Τουρκία Από την Πόλη έρχομαι.....

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Ελπίζω να πήγες στο Ντολμά Μπαχτσέ!Δε θυμάμαι αν το έγραψες!Η χλιδή!Θυμίζει ευρωπαϊκά παλάτια!

Mπα,δεν προλαβα...είπα αυτή τη φορά να μη κάνω αγώνα δρομου για να δω τα αξιοθεατα ...έκανα μια επιλογή και τέλος...τα άλλα, άλλη φορά.....τέσσερις μέρες πάντως λίγες μου φάνηκαν εμένα για Κωνσταντινουπολη...καθόμουν άνετα άλλες τόσες :)
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Πραγματικά, κι εγώ πιστεύω ότι για να προλάβεις να δείς τα αξιοθέατα και παράλληλα να απολαύσεις και την ίδια την Πόλη, θα πρέπει να διαθέσεις 10 μέρες τουλάχιστον.
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Mπα,δεν προλαβα...είπα αυτή τη φορά να μη κάνω αγώνα δρομου για να δω τα αξιοθεατα ...έκανα μια επιλογή και τέλος...τα άλλα, άλλη φορά.....τέσσερις μέρες πάντως λίγες μου φάνηκαν εμένα για Κωνσταντινουπολη...καθόμουν άνετα άλλες τόσες :)
Δε πειράζει!Καλά είναι να αφήνουμε και κάτι από κάθε μέρος...για να έχουμε κίνητρο να ξαναπάμε!
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Από την πόλη έρχομαι για δευτερη φορά μετά από πέντε μήνες………………………O Oκτωβρης που έχουμε κλεισει αεροπορικά για να πάμε στην Κωνσταντινουπολη με ένα ζευγάρι φιλων, μοιάζει τοσο μακρινος …..εγώ ήθελα να ξαναπαω στην Πόλη τωρα
Η προταση μου για μια επισκεψη αστραπή έστω ,αρχικά βρήκε σθεναρή αντισταση από πλευρας του leon….αλλά μετά από δεκατεσσερα χρονια γάμου,ε ξέρεις ποτε σου λεει ο άλλος «αποκλειεται,δεν γινεται ,η δουλειά,το ένα το άλλο»και εννοει στην πραγματικοτητα « κι εγώ θέλω παρα πολύ να παμε,για συνέχισε ,πεισε με,κάμψε μου κάθε ενδοιασμο….»η αλήθεια είναι ότι οι υποχρεωσεις της δουλειάς του leon ,αυτή την εποχή είναι αυξημένες….τεταρτη πρωι όμως πρωι πρωι ξυπναει με κέφια….
Μετά από μια δυο ώρες στο internet έχουμε κλεισει ξενοδοχειο για το πρωτο βράδυ στην Κομοτινή και μετά για δυο βράδια στην Πόλη.... “στο γυρισμο που θα μεινουμε ?”ρωταω ,μια και η απόσταση από την Πάτρα στην Κωνσταντινουπολη μου φαινεται τεράστια για να γινει απ’ευθειας…. «ασε ,μη κλεισουμε τιποτα μου λεει ο leon ,οπου κουραστουμε μενουμε…Κυριακή βραδυ θα είναι ,θα βρουμε σιγουρα οπουδηποτε»
Στις δυο και τεταρτο τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ξεκινάμε….γιατί τοσο πρωι? Θα μου πειτε….ε εμας δε μας πειράζει να μεινουμε αυπνοι για να ταξιδεψουμε ,για να κερδισουμε χρονο ….θέλαμε να φτάσουμε νωρις στην Κομοτινη ,να τη δουμε λιγο ,να κοιμηθουμε το μεσημερι λιγακι και να κανουμε τις βολτες μας το απόγευμα και το βραδάκι…..
Φτάσαμε στην Κομοτινη στις 11 το πρωι…παρά το πολύωρο οδικο ταξιδι είμαστε ξεκουραστοι…ισως να ήταν ο ενθουσιαμος της προοπτικής του ταξιδιου στην Κωνσταντινουπολη,δεν ξέρω….σκεφτήκαμε ότι θα μπορουσαμε να συνεχισουμε και να φτάσουμε στην Πολη γυρω στις 5 το απογευμα οποτε θα κερδιζαμε ένα βράδυ ακομα αλλά είχαμε ήδη κλεισει ξενοδοχειο στην Κομοτινή….δεν πειράζει ….στα υπ’οψιν για άλλη φορά….Η Κομοτινη είναι μια όμορφη επαρχιακή πολη …μου άρεσε αρκετά αλλά για να πω την αλήθεια προτιμώ την Ξάνθη…..Την επομενη μέρα,Παρασκευή πρωι πρωι ξεκινάμε για την κωνσταντινουπολη….
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Dafni εχεις βαλθεί να μας τρελλανεις ;
Τι ντουρασελ είσαστε εσεις ;:haha:
τωρα βέβαια ο leon ειναι οδηγάρα και δεν καταλαβαινει απο χιλιομετρα ...
για λέγε , για λέγε ... τι είδατε και πως περασατε ;
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
μμμμ, για συνεχισε για συνεχισε..... ωραιο αυτο το οδικο
(μεταξυ μας και μενα η Ξανθη μου αρεσει περισσοτερο...:cool:)
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Πλησιαζουμε λοιπον νωρις νωρις στα ελληνοτουρκικά συνορα στους Κήπους και τι να δουμε?ουρα χιλιομέτρων….μιλαμε για αμέτρητα αυτοκινητα….στη συντριπτική τους πλειοψηφια αυτοκινητα με γερμανικές πινακιδες…τουρκοι που επιστρεφουν οδικως από τη γερμανια για τις διακοπες τους….μεσα στα αυτοκινητα παιδιά γυναικες άντρες,μπακαζια….και ολοι ακινητοποιημενοι…ο πρωτος αστυνομικος που συνανταμε μας ρίχνει το χαστουκι……. "αργα το μεσημερι θα περασετε και στην καλυτερη περιπτωση αλλιώς το απογευμα ή το βράδυ…"
Μου ρχετε να βάλω τα κλάματα….δεν μπορει…..να φτάσω στην πηγη και να μη πιώ νερο….αρχιζουμε να σκεφτομαστε σοβαρα το ενδεχομενο να γυρισουμε πισω….να μεινουμε ένα ή δυο βραδια κάπου στη βόρειο ελλάδα και να επιστρεψουμε στη βάση μας…..ας περιμένουμε λιγο…μπορει να γινει κάτι….μπορει να βάλουν κι άλλους υπαλληλους ,να αρχισει να προχωραει σε λιγο πιο γρηγορους ρυθμους η ουρα που μεχρι εκεινη τη στιγμη κινουνταν σε ρυθμους χελώνας,μπορει …
Μετά από κανενα τεταρτο παρατηρουμε ότι κάποια αυτοκινητα με ελληνκες πινακιδες μας προσπερνουν από τη λωριδα ταχειας κυκλοφοριας που κανονικά απογορευεται φυσικά να πας παρα μονο σε περιπτωση αναγκης…..το ξέρουμε ότι δεν είναι σωστο αλλά το κάνουμε κι εμεις ….προχωράμε και μπαινουμε στη λωριδα ταχειας κυκλοφοριας και ο αστυνομικος που συνανταμε παρακατω μας δινει μια μικρή ελπιδα…. «προχωρηστε μας λέει και όταν φτασετε στα τελωνεια προσπαθηστε να τους πειτε να σας αφησουν να περασετε….κι αν σας επιτρεψουν….»
Αισθανομαστε άσχημα αλλά δεν έχω άλλη επιλογη ….αλλιώς πρεπει να γυρισουμε πισω….στο τελωνειο προσεγγιζω διστακτικά τον υπαλληλο και του λέω ότι έχουμε ελληνικά διαβατηρια ,ότι έχουμε κλεισει ξενοδοχεια και ότι θα πανε χαμενα…..απο ότι καταλαβα ο υπαλληλος κάνει την εξαιρεση όχι μονο για μας αλλά γενικά για τους ελληνες ….μας κοιτάζει τα διαβατηρια και περναμε ……ουφ!!!! Η κατασταση στα τουρκικά τελωνεια πολύ διαφορετική ….σε ένα τεταρτο έχουμε περασει….
Ενοιωσα μεγαλη αγανακτηση για τους ανθρωπους που περιμεναν ατελειωτες ώρες μέσα στη ζέστη,με μικρά παιδια χωρις να μπορουν να εξηπηρετηθουν…τι στην ευχη …δεν μπορει να βρεθει μια λυση εφοσον κάποιες μερες υπαρχει τοσο αυξημένη κινηση? Μας ειπαν ότι σε κάποιες περιπτωσεις η αναμονη ξεπερνα το ένα εικοσιτετραωρο!!!!ήμαρτον…για να μην αναφερω τους ευρωπαιους που ταξιδευαν με τα αυτοκινητα τους ή με αυτοκινουμενα και αντιμετωπιζαν αυτή την κατασταση…τι εικονα έχουν αποκομισει για τη χώρα μας? Ουτε να το φανταστω δε θελω….
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.) μάλλον εννοείς.Η ταχείας κυκλοφορίας είναι η αριστερή.
 

erminathess

Member
Μηνύματα
566
Likes
321
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
αχ βρε dafni,τους ειχα ξεχασει τους τουρκους παραθεριστες, δεν φανταζομουν οτι θα σας δημιουργουσαν τετοιο προβλημα..
τελος παντων αφου τους προσπερασατε αναιμακτα τελος καλο ολα καλα.. με το δρομο ολα οκ, πηρατε τον αυτοκινητοδρομο οπως ειπαμε?
ειμαστε ολοι εν αναμονη των καλοκαιρινων μαντατων απο την Πολη της καρδιας μας!
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
ναι ευτυχώς,τελος καλο ολα καλα...
οσο για τον αυτοκινητοδρομο ,τον είχε και το gps αλλά είχα και το νου μου μια και μη ειχες προειδοποιήσει και δεν προβληματιστηκαμε
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.233
Μηνύματα
884.427
Μέλη
38.920
Νεότερο μέλος
KoR

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom