Κούβα Απορίες Κούβα, πολλές απορίες!

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.680
Likes
50.540
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
χορισ 6 μηνησ διαρκιασ διαβατιριου δεν μπορεισ να πασ κουβα??
Κανονικά όχι. Εξαρτάται σε ποιον θα πέσεις και στο τσεκιν και στον έλεγχο διαβατηρίων αλλά γιατί να το ρισκάρεις;
 

marizoldi

Member
Μηνύματα
14
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Σαμοθράκη
Ταξίδι-Όνειρο
Κένυα
Πηγα Κουβα και γύρισα. 'Εγινα μια Κουβανη και εγω :D

Παρα πολύ ωραία ήταν, και ναι αν το ξερα θα είχα κανει τη διαδρομή ανάποδα, θα καθόμουν περισσότερο απο όλα Σιενφουέγος και μαλλον θα πήγαινα Ανατολικα κατευθειαν γιατί το Βινιαλες (το χωριο, γιατι η φύση τελεια) και το Τρινιδαδ δε με ενθουσιάσαν καθολου. Πολυ μπιζνες και στα δυο , τουριστς τουριστς ου ου ντολαρς, το Βινιαλες ειναι ενα τεραστιο Casa particular, το τελευταιο που πρεπει να σε αγχωνει ειναι να μην εχεις κλεισει δωματιο, και αν μου πει καποιος για πλακα 'Taxi taxi, restaurant, taxi Havana, Viniales, Cienfuegos, Varadero, restauraaaaant, boyfriend?' παθαινω κριση πανικου. Κατα τα αλλα καταπληκτικοί άνθρωποι, χαμογελαστοι, βοηθητικοί, εχουν τον ρυθμο μεσα τους και για να τους γνωρίσεις φύγε απο το τουριστικό μονοπατι. Σαντα Κλάρα απόλαυση, ενταξει αμα εχεις χρονο περνας και μια Remedios, αλλιως δε νομίζω οτι αξίζει. La Habana τι να πει κανεις. Να διαβασεις το Our Man in Havana πριν πας, και να τσεκαρεις που παίζουν οι Interactivo. Ε Πανοπτικον στο νησάκι τελικά δε πρόκαμα γιατι μας έβρεξε τελευταια εβδομαδα και ουτε πλαγιας ντελεστε πηγαμε αλλα πηραμε σβάρνα τα μανάβικα και τα σαλσα ναιτς. Νεξτ ταιμ Σαντιαγοοοοο. Ανέβασα φωτογραφίες καπου εδω στις Φωτογραφιες.

Τεράστια συμβουλή δε ξέρω αν έχει δοθεί: Καλο θα ήταν να μείνετε με οσα λιγότερα χρήματα για αλλαγή πίσω σε ευρω στο αεροδρόμιο γιατι οι τιμες συναλλαγματος ειναι γεια σας, και αν το διαβαζετε αυτο φιλες και φιλοι που χρησιμοποειτε λιρα Αγγλιας (οπως εγω) ή αλλο νόμισμα αυτό θα είναι η τελευταία δικαιολογία που θα ακούσετε από τις πολλές που υπάρχουν στην χώρα "Δεν έχουμε χαρτονομίσματα Αγγλίας (ή οποιασδήποτε αλλης χωρας), δεν έρχονται πολλοί τουρίστες από εκει (στμ: μονο δυο πτήσεις απο UK τη μερα)". Περιμένετε να σας δώσουν Ευρω (νταξει θα τα χρησιμοποιησετε καπου καπως καποτε). Επίσης καντε έλεγχο τι πηρατε πισω. Εγω πήρα 50 ευρω λιγότερα τη πρωτη φορα και το διαπίστωσα πρίν μπω στο αεροπλάνο (έκανα φασαρία, τα πήρα πίσω - καταλαβε οτι εκανε λάθος ή με φοβήθηκε το ματι της o_O). Σαν σημείωση πάντως, αυτό που διάβαζα γενικά ότι προσπαθουν να σε κοροιδεψουν δε μου έτυχε και πέρασα 3 εβδομαδες εκει. Ουτε καν τα γνωστά σκαμ δεν μου τύχαν.

(Ειμαι διαθέσιμη για πληροφορίες αν και τον Γιώργο δεν το ξεπερνα κανεις )
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.680
Likes
50.540
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εγω πήρα 50 ευρω λιγότερα τη πρωτη φορα και το διαπίστωσα πρίν μπω στο αεροπλάνο (έκανα φασαρία, τα πήρα πίσω - καταλαβε οτι εκανε λάθος ή με φοβήθηκε το ματι της o_O). Σαν σημείωση πάντως, αυτό που διάβαζα γενικά ότι προσπαθουν να σε κοροιδεψουν δε μου έτυχε
Μάλλον σου έτυχε... Το 50ρικο μείον είναι στανταρ για όποιον δε μετράει τα λεφτά του...

Αγαπάμε interactivo και συγκατοικούμε με την τραγουδιστρια...
 

marizoldi

Member
Μηνύματα
14
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Σαμοθράκη
Ταξίδι-Όνειρο
Κένυα
Μάλλον σου έτυχε... Το 50ρικο μείον είναι στανταρ για όποιον δε μετράει τα λεφτά του...
Και όμως μονο εκει μου ετυχε γιατί ήταν πολλα τα μαθηματικά και είχα ουρα από πίσω μου. Αλλα όταν χαλαρωσα στο gate...

""""Αγαπάμε interactivo και συγκατοικούμε με την τραγουδιστρια...""" Συγκατοικεις με αυτη τη ΘΕΑ?
 

vavourvas

Member
Μηνύματα
16
Likes
23
@Yorgos Γιώργο να σε ευχαριστήσω και εγώ για όλες τις πληροφορίες . Το ταξίδι ήταν τέλειο , δοκίμασα να σε καλέσω μερικές φορές στο τηλέφωνο αλλά δεν κατάφερα να σε πετύχω . ευελπιστώ να ξαναρθώ οπότε θα πιούμε ένα ρούμι παρέα την επόμενη φορά !
Ακολουθεί ένα μουσικό κλιπ που έφτιαξα με βίντεο μόνο από την Αβάνα .
Forum ελπίζω να σας αρέσει ...
njoy !

 

rakomelo

Member
Μηνύματα
33
Likes
20
καλησπερα παιδια,

εχουμε ξεκινησει με την παρεα μου να σχεδιαζουμε το ταξιδι στη Κουβα για το επομενο Πασχα, 10 μερες απο Μ.Παρασκευη 26 Απριλη - Κυριακη 5 Μαιου.
Πεφτει μεσα και η Πρωτομαγια, που απ οτι εχω δει γινεται χαμος στη παρελαση στην Αβανα και θελω πολυ να τη δω απο κοντα

2 πρωτες αποριες που εχω:

- Με ενα προχειρο ψαξιμο που εκανα ειδα οτι το πηγαινε-ελα με Aeroflot βγαινει γυρω στα 650 ευρω, ενω με την Turkish Airlines γυρω στα 720.
Δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα για τη Ρωσικη, σ αντιθεση με την Turkish που ολοι γραφουν επαινους.
Για μια τετοια διαφορα 60-70 ευρω προτιμω να τα δωσω αν ειναι να παω σαν ανθρωπος.

- Εχουμε πει να παμε σε 3 ακομα πολεις εκτος Αβανας αλλα δε μας ενδιαφερει να παμε στα πολυ τουριστικα μερη, οπως το Βαραδερο.
Απ οσα εχω διαβασει εδω θα λεγα οτι Σαντα Κλαρα Σιενφουεγος και Βινιαλες ειναι μαλλον τα πιο ενδιαφεροντα και κοντινα στην Αβανα μερη που μπορεις να πας; Εχετε καποιο αλλο να προτεινετε;


Για να μπορεσουμε να τα βολεψουμε ολα και δεδομενου οτι 1η Μαη πρεπει να μαστε οπωσδηποτε Αβανα, εχουμε σκεφτει το εξης προγραμμα

Μ.Παρασκευη 26 φτανουμε πρωι γυρω στις 8 στην Αβανα και φευγουμε κατευθειαν για Βινιαλες (διανυκτερευση).
Μ.Σαββατο 27 μεσημερακι φευγουμε για Σιενφουεγος και καθομαστε ολο το ΣΚ καθως οπως διαβασα σε προηγουμενες σελιδες αξιζει ιδιαιτερα.
Δευτερα 29 πρωι πρωι φευγουμε προς Σαντα Κλαρα (διανυκτερευση)
Τριτη 30 μεσημερακι φευγουμε απο Σαντα Κλαρα προς Αβανα.
Τις υπολοιπες 4μιση μερες αραζουμε στην Αβανα.

Πως σας φαινεται;

- Για να βρουμε ταξι για τις εκδρομες εκτος Αβανας θα πρεπει να χουμε κλεισει απο πριν; Ή δε θα χουμε προβλημα και επί τουτου
 
Last edited:

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.322
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
καλησπερα παιδια...
Καλησπέρα. Πολύ καλά κάνεις και άρχισες να το ψάχνεις έως τώρα. Έχεις πολύ χρόνο για να τα σχεδιάσεις όλα τέλεια.
Θα σου πω λίγα πράγματα απο τη προσωπική μου εμπειρία.

Κατ' αρχάς θα σου πρότεινα να κλείσεις με την αεροπορική που έχει το μικρότερο χρόνο αναμονής, και όχι απαραίτητα με τη φθηνότερη ,για καλύτερο ταξίδι. Θεωρώ ότι θα βρείς πολλές προσφορές για τιμή μεταξύ 600-700 €, οπότε δεδομένης της ποιότητας της Turkish είναι μια καλή επιλογή. Θα έλεγα να κοιτάξεις επίσης KLM & Air France (το τελευταίο ήταν αυτό που διάλεξα εγώ, με κόστος 610€ και περίπου 4 ώρες αναμονή μετεπιβίβασης).

Βαραδέρο ούτε πάτησα το πόδι μου, και δε το μετάνιωσα. Αν επιλέξεις το πλάνο που παραθέτεις, δε γίνεται να μη βάλεις το Τρινιδάδ στο παιχνίδι, με τη κύρια διαμονή σου να είναι εκεί. Πολύ όμορφο το Σιενφουέγος (πιο πόλη), ωραίο χωριό το Ρεμέδιος (μια διανυκτέρευση αρκεί), και μέτρια η Σαντα Κλάρα (αξίζει όμως το μαυσωλείο).

Ταξί κανονίζεις σε συνεννόηση καλύτερα λίγες μέρες πριν, ανάλογα πάντα και με το πόσα άτομα θα είστε. Αν έχεις σκοπό να νοικιάσεις αμάξι, κάτι που θα εξυπηρετήσει πάρα πολύ πίστεψε με, να το κάνεις τουλάχιστον 3-4 μήνες πριν.
 

rakomelo

Member
Μηνύματα
33
Likes
20
Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Την ενοικιαση αμαξιου τη φοβηθηκα λιγο με τα οσα διαβασα στις προηγουμενες σελιδες για τους δρομους στη Κουβα και δεδομενου οτι και τα 4 ατομα που θα παμε ειμαστε μαλλον μετριοι οδηγοι ( να το πω κομψα :p)

Εκανα μια ανανεωση στο προηγουμενο ποστ μου με ενα πρωτο πλανο, αν θελει καποιος να μου πει γνωμη.

Ευχαριστω και παλι
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.322
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Την ενοικιαση αμαξιου τη φοβηθηκα λιγο με τα οσα διαβασα στις προηγουμενες σελιδες για τους δρομους στη Κουβα και δεδομενου οτι και τα 4 ατομα που θα παμε ειμαστε μαλλον μετριοι οδηγοι ( να το πω κομψα :p)

Εκανα μια ανανεωση στο προηγουμενο ποστ μου με ενα πρωτο πλανο, αν θελει καποιος να μου πει γνωμη.

Ευχαριστω και παλι
Στα τέσσερα άτομα συμφέρει και παρασυμφέρει. Ναι, δεν είναι ότι καλύτερο οι δρόμοι στη Κούβα, το αντίθετο μάλιστα, από την άλλη όμως δεν υπάρχουν υψηλές ταχύτητες και με την απαιτούμενη προσοχή όλα πηγαίνουν καλά. Είδικά αν υπάρχουν και πολλοί οδηγοί ακόμη καλύτερα. Τώρα το επίπεδο παίζει πάντα ρόλο, τι να πω.
Είδα το πρόγραμμα σου, και με προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός της απόστασης.
Οι αποστάσεις στη Κούβα είναι μεγάλες, βάσει των δεδομένων. Μη κοιτάς το Google maps κι έχεις στο μυαλό σου την Ελλάδα, θα απογοητευτείς. Βινιάλες - Σιενφουέγος, ειδικά με ταξί ή Viazul bus, θα σας φάει τη μισή μέρα. Υπόψιν ότι οι μετακινήσεις στη Κούβα ΠΡΕΠΕΙ να γίνονται μέρα γιατι δεν ενδείκνυται η νυχτερινή οδήγηση.
Είχαμε περίπου το ίδιο πρόγραμμα με αυτό που σχεδιάζεις, ώσπου λίγο πριν κλείσουμε τα σπίτια (και σε συμβουλεύω να μείνεις σε σπίτια μέσω Airbnb) για καλή μας τύχη το αλλάξαμε και μας βγήκε τέλειο.
Κόψαμε τελείως το Βινιάλες -αν και φυσικά θέλαμε να το δούμε δε γινόταν- και μείναμε για αρχή 3 βράδια και 2 μέρες Αβάνα. Πήραμε το αμάξι, πήγαμε Ρεμέδιος με διανυκτέρευση, την επομένη Σάντα κλάρα για επίσκεψη στο μαυσωλειο και βόλτα, καπάκι Τρινιδαδ όπου μείναμε 2 βράδια, μετά Σιενφουέγος για ένα βράδυ, και επιστροφή Αβάνα όπου αφήσαμε το αμάξι και μείναμε άλλες 3 μέρες και 2 βράδια πριν την επιστροφή.
Αν με ρωτάς τώρα, έχοντας πλέον την εμπειρία της Κούβας, νομίζω ότι πράξαμε σωστά. Μην υποτιμάς την Αβάνα. Είναι πολύ μεγάλη πόλη και έχει αρκετά πράγματα να δεις!
 
Μηνύματα
31
Likes
52
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτία
Ταξίδι-Όνειρο
Μπορώ κάθε χρόνο Κούβα;;;
καλησπερα παιδια,
Καλησπέρα αδερφέ.
Αυτό που σου είπε o psilos3 είναι πολύ σημαντικό. Καλύτερη εταιρεία είναι αυτή που ελαχιστοποιεί τους χρόνους αναμονής στις ανταποκρίσεις. Είναι μεγάλο μανίκι να περιμένεις 7-8 ώρες στο αεροδρόμιο χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα.

Τώρα για το πλάνο που έχεις στο μυαλό σου, κι εγώ είμαι της άποψης ότι δεν μπορεί να λείπει το Trinidad. Ναι, είναι πολύ πιο τουριστικό από το Cienfuegos, αλλά είναι πανέμορφο και η ατμόσφαιρα που βγάζει είναι μοναδική. Από τα πιο "κουβανέζικα" μέρη της Κούβας!

Vinales είναι must για τη φυσική ομορφιά, μην περιμένεις όμως "αυθεντική-παραδοσιακή" Κούβα κτλ. Είναι ένα χωριό στημένο για να φιλοξενεί τουρίστες που επισκέπτονται την κοιλάδα. Όμως χρειάζεστε οπωσδήποτε 2 μέρες. Θα φτάσετε μεσημέρι όπως λες, και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κανονίσετε πώς θα φύγετε την επόμενη μέρα. Καλά, το να φύγετε μεσημέρι της επόμενης ξέχασέ το, όλα τα δρομολόγια φεύγουν πρωί και η απόσταση μέχρι το Cienfuegos είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Οπότε μέχρι να κανονίσεις το πώς θα φύγεις θα είναι απόγευμα και δε θα έχεις πολλές δυνατότητες. Το θέμα είναι να κάνετε κάποια δραστηριότητα για να απολαύσετε την ομορφιά της κοιλάδας. Όχι να γυρίσετε το χωριό (ένας δρόμος είναι όλος!) και να πάτε κάπου για φαγητό και κοκτέιλ. Αν δεν μπορείτε να διαθέσετε 2η μέρα, θα σου πρότεινα (με βαριά καρδιά) να μην πάτε. Θα ταλαιπωρηθείτε χωρίς αντίκρυσμα.

Το Cienfuegos είναι περίεργη περίπτωση. Σαν πόλη δεν έχει να σου προσφέρει κάτι ιδιαίτερο, εκτός από την πλατεία της που είναι υπέροχη. Αλλά έχει πολλές επιλογές για εκδρομές και δραστηριότητες στα περίχωρα. Και εκεί όμως χρειάζεστε μέρες. Προσωπικά θα σου πρότεινα να τις διαθέσεις στο Vinales και στο Cienfuegos να μείνεις για 1 διανυκτέρευση για να δεις την πόλη. Στον δρόμο σου για το Trinidad είναι!

Santa Clara δεν νομίζω ότι αξίζει για διανυκτέρευση. Δεν είχα την ευκαιρία να πάω, αλλά από τα σχόλια των υπόλοιπων χρηστών έχω καταλάβει ότι εκτός από το μαυσωλείο δεν έχει κάτι άλλο να δεις. Κάνε 1 στάση στον δρόμο της επιστροφής από Trinidad για Havana.

Και αφού δε θέλετε τα πολύ τουριστικά μέρη, την επιλογή του Remedios την έχετε εξετάσει; Κάνε μία έρευνα για Remedios, μπορεί να σας ενδιαφέρει.

Τέλος, και χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω, μου φαίνεται λίγο ανάποδο να ξεκινήσεις από Vinales και να καταλήξεις Havana. Όπως και να το κάνουμε, στην Havana χτυπάει η καρδιά της Κούβας, εκεί καταλαβαίνεις τον παλμό της και, αφού τον νιώσεις, ξεκινάς να γνωρίσεις και τα υπόλοιπα μέρη. Καταλαβαίνω βέβαια απόλυτα αυτό που λες για την Πρωτομαγιά. Και εγώ στη θέση σου θα ήθελα να το ζήσω. Είμαι λίγο διχασμένος σ'αυτό το θέμα.

Επομένως, για να διανυκτερεύσετε 30 Απριλίου Havana και να σας βρει η Πρωτομαγιά εκεί, θα σου πρότεινα τα εξής:
26-27 Vinales
28-29 Trinidad
30-5 Havana (στάση Santa Clara)
(χωρίς Cienfuegos)
ή
26 Cienfuegos
27-28 Trinidad
29 Remedios (στάση Santa Clara)
30-5 Havana
(χωρίς Vinales)

Αυτά από εμένα.
Ό,τι άλλο χρειαστείς μη διστάσεις να ρωτήσεις.
 
Last edited:

vavourvas

Member
Μηνύματα
16
Likes
23
Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Την ενοικιαση αμαξιου τη φοβηθηκα λιγο με τα οσα διαβασα στις προηγουμενες σελιδες για τους δρομους στη Κουβα και δεδομενου οτι και τα 4 ατομα που θα παμε ειμαστε μαλλον μετριοι οδηγοι ( να το πω κομψα :p)

Εκανα μια ανανεωση στο προηγουμενο ποστ μου με ενα πρωτο πλανο, αν θελει καποιος να μου πει γνωμη.

Ευχαριστω και παλι
1. Σαν οδηγός γενικά φοβάμαι την οδήγηση σε μερη που δεν γνωρίζω, αλλα ακόμη κ η οδήγηση στην Κουβα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, θελει προσοχή ναι & οχι οδήγηση το βραδυ , αλλά αξίζει ( θα το έκανα κ πάλι). Επίσης με το MAPSME έχεις offline χάρτες με οδηγίες κατευθυνσης- δηλαδή δεν χάνεσαι.
2. Αν φύγεις κατευθείαν απο Αβάνα για βινιάλες μετα απο τετοιο μεγάλο ταξίδι θα είσαι εξαντλημενος . Είναι σκότωμα.
3. Με κάποιον τρόπο βάλε Τρινιδαδ στο πρόγραμμα.
4. Το βινιάλες ειναι ένα casa particular εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς , αν έχεις αμάξι το κανεις κ αυθημερον από Αβάνα
5. Trinidad ZipLine @Topes De Collantes = MUST!

Οτιδηποτε άλλο στη διαθεση σου καλημέρα
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.856
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom