Τουρκία Από την Πόλη έρχομαι.....

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Χορο της κοιλιας -πολυ τουριστικ. Στον Πυργο του Γαλατα εχω ακουσει οτι εχει τετοιο show μετα μουσικης. Δεν ειναι σε καμια περιπτωση φθηνο. Για περιστρεφομενους δερβισηδες κοιτα εδω: Mevlevi Whirling Dervishes in Istanbul, Turkey
Για καφενεδες με ναργιλεδες θα βρεις παντου: γυρω απο τον ιπποδρομο (at meidani) υπαρχουν παρα πολλα, καθως επισης στην Divan Yolu Caddesi Οπως θα προχωρας με αυτον τον δρομο με κατευθυνση το Καπαλι Τσαρσι θα δεις στο δεξι σου χερι τον τουρμπε (=ταφικο μνημειο) του Σουλτανου Μαχμουτ του ΙΙ. Μεσα εκει υπαρχει καφενειο -καθολου τουριστικο με ναργιλεδες και τσαγια. Αλλα και να μην το βρεις και τριγυρω απο το Καπαλι τσαρσι θα βρεις πολλα.
 

dimitra24

Member
Μηνύματα
30
Likes
6
Έρση για σου και σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες:haha: .Η αλήθεια είναι ότι στον ουρανό σε γύρευα στη γη σε βρήκα!!!!! Στο topic με θέμα Αρχόντισσα Πόλη η Ντίνα λέει ότι εσύ της πρότεινες για φαγητό το πανέμορφο Sarnic .Θα ήθελα να σε ρωτήσω τα πιάτα του είναι παραδοσιακές γεύσεις της τουρκικης κουζίνας ή οι γεύσεις θα μας είναι οικείες, εννοώ αν μπορούμε να τις απολαύσουμε και στην εγχώρια δικής μας κουζίνα; Αναφέρετε επίσης και τη μέδουσα με παραδοσιακές τούρκικες γεύσεις ,το αναζήτησα αλλά μάταια.Γνωρίζεις κατι παραπάνω για να το εντοπίσω;:haha:
Οποιαδηποτε πρόταση στο θέμα διαμονής ,φαγητού και γενικά δεκτή καθως όλοι στο topic Αρχόντισσα Πόλη σε αποκαλούσαν
Ερση = εγγυηση και σίγουρα θα έχουν τους λόγους τους!!!!!!!!!!!
Ευχαριστώ και ανυπομονώ για την απάντησή σου:clap:
:clap:
 
Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Λοιπον αυτο ειναι το μενου του Sarnic κρινε μονη σου: Sarnic Restaurant
Γενικως η δικη μας κουζινα δεν παραλασσει στην βασικη της εκδοχη απο την τουρκικη, οποτε μη σε προβληματιζει: χοιρινα δεν εχουν, το αρνι και το κοτοπουλο σε πρωτη ζητηση και πολλα πιατα με μελιτζανες.
Τη μεδουσα; Δεν θυμαμαι. Μπορεις να μου δειξεις που λεμε και τι για αυτο το εστιατοριο;
 

dimitra24

Member
Μηνύματα
30
Likes
6
Έρση το έίδα το menu νομίζω ότι οι γεύσεις είναι δυτικής προέλευσης θα ήθελα και κάτιτις ανατολίτικο:haha:. Πάντως το περιβάλλον ασύλληπτα όμορφο, μπράβο για την επιλογή!!!!!!!!!!!!
Σχετικά με τη μέδουσα δανείζομαι τη περιγραφή της Ντίνας μετά την επισκεψή της στη Βασιλική Δεξαμενή:
"Η επαφή με τον έξω κόσμο μας άνοιξε την όρεξη.
Η λύση είναι ακριβώς εδώ,στο ίδιο καλντερίμι λέγεται Μέδουσα.
Ένας παραδοσιακός τούρκικος κήπος με γευστικά πιάτα και άψογη εξυπηρέτηση.
Μια επίσκεψη στο εσωτερικό του μας αφήνει άναυδους.
Πρόκειται για ένα ξύλινο κτίριο με θέα τους τρούλους
και τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας.Μικροί οντάδες σε διάφορα επίπεδα
φιλοξενούν αυτούς που διάλεξαν να φάνε μέσα."
Έρση καμία πρόταση για ξενοδοχειο;
Φιλιαααααααααααααα
 
Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αρα η Ντινα ειναι η αρμοδια να σου πει τα τι και πως. Αν θελεις τουρκικο φαγητο- οχι οθωμανικο- εξαιρετικο και σαν τοποθεσια και σαν θεα και σαν σερβις ειναι το Zeyrekhane διπλα στο μοναστικο συγκροτημα του Παντοκρατορα. Επειδη το site ειναι στα τουρκικα το παραθετω τρεις φορες: μια για τις φωτογραφιες: Zeyrekhane Restaurant - Rahmi Koη Mόzesi Restaurantlarύ - Mekan
μια για τη διευθυνση: Zeyrekhane Restaurant - Rahmi Koη Mόzesi Restaurantlarύ - iletisimformu
και μια για το μενου που το λεει και στα αγγλικα: Zeyrekhane - Menό

Στο μεταξυ κανε και λιγο διαβασμα μονη σου: http://www.travelstories.gr/%E5%F5%...D%F3%F4%E1%ED%F4%E9%ED%EF%FD%F0%EF%EB%E7.html
και εδω: Κωνσταντινούπολη - Το Ελληνικό Forum για Ταξίδια
Η διαμονη-αχ!- ειναι ενα θεμα στο οποιο πεφτει συνεχως πολυ ξυλο αναμεταξυ μας. Καταρχην πρεπει να αποφασισεις αν θελεις Σουλταναχμετ η Περαν (νυν Μπειγιογλου) και Ταξιμ. Η δικια μου αποψη ειναι Σουλταχμετ, ειδικα αν προκειται για το πρωτο ταξιδι σου στην Κωνσταντινουπολη. Για να νιωσεις την ατμοσφαιρα.
Παρε λοιπον και διαβασε τους καυγαδες μας. http://www.travelstories.gr/%E5%F5%...-%F3%EF%F5%EB%F4%E1%ED%E1%F7%EC%DD%F4%3B.html
και επειδη ειναι φλεγον το θεμα, υπαρχει και συνεχεια: http://www.travelstories.gr/%E5%F5%...%EF%FD%F0%EF%EB%E7-%E4%E9%E1%EC%EF%ED%DE.html
Και μετα απο αυτα μην τολμησεις και μεινεις στο ταξιμ ε;;:D

http://zeyrekhane.com/site/katalog/
 

dimitra24

Member
Μηνύματα
30
Likes
6
Ευχαριστώ Ερση, έχω ήδη αρχίσει διάβασμα και έχω ακόμη πολύυυυυ.!!!!!!!!!!!!Επειδή πράγματι την έχεις σπουδάσει τη Πόλη καμία προσωπική επιλογή για ξενοδοχε'ιο που αν έχεις μείνει και να έχει και θέα Αγιά Σοφιά και Μπλέ τζαμί ,καθαρό, με ωραίο πρωινό, οικονομικό και με ΤΟΝ ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ να μας υποδεχτεί(σκέφτηκαν όλα τα μέλη του forum :bleh: ),το τελευταίο της υποδοχής..... και να μην υπάρχει Ο.Κ.
Φιλιάαααααααααα
Παιδιά αν και οι υπόλοιποι γνωρίζετα κάτι σχετικό, περιμένωωωωωωωωω:haha:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τρεις φορες εχω μεινει εδω: Booking.com: Sultanahmet Palace Hotel, Istanbul , Τουρκία - 53 Σχόλια πελατών. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο τώρα!
η και : Welcome to Hotel Sultanahmet Palace
Οτι και αν σου δωσει το booking παρε τηλεφωνο και παζαρεψε τους. Σηκωνει παζαρι. Τα deluxe δωματια εχουν μια αξεχαστη θεα στο Μπλε τζαμι.
Φυσικα υπαρχουν απειρες επιλογες. Αν ψαξεις λιγο θα δεις που εχει μεινει ο καθενας μας και θα αποφασισεις.
επισης κολητη μου φιλη εχει μεινει πολυ ευχαριστημενη απο το Booking.com: Armada Istanbul Old City Hotel, Istanbul , Τουρκία - 127 Σχόλια πελατών. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο τώρα!
η και: 4 star Istanbul Hotel: Armada Hotel Istanbul Turkey – Our 4 Star Central Istanbul Hotel
 

dimitra24

Member
Μηνύματα
30
Likes
6
Έρση καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ, πολύ για την ενασχόλησή σου με τις συνεχείς απορίες μου. Επίσης θέλω να σου πω ότι μόλις τελείωσα το διάβασμά μου για σήμερα :shock: και φυσικά θα συνεχίσω αύριο (οπότε αύριο θα εξεταστώ :haha:), αλλά βρε κορίτσι μου δεν καταλαβαίνω το εξής γιατί δεν γράφεις ένα τουριστικό οδηγό για τη Πόλη και τώρα μιλάω σοβαρά ,άσε που η διαμονή με τις προτάσεις σου θα είναι σίγουρα ονειρεμένη.Το θέμα όμως Έρση διαβάζοντας τις καταχωρήσεις σου είναι ότι δεν μεταφέρεις απλά την εμπειρία λόγω της συχνής επισκεψιμότητάς σου αλλά γράφεις γι αυτό το τόπο σαν να τον λαχταράς ,σαν να σου είναι ''γνώριμος'' !!!
Σε ευχαριστώ και πάλι!!!!
Καλό βράδυ σε όλους σας...........
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δημητρα, επειδη εχουμε λιγο μπερδευτει με το που ποσταρει ποιος και τι, η Ντινα σου απαντησε-δηλαδη υποσχεθηκε να σου απαντησει- εδω: http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...1%F7%FC%ED%F4%E9%F3%F3%E1-%F0%FC%EB%E7-6.html
οποτε θα πρεπει να ψαχνεις τις απαντησεις σε δυο σημεια.
Εισαι νεο μελος και ακομη δεν ξερεις τη λειτουργια του site-λογικο ειναι- αλλα στο μελλον αν θελεις να κανεις καποια ερωτηση, καλο ειναι να ανοιγεις δικο σου τοπικ ετσι ωστε να "τραβας" περισσοτερα βλεμματα και να λαμβανεις περισσοτερες απαντησεις. Για παραδειγμα εχεις θεση την ερωτηση σου στις ταξιδιωτικες ιστοριες της Δαφνης και της Ντινας τις οποιες εχω διαβασει και απο τυχη ξαναμπηκα, υποθετωντας οτι θα δω καποιο σχολιο του τυπου "τι ωραια που μας τα λες". Θα μπορουσα να μην ειχα μπει και να μη σε ειχα παρει χαμπαρι.
 

dimitra24

Member
Μηνύματα
30
Likes
6
Ευχαριστώ Ερση η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν είμαι εξοικειωμένη με τις λειτουργίες του φόρουμ. Το σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να δημιουργήσω νέο θέμα γι αυτό σου έγραψα στον ουρανό σε έψαχνα στη γη σε βρήκα, εκείνη ακριβώς την ημέρα σκεφτόμουν πως θα σε εντοπίσω. Έστειλα mail στο hotel sultanahmet palace αλλά δεν μου απάντησαν :(.Πανέμορφο και σε απόσταση αναπνοής απο ΑγιαΣοφιά και όχι μόνο!! Α,η Ντίνα μου απάντησε ευχαριστώ πολυ.:clap:
 
Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Χμμμ.... εγω τους επαιρνα τηλεφωνο στο ξενοδοχειο και τηλεφωνικα τους κλαιγομουνα μεχρις αηδιας και πρηξηματος (δικου τους). Προσεξα οτι το booking δινει καλυτερες τιμες απο την τιμη πορτας που εχουν αυτοι, οποτε κλαψουρισε οσο σε παιρνει: υπαρχει η περιπτωση να εχουν περιθωρια και κατω απο τις τιμες του booking. Βεβαια αρχες Οκτωβρη που θελεις να πας ειναι high season, αλλα δεν χανεις και κατι να προσπαθησεις.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
και βεβαια μπορουν να δωσουν καλιτερη τιμη απο to booking ή το κάθε" booking". Ολα αυτα τα ιντερνετικά κρατουν 15% προμηθεια απο τα ξενοδοχεια .
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.867
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom