Ιταλία Βενετία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Kataplou

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία
Καλημέρα,

Ναι κι εγώ απ' ό,τι κατάλαβα από χρόνο θα είμαστε οκ διότι είναι πολύ μικρή η πόλη και γίνονται όλα, χωρίς τρέξιμο εννοείται αφού πάμε ταξίδι αναψυχής. :)

Θα τα ξαναδώ πάλι σήμερα. Μήπως υπάρξουν και άλλες απαντήσεις.
Για την πινακοθήκη έχεις δίκιο αφού κι εγώ θα ήθελα να πάμε και έχει 16,50 εισητήριο. Από την άλλη η κάρτα με τα 11 αξιοθέατα περιλαμβάνει και τα δύο μουσεία των νησιών. Θα το σκεφτώ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να είστε καλά. :)
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.609
Likes
12.425
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Γεια σου
Συμφωνώ σε πολλά με τους προλαλήσαντες. Το βασικό είναι να ξεκαθαρίσεις ποια αξιοθέατα θέλεις εσύ να δεις και σε ποια αξίζει (για εσένα πάντα) να μπεις μέσα. Κάνε μια έρευνα για το τι εκθέτουν και τι είναι όλα αυτά τα μουσεία και οι εκκλησίες και κρίνε αν θα ήθελες να μπεις. Σκέψου, αν ήταν δωρεάν, θα έμπαινες;
Επιπλέον οι μέρες σου στη Βενετία είναι όντως λίγες και πραγματικά δεν αξίζει να χάσεις ώρες από τη μαγεία της πόλης με το να μπαίνεις σε μουσεία που δεν είναι, όπως και να το κάνουμε, πρώτης γραμμής.
Προσωπικά θα σου έλεγα ότι μόνο στο παλάτι των Δόγηδων αξίζει να μπεις από τα πληρωτά. Σε αυτό άλλωστε μπήκα μόνο και στην Peggy Guggenheim. Και είχα πολύ περισσότερες μέρες στη διάθεση μου. Στην Peggy πήγα γιατί με ενδιαφέρει η μοντέρνα τέχνη και εκείνη την εποχή όπου έβρισκα πινακοθήκη έμπαινα, αλλά διαπίστωσα ότι η συλλογή δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο. Πιο πολύ μου έχει μείνει το κτίριο και το ότι πήγα στο σπίτι της Peggy πάνω στο Μεγάλο Κανάλι. Παρεμπιπτόντως ένας λόγος που θα πλήρωνα για να μπω στα μουσεία που δίνουν οι κάρτες δωρεάν θα ήταν για να δω το εσωτερικό όλων αυτών των Palazzi, αλλά αυτό θα το έκανα μόνο αν είχα κανά μήνα στη Βενετία και αφού θα είχα εξαντλήσει τα δωρεάν.

Γενικά έχω βρει διάφορα tips...για παράδειγμα πολύ σημαντικό να γνωρίζω ότι πέραν του βαπορέτο υπάρχει και το τρανσέτο το οποίο διασχίζει το μεγάλο κανάλι με κάμποσες στάσεις, παίρνει λιγότερα άτομα και μόνο στο όρθιο αλλά κοστίζει μόνο 2 ευρώ. ;-)
Κατ' αρχήν λέγεται traghetto (τραγκέτο, πορθμείο). Πρόκειται για μεγάλη γόνδολα, χωρίς τον στολισμό (και τα τραγούδια) που περνάει κόσμο από τη μια πλευρά του Μεγάλου Καναλιού στην άλλη σε κάμποσα σημεία. Δεν είναι εναλλακτικό του βαπορέτο, αλλά των γεφυρών και δεν έχει στάσεις.
 

waroo

Member
Μηνύματα
73
Likes
483
Ξεκινάς πάντα με το γεγονός ότι η Βενετία αυτή καθαυτή είναι το αξιοθέατο, όχι τα μουσεία της, οι εκκλησίες της και τα παλάτια της...

That being said, εννοείται ότι έχει και τα κλασικά αξιοθέατα αλλά είναι περιορισμένα - και από αυτά το παλάτι των Δόγηδων, η εκκλησία του Αγίου Μάρκου και το καμπαναριό ακριβώς δίπλα είναι must see.

Ειδικά το καμπαναριό το σνόμπαρα στην πρώτη μου επίσκεψη και όταν ανέβηκα τη δεύτερη φορά που πήγα συνειδητοποίησα το λάθος μου. Η θέα της Βενετίας από ψηλά σου δίνει μια άλλη προοπτική της πόλης, δε βλέπεις τόσο τα κανάλια όσο τη λιμνοθάλασσα, τα άλλα νησάκια κλπ. Φυσικά έχει και τη πιο δραματική θέα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου! Επομένως αξίζει να αφιερώσεις μία ώρα από το χρόνο σου για να τα δεις όλα αυτά, ειδικά σε ηλιόλουστη μέρα είναι μαγεία.

Πέραν της γέφυρας Rialto, την οποία και θα απέφευγα τις ώρες αιχμής, οπωσδήποτε μια βόλτα στη νότια πλευρά, για να δείτε την γέφυρα Accademia, με την εκπληκτική θέα στη santa maria della salute.

Το Cannaregio, αναλόγως και σε ποιο σημείο του θα μείνετε, είναι αρκετά απομακρυσμένο επομένως αναλόγως και που θα κινείστε είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε βαπορέτο, γι'αυτό καλό είναι να ξέρετε ποιο σας βολεύει.

Επίσης προλαβαίνετε και μια εκδρομή Burano, Murano και Τorcello - επειδή οι μέρες σας δεν είναι πολλές δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει βέβαια, μπορείτε να το δείτε και επιτόπου ανάλογα και με το πως θα σας πάει το πρόγραμμα.

Κλείστε χάρτες, google maps και gps και περπατήστε τη όσο αντέχετε χωρίς πρόγραμμα και χωρίς να ξέρετε που πηγαίνετε... Όταν κουραστείτε (διότι το πιθανότερο είναι να μη βαρεθείτε) ανοίγετε ένα google maps και βλέπετε πως θα επιστρέψετε πίσω. Α και εννοείται δοκιμάζετε όσο μπορείτε τους παραδοσιακούς τους μεζέδες (τσικέτι - cicchetti).
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Α να μη ξεχάσω να προτείνω να πας στο νησάκι San Giorgio Maggiore απέναντι από την πλατεία San Marco και να ανέβεις στην ομώνυμη εκκλησία για την εκπληκτική θέα. Μη το χάσεις. Πάτε την ημέρα που θα έχετε την ημερήσια κάρτα και θα επισκεφτείτε τα υπόλοιπα νησιά.
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.335
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Έχει κάποιος επισκεφθεί το T Fondaco dei Tedeschi για την θέα από την ταράτσα του;
Αξίζει συγκριτικά με την θέα από τον Άγιο Μάρκο - λαμβάνοντας υπόψη πως είναι και δωρεάν;
 

waroo

Member
Μηνύματα
73
Likes
483
Αξίζει διότι είναι σε πολύ ωραίο σημείο - στη στροφή του grand canal - και βλέπεις και από τις δύο πλευρές του. Η θέα από τη δεξιά πλευρά μάλιστα (όχι της rialto bridge) είναι εξαιρετική. Βέβαια δεν έχει σχέση με τη θέα από το καμπαναριό της πλατείας του Αγίου Μάρκου, διαφορετική από κάθε άποψη.

Συνήθως έχει ουρά και επειδή αφήνουν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων να ανέβει κάθε φορά μπορεί να τύχει να περιμένεις αρκετά. Επίσης δε μπορείς να κάτσεις όσο θες, μετά από 10-15 λεπτά αν θυμάμαι καλά σε ενημερώνουν ευγενικά ότι πρέπει να τους αδειάσεις τη γωνιά για να ανέβει και το επόμενο γκρουπάκι. Στο καμπαναριό δεν υπάρχει τέτοιος προορισμός, μπορείς να κάτσεις όσο θες.

Υπόψιν στο ισόγειο του Fondaco dei Tedeschi έχει ένα ωραίο καφέ με πολύ νόστιμα γλυκά, ο,τι πρέπει για ένα γρήγορο διάλειμμα.. οι τιμές βέβαια αρκετά τσιμπημένες, ακόμη και για τα δεδομένα της πόλης!
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.335
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
@waroo ευχαριστω για την αμεση απαντηση. :)
Οταν λες πως η θεα ειναι διαφορετικη εννοεις και καλυτερη;
Παντως ειναι οπως το λες, σε αφηνουν 15 λεπτα. Οσο για την αναμονη, μπορει κανεις να την αποφυγει κλεινοντας εγκαιρα θεση απο το σαιτ τους. ;)
https://www.dfs.com/en/venice/t-fondaco-rooftop-terrace
 

waroo

Member
Μηνύματα
73
Likes
483
Μπράβο που το βρήκες, εξαιρετικά χρήσιμο!

Όταν είχα πάει ή δεν υπήρχε σαϊτ για κρατήσεις ή ο κόσμος δεν το ήξερε διότι όλοι περιμέναμε στην ουρά!

Για μένα η θέα από το καμπαναριό είναι η καλύτερη θέα από ψηλά που μπορεί να έχει κάποιος "κοινός θνητός" ο οποίος δε μπορεί να διαθέσει τα (πολλά) χιλιάρικα που κάνουν τα uber-premium δωμάτια ξενοδοχείων και διαμερισμάτα. Επίσης επειδή είναι πολύ ψηλά είναι ίσως το μοναδικό σημείο με δημόσια πρόσβαση από το οποίο βλέπεις όλη την πόλη και τη λιμνοθάλασσα - καταλαβαίνεις το μέγεθος της, τη νοιώθεις διαφορετικά.

Κάποιες φωτογραφίες για του λόγου το αληθές (κάποιες προφανώς είναι με τελε φακό):

Θέα από το καμπαναριό


San-Marco-Campanile-view---Santa-Maria-della-Salute.jpg



San-Marco-Campanile-view---.jpg


Campanile-view-v2.jpg



Θέα από το Fondaco Terrace


Grand-Canal-view-near-the-Rialto-bridge.jpg
 

Kataplou

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία
Γεια σας παιδιά και σας ευχαριστώ για τα πολύ χρήσιμα που μου γράψατε.
Τελικά έκλεισα την κάρτα για τα 11 αξιοθέατα. Θα γράψω τις εμπειρίες μου όταν επιστρέψω.

Διάβασα κι εγώ για τη δωρεάν θέα από το εμπορικό και το έχω στο νου μου. Ανεβαίνουν γκρουπάκια των 50 ατόμων και μένουν 15 λεπτά. Γενικά από αυτή την ιστορία https://www.travelstories.gr/community/threads/bologna-venice-verona-bergamo.57226/ νομίζω θα ακολουθήσω πολλά. Κυρίως μου μετέφερε τον ρυθμό τους. ήταν χαλαροί και το απόλαυσαν.

@waroo φανταστικές οι φωτογραφίες. Με κάνεις και ανυπομονώ περισσότερο. :)
@katkats υπάρχουν και δωρεάν αξιοθέατα στη Βενετία; όσο για τα τρανκέτο είχα διαβάσει ότι τα βρίσκεις σε 7 σημεία στο κανάλι. Θα τα δούμε όλα εκεί. Αύριο τελευταίες αναζητήσεις, βαλίτσες και Κυριακή φύγαμε! :) :) :)

Δηλαδή εσείς λέτε ότι είναι λίγες οι ημέρες ε; Κι εγώ που έλεγα ότι παίζει και να προλάβουμε μια μονοήμερη στη Βερόνα; έλεγα από Κυριακή μεσημέρι μέχρι και όλη την Τρίτη να γυρ'ισουμε τη Βενετία και την Τετάρτη να πάμε μονοήμερη στη Βερόνα. Βρήκα και εισητήρια με το τρένο με 18 ευρώ πήγαινε ελα, 1,5 ώρα η διαδρομή.
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.335
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Στη φωτογραφια του @waroo φαινονται και τα γνωστα δυο χερια που "κρατανε" το κτιριο.
Ξερει κανεις να μας πει γι αυτο;
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.335
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Εκτος απο το Al Timon (οι κριτικες δυιστανται)και το Osteria Nono Risorto (που εχει προτεινει καποιο μελος) εχουμε αλλες προτασεις για φαγητο στην χειμωνιατικη Βενετια;
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.194
Μηνύματα
883.515
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom