Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

paefstra

Member
Εμ, εσείς οι πελούσιες όλα τα ξέρετε. Εμείς οι πλεμπαιοι που τέτοια λούσα.
Βουλωμενο γραμμα διαβαζεις. Εχω γνωστη που χρεωκοπησαν αλλα μεχρι να χασουν τα παντα (η και επειδη), πηγαιναν σαββατοκυριακο στο 4 Seasons. Ολα ειναι ατμος.

delmem39718

Banned
Βουλωμενο γραμμα διαβαζεις. Εχω γνωστη που χρεωκοπησαν αλλα μεχρι να χασουν τα παντα (η και επειδη), πηγαιναν σαββατοκυριακο στο 4 Seasons. Ολα ειναι ατμος.
Είδα που λες το γουαιτ λοτους το 3 που γυρίστηκε στο 4σιζονς στην Ταϊλανδή και είπα στο εαυτό μου. Εκεί έστω και για ένα κοκτέιλ πρέπει να πάω.

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μάαστριχτ-Ντυνάν-Σπά-Άαχε
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι

Χαχα, ωραίος.
Γιάννη, βάλτο στο νήμα " ποιο τραγούδι σας ταξιδεύει"😂😂

Robert

Member
Μόνο η Βενετία, το έβαλε κάτω το Παρίσι.
Βενετία δεν έχω πάει,οπότε δεν έχω γνώμη.

Πάντως,για να μην αδικήσω μια άλλη αγαπημένη μου πόλη,και στην Βιέννη νιώθω το ίδιο υπέροχο συναίσθημα όταν με φέρνει ο δρόμος μου εκεί.

Απροσδόκητα όμορφη ήταν το Αλματυ του Καζακστάν . Νεανική και ζωντανή πόλη. Περιτρυγυρισμενη από βουνά με πολύ πράσινο και όμορφα πάρκα.Καθαρή και πολύ φιλική προς τους πεζοπόρους και εύκολα μπορείς να μετακινηθείς με τα μμμ.
Τσίρκο από τα καλά της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και μέγαρα κλασικής μουσικής στη διάθεση σας
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη πόλη σαν βάση για να κάνετε ενδιαφερουσες εκδρομές ή αφετηρία για εξαιρετικά ταξίδια στη υπόλοιπη χώρα του Καζακστάν ή στο Ουζμπεκισταν και στο Κιργισταν.

IMG_2322.jpeg
IMG_2329.jpeg
IMG_2426.jpeg
IMG_2386.jpeg
IMG_2373.jpeg
IMG_2338.jpeg

μειονέκτημα ότι δεν είναι εύκολο να βρει καποιος από Ελλάδα φτηνές πτήσεις για να πάει στο Καζακστάν.

Επανέρχομαι μετά από καιρό με μια φρέσκια ταξιδιωτική απογοήτευση.

Από το πρόσφατο ταξίδι μου στο Μαρόκο θα μπορούσα να βάλω όλη τη χώρα ως απογοήτευση, παρότι είχε πολλά αξιόλογα μέρη και γενικώς όλο το πακέτο (φύση, πόλεις, φαγητό, αξιομνημόνευτες εμπειρίες), καθώς συνολικά οι προσδοκίες μου δεν ικανοποιήθηκαν, αλλά θα μείνω στην πιο χαρακτηριστική: τη Φεζ.

Περίμενα μια πόλη βγαλμένη από τις χίλιες και μία νύχτες, με δαιδαλώδη στενάκια που, ως συνήθως, θα είναι απόλαυση να χάνεσαι (αγαπώ), μεσαιωνική, σχεδόν σαν να μην την έχει αγγίξει ο χρόνος, όχι πολύ τουριστική, με ωραία αρχιτεκτονική. Μαζί με την Εσσαουίρα είχα τις υψηλότερες προσδοκίες.

Συνάντησα μια πόλη συμπαθητική μεν, με ωραία αρχιετκτονική σε σημεία ενδιαφέροντος, αλλά όχι ιδιαίτερα γοητευτική στο περπάτημα, με τους πιο ενοχλητικούς ντόπιους της χώρας (οι οποίοι ούτως ή άλλως σκοράρουν στα μάτια μου χαμηλά). Οι scammers εκεί κάνουν πάρτι, όλο και κάποιος περαστικός θα κοζάρει τα πράγματά σου (σ' όλες τις πόλεις αυτό μπορεί να συμβαίνει, αλλά δεν θυμάμαι άλλη πόλη που να συμβαίνει σε κάθε της δρόμο), θα σου φωνάζει να μπεις στο μαγαζί του (τυπικό για Μαρόκο), θα σου φωνάζει να ακολουθήσεις το τάδε κωλόστενο για να μπεις στη μεδίνα (ενώ είσαι ήδη στη μεδίνα), πιτσιρίκια σου φωνάζουν αγριεμένα ότι η πύλη έκλεισε (ποια πύλη, στη μέση του κεντρικού πεζόδρομου βρίσκεσαι), γενικά δεν έχω θέμα με τις φωνές και την οχλαγωγία, έχω θέμα με τους scammers, την επιθετικότητα και την αγένεια. Ως αποτέλεσμα, δεν αισθανόμουν άνετα να χαθώ χωρίς έγνοιες στα στενά, να εξερευνήσω και το κάθε δρομάκι, γιατί όλο και κάποιος επιτήδιος θα ερχόταν αν σε έβρισκε χαμένο (παρότι αυτοσκοπός). Στην πόλη αυτή κάναμε και walking tour κι ήταν εντυπωσιακό το πόσο διαφορετικά σε αντιμετώπιζαν οι ντόπιοι αν συνοδευόσουν από ξεναγό. Επίσης μια χαρά τουριστικό το βρήκα, μόνο σε σύγκριση με το Μαρακές μπορώ να δικαιολογήσω χαρακτηρισμούς όπως "αυθεντικό", δηλαδή το Ραμπάτ, η Καζαμπλάνκα (παρότι αρχιτεκτονικά μακράν πιο αδιάφορη) ή το ισλαμικό Κάιρο τι να πούνε;

Ακόμη και σε πιο ελεγχόμενους χώρους η συμπεριφορά που συναντήσαμε ήταν απωθητική, βλ. σε εστιατόρια μας έτυχε σε φαγητό κάτω του μετρίου, που ο μισός τους κατάλογος δεν ήταν διαθέσιμος γιατί "κοιτάχτε, τα κρέατα δεν τα είδα πολύ καλά σήμερα" με μαγειρεμένα λαχανικά από την προηγούμενη μέρα, να μας παρακαλάνε να μην βάλουμε κακή κριτική γιατί "μόνο λίγους μήνες είμαστε ανοιχτά και δουλεύουμε σκληρά", χωρίς να έχει προηγηθεί από μέρους μας κάποιο σχόλιο, ή σε διαμονή όταν έσκασε πρόβλημα μας προτάθηκε΄μια λύση με προς στιγμήν όρο τη διαγραφή της κράτησης ώστε να μην βάλουμε κακή κριτική. Γενικά δεν είμαι φαν αυτής της κουλτούρας, σε βοηθώ για να μου δώσεις χρήματα, σε ικανοποιώ για να μην μου βάλεις κακή κριτική και δυστυχώς αυτό ήταν ο κανόνας στα περισσότερα μέρη που επισκεφτήκαμε, αλλά στο Φες μου φάνηκε ότι αυτή η κουλτούρα ήταν στο ζενίθ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.222
Μέλη
39.929
Νεότερο μέλος
kapaggi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom