Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Είμαι σε μια φάση που θέλω να επισκεφτώ και πάλι μερικούς προορισμούς στους οποίους ταξίδεψα πολύ μικρότερη, κατά βάση με τους γονείς μου, καθώς θεωρώ ότι θα τους δω με άλλα μάτια. Η αλήθεια είναι ότι αν και οι δικοί μου ήταν εκείνοι που μου έσπειραν το ταξιδιωτικό μικρόβιο, ο τρόπος που οι ίδιοι ταξιδεύουν είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν που έχω καλλιεργήσει εγώ μέσα στα χρόνια.

Η αρχή έγινε με το Βερολίνο πριν δύο χρόνια. Όταν είχα πάει με τους γονείς μου μου είχε φανεί τελείως αδιάφορο. Πηγαίνοντας πάλι ήταν σα να επισκέφτηκα μια άλλη πόλη, το ευχαριστήθηκα πραγματικά!

Θα ήθελα λοιπόν να ξαναπάω Ισπανία (έχω να πάω από το 2002!) και να δω με άλλα μάτια πόλεις όπως η Μαδρίτη, το Τολέδο, η Βαρκελώνη, η Βαλένθια. Αν και μεγάλο μου απωθημένα αποτελούν περιοχές της χώρας στις οποίες δεν είχα πάει τότε, όπως η Ανδαλουσία και η Γαλικία. Θα ήθελα ακόμα να ξαναεπισκεφτώ Ρώμη και Βενετία, τις οποίες θεωρώ ότι είδα πολύ επιφανειακά ως έφηβη. Ελβετία και Αυστρία επίσης, αν και τις έχω χαμηλότερα στη λίστα. Και βέβαια να ξαναπάω Σουηδία και Φινλανδία, οι οποίες ναι μεν μου έχουν αφήσει μια ουδέτερη γεύση, αλλά δεν έχω αξιωθεί να δω τις πρωτεύουσές τους!
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Αχ,καπετανιο,αμα περιμεναμε απο τον ερωτα ...ερωτας ειναι το ταξιδι,το ξυπνημα σε μια αγνωστη πολη,οι φωτογραφιες που σε ταξιδευουν ξανα,οι γευσεις,οι εικονες...
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Νόμιζα ότι μιλάμε για χώρες και όχι για πόλεις/χωριά, αν και το δεύτερο μου φαίνεται πιο δίκαιο οπότε θα συνεχίσω σύμφωνα με τη ροή των απαντήσεων.

Η Βουδαπέστη, η Βαρκελώνη, η Γένοβα (+5Τ) ήταν πόλεις/χωριά για τις οποίες είχα ακούσει πολλά και οι οποίες εν τέλει με απογοήτευσαν (για τη δεύτερη το περίμενα βέβαια). Μία ακόμη πόλη που δεν έπιασε τις προσδοκίες μου, αλλά μάλλον σ'αυτό οφείλεται περισσότερο ότι είχα ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια (πχ η συγκάτοικος δήλωνε ότι ήθελε να πεθάνει σε αυτή ) είναι το Χιχόν.


Από την άλλη, η Νάπολη, η Τιφλίδα και το Οβιέδο με εξέπληξαν ευχάριστα (το τελευταίο μάλλον για τον ακριβώς ίδιο λογο που με απογοήτευσε το Χιχόν). Η μεγάλη έκπληξη ωστόσο, ήρθε όταν πήγα στη Λεόν. Η απόφαση πάρθηκε την ίδια μέρα του ταξιδίου και ήταν χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες, ωστόσο η πόλη με μάγεψε (άνθρωποι, φύση, νυχτερινή ζωή, φαγητό).

Μία πόλη που μου άρεσε αλλά δε με τρέλανε και αισθάνομαι ότι την αδικώ γιατί έμεινα μόνο μία μέρα και δεν πρόλαβα να νιώσω οικεία είναι το Σαντιάγο δε Κομποστέλα. Επίσης απρόσμενα όμορφη με το δικό της τρόπο θεωρώ τη Σόφια (γενικά έχω αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Βουλγαρία και ελπίζω να μην απογοητευτώ).

Από κει και πέρα όλες οι άλλες πόλεις -αν δε μου διαφεύγει κάποια-ήταν πάνω κάτω ικανοποιητικές (ή μη) στο βαθμό που περίμενα.
 

x7777

Member
Μηνύματα
873
Likes
3.407
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Γυρίζοντας απο Νορβηγία μπορώ να πω ότι την είχα υποτιμήσει πολύ (έως πάρα πόλυ)
Νομίζω ότι παίρνει με διαφορά την 1η θέση μεταξύ των Ευρωπαικών χωρών (δεν έχω πάει Ισλανδία αλλά δύσκολα θα την ξεπεράσει). Και δεν πήγαμε και στα Λοφότεν.


Απογοήτευση με μεγάλη διαφορά η Βουδαπέστη. Σε σύγκριση με πριν 7 έτη τα βρήκα όλα χειρότερα. Τέρμα τουριστικοποιημένη και εντελώς αδιάφορη. Καταλαβαίνω ότι είναι η εύκολη επιλογή για πρώτο ταξίδι αλλά πραγματικά υπάρχουν πολύ ωραιότερες πόλεις για να πάει κάποιος έστω και για πρώτο ταξίδι.

Για Βαρκελώνη θα συμφωνήσω και εγώ. Την 1η φορά είχα εντυπωσιασθεί, την 2η μου φάνηκε πολύ αλλαγμένη προς το χειρότερο. Μακράν πιο ενδιαφέρουσα η επιλογή της Ανδαλουσίας.
 

georgilio

Member
Μηνύματα
28
Likes
81
Απο Ελλαδα ψηφιζω Παργα επειδη δεν με εντυπωσιασαν οι παραλιες της(στις φωτο φαινονται απειρως καλυτερες) και ζαγοροχωρια(καλα ντε μην βαρατε!!) γιατι σαν λατρης αλπικων-ορεινων τοπιων παιρνει μικρη βαθμολογια. Βλαστηση μεσογειακη θαμνωδης ή δεντρα φυλλοβολα και καθολου αποκρυμνες κορφες κτλ αν εξαιρεσεις το παπιγκο.
Απο την αλλη ευχαριστη εκπληξη τα ορεινα τρικαλων με απιστευτο αλπικο τοπιο ειδικα νεραιδοχωρι και περα..

Απο εξωτερικο απογοητευση θα ελεγα κ εγω βρυξελλες. Αν και ηδη ειχα χαμηλες προσδοκιες που αποδειχθηκαν "υψηλες" χαχα.
Ευχαριστη εκπληξη το μιλανο. Το τονιζω εκπληξη οχι γιατι ειναι κατι φοβερο αλλα γιατι ειχα πολυ χαμηλες προσδοκιες αλλα τελικα ειναι μια χαρα πολη που εχει αρκετα να δεις και ωραιες περιοχες.

Δεν βαζω νορβηγιες κτλ μεσα που ειχα υψηλες προσδοκιες και οντως επιβεβαιωθηκαν
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.147
Likes
5.364
ζαγοροχωρια(καλα ντε μην βαρατε!!) γιατι σαν λατρης αλπικων-ορεινων τοπιων παιρνει μικρη βαθμολογια. Βλαστηση μεσογειακη θαμνωδης ή δεντρα φυλλοβολα και καθολου αποκρυμνες κορφες κτλ αν εξαιρεσεις το παπιγκο.
Το βουνό έχει αλπικό κομμάτι και μάλιστα από τα ωραιότερα, κατά την γνώμη μου, στην χώρα αλλά για να το δεις χρειάζεται να κάνεις ορειβασία η να το προσεγγίσεις από λιγότερο δημοφιλείς οδικές διαδρομές.:)
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Θα συμφωνήσω με πολλούς συμφορουμίτες ότι η Βαρκελώνη είναι κάτι παραπάνω από αυτό που θέλει να πουλήσει, πήγα με σούπερ υψηλές προσδοκίες αλλά δεν...
Άμστερνταμ μμμμ έτσι και έτσι....Ίσως δεν έμεινα πολύ.
Διαμάντια το Τολέδο, Σεγκόβια, Μπριζ, Γάνδη μαζεμένη ομορφιά μέχρι να σκάσεις! Βαλένθια επίσης, όπως και η Βαλέτα. Αλλά και το ιστορικό κέντρο της Δρέσδης όπου μου άρεσε πολύ.
Μεγάλη έκπληξη το Κίεβο όπου δεν ήξερα τι να περιμένω και ήταν εξαιρετικό! Υποτιμημένος προορισμός θεωρώ.
Για Κωνσταντινούπολη και Βερολίνο ας μην μιλήσω, θα είναι αδικία για τους περισσότερους αντιπάλους τους. Οδοστρωτήρες.

Μεγάλος έρωτας (και παντοτινός) βέβαια η Αβάνα....
 

alice~

Member
Μηνύματα
714
Likes
1.167
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Ευχάριστη έκπληξη ήταν η Βρεμη, ή τουλάχιστον το ιστορικό της κέντρο γιατί πήγα χωρίς να ξέρω τι θα δω (και αν θα έβλεπα κάτι), αλλά η πλατεία και τα στενά γύρω ήταν πολυ συμπαθητικά! Εξίσου ευχάριστη έκπληξη ήταν η Βαρκελώνη! Πραγματικά πήγα χωρίς προσδοκίες γιατί είχα διαβάσει ότι είναι υπερβολικά τουριστική και ότι δεν την ευχαριστιέσαι. Κι όμως ήταν πολύ ωραία,και η παραλία δίπλα στην πόλη ο,τι έπρεπε για ένα ευχάριστο διάλειμμα. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι φύγαμε από Ελλάδα με κρύο και βροχές και βρήκαμε ένα σχεδόν τροπικό σκηνικό :p Απογοήτευση η Πράγα λόγω του ότι είχε υπερβολικά πολύ κόσμο και δεν ειδα κάτι πολύ διαφορετικό.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Θα συμφωνήσω με πολλούς συμφορουμίτες ότι η Βαρκελώνη είναι κάτι παραπάνω από αυτό που θέλει να πουλήσει, πήγα με σούπερ υψηλές προσδοκίες αλλά δεν...
Τι παραπάνω είναι από αυτό που θέλει να πουλήσει? με κάνεις να στεναχωριέμαι που δεν έχω πάει ακόμα, ελπίζω να το έχει κρατήσει το κάτι παραπάνω όταν πάω εγώ!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.017
Likes
40.988
Τι παραπάνω είναι από αυτό που θέλει να πουλήσει? με κάνεις να στεναχωριέμαι που δεν έχω πάει ακόμα, ελπίζω να το έχει κρατήσει το κάτι παραπάνω όταν πάω εγώ!
Θα σου πω την αποψη μου, μετα απο 2,5 επισκεψεις με διαφορα πολλων ετων.
Το βασικο προβλημα ειναι οτι πουλα παρα πολυ ακριβα το τουριστικο προιον. Μεσα σε λιγα χρονια η εισοδοι στα σπιτια του Γκαουντι, τη Σαγκραδα Φαμιλια υπερδιπλασιαστηκαν (προλαβα εισοδο 10 ευρω που τωρα εχει 20-25. Και τοτε μου ειχε φανει ακριβη. Δηλαδη ενταξει, πανεμορφα αλλα ενα σπιτι ειναι, μην τρελαθουμε που θες ενα 100ρικο για να δεις τα κτιρια και το παρκο για 3-4 μερες).
Το ερωτημα ειναι πες οτι θες να αποφυγεις το ξυρισμα με τον Γκαουντι η πες πως δεν σε ενδιαφερει: τι αλλο θα δεις για να γεμισεις 5 μερες? Βολτα στην παλια πολη, Μπαρτσελονετα, 2 μουσεια, μια ευχαριστη πολη γενικα και τελος. Το 50% του τουριστικου προιοντος ειναι ο Γκαουντι.
Σε μια "παραδοσιακη" πρωτευουσα δεν ξερεις τι να πρωτοδιαλεξεις και μια εβδομαδα δεν φτανει με τιποτε. Εδω ψαχνουν ολοι εκδρομες, δεν γεμιζει ο χρονος διχως Γκαουντι

Παμε στα μουσεια. Αν αφαιρεσεις το μουσειο του Μιρο, που ειναι αντιπροσωπευτικο, πλουσιο και με σημαντικα εργα, μενει το μουσειο Πικασο με ησσονος σημασιας εργα που δεν ειναι χαμενος χρονος αλλα οχι αρκετα σημαντικο. Φυσικα υπαρχει του Νταλι που ειναι κορυφαιο αλλα απαιτει ταξιδι ως εκει και ουρες, οποτε δεν ξερω αν μπαινει στο θεμα "μουσεια της πολης" αφου ειναι σε αλλη πολη.
Τελος η διαμονη ειναι πονεμενη ιστορια, τρελη αυξηση τιμων και πολυ πιο πανω απο Μαδριτη.

Οποτε εχουμε το παραδοξο να σερβιρεται ως "καλλιτεχνουπολη, φευγατη" σε σχεση με τις "παραδοσιακες" πρωτευουσες , αλλα να απευθυνεται σε γερα βαλαντια σε μια χωρα που δεν ειναι και Σκανδιναβια για να δικαιολογειται. Αυτο το βρισκω καπως δηθεν.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.314
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom