Γαλλία Απορίες για Παρίσι

PITS

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα, μόλις είδα το μύνημα απο pvg για παρίσι και έχω και εγώ την ίδια απορία άν κάποιος γνωρίζει να μου πεί. Φτάνουμε σάββατο πρωί στο orly και θα μείνουμε μέχρι Πέμπτη μεσημέρι. Τί να πάρουμε κάρτα paris visit για 3 ζώνες ή carnet με εισητήρια. και για τις εχτρα αποστάσεις να πάρουμε και τα ανάλογα εισητήρια. δέν έχουμε αποφασίσει αν θα εχουμε χρόνο να πάμε eurodisney. Θα θέλαμε να παμε Βερσαλλίες. αν ξέρει κανεις τι θα μας σύμφερε? Επίσεις να πω ότι από Σάββατο που πάμε θα βρέχει !!! :( όλες τις μέρες !
 

vpg

Member
Μηνύματα
91
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στην Αμερική
Ευχαριστώ για τις ευχές και όλες τις συμβουλές που μου δώσατε.
Τρείς ακόμα μέρες και φύγαμε!:clap:
PITS, μην απελπίζεσαι με τον καιρό. Θα τα καταφέρουμε! Σκέψου μόνο πόσοι επισκέπτονται το Παρίσι μες στο καταχείμωνο και περνάνε τέλεια!
Εμένα με προβληματίζει κυρίως στο τι ρούχα πρέπει να πάρουμε μαζί. Με θερμοκρασίες που μπορεί να κυμαίνονται από 10-22 βαθμούς + τη βροχή δεν ξέρω πραγματικά τι να κανω. Αν κάποιος έχει άποψη ας με βοηθήσει παρακαλώ, γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνουν αυτές οι θερμοκρασίες μαζί με την υγρασία, για τη Γαλλία.
Όσο γι αυτό που ρωτάς, η απάντηση νομίζω ότι εξαρτάται πολύ από το πρόγραμμα σας,τις αντοχές σας για περπάτημα αλλά και από τον καιρό!
 

gone

Member
Μηνύματα
110
Likes
28
Οι θερμοκρασίες αυτή την εποχή στο Παρίσι είναι ότι καλύτερο για περπάτημα.Μια μέρα μου έκανε 28 βαθμούς και ήταν ανυπόφορο. Από ρούχα κοντομάνικο και ένα φούτερ που θα το βάζεις ίσως το πρωί και αργά το βράδυ. Όσο για τη βροχή, μην ανησυχείτε. Εμένα μου έδιναν όλα τα μετεό σάιτ όλες τις μέρες βροχή και τελικά έβρεξε μόνο μια μέρα και μόνο 5΄. Γενικά ο καιρός είναι ασταθής και απρόβλεπτος. Κάθε πρωί πριν φύγετε να βλέπετε στην τηλεόραση την πρόβλεψη του καιρού. Την δείχνει με ζώνες βροχής και γενικά είναι αξιόπιστη.
Τα εισιτήρια με καρνέ συμφέρουν ανάλογα με το που μένει κανείς και τι σκοπεύει να κάνει.
Καλά να περάσετε
 

vpg

Member
Μηνύματα
91
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στην Αμερική
Ευχαριστώ γι άλλη μια φορά!
 

PITS

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ευχαριστώ όλους για τα μυνήματά τους. Pvg εννοείται και θα περάσουμε τέλεια !!! Ελπίζω αυτό που λές gone να πραγματοποιηθεί...να βρέξει μόνο για 5 λεπτά!!! χαχα!!! Pvg και εμείς το ίδιο πρόβλημα έχουμε !! Τι ρούχα και παπούτσια να πάρουμε...αλλά να σου πω.. με σπορτεξάκι και τζηνάκι νομίζω θα είμαστε οκ! Ζακετούλα ή Φουτεράκη και Αντιανεμικό.. αυτό σκέφτομαι. Αν έχεις καμιά αλλη πρόταση ... :) Καλά να περάσετε!!! και νομίζω πως ότι καιρό και να κάνει θα είναι τέλεια .. έτσι έχουν πεί τουλάχιστον όσοι έχουν πάει Παρίσι.. Ποιά είμαι εγώ να διαφωνήσω!!!
 

vpg

Member
Μηνύματα
91
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στην Αμερική
Pvg και εμείς το ίδιο πρόβλημα έχουμε !! Τι ρούχα και παπούτσια να πάρουμε...αλλά να σου πω.. με σπορτεξάκι και τζηνάκι νομίζω θα είμαστε οκ! Ζακετούλα ή Φουτεράκη και Αντιανεμικό.. αυτό σκέφτομαι. Αν έχεις καμιά αλλη πρόταση ... :) Καλά να περάσετε!!! και νομίζω πως ότι καιρό και να κάνει θα είναι τέλεια .. έτσι έχουν πεί τουλάχιστον όσοι έχουν πάει Παρίσι.. Ποιά είμαι εγώ να διαφωνήσω!!!
Κι εγώ στα ίδια ρούχα έχω καταλήξει. Στο κάτω κάτω αν χρειαστεί υπάρχει και to... Galleries Lafayette!;)
Καλά να περάσετε κι εσείς!!!
 

Soula

Member
Μηνύματα
56
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάι
Καλησπέρα.Χρειάζομαι την βοήθειά σας.Θα πάμε στο Παρίσι 28/8.Δύο ζευγάρια με 5 παιδιά.Από 5 έως 14 ετών.Λέμε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο γιατί το ξενοδοχείο μας είναι κοντά στην Disneyland.'Οπως καταλαβαίνετε λόγω παιδιών θα δυσκολευτούμε λίγο.Βοηθήστε με με ότι πληροφορίες έχετε.Μία μέρα στην disney θα μου φτάσει?Να κλείσω μέσω ίντερνετ τα εισητήρια για Λούβρο?Το λεωφορείο που κάνει tour στο Παρίσι με συμφέρει ή να κοιτάξω να μετακινηθώ με το μετρό?
Δεν ξέρω τι άλλο να ρωτήσω.Ανησυχώ λόγω παιδιών.Θέλω να δούμε το Παρίσι αλλά να ικανοποιήσω και αυτά.Θα πάμε και Αστερίξ.Κάθε πληροφορία θα μου είναι πολύτιμη.
Τι να αποφύγω ,τι να δω..........Ευχαριστώ πολύ.
Σούλα
 

vpg

Member
Μηνύματα
91
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στην Αμερική
Με αυτό το εύρος ηλικιών στα παιδιά, μια μέρα στην Ντίσνευλαντ
δεν φτάνει. Θα πρέπει να πάτε σε παιχνίδια για τα μεγάλα παιδιά αλλά και σε παιχνίδια για τα μικρά. Δηλαδή σε όλα!
Δύο μέρες, πηγαίνοντας από το πρωί, είναι υπεραρκετές για να καλυφθούν όλοι, να έχετε χρόνο για να ξεκουραστείτε και να μην τρέχετε σαν κυνηγημένοι να προλάβετε. Παραπάνω πιστεύω ότι είναι υπερβολή. Προσπαθήστε να μην πάτε Σαββατοκύριακο γιατί έχει πολύ κόσμο και όπου υπάρχει, εκμεταλλευθείτε το fast pass.
Στο Αστερίξ μια μέρα, από το πρωί, είναι αρκετή. Σου μένει και χρόνος για το Παρίσι.
Βέβαια όλα εξαρτώνται από το πόσες μέρες διαθέτετε γενικότερα.

Μια ακόμα πρόταση, είναι το France Miniature, λίγο έξω από τις Βερσαλλίες. Μπορείτε να πάτε με το τρένο.
Είναι πολύ ιδιαίτερο! Χρειάζεται να διαθέσετε μισή μέρα για να πάτε μέχρι εκεί και το δείτε με άνεση. Αξίζει!
France miniature - page d'accueil | France miniature

Το ξενοδοχείο το έχετε ήδη κλείσει; Αν ναι σε ποιά περιοχή;
Το αυτοκίνητο στο Παρίσι απ' ότι κατάλαβα, είναι μια πολύ δύσκολη ιστορία! Δεν θα το τολμούσαμε!
 

Soula

Member
Μηνύματα
56
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάι
παρισι

Έχουμε 6 μέρες.Το ξέρω ότι είναι λίγες αλλά θα φροντίσουμε(όσο μπορούμε λόγω παιδιών)να δούμε και κάποια μουσεία και να πάμε και στα πάρκα που θέλουν.Το αυτοκίνητο θα το νοικιάσουμε για να μετακινηθούμε γύρω από το Παρίσι και όχι μέσα σε αυτό.Το ξενοδοχείο μας είναι το Al`hotel.Κοντά σχετικά στην disneyland.Ο λόγος είναι ότι εγώ έχω 3 παιδιά και ήταν από τα λίγα ξενοδοχεία που είχαν πεντάκλινο.Αλλιώς έπρεπε να πάρω δύο δωμάτια.
Η ιδέα σου μου αρέσει πολύ για το France Miniature.Με το αυτοκίνητο δεν μπορώ να πάω?
Το fast pass για τόσα άτομα μπορώ να το βγάλω? Ή έστω για 5-6?
σ`ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
 

vpg

Member
Μηνύματα
91
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στην Αμερική
Στο France Miniature αν πας με τρένο, θα χρειαστεί μετά να πάρεις ένα τοπικό λεωφορείο μέχρι το πάρκο και στη συνέχεια να περπατήσεις λίγο μέχρι την είσοδό του. Δεν είναι δύσκολο, αλλά αν πας με αυτοκίνητο θα είναι ακόμα πιο εύκολα. Οδηγίες για το πώς θα πας, θα βρείς στο site.

Το fast pass, σου δίνει την δυνατότητα να μπεις σ' ένα παιχνίδι αποφεύγοντας τις μεγάλες ουρές. Το μηχάνημα που το εκδίδει, βρίσκεται κοντά στην είσοδο του παιχνιδιού και μοιάζει με το μηχάνημα ακύρωσης εισιτηρίων που υπάρχει στα δικά μας λεωφορεία. Περνάς το bar code του εισιτηρίου σου από ένα αισθητήρα που έχει πάνω το μηχάνημα και αυτό σου εκδίδει ένα χαρτάκι που επάνω αναγράφει την ώρα που μπορείς να μπείς στο παιχνίδι ,δίνοντας σου κι ένα περιθώριο μισής ώρας, χωρίς να συναντήσεις μεγάλη ουρά. Είναι κάτι ας πούμε, σαν ραντεβού. Μέσα σε 10' το πολύ θα έχεις περάσει. Επίσης, σου λέει και το πότε έχεις την δυνατότητα να εκδόσεις καινούριο fast pass για το ίδιο ή για διαφορετικό παιχνίδι. Έτσι, μέχρι να έρθει η ώρα που σου λέει να πας, μπορείς να επισκεφθείς άλλα παιχνίδια κερδίζοντας έτσι πολύτιμο χρόνο. Για κάθε εισιτήριο, μπορείς να εκδόσεις ένα fast pass την φορά. Βέβαια, στα πολύ δημοφιλή παιχνίδια υπάρχει το ενδεχόμενο να συναντήσεις ουρά και στην έκδοση του fast pass αλλά κυλάει γρήγορα. Το ποιά παιχνίδια έχουν fast pass θα το βρείς στον χάρτη του πάρκου που θα πάρεις στην είσοδο. Έχουν δίπλα την ένδειξη FP.
Πολλές και αναλυτικές πληροφορίες για όλα αυτά, θα βρείς στην ιστορία του imalan01
http://www.travelstories.gr/%F4%E1%EE%E9%E4%E9%F9%F4%E9%EA%DD%F2-%E9%F3%F4%EF%F1%DF%E5%F2-%E5%F5%F1%FE%F0%E7/20893-%F0%E1%F1%DF%F3%E9-disneyland-%EC%E5-%F0%E1%E9%E4%E9%DC-2.html
Μιά ακόμα πρόταση, είναι το ενυδρείο που βρίσκεται μέσα στο εμπορικό κέντρο του Val' de Europe (ένα χωριό πριν την Ντίσνευλαντ): *Official* SEA LIFE Paris

Γενικότερα, αν ψάξεις λίγο περισσότερο το site, θα βρείς πολλές προτάσεις αλλά και πολλές απαντήσεις σε απορίες σου.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.221
Μηνύματα
884.150
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom