Βέλγιο Αποστολή στην Μπρίζ!!

Rivendell

Member
Μηνύματα
31
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Δεν υπάρχει κουλτούρα του Βελγίου (τώρα πια). Υπάρχει κουλτούρα των Φλαμανδών, και κουλτούρα των Βαλλόνων (και μια μίνι τρίτη των Ευρωκρατών στις Βρυξέλλες). Οι πολιτιστικές επιρροές των Ολλανδών τώρα πια στη Φλαμανδία είναι πολύ έντονες, δεν περιορίζονται (πια) μόνο στη γλώσσα.
Η Μπρύζ έχει άριστες σχέσεις με την Αγγλία, λόγω των πολύ τακτικών δρομολογίων φερρυ προς και από το λιμάνι της ZeeBrugge. Οι Βρεττανοί τουρίστες κατακλύζουν τη Brugge, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, για το λόγο αυτό.
Αυτό εννοούσα όταν είπα για "κουλτούρα-αχταρμάς", που στην ουσία είναι αυτό που περιγράφεις, δηλαδή τίποτα δεν είναι γηγενές στο απόλυτο σ'αυτή την χώρα.
Οι Βαλλόνοι,τουλάχιστον από όσο έχω διαβάσει κι είδα, είναι κι αυτοί διαιρεμένοι στα 2, δηλαδή, οι επιρροές από Γαλλία και Γερμανία. Σε κάποια άρθρα που διάβαζα πρίν αναχωρήσουμε για Βέλγιο, οι Φλαμανδοί και γενικά, όλη η Βόρεια Φλάνδρα "καλοβλέπει" μια απόσχιση της περιοχής, και ένταξη της στην Ολλανδία.....;)
 

Rivendell

Member
Μηνύματα
31
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
μου εφερες στο μυαλο υπεροχες στιγμες.ειχα παει και εγω σε ενα ταξιδι στο βελγιο σε εναν τελικο αγωνα μπασκετ.πηγαμε μπρυζ,γανδη,οστανδη,σαρλερουα,βρυξελλες και στο βατερλο.το μπρυζ με ειχε εντυπωσιασει με την ομορφια του και ειχα παντου να το λεω.μου αρεσε καθως μπαιναμε απο τον κεντρικο δρομο στην παλια πολη περνωντας απο μια ξυλινη γεφυριτσα μιας πυλης που ανεβοκατεβαινε.ομορφα καναλια και πολυ ομορφα σπιτακια.δεν ξερω αν πηγες και στην γανδη αλλα και αυτη ειναι επισης ομορφη.οσο αφορα το σαρλερουα ,δεν εχω δει πιο αδιαφορη πολη. καλα εκανες και εγραψες για το μπρυζ.

Δυστυχώς μείναμε μόλις 3,5 γεμάτες ημέρες και δεν προλάβαμε να πάμε στα υπόλοιπα προάστια της περιοχής. Η Γάνδη,για να σου είμαι ειλικρινής, εκ πρώτης όψεως από τον σιδηροδρομικό σταθμό που την είδα, δεν μου έλεγε απολύτως τίποτα,μια γκρίζα-βιομηχανική πόλη μου φάνηκε. Μπαίνοντας όμως χθές στο google earth και κοιτώντας κάποιες φωτό.....έπαθα πλάκα!!
 

Shifter

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Σουηδία
Ταξίδι-Όνειρο
Ο Γύρος του Κόσμου
Γι'αυτο μου αρέσει αυτο το Φορουμ. Πανω που ξεμενεις απο ιδεες και δεν ξερεις κατα που να τραβηξεις τσουπ να η ιδεα... Ελεγα να παω Ισπανια-Πορτογαλια το καλοκαιρι αλλα εβγαιναν 6000 χιλ.(απο Αγκωνα) μεσα στον Αυγουστο για 12 μερες...(αναβαλετε για ανοιξη 2009 που θα εχω 20+ μερες) οποτε σκεφτηκα αεροπορικα για Σουηδία αλλα κατι με χαλαγε τωρα που συνηθησα στο αμαξι. Μετα απο αυτη την περιγραφη και λιγο ψαξιμο ακομα (ας ειναι καλα το Google Earth) με βλεπω Ελβετια - Λουξεμβουργο - Βελγιο.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.674
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
πολυ ωραια η περιγραφη και χρησιμες οι πληροφοριες ...
Ερωτηση προς αρραβωνιαστικια :
Μηπως επεσες πουθενα πανω στον Κολιν ; λεω μηπως ....:lol:
 
Μηνύματα
19
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ
πολυ ωραια η μπρυζ ακομα και χειμωνα που πηγα εγω .εκτος απο σοκολατες και δαντελες πολυ καλο φαγητο αλλα γενικα αρκετα ακριβη.κουκλιστικη και πανεμορφη
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
τελεια η ιστορια σου!!
να στε καλα παιδια να ξαναπατε!!!
η μπρυζ απο τοτε που ειδα την ταινια εχει μπει στην λιστα μου με τα must go μερη!!
απο την περιγραφη, απο φωτος και απο την ταινια μου φαινεται οτι μοιαζει λιγο με το λατρεμενο μου στρασβουργο!!
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Και η χειμωνιάτικη Μπρυζ μια κούκλα. Πήγα Νοέμβριο του 2003 ημερήσια από της διπλανή Γαλλική πόλη Δουνκέρκη. Ευτυχώς δεν έβρεχε. Δυστυχώς δεν είχε λουλούδια. Σε όλα τα άλλα όμως συμφωνώ. Η πόλη είναι η χαρά του φωτογράφου. Η βόλτα με τη βάρκα καταπληκτική. Πάρτε μια γεύση από τα κανάλια τη νύχτα
 

Attachments

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Και άλλη μία νυχτερινή άποψη
 

Attachments

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Οποιαδηποτε πολη με καναλια ειναι καταπληκτικη!
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.373
Likes
14.280
Τό καλύτερο εστιατόριο γιά μύδια κτλ. στήν Μπρύζ είναι μάλλον τό Breydel de Coninc(www.brydel-deconinc.be).

Διεύθυνση Breidelstraat 24.

Περί τά 70-75 ΕΥΡΩ τά 2 άτομα μέ 2+2 πιάτα καί μπύρες/καφέ.

Αξίζει.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.373
Likes
14.280
Αξίζει νά πάρετε τόν οδηγό τής πόλης Love Bruges.Κοστίζει μόνον 2 ΕΥΡΩ,μπορείτε νά τόν βρείτε παντού(ξενοδοχεία κτλ).΄Εχει πολλές πληροφορίες(αξιοθέατα,διαδρομές,μουσεία,εστιατόρια κτλ).

Γενικά στήν Μπρύζ "ζούνε" από τόν τουρισμό καί είναι ευχαριστημένοι καί τό δείχνουν στόν επισκέπτη.Καμμία σχέση μέ τούς υπερόπτες τών Βρυξελλών.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.273
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom