 10ετων με παρουσία και των δύο γονιών στο ταξιδι για Ελλάδα τι πρέπει να έχεις μαζί σου για ταυτοπροσωπια; Ποιος είναι ο υπεύθυνος να απαντήσει; Το αεροδρόμιο ή η αεροπορική εταιρία;
Αφού θα είναι και οι 2 γονείς μόνο το διαβατήριο ή την ταυτότητα των παιδιών χρειάζετε. Η αεροπορική εταιρία μπορεί να το επιβεβαιώσει

SiaMNL

New Member
Καλημέρα!!
Μένω Θεσσαλονίκη κ έχω κλείσει εισιτήρια για Σουηδία τέλη Μαρτίου.
Θα ταξιδέψω με τα δύο παιδιά μου τα οποία είναι κάτω των 10 ετών.
Τους είχα διαβατήρια τα οποία λήγανε τον Φεβρουάριο 2019,αλλά μας διαρρηξανε το σπίτι κ μας τα κλέψανε!!:cry:
Πήγαμε να βγάλουμε καινούρια,αλλά μας είπανε ότι βάση νόμου δεν μπορούμε να βγάλουμε καινούρια αν δεν περάσουν τουλάχιστον 45 ημέρες απο την ημέρα που δηλώσαμε την κλοπή.
Υπάρχει δυνατότητα να πετάξω με την Ryanair με πιστοποιητικά γεννήσεως των παιδιων μου απο τα ΚΕΠ?
Ή αυτό ισχύει μόνο για εντός Ελλάδας κ όχι για εξωτερικό?

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δεν πετάς. Δεν έχει να κάνει με την αεροπορική, δε μπορεί κάποιος να είναι νόμιμα στη Σουηδία χωρίς διαβατήριο ή ταυτότητα, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Anastasis06

Member
Επόμενο Ταξίδι
Bιέννη
Ταξίδι-Όνειρο
Μελβούρνη
Καλημέρα,

Σε λίγες εβδομάδες ταξιδεύω με τον ανιψιό μου για Γερμανία μέσω Αγγλίας.Στην Αγγλία(Μάντσεστερ) δεν χρειάζεται να βγούμε από το αεροδρόμιο (Βέβαια αλλάζουμε Terminal). Ποιά είναι τα απαραίτητα έγγραφα για να ταξιδέψει το παιδί; Επίσης, μπορώ να ταξιδέψω με ταυτότητα;

* Το παιδί είναι 12 ετών
** Οι αεροπορικές εταιρίες είναι η Easyjet και η Ryanair.

Ευχαριστώ Προκαταβολικά!

MIAT

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Το παιδί θέλει διαβατήριο και έγγραφη συναίνεση και των δυο γονιών του ότι επιτρέπουν το ταξίδι, σφραγισμένο από την αστυνομία και μεταφρασμένο στα αγγλικά. Γενικά καλό είναι να επικοινωνήσεις και με το αστυνομικό τμήμα ή την αεροπορική εταιρία για περισσότερες πληροφορίες.

Anastasis06

Member
Επόμενο Ταξίδι
Bιέννη
Ταξίδι-Όνειρο
Μελβούρνη
Το παιδί θέλει διαβατήριο και έγγραφη συναίνεση και των δυο γονιών του ότι επιτρέπουν το ταξίδι, σφραγισμένο από την αστυνομία και μεταφρασμένο στα αγγλικά. Γενικά καλό είναι να επικοινωνήσεις και με το αστυνομικό τμήμα ή την αεροπορική εταιρία για περισσότερες πληροφορίες.
Η συναίνεση θα πρέπει να είναι μεταφρασμένη στα Αγγλικά; Το παιδί έχει ταυτότητα.Μπορεί να ταξιδέψει με αυτή;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.056
Μέλη
39.779
Νεότερο μέλος
moroccosaharatour

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom