Αυστρία Αριστοκρατική Βιέννη

nionios

Member
Μηνύματα
27
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Στη περιοχή Grienzig στα βόρεια της Βιέννης, υπάρχουν οι heuriger, οινοποιεία που σερβίρουν απο το κρασί τους αλλά πλέον λειτουργούν κυρίως σαν ταβέρνες. Οι τιμές είναι μέτριες, και ίσως μικρότερες. Υπάρχουν πολλά που έχουν και μουσική. Κάνε μια βόλτα στην περιοχή και δές πια θα σου αρέσει. Αν έχεις καιρό, αξίζει να πας 1-2 βράδυα εκεί, και εφ όσον δεν έχεις κανονίσει τίποτα άλλο (π.χ. συναυλία-θέατρο). Οπως σε όλες τις γερμανόφωνες χώρες, το φαγητό σερβίρεται νωρίς, μετά τις 9μμ οι κουζίνες αρχίζουν και κλείνουν. Καλύτερη ώρα η 8μμ.

Φαγητά σερβίρουν διάφορα και Αυστρικά και International. Κρασί μπορείς βέβαια να παραγγείλεις και χύμα 1 ποτήρι, αν θέλεις, η και φημισμένη μάρκα. Δεν είναι ακριβά. Φυσικά υπάρχουν πολλών ειδών μπύρες:
  • Dunkel=σκούρη-μαύρη.
  • Karamelz=ελαφρά καμμένη-καραμελλωμένη
  • Weiss=ξανθιά-ελαφριά

Για μετακίνηση, θα πάρεις το tram-38. Aπο την εκκλησία Votiv (Sigmund Freud park) στάση Schottentor (απ όπου περνάνε όλα τα ΜΜΜ), ακριβώς εδώ
Flash Earth ...satellite and aerial imagery of the Earth in Flash
η αποβάθρα βρίσκεται στο υπόγειο του δρόμου, μην ψάξεις στην επιφάνεια. Θα κατέβεις στο τέρμα του tram, στάση Grienzig. Το τελευταίο φεύγει απο Grienzig στις 01:00πμ (καθημ-ΣΑ-ΚΥ), μετά θα πάρεις ταξί.



Σ'ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις πληροφορίες,ήσουνα κατατοπιστικότατος..
επειδή βλέπω ότι το κατέχεις το θέμα,μπορείς να μου πεις και καμιά πληροφορία όσον
αφορά τα ψώνια,τα μουσεία και γενικότερα ότι αλλό χρειάζεται κάποιος να δει στη Βιέννη..
ξέρεις αν θα έχει εκπτώσεις αυτή τη περίοδο;sorry αν σε ζαλίζω αλλά
κάθε βοήθειά σου είναι πολύτιμη...
 

trapper

Member
Μηνύματα
355
Likes
54
όσον αφορά τα ψώνια,...ξέρεις αν θα έχει εκπτώσεις
Εκπτώσεις έχουν συνέχεια. Θα δεις διαfημίσεις RABAT 50%. Αλλες είναι παργματιοκές άλλες όχι. Φυσικά συνιστώ να μην ασχοληθείτε με ψώνια. Δύσκολο βέβαια για γυναίκες όταν περνάνε μπρος απο βιτρίνα (να μην μπούνε για μια στιγμή;). Εγώ θα συνιστούσα να μπείς σε δύο κατάστημα, χωρίς διάθεση να αγοράσεις.

Ενα είναι το cafe Demel, εδώ
Flash Earth ...satellite and aerial imagery of the Earth in Flash
όπου θα δεις πως παρακευάζονται και πως εκτίθενται τα γλυκά (που έδειξε και ο Μαμαλάκης πριν λίγες μέρες)

και το delicatessen πολυόροφο Julius Mainl εδώ
Flash Earth ...satellite and aerial imagery of the Earth in Flash
όπου θα δεις μια πο τις μεγαλύτερες συλλογές εξειδικευμένων τροφίμων-ποτών.

Νομίζω ότι και τα δύο είναι αξιοθέατα. Και τα δύο κοντά-κοντά στην Kohlmarkt, βγαίνοντας απο το παλάτι Hofburg. (ρώτα και κανένα περαστικό, στα Ελληνικά, φυσικά).

Εύχομαι να περάσετε υπέροχα και να έχουμε εντυπώσεις και περαιτέρω οδηγίες για τους επόμενους.
 

nionios

Member
Μηνύματα
27
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Από κρύο πως είναι τα πράγματα;Παλεύεται ή θέλει κανένα ισοθερμικό;
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Από κρύο πως είναι τα πράγματα;Παλεύεται ή θέλει κανένα ισοθερμικό;
να παρεις οπωσδηποτε!!!! αυριο φευγω για βιέννη και τώρα κοιταγα τον καιρο..από μειον 4 έως μειον 1.πολύ κρύο.....ισως εσυ να βρεις καλυτερες θερμοκρασίες ...αλλά τα ισοθερμικά να τα έχεις στην βαλίτσα σου.μπλουζακι και κολάν απο ιντερσπορ 70 ευρώ.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.532
Likes
8.107
Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά!
Γύρισα εχθές από τη Βιέννη, αν και νοερά είμαι ακόμα εκεί γιατί πραγματικά πέρασα από τα πιο όμορφα Χριστούγεννα και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες πολύ όμορφες στιγμές του ταξιδιού!
Την παραμονή των Χριστουγέννων (την πρώτη μέρα που φτάσαμε) και κάνοντας βραδυνή βόλτα στην πόλη είδαμε πολλούς Αυστριακούς να περιμένουν έξω από τον Ναό του Αγίου Στεφάνου (την μεγαλύτερη και επιβλητικότερη εκκλησία της πόλης). Ρωτήσαμε για ποιό λόγο περίμεναν και αφού μας απάντησαν ότι περίμεναν να ανοίξουν οι πόρτες για να παρακολουθήσουν την μεταμεσονύκτια Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, αποφασίσαμε ότι αυτό δεν πρέπει να το χάσουμε με τίποτα. Αν και ήταν ακόμα 22.00, έκανε κρύο και ήμασταν και κουρασμένοι από το ταξίδι μείναμε και πραγματικά άξιζε τον κόπο!
Όταν άνοιξαν οι πόρτες στις 23.00 και μπήκαμε μέσα αντικρίσαμε με δέος τον Ναό να φωτίζεται μόνο από κεράκια. Αφού ήσυχα και υπομονετικά όλοι βρήκαμε μία θέση να καθίσουμε ξεκίνησε η Λειτουργία. Η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ κατανικτική με τα κεράκια ως κύριο φωτισμό και τη χορωδία να ψέλνει. Κάποια στιγμή ξεκίνησε και η μουσική από το Εκκλησιαστικό Όργανο και η μελωδία των ύμνων άρχισε να κορυφώνεται μέχρις ότου δυνάμωσε πολύ, ψαλμωδίες από τη χορωδία και τους πιστούς είχαν γίνει ένα, τα φώτα της Εκκλησίας άρχισαν να ανάβουν και στη φάτνη που είχαν στήσει εμφανίσθηκε ένα ομοίωμα βρέφους που ήταν ο Χριστός. Η χορωδία άρχισε να κάνει περιφορά μέσα στην Εκκλησία, ο ιερέας πήρε το ομοίωμα του βρέφους στα χέρια του να δώσει τιμές και όλα αυτά υπό την υποβλητική μουσική και τους χριστιανικούς Ύμνους.
Την άλλη μέρα, ανήμερα Χριστούγεννα, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε το γκρούπ σε εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ μιας και ήταν όλα κλειστά στη Βιέννη. Πολύ όμορφο το Σάλτσμπουργκ! Γραφικό και κουκλίστικο! Αξίζει και η ανάβαση στο κάστρο, στην κορυφή της πόλης με το τελεφερίκ!
Στην επιστροφή, μιας και δεν θέλαμε με τίποτα να ξαναεγκλωβιστούμε στο πούλμαν για άλλες 4,5 ώρες, αποφασίσαμε να πάρουμε τραίνο! Ήταν τέλεια! Προσωπικά δεν είχα ξαναμπεί σε τραίνο στην Ευρώπη και ένιωσα λες και έβλεπα ταινία! Στο πρώτο βαγόνι ήταν η 1η θέση, ακολουθούσε το καφέ-εστιατόριο και τέλος οι απλές θέσεις. Οι απλές θέσεις ήταν χωρισμένες ανά εξάδες μέσα σε τζαμένια compartments (όπως μας το ανέφεραν). Καθίσαμε στο καφέ-εστιατόριο, όπου το κάθε τραπέζι είχε από μία χαρακτηριστική στρογγυλή λάμπα, οι σερβιτόροι είχαν ένα ύφος μπατλερίστικο και έξω να το τοπίο μαγευτικό: να νυχτώνει σταδιακά και τα όμορφα σπιτάκια να εναλλάσονται με δέντρα ελαφρώς χιονισμένα (γιατί σε αντίθεση με τη Βιέννη που δεν έιδαμε "άσπρη" μέρα, στα περίχωρα είχε λίγο χιόνι). Το όλο σκηνικό ήταν λες και είχε βγεί από άλλη εποχή!
Την τελευταία μέρα πριν το ταξίδι της επιστροφής και ενώ περπατούσαμε στην περιοχή που βρίσκεται το Δημαρχείο, μπήκαμε τυχαία σε μία Αγγλικανική Εκκλησία (δεν θυμάμαι ποιά) και πετύχαμε μία βάπτιση. Ήταν κάτι πολύ διαφορετικό από τις δικές μας βαπτίσεις και συνάμα πολύ όμορφο. Ο ιερέας έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε προφανώς τα λόγια της βάπτισης, το μωρό ήταν ντυμένοι με τα ρούχα του, οι παρευρισκόμενοι πολύ λίγοι, χαρούμενοι, πολύ απλά και καθημερινά ντυμένοι (σε αντίθεση με εδώ που σε γάμους και βαπτίσεις φοράμε την Άρτα και τα Γιάννενα) συμμετείχαν τραγουδώντας δυνατά!
Κατά τ' άλλα: Φαγητό σε υπέροχα κελάρια-οινοποιεία (το ένα μάλιστα που λέγεται "12 Απόστολοι" είναι σε μία κατακόμβη του 1331 και κατεβαίνεις 3 ορόφους κάτω από τη γη), καφές και γλυκό στα πανέμορφα και πασίγνωστα καφέ (Central, Demmels, Sacher)....Α! Και όπερα! Αν και αδαής πάνω στο συγκεκριμένο είδος μουσικής, είχα την τύχη να παρακολουθήσω όπερα (στη Volksoper, μιας και στην Όπερα της Βιέννης οι τιμές είναι απλησίαστες) και πραγματικά μαγεύτηκα! Το συστήνω ανεπιφύλακτα! Μοναδική εμπειρία!
Αυτά!!!
 

viaje

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα-Μπόρα
Χρόνια πολλά σε όλους τους συν-ταξιδιώτες! Vario Athens καλωσήρθαμε από τη μαγεία που λέγεται Βιέννη! Είχα κι εγώ τη χαρά να είμαι εκεί 24-28/12 και πραγματικά δεν ήθελα να φύγω. Αυτή την ατμόσφαιρα που περιγράφεις στον Αγ. Στέφανο τη ζήσαμε κι εμείς ανήμερα Χριστούγεννα στη λειτουργία,αν και σε μικρότερο βαθμό. Γενικά οι εκκλησίες τους είναι πολύ πιο ατμοσφαιρικές και μου άρεσε που δίπλα στα αγάλματα είχαν και χριστουγεννιάτικο δέντρο με φάτνη και όλα τα σχετικά. Δεν είναι η δική μας λιτότητα!
Στους επόμενους ταξιδιώτες: Μην παραλείψετε να ανεβείτε (με ασανσέρ 4,5 Ε/άτομο) στο καμπαναριο του Αγ. Στεφάνου και να δείτε από κοντά τα ψηφιδωτά της στέγης και την πόλη στα πόδια σας.
Είχαμε επίσης την τύχη να κάνουμε βόλτα κάτω απ'τον ήλιο που προσπαθούσε να μας ζεστάνει, στους κήπους και στο Gloriette του Schoenbrunn,να φάμε εξαιρετικά στο εστιατόριο Plachutta (το οποίο επίσης τίμησε ο Μαμαλάκης!),να πάμε βόλτα στο Grienzing και να δούμε από το λόφο τη θέα, να χαζέψουμε απ΄την ομορφιά της Εθνικής Βιβλιοθήκης (κοντά στο ανάκτορο Hofburg) και να δούμε κλασικά έργα ζωγράφων στο Belvedere.Α ναι, ήπιαμε και καφέ συνοδεία πιάνου στο περίφημο Cafe Central!
Προσωπικά μου άρεσε που είχε τόσο πολλή ησυχία η πόλη την παραμονή και ανήμερα! Αν θέλετε πολυκοσμία,προτιμήστε την Πρωτοχρονιά. Μας είπαν ότι με την αλλαγή του χρόνου έξω γίνεται χαμός από κόσμο!
Πάντως προετοιμαστε το πορτοφόλι σας...η Βιέννη είναι ακριβή πόλη.
 

trapper

Member
Μηνύματα
355
Likes
54
Θα διαφωνήσω Viaje.

Η Βιέννη είναι μια πόλη όπου μπορεί να περάσει κανείς υπέροχα με λίγα λεφτά. Είναι φτιαγμένη για τέτοιες περιπτώσεις. Που αλλού θα βρείς διασκέδαση, οργανωμένη απο δημόσιους φορείς, στα πάρκα στις πλατείς, όλο το χρόνο. Το prater είναι ακριβώς για όσους έχουν περιορισμένο πορτοφόλι. Τα πάρκα όπως είπα και άλλη φορά είναι για να προσελκύουν ανθρώπους, όχι για να απωθούν. Είναι πάρα πολλά, επιστημονικά φυτευμένα, θαυμαστά συντριβάνια, με πρωτοφανή πληθώρα απο παγκάκια, για δωρεάν απόλαυση.

Τι θα έλεγες viaje, για το παρακάτω:
"Στη Βιέννη αν έχει κανείς λεφτά, τότε είναι σίγουρος ότι μπορεί να βρει πολλά που αξίζουν να ξοδέψει."
Ξέρεις, αυτό είπωθηκε πριν απο ένα αιώνα ! Νομίζεις ότι ισχύει;

ΥΓ
Για σύγκρινε τις τιμές στο Plachuta και στο Zwolfapostelkeller (varioAthens). Σύγκρινε και το value for money, και τα δύο καλά;
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.805
Likes
18.749
Η μιας ημέρας εκδρομή μου στη Βιέννη δε μου φάνηκε καθόλου μα καθόλου ακριβή....αν δηλ. η Βιέννη είναι ακριβή, η Αθήνα τι είναι?

Τώρα στις γιορτές δε ξέρω αν πέφτει και λίγο παραπάνω εκμετάλλευση....
 

nionios

Member
Μηνύματα
27
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Παιδιά καλώς ήρθατε στην ''όμορφη'' Αθήνα!!!
εγώ φεύγω με το καλό την Παρασκευή..
Πως ήταν ο καιρός ρε παιδιά;Παλευόταν το κρύο;
είδατε αν είχαν καθόλου εκπτώσεις;
 

trapper

Member
Μηνύματα
355
Likes
54

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Παιδιά καλώς ήρθατε στην ''όμορφη'' Αθήνα!!!
εγώ φεύγω με το καλό την Παρασκευή..
Πως ήταν ο καιρός ρε παιδιά;Παλευόταν το κρύο;
είδατε αν είχαν καθόλου εκπτώσεις;
καλή χρονιά!!γύρισα εχτες το μεσημερι 31/12 απο βιέννη.πραγματι οι θερμοκρασιες ηταν πολυ χαμηλες αλλα με ισοθερμικά ,ζεστα παπουτσια,κασκολ και σκουφακι ειλικρινά δεν καταλαβα κρύο....μου άρεσε μπορώ να πώ...
εχει εκπτωσεις απο 30%- 70%....στην mariahilfer στον εμπορικότερο δρόμο της πόλης γινόταν χαμός...
να πας για φαγητό στο figlmuller,δεστο στο Google για τεραστιο φανταστικό σνιτσελ και πατάτες.το zwapostolkeller ειναι απαραδεκτο για μένα..φτηνο βεβαια...η augustiner κατω απο albertina αρκετά καλή μπυραρία.επισης πολύ καλό τοwww. griechenbeisl .at διπλα στην ελληνική εκκλησια. να περασεις καλα!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.254
Μηνύματα
885.066
Μέλη
38.933
Νεότερο μέλος
athgouletas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom