Βέλγιο Βελγιο, πρόγραμμα?

Καλησπέρα σας!
Θα ήθελα την βοηθειά σας για ένα ταξίδι στο Βέλγιο μέσα Οκτώμβρη οικογενειακός , δυο παιδια 7-9 ετών.. Σκεφτόμουν απο αεροδρόμιο Βρυξελλών κατευθείαν για Μπρύζ , διανυκτέρευση, την επόμενη απόγευμα για Βρυξέλλες για 3 διανυκτερεύσεις , 3ή ημέρα έλεγα για Γάνδη και Αμβέρσα επιστροφή Βρυξέλλες 4ή ημερα Λίλ και επιστροφή , 5ή ημερα πετάμε απόγευμα στις 20.00 οπότε ελεύθερη ημέρα στις Βρυξέλλες ..

Τι λέτε? Να μην πάω Λίλ.. μήπως..

kokoui

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινικη Αμερικη
Καλησπέρα σας!
Θα ήθελα την βοηθειά σας για ένα ταξίδι στο Βέλγιο μέσα Οκτώμβρη οικογενειακός , δυο παιδια 7-9 ετών.. Σκεφτόμουν απο αεροδρόμιο Βρυξελλών κατευθείαν για Μπρύζ , διανυκτέρευση, την επόμενη απόγευμα για Βρυξέλλες για 3 διανυκτερεύσεις , 3ή ημέρα έλεγα για Γάνδη και Αμβέρσα επιστροφή Βρυξέλλες 4ή ημερα Λίλ και επιστροφή , 5ή ημερα πετάμε απόγευμα στις 20.00 οπότε ελεύθερη ημέρα στις Βρυξέλλες ..

Πάντα εξαρτάται από τα ενδιαφέροντα του καθενός. Το σίγουρο είναι ότι η Γάνδη και η Αμβέρσα δεν είναι για ημερήσιο και μάλιστα και οι δύο την ίδια μέρα.

Πάντα εξαρτάται από τα ενδιαφέροντα του καθενός. Το σίγουρο είναι ότι η Γάνδη και η Αμβέρσα δεν είναι για ημερήσιο και μάλιστα και οι δύο την ίδια μέρα.
Το σκεφτόμουν και εγώ, ίσως τα κάνω μονοήμερη στην κάθε πόλη.

kokoui

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινικη Αμερικη
Το σκεφτόμουν και εγώ, ίσως τα κάνω μονοήμερη στην κάθε πόλη.
Για πέντε μέρες και αν δεν θέλεις να τρέχεις και το τελευταίο μουσείο- αξιοθέατο θα πρότεινα 2 μέρες Βρυξέλλες και 3 Γάνδη - Βρυγη(Μπρυζ) με βάση μια από τις δύο. Δεν λέω και η Αμβέρσα είναι πολύ όμορφη αλλά οι μέρες λίγες.

Sam-chal

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Καλησπέρα σας!

3 μέρες στις Βρυξέλες είναι πολλές. Μπορείς να βάλεις ακόμα μια στην Μπρυζ ωστε να έχει την δυνατότητα για ημερησια επισκεψη στη Γάνδη.
Αν θες Αμβέρσα και Λιλ καλύτερα η βάση να είναι Γάνδη.
Θα άφηνα την τελευταία ολόκληρη μέρα Βρυξέλλες.

panlek30

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Καλησπέρα σας!

Εγω θα είχα βάση την Γάνδη, για μενα η πιο ομορφη και σιγουρα πιο πολλά πράγματα να κάνεις απο την Βρύγη που σε ενα απογευμα την έχεις γυρίσει. Οι Βρυξέλλες αδιάφορες κατ' εμε.

Επομένως θα σου πρότεινα :
1ο βράδυ διανυκτεύρευση Γάνδη
2η μερα μονοημερη στην Βρύγη (διανυκτέρευση Γάνδη)
3η μέρα Αμβέρσα (διανυκτερευση Γάνδη)
4η μέρα Βρυξέλλες (διανυκτέρευση Βρυξέλλες)
5η μέρα Βρυξέλλες (επιστροφή)

Ferb

Member
Γειά σας φίλοι!Θα ταξιδέψω στο Βέλγιο μεσα Φλεβάρη και θα παω 2 μερες Μπριζ,2 Γάνδη και μια Βρυξέλες για να ειμαστε κοντα στο αεροδρόμιο για την επιστροφή.Θα ηθελα να μου προτείνετε περιοχές για να ψάξω ξενοδοχεια η αν είχατε μείνει σε κάποιο καλο ,θα προτιμούσα ατμοσφαιρικό και κοντα στα σημεία ενδιαφέροντος,μαγαζιά, κεντρικές πλατείες κλπ

lefterismega

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Καταράκτες Ιγκουασού
Γεια στην Ομάδα ...
Έχω κλείσει αεροπορικά για Βέλγιο το προσεχές διάστημα ...
Να αναφέρω ότι οι μετακίνησες μου θα είναι με νοικιασμένο αυτ/το.
Θα ήθελα παρακαλώ την βοήθειά σας (την οποία ζητάω πάντα στα ταξίδια μου ;)) για το ποιες Πόλεις να επισκεφθώ και πόσες μέρες να "αφιερώσω" στην κάθε μια απ' αυτές ... (σύμφωνα πάντα με τα "ενδιαφέροντα" σημεία που διαθέτουν) ...

Μέσες άκρες γνωρίσω φυσικά, αλλά οι γνώμες σας μετρούν ...
Βρυξέλες, Γάνδη, Ντινάν (?) , Βρύγη, Αμβέρσα, .....
Η Όποια πρόταση ευπρόσδεκτη φυσικά όσο αφορά τα "αξιοθέατα" , τις δραστηριότητες κλπ ...

προκαταβολικά , Ευχαριστώ θερμά για την κάθε απάντηση ...

tol_pap

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
10 μέρες Βέλγιο ε; Συγχαρητήρια θα το δεις λογικά όλο.

Ντίναντ και Ναμουρ μπορεί να είναι μία εκδρομή.

Αρδέννες σίγουρα μία αφού θα είσαι και με αμάξι.

Αν δεν σε πειράζουν οι μεγάλες αποστάσεις μπορείς να πας αυθημερόν και Λουξεμβούργο.

Κοντά στις Βρυξέλλες το όμορφο Λούβεν.

Κοντά στην Αμβέρσα το όμορφο Μέχελεν.

Σίγουρα Οστάνδη για να δεις την θάλασσα.

Βάλε στο προγραμμα την επίσκεψη σε καποια ζυθοποιεία πχ leffe στην Dinant.

Στο χωριό με τρελά σύνορα Μπάαρλε Χέρτογκ.

Στη Μπαστόν και το Σπά.

Πιο μακριά η Υπρ και η Λιλ της Γαλλίας.

Οι σπηλιές στις Αρδέννες.

Το Rochedort.

lefterismega

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Καταράκτες Ιγκουασού
WOW !!!
Πολύ χρήσιμα όλα αυτά
Τα κρατώ στις σημειώσεις μου ...
Ευχαριστώ

tol_pap

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Ότι χρειαστεις στη διάθεσή σου

lefterismega

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Καταράκτες Ιγκουασού
Ότι χρειαστεις στη διάθεσή σου
ok να είσαι καλά ... θα σε εκμεταλλευτώ :D
Τα Σπήλαια Han-sur-Lesse (Grottes de Han) εννοείς ?

(Λουξεμβούργο ήμουν πρόπερσι και δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα)
Αυτά που μας αρέσουν να επισκεπτόμαστε είναι Κάστρα-παλάτια, Ιστορικά-γραφικά σημεία, Ζωολογικούς κήπους, "κλειστές" αγορές ... όχι Μουσεία, εκτός αν πρόκειται για "Πολεμικά Μουσεία" ... κλπ κλπ

Λοιπόν ...και για να έχω μια "εικόνα" και με βάση αυτά που προτείνεις ...
4 "βάσεις" για επισκέψεις & εκδρομές είναι καλά ?
Αμβέρσα (2 μέρες)
Γάνδη (2 μέρες)
Μπριζ (3 μέρες)
Βρυξέλλες (3 μέρες)

Ευχαριστώ

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα