US Airways Απορία σχετικά με υπερατλαντικό ταξίδι

Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Βασικά είναι Γενευη , αλλα μη το κάνουμε θέμα :bleh:
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Με αφορμή τις ερωτήσεις του φίλου για τις δυνατότητες μετάβασης από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη ας πω κι εγώ μερικά πραγματάκια που ίσως φανούν χρήσιμα σε κάποιους...

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι όλες οι επιλογές και αυτές που θα αναφέρω και αυτές που ίσως παραλείψω είναι αξιόπιστες και δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ θέμα ασφάλειας όποια κι αν διαλέξετε. Για ευκολία θα ομαδοποιήσω τις επιλογές με γεωγραφικά κριτήρια και συγχρόνως θα προσπαθήσω, στηριζόμενος στις εμπειρίες μου και στις γνώσεις μου, να κάνω μια όσο πιο αντικειμενική κριτική γίνεται.

Πρώην Ανατολικό μπλοκ.

Οι ένδοξες μέρες του παρελθόντος έχουν περάσει πια. Πριν δεκαπέντε, είκοσι χρόνια, οι δυνατότητες που είχε κάποιος να πετάξει φτηνά από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη μέσω κάποιας πρωτεύουσας του Ανατολικού μπλοκ ήταν πολλές, αλλά αργά και σταθερά αυτές έχουν μειωθεί σε τρεις.


  • Πρώτη, καλύτερη και ίσως φτηνότερη, είναι αυτή της μαμάς Αeroflot. To μεγάλο μείον στην περίπτωση Aeroflot, είναι αυτό του connection. Λογικά θα αναγκαστείτε να διανυχτερεύσετε ή στο αεροδρόμιο, πράγμα ιδιαίτερα επίπονο, ή να δώσετε extra χρήματα για visa και τσουχτερό ξενοδοχείο για να βγείτε στην πόλη. Αν λεφτά και χρόνος υπάρχουν, είναι μια καλή περίπτωση μια και θα κάνετε και μια σύντομη βόλτα στη Μόσχα. Αν όχι, αφήστε τους Ρώσους για μιαν άλλη φορά, δεν θα χάσετε και τίποτε το ιδιαίτερο.
Στα πρακτικά ζητήματα τώρα. Δυστυχώς οι κακές συνήθειες του παρελθόντος δεν κόβονται εύκολα κι έτσι το service και η εξυπηρέτηση δεν ξεφεύγουν από το μέτριο. Ξινισμένες αεροσυνοδοί και μέτριο φαγητό. Στον αντίποδα , τα πράγματα όσον αφορά το στόλο, πάνε από το καλό στο καλύτερο. Ο στόλος της Aeroflot διαρκώς ανανεώνεται με σύγχρονα δυτικά και όχι μόνο αεροσκάφη και όλο και καινούργιοι προορισμοί προσθέτονται. Στη Νέα Υόρκη τώρα, θα πετάξετε μάλλον με κάποιο από τα Airbus A330 της, τα οποία και καινούργια είναι και καλό seat pitch έχουν και αξιοπρεπές IFE. Αν βέβαια μιλήσετε με την ατυχία σας και πέσετε σε κάποιο από τα Boeing 767, η μια από τις 3 daily πτήσεις γίνεται με 767, τότε τα πράγματα αλλάζουν προς το χειρότερο και καλό θα ήταν να ξανασκεφτείτε την επιλογή Αeroflot. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη σε συνδυασμό με το μέτριο service θα σας χαλάσουν διάθεση και ταξίδι.


  • Η επιλογή νούμερο δύο ακούει στο όνομα LΟΤ. Αν και δύσκολο να την πετύχετε σε καλή τιμή μόνη της, προσέξτε γιατί υπάρχει περίπτωση να την συναντήσετε κρυμμένη σε κάποιο code share της Αστροσυμμαχίας. Σε κάθε περίπτωση και τουλάχιστον μέχρι η εταιρία να πάρει κάποιο από τα ολοκαίνουργια 787, αποφύγετέ την. Στα μακρινά της είναι δράμα. Υπέργηρα 767, με ΙFE της πλάκας και ανύπαρκτο service. Αν επιμένετε να την προτιμήσετε πάρτε τουλάχιστον κεφτεδάκια από το σπίτι, γιατί με τα τις περικοπές που κάνουν και την ποιότητα του φαγητού που σερβίρουν θα πεινάσετε. Α και τα αλκοολούχα ποτά εννοείτε πως τα πληρώνεις. Αγαπάμε Πολωνούς και Πολωνία, αλλά δυστυχώς η αλήθεια πρέπει να λέγεται και η LOT στα μακρινά έχει τα χάλια της.


  • Η επιλογή νούμερο τρία είναι ιδιαίτερα ψαγμένη, απευθύνεται κυρίως σε hard core ταξιδιώτες και ονομάζεται Aerosvit και έχει έδρα την Ουκρανία. Τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει σχετικά ανταγωνιστικές τιμές από Αθήνα, το connection της δεν είναι τόσο βάρβαρο όσο αυτό της Aeroflot και σε συνδυασμό με την όλο και μεγαλύτερη επέκταση του δικτύου της αποτελεί μια εναλλακτική λύση . Βέβαια ο υποψήφιος ταξιδιώτης θα γνωρίσει την παλιά Σοβιετική φιλοξενία και service, με ότι αυτό συνεπάγεται και θα πετάξει με κάποιο από τα συλλεκτικά 767 της, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Αν θέλετε η αεροπορική σας επιλογή να συζητηθεί οι Ουκρανοί σας περιμένουν.
 

Brazilero

Member
Μηνύματα
6
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία-μαροκο
Ταξίδι-Όνειρο
Κουβα-Μεξικό-βραζιλια
Thanasis U2 μην σε πιάνουν τα νεύρα σου.....συμβαίνουν κ αυτά όταν γράφεις με ι phone σου βγάζει λέξεις αυτόματα!!!!!!
 

RoDiTiS

Member
Μηνύματα
172
Likes
18
Εγω κανω ανα 6 μηνες περιπου υπερατλαντικα ταξιδια για ΝΥ........ για την Αλιταλια ακουω τα χειροτερα και απορω πως κανενας δεν ειπε για το μεγα προβλημα που εχουν με τις αποσκευες. Εχω ταξιδεψει με ΒΑ και δεν με ενθουσιασε η αληθεια, την εξυπηρετηση την βρηκα κρυα και τα αεροπλανα παλια, ασε που το Χιθροου ειναι τεραστιο και αν ειναι να αλλαξεις τερμιναλ, τοτε δυσκολα τα πραγματα (εγω 2 φορες την πατησα και εχασα τις ανταποκρισεις μου). Μεχρι στιγμης με αυτη που εμεινα πολυ ικανοποιημενος ηταν με την Λουφτχανσα. Ντελτα, μακρυα κι αγαπημενοι. United και American Airlines ανετα ξαναταξιδευα, αναλογα βεβαια και με τι αεροπλανο. Για την Iberia τωρα, μην ξεχνας οτι περναει δυσκολες ωρες, απεργιες κτλ κτλ.

Εγω εχτες εκλεισα με την Τουρκις για ΝΥ........ ακουω τοσο καλα λογια και ειπα να την δοκιμασω. Η τιμη ηταν και εξαιρετικη (605 ευρω) και οτι καλυτερο κυκλοφορουσε.

YΓ. μολις τωρα ειδα οτι το ποστ ειναι περσινο :Ρ
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.για την Αλιταλια ακουω τα χειροτερα και απορω πως κανενας δεν ειπε για το μεγα προβλημα που εχουν με τις αποσκευες.
2.Για την Iberia τωρα, μην ξεχνας οτι περναει δυσκολες ωρες, απεργιες κτλ
1.ακουσες μεγα μπουρδες.
2.η εταιρεια αυτη μας εχει αφησει χρονους στη συγκεκριμενη γραμμη. ανελαβε η μαμα της.
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Εγω κανω ανα 6 μηνες περιπου υπερατλαντικα ταξιδια για ΝΥ........ για την Αλιταλια ακουω τα χειροτερα ...
με ΒΑ και δεν με ενθουσιασε η αληθεια, την εξυπηρετηση την βρηκα κρυα και τα αεροπλανα παλια
...
Εγω εχτες εκλεισα με την Τουρκις για ΝΥ........ ακουω τοσο καλα λογια και ειπα να την δοκιμασω.

Προτείνω να αλλάξεις παρέες (ή να μην συζητάς μαζί τους για αυτά τα θέματα) και κυρίως να αλλάξεις προτεραιότητες.
Εγώ θα προτιμούσα 100 χαμένες βαλίτσες και κρύες αεροσυνοδούς παρά ... τέλος πάντων...πολλά fanboys του "φτηνότερου ναύλου" εδώ οπότε θα αποφύγω να ανοίξω θέμα.

Θα μπορούσα να κρατηθώ αλλά το να λέμε οτι η ΒΑ δεν μας ενθουσιάζει γιατί οι αεροσυνοδοί είναι κρύες/οι μου δείχνει οτι κάπου έχουμε χάσει το νόημα.
 

RoDiTiS

Member
Μηνύματα
172
Likes
18
καλα για τις αποσκευες δεν ειναι μπουρδες αλλα τελος παντων.... εδω ειχε βουηξει ο τοπος. Ακομα και η εταιρεια ειχε βγαλει ανακοινωσεις. Εδω, τις προαλλες ειχα διαβασει οτι πιασανε σπιρα η οποια εκλεβε βαλιτσες.

Οταν λεω Ιμπερια εννοω δρομολογιο Μαδριτη - ΝΥ
 

RoDiTiS

Member
Μηνύματα
172
Likes
18
Προτείνω να αλλάξεις παρέες (ή να μην συζητάς μαζί τους για αυτά τα θέματα) και κυρίως να αλλάξεις προτεραιότητες.
Εγώ θα προτιμούσα 100 χαμένες βαλίτσες και κρύες αεροσυνοδούς παρά ... τέλος πάντων...πολλά fanboys του "φτηνότερου ναύλου" εδώ οπότε θα αποφύγω να ανοίξω θέμα.

Θα μπορούσα να κρατηθώ αλλά το να λέμε οτι η ΒΑ δεν μας ενθουσιάζει γιατί οι αεροσυνοδοί είναι κρύες/οι μου δείχνει οτι κάπου έχουμε χάσει το νόημα.

Εγω δινω σημασια σε ολα..... απο την συμπεριφορα των εργαζομενων μεχρι και την τελευταια λεπτομερεια, οπως η κατασταση των αεροπλανων, ταξιδεψα με το 747 το οποιο ηταν σε μαυρο χαλι. Τωρα εσενα μπορει να μην σε νοιαζει.... Εγω παντως θα τους ηθελα πιο ευχαριστους και λιγο πιο ευγενικους. Π.χ. οταν χανω την ανταποκριση θα μπορουσαν να μου δωσουν ενα τζαμπα μπουκαλι νερο. Οπως, οταν εχεις θεση σε παραθυρο και σε αλλαζουν σε διαδρομο χωρις να υπαρχει λογος, τοτε εγω το θεωρω μειον, και τους λες θα ηθελα παραθυρο αν υπαρχει και σου απανταν απλα ενα ξερο "No window seat" (ενω υπηρχε θεση σε παραθυρο, ακριβως διπλα μου). Οταν τους λες οτι θα χρειαστεις καποια βοηθεια στο αεροδρομιο λογω καποιου προβληματος και σε παρατανε να περιμενεις με αποτελεσμα να χασεις την ανταποκριση σου... ε τοτε για εμενα ειναι μειον.

Εκανα τα παραπονα μου στο Χιθροου μεσω εμαιλ, οι ανθρωποι μου απαντησαν αμεσως, πολυ ευγενικα, ζητησανε συγνωμη, μαλιστα μου ζητησαν το προσωπικο τηλεφωνο μου για να ερθουν σε επαφη μαζι μου, οπως επισης μου ειπαν οτι αν ποτε ξανα πεταξω απο Χιθροου να απευθυνθω προσωπικα στον υπευθυνο. Εκει τους βγαζω το καπελο.....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom