Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Εμένα με είχε απογοητεύσει το Βελιγράδι.Αν εξαιρέσεις τη θεα απ'το Καλεμεγκνταν,δεν είχε κάτι άλλο.Βαρεθήκαμε να περπατάμε τον κεντρικό πεζόδρομο στις 2 μέρες που κάτσαμε.Βέβαια πήγαμε χειμώνα,ίσως καλοκαίρι να είναι πιο όμορφα.
Εντάξει, και το μουσείο Tesla κάτι λέει, όπως και η νυχτερινή ζωή λέει πολλά, για όσους ενδιαφέρονται. :) Με παρέες φίλων έχουμε πάει 4-5 φορές, ξεκάθαρα όμως για διασκέδαση και χαλαρές βόλτες, όχι για αξιοθέατα.
Όπως είπε η μητέρα μου όταν πήγαμε οικογενειακώς, "μου φαίνεται θλιμμένη πόλη"... Μετά την επίσκεψή της στη Ρωσία βέβαια, αναθεώρησε για τον όρο "θλιμμένη". :D
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Θα συμφωνήσω για το Βελιγράδι. Ενώ είναι χτισμένο σε ιδανική προνομιακή τοποθεσία είναι μια μέτρια πόλη που τη βαριέσαι εύκολα. Αν και πήγα δυο φορές σε πολύ καλή εποχή με ζέστη και είδαμε αρκετά πράγματα μου άφησε χλιαρή εντύπωση. Αντίθετα το Ζάγκρεμπ που δεν είναι τόσο δημοφιλής προορισμός μου άρεσε πολύ περισσότερο και διαφέρει από τις υπόλοιπες βαλκανικές. Όχι ότι κι εκεί έχει αμέτρητα πράγματα να δεις αλλά τα vibe που βγάζει σαν πόλη είναι πιο θετικά. Ήταν όντως απροσδόκητα όμορφη και ενδιαφέρουσα πόλη για μένα.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.932
Likes
40.776
Θα θελα να πω πολλα για τη Βενετια εν μεσω covid που παιδακια επαιζαν ποδοσφαιρο στις μικρες πλατειες, τοσο αδεια πολη ηταν, αλλα δεν θελω να προκαλω :p.
Απλως ξερω οτι ποτε δεν θα ξαναπαω για να μη νιωσω την απογοητευση του υπερτουρισμου και να μεινει αυτη η εικονα.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
546
Likes
4.000
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στον χρονο!
Να πω και εγω μια ταξιδιωτικη απογοητευση, 'ταξιδιωτικη' τροπος του λεγειν.

Μεγαλυτερη απογοητευση η Μυκονος, πηγα πρωτοετης φοιτητης Απριλη την εποχη που πανε οι φοιτητες. Ενταξει δεν πηγα στην τρελα του Αυγουστου αλλα και παλι τοσο ξενερωτα δεν το περιμενα. Τι ειχα ακουσει για οργια, ναρκωτικα κ.τ.λ. Τι ειχα φορτωσει με προφυλακτικα τις αποσκευες τι που εκανα καμακι ολη μερα τζιφος με το π.... στο χερι εμεινα. Εφταιγα εγω, εφταιγαν οι ελληνιδες φοιτητριες δεν ξερω να σας πω, εγω πιστευω το δευτερο φταιει εκεινες υποθετω το πρωτο :p! Aσε που ηταν ακομα πιο ακριβη απ' οτι νομιζα και την εβγαζα με περιπτερομπυρες,αν ηταν ετσι πηγαινα και Ικαρια! :) :) :) :p
 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
12.932
Likes
40.776
Μεγαλυτερη απογοητευση η Μυκονος, πηγα πρωτοετης φοιτητης Απριλη την εποχη που πανε οι φοιτητες.

Εφταιγα εγω, εφταιγαν οι ελληνιδες φοιτητριες
Πατε και διαλεγετε λαθος παραταξεις που οργανωνουν Μυκονοοοοοο και μετα γκρινιαζετε :D. Αυτα τα κοριτσα δεν καθονται με περιπτερομπυρες :D.
 

Tonia L.

Member
Μηνύματα
293
Likes
2.977
Σχετικά με το Βελιγράδι, αν και συμφωνώ ότι δεν έχει πολλά αξιοθέατα και ότι κάποιος δεν εντυπωσιάζεται, δεν το συγκαταλέγω στις απογοητεύσεις, διότι εξ αρχής πήγα με χαμηλές προσδοκίες. Ωστόσο η ατμόσφαιρα της πόλης με κέρδισε!
Στις απογοητεύσεις - πάντα σε σχέση με τις προσδοκίες - την πρώτη θέση για μένα την παίρνει η Πράγα. Σε καμία περίπτωση δεν πέρασα άσχημα αλλά η πόλη δεν με κέρδισε και δεν θα επέστρεφα.
Άλλη μια πόλη που κινήθηκε πιο χαμηλά σε σχέση με τις προσδοκίες μου ήταν η Κρακοβία. Πράγματι ήταν πανέμορφη και όντως πέρασα υπέροχα αλλά περίμενα κάτι παραπάνω.
Σε αντίθεση με την Κρακοβία, η Βαρσοβία, όχι μόνο ικανοποίησε αλλά ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου.
Η Μπολόνια ήταν μια περίεργη περίπτωση. Δεν είχα ιδιαίτερες προσδοκίες αλλά ομολογώ ότι με την πρώτη εικόνα με απογοήτευσε. Ωστόσο, καθώς την περπατούσα και φυσικά καθώς τίμησα δεόντως την κουζίνα της, με κέρδισε χωρίς αμφιβολία.
Προφανώς οι προηγούμενες εμπειρίες και οι προσδοκίες που "χτίζει" κανείς, επηρεάζουν τη συνολική εντύπωση. Πάντως ακόμη και όταν οι προσδοκίες μου δεν επαληθεύονται, δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύομαι ή μετανιώνω για την επιλογή μου, ίσως γιατί από κάθε μία έχω αρκετές ευχάριστες αναμνήσεις.
 

Robert

Member
Μηνύματα
114
Likes
256
Να πω και εγω μια ταξιδιωτικη απογοητευση, 'ταξιδιωτικη' τροπος του λεγειν.

Μεγαλυτερη απογοητευση η Μυκονος, πηγα πρωτοετης φοιτητης Απριλη την εποχη που πανε οι φοιτητες. Ενταξει δεν πηγα στην τρελα του Αυγουστου αλλα και παλι τοσο ξενερωτα δεν το περιμενα. Τι ειχα ακουσει για οργια, ναρκωτικα κ.τ.λ. Τι ειχα φορτωσει με προφυλακτικα τις αποσκευες τι που εκανα καμακι ολη μερα τζιφος με το π.... στο χερι εμεινα. Εφταιγα εγω, εφταιγαν οι ελληνιδες φοιτητριες δεν ξερω να σας πω, εγω πιστευω το δευτερο φταιει εκεινες υποθετω το πρωτο! Aσε που ηταν ακομα πιο ακριβη απ' οτι νομιζα και την εβγαζα με περιπτερομπυρες,αν ηταν ετσι πηγαινα και Ικαρια! :) :) :) :p
Το ίδιο ένιωσα κι εγώ τη μια και μοναδική φορά που πήγα στη Μύκονο.Και πήγα και Ιούνιο και σε εποχές που ακόμα δεν είχε πλακώσει η κρίση στην Ελλάδα.Ούτε celebrities είδα,το paradise ήταν σχεδόν άδειο,γενικώς δεν με εντυπωσίασε το νησί.Τί σου κάνει η διαφήμιση...
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
546
Likes
4.000
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στον χρονο!
Το ίδιο ένιωσα κι εγώ τη μια και μοναδική φορά που πήγα στη Μύκονο.Και πήγα και Ιούνιο και σε εποχές που ακόμα δεν είχε πλακώσει η κρίση στην Ελλάδα.Ούτε celebrities είδα,το paradise ήταν σχεδόν άδειο,γενικώς δεν με εντυπωσίασε το νησί. Τί σου κάνει η διαφήμιση...
Καλα εκαναν και δεν το ανοιξανε ρε. Εγω ειχα παει ειχα πιει 6-7 ποτα συν κατι μπυρες ξεφραγκιαστηκα και μετα περιπτερομπυρες. Σας προφυλαξανε...


Πατε και διαλεγετε λαθος παραταξεις που οργανωνουν Μυκονοοοοοο και μετα γκρινιαζετε :D. Αυτα τα κοριτσα δεν καθονται με περιπτερομπυρες :D.
Πρωτοετης ημουν συν οτι με φαγανε οι φιλοι! Μετα εμαθα...
Αρχες του μηνα που ειχα χαρτζιλικι παρτυ της Δαπ και μπουζουκια, στο τελος του μηνα που τελειωνε σε παρτυ των ΕΑΑΚ και του αναρχικου χωρου! Αμα εισαι πασοκος παντα περνας καλα... :)
 
Last edited:

el de abajo

Member
Μηνύματα
202
Likes
586
Προσυπογράφω για το Ζάγκρεμπ...δεν το περίμενα πριν πάω....κα μου έκανε εντύπωση ότι οι γυναίκες (για όσους ενδιαφέρονται για αυτή την λεπτομέρεια) ήταν πολύ όμορφες και στυλάτες...
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
ανώτερη σίγουρα η Πράγα, δεν ήξερα και πολλά πράγματα (εκτός από τα πολιτικά) και έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν την πρωτοαντίκρυσα. Παραμυθένια πόλη! Στην πόλη όμως που θάθελα να μείνω είναι το ΄Αμστερνταμ. Και βέβαια σημειώνω ότι στις αγαπημένες πόλεις βάζω μόνο το κέντρο τους κι όχι λίγο πιο έξω γιατί τι να πρωτοθυμηθώ: τα σταλινικά κτίρια της Πράγας, τις εργατικές ατέλειωτες πολυκατοικίες της Βαρκελώνης, τη βρωμιά του Παρισιού, τα εργοστάσια που καπνίζουν σε ελάχιστη απόσταση από Βενετία? Σ΄αυτή την περίπτωση βρίσκω ότι η Αθήνα είναι πιο "τίμια". Ενσωματώνει και την ασχήμια και την ομορφιά και στο κέντρο της και πιο έξω. Τώρα πόλεις που δεν μου άρεσαν ούτε καν στο κέντρο τους ήταν κάποιες γερμανικές: Αμβούργο, Ανόβερο, Κάσελ. Σημειωτέον δεν έχω καταφέρει να ταξιδέψω εκτός Ευρώπης.
 
Last edited:

STKF

Member
Μηνύματα
1.140
Likes
5.325
Θα θελα να πω πολλα για τη Βενετια εν μεσω covid που παιδακια επαιζαν ποδοσφαιρο στις μικρες πλατειες, τοσο αδεια πολη ηταν, αλλα δεν θελω να προκαλω
Θα πρότεινα να γράψεις κάτι. Δεν θα είναι πρόκληση. Αντίθετα νομίζω θα είναι καταγραφή μιας ιδιαίτερης συγκυρίας. Κάτι μοναδικό στα σύγχρονα ταξιδιωτικά χρονικά.
Θα πρότεινα επίσης κάτι σχετικό με την Τέχνη στην πόλη. Όπως αυτό που είχες ανεβάσει με τον Ιερώνυμο.
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
Περιεργο να εχουμε διασταση στις αποψεις, καθως προσυπογραφω αυτα που λες οτι η Βαρκελωνη ειναι λιγοτερη απο αυτο που πουλαει οτι ειναι. Μετα απο 2 γερες επισκεψεις κι ενα ακομη περασμα, καθε φορα μου φαινοταν ολο και πιο τουριστικη. Ευτυχως την προλαβα στην πρωτη μου επισκεψη πριν γινει τοσο δημοφιλης.
εγώ την είχα επισκεφθεί το 1984 Πάσχα των καθολικών για 10 μέρες, είδα όλες τις εκδηλώσεις, έμενα σε ξενοδοχείο στην κεντρική ράμπλα, είχε υπέροχο καιρό, επισκέφθηκα όλα τα δημιουργήματα του Γκαουντί, έφαγα υπέροχα, η Μπαρτσελονέτα τότε ήταν σαν το Πέραμα, αλλά με πολύ ενδιαφέρον, η Μπαρτσελόνα μια κούκλα χωρίς τουρισμό (ελάχιστο), είχα καλή παρέα και βέβαια ξετρελάθηκα! Τώρα, αν πάω Αύγουστο με φριχτή ζέστη, με τουρίστες κλπ. μπορεί και να μη μου αρέσει, φυσικό δεν είναι? Εδώ ένας φίλος μου που πήγε με τη μητέρα του ταξίδι στη Βενετία, η οποία όλη μέρα του γκρίνιαζε, πέρασε απαίσια και δεν ήθελε να ξαναδεί τη Βενετία στα μάτια του, φυσικό δεν είναι πάλι?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.648
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom