gelf
Member
- Μηνύματα
- 659
- Likes
- 12.801
Κεφάλαιο 12
Bar στο Rio.
Bar στο Rio; Bar παντού.
Βέβαια το κέντρο της νυχτερινής ζωής του Ρίο ντε Τζανέιρο είναι στην περιοχή Λάπα, αλλά bar υπάρχουν παντού στο Ρίο. Bar για όλα τα γούστα.
Bar ημερήσια από την ανατολή έως αργά τη νύχτα στις παραλίες.
Bar μεσημεριάτικα για μπύρα και ελαφρύ φαγητό,
όπου συχνά παρουσιάζονται μικρά συγκροτήματα, ενίοτε ταλαντούχα, για να απολαμβάνεις λάτιν μουσική.
All day bar, στο κέντρο της πόλης, και ημερήσια και νυχτερινά, σ' ένα εκ των οποίων, στο bar Amarelinho da Cinelandia,
ήπιαμε τα ποτά μας με τον φίλο μου Regis. Στα bar αυτά υπάρχει συνήθως και ζωντανή μουσική.
Bar, νυχτερινά στο κέντρο της πόλης, όπως προανέφερα στην περιοχή Λάπα,
όπου είναι προφανώς τα καλύτερα bar και πάντα με live music.
Bar στην περιφέρεια της πόλης, στις περιοχές και κοντά στις παραλίες Copacabana, Ipanema, Leblon κλπ, ενίοτε και με live music.
Και το ποτό αναφοράς: Φυσικά η καϊπιρίνια,
η οποία έχει ως βάση την cachaça, το εθνικό προϊόν της Βραζιλίας.
Μερικές φορές η καϊπιρίνια, προσφέρει καλύτερη όταν την πίνεις στη Βραζιλία και ιδίως στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Και το δεύτερο ποτό αναφοράς: η μπύρα.
Στα περισσότερα bar, παρατήρησα ότι τη μπύρα την σέρβιραν μέσα σε θερμομονωτικά δοχεία.
Το θεώρησα απόλυτα φυσικό, αφού παρ όλη την υψηλή θερμοκρασία, η μπύρα διατηρούσε μια σταθερή δροσερή θερμοκρασία. Ότι καλύτερο για τα θερμά κλήματα. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, συζήτησα αυτή την πατέντα με ένα στέλεχος μεγάλης ελληνικής ζυθοποιίας. Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι στις περιοχές με υψηλή θερμοκρασία τα θερμομονωτικά δοχεία είναι σοφή πατέντα. Αυτός προς μεγάλη μου έκπληξη μου είπε ότι σκέφτομαι λάθος. Μου είπε ότι ο καταναλωτής πίνει πιο γρήγορα τη μπύρα για να μη ζεσταθεί. Τότε εγώ σήκωσα τα χέρια ψηλά.
Όσον αφορά στο φαγητό, στη Βραζιλία το ρεστοράν αναφοράς είναι η churrascaria.
Churrascaria είναι το ρεστοράν, στο οποίο υπάρχει συνήθως ένας μπουφές με σαλατικά, ψαρικά και λοιπά εδέσματα (δεν είμαι πολύ της ξηράς τροφής, προτιμώ την υγρή), ως προκαταρκτικά,
στο τραπέζι σου υπάρχει μια κάρτα, όπου η μία όψη της είναι πράσινη και η πίσω όψη της κόκκινη, ενώ στη συνέχεια οι σερβιτόροι έρχονται με μικρές σούβλες με κρεατικά (μοσχάρι, αρνί, χοιρινό, κοτόπουλο κλπ) και αν δεν γυρίσεις την κάρτα στο κόκκινο θα συνεχίζουν να τροφοδοτούν το πιάτο σου με κρέας.
Εγώ δεν είμαι ιδιαίτερα κρεατοφάγος, αλλά απόλαυσα κρασιά από την Αργεντινή,
τη Χιλή
και την Πορτογαλία κυρίως
(η Βραζιλία παράγει λίγο κρασί).
Από τα ρεστοράν αυτά στα οποία έτρωγα κάθε ημέρα (μάλλον κάθε νύχτα), αυτό που ξεχώρισα ήταν η Churrascaria Palace, στο διπλανό τετράγωνο του Copacabana Palace.
Πάντως στα bar του Ρίο ντε Τζανέιρο, πέρασα υπέροχα, με τις καϊπιρίνιες,
τα λοιπά κοκτέιλ,
αλλά και με λοιπά ποτά.
Επισημαίνω ότι δεν βρήκα εύκολα μαλτ ουίσκι. Άλλωστε σε κάθε περιοχή πρέπει να τιμάς το τοπικό ποτό. Και τις καϊπιρίνιες τις τίμησα πάρα πολύ.
Bar στο Rio.
Bar στο Rio; Bar παντού.
Βέβαια το κέντρο της νυχτερινής ζωής του Ρίο ντε Τζανέιρο είναι στην περιοχή Λάπα, αλλά bar υπάρχουν παντού στο Ρίο. Bar για όλα τα γούστα.
Bar ημερήσια από την ανατολή έως αργά τη νύχτα στις παραλίες.
Bar μεσημεριάτικα για μπύρα και ελαφρύ φαγητό,
όπου συχνά παρουσιάζονται μικρά συγκροτήματα, ενίοτε ταλαντούχα, για να απολαμβάνεις λάτιν μουσική.
All day bar, στο κέντρο της πόλης, και ημερήσια και νυχτερινά, σ' ένα εκ των οποίων, στο bar Amarelinho da Cinelandia,
ήπιαμε τα ποτά μας με τον φίλο μου Regis. Στα bar αυτά υπάρχει συνήθως και ζωντανή μουσική.
Bar, νυχτερινά στο κέντρο της πόλης, όπως προανέφερα στην περιοχή Λάπα,
όπου είναι προφανώς τα καλύτερα bar και πάντα με live music.
Bar στην περιφέρεια της πόλης, στις περιοχές και κοντά στις παραλίες Copacabana, Ipanema, Leblon κλπ, ενίοτε και με live music.
Και το ποτό αναφοράς: Φυσικά η καϊπιρίνια,
η οποία έχει ως βάση την cachaça, το εθνικό προϊόν της Βραζιλίας.
Μερικές φορές η καϊπιρίνια, προσφέρει καλύτερη όταν την πίνεις στη Βραζιλία και ιδίως στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Και το δεύτερο ποτό αναφοράς: η μπύρα.
Στα περισσότερα bar, παρατήρησα ότι τη μπύρα την σέρβιραν μέσα σε θερμομονωτικά δοχεία.
Το θεώρησα απόλυτα φυσικό, αφού παρ όλη την υψηλή θερμοκρασία, η μπύρα διατηρούσε μια σταθερή δροσερή θερμοκρασία. Ότι καλύτερο για τα θερμά κλήματα. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, συζήτησα αυτή την πατέντα με ένα στέλεχος μεγάλης ελληνικής ζυθοποιίας. Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι στις περιοχές με υψηλή θερμοκρασία τα θερμομονωτικά δοχεία είναι σοφή πατέντα. Αυτός προς μεγάλη μου έκπληξη μου είπε ότι σκέφτομαι λάθος. Μου είπε ότι ο καταναλωτής πίνει πιο γρήγορα τη μπύρα για να μη ζεσταθεί. Τότε εγώ σήκωσα τα χέρια ψηλά.
Όσον αφορά στο φαγητό, στη Βραζιλία το ρεστοράν αναφοράς είναι η churrascaria.
Churrascaria είναι το ρεστοράν, στο οποίο υπάρχει συνήθως ένας μπουφές με σαλατικά, ψαρικά και λοιπά εδέσματα (δεν είμαι πολύ της ξηράς τροφής, προτιμώ την υγρή), ως προκαταρκτικά,
στο τραπέζι σου υπάρχει μια κάρτα, όπου η μία όψη της είναι πράσινη και η πίσω όψη της κόκκινη, ενώ στη συνέχεια οι σερβιτόροι έρχονται με μικρές σούβλες με κρεατικά (μοσχάρι, αρνί, χοιρινό, κοτόπουλο κλπ) και αν δεν γυρίσεις την κάρτα στο κόκκινο θα συνεχίζουν να τροφοδοτούν το πιάτο σου με κρέας.
Εγώ δεν είμαι ιδιαίτερα κρεατοφάγος, αλλά απόλαυσα κρασιά από την Αργεντινή,
τη Χιλή
και την Πορτογαλία κυρίως
(η Βραζιλία παράγει λίγο κρασί).
Από τα ρεστοράν αυτά στα οποία έτρωγα κάθε ημέρα (μάλλον κάθε νύχτα), αυτό που ξεχώρισα ήταν η Churrascaria Palace, στο διπλανό τετράγωνο του Copacabana Palace.
Πάντως στα bar του Ρίο ντε Τζανέιρο, πέρασα υπέροχα, με τις καϊπιρίνιες,
τα λοιπά κοκτέιλ,
αλλά και με λοιπά ποτά.
Επισημαίνω ότι δεν βρήκα εύκολα μαλτ ουίσκι. Άλλωστε σε κάθε περιοχή πρέπει να τιμάς το τοπικό ποτό. Και τις καϊπιρίνιες τις τίμησα πάρα πολύ.