Ιταλία Βενετία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Samion

Member
Μηνύματα
10.394
Likes
9.320
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ωραια η μεταφραση του (παλαιου) αρθρου αλλα καλο θα ηταν να αναφερεται η πηγη. Φαινεται από το ν.9 η αγγλοσαξονικη προελευση κ χωρις να το ψαξει καποιος.
 

stratios

Member
Μηνύματα
72
Likes
129
Ωραια η μεταφραση του (παλαιου) αρθρου αλλα καλο θα ηταν να αναφερεται η πηγη. Φαινεται από το ν.9 η αγγλοσαξονικη προελευση κ χωρις να το ψαξει καποιος.
Έχεις δίκιο, το παρέλειψα από κεκτημένη ταχύτητα και δεν έκανα edit. Θα το προσθέσω όμως! Προφανώς και είναι μετάφραση!
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.653
Likes
12.505
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Έχεις δίκιο, το παρέλειψα από κεκτημένη ταχύτητα και δεν έκανα edit. Θα το προσθέσω όμως! Προφανώς και είναι μετάφραση!
Σύμφωνα με τους όρους χρήσης του φόρουμ:
Σε περίπτωση που αντιγράφετε κάποιο απόσπασμα κειμένου από άλλη ιστοσελίδα (site) ή από κάποια άλλη έντυπη ή μη πηγή, πρέπει υποχρεωτικά να MHN αντιγράφετε ολόκληρο το άρθρο αλλά μόνο τις πρώτες προτάσεις του, και να βάζετε λινκ για το υπόλοιπο προς την αρχική του πηγή ή αναφορά της. Επίσης πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρετε και την προέλευση του κειμένου στο τέλος του, ενώ θα πρέπει να έχετε και την άδεια του μέσου από το οποίο παίρνετε το κείμενο. Απαγορεύεται επίσης αυστηρά η ανάρτηση φωτογραφιών χωρίς την άδεια του φωτογράφου.

Πρόσθεσα τον σύνδεσμο της πηγής.
 

stratios

Member
Μηνύματα
72
Likes
129
Σε ευχαριστώ! Δεν το έκανα σκόπιμα. Το μετέφρασα για δική μου χρήση αλλά σκέφτηκα να το ανεβάσω κι εδώ. Αν υπάρχει πρόβλημα, μπορεί να σβηστεί.
 

stratios

Member
Μηνύματα
72
Likes
129
Καλησπέρα σε όλους.

Σε 10 μέρες ετοιμαζόμαστε για ταξίδι στη Βενετία με παρέα φίλων, 3 διανυκτερεύσεις.
Έχει βγει ένα πρόγραμμα αλλά ακόμα το κοιτάζουμε!

Φτάνουμε Μ. Πέμπτη περίπου 9:15 στο Τρεβίζο, θα μείνουμε πολύ κεντρικά λίγο δίπλα από την πλατεία του Αγίου Μάρκου. Πιστεύω από τις 12 και μετά θα είμαστε έξω στην πόλη για βόλτες.

Το πρόγραμμα 1η μέρα έχει περιήγηση στην πόλη, βόλτες, βόλτες, βόλτες.
Έχουμε φτιάξει ένα μεγάλο κύκλο από την πλατεία του Αγίου Μάρκου, προς τη Γέφυρα Ριάλτο, Ακαδημία και πάλι πίσω. Όλο μαζί είναι περίπου στα 8χμ περπάτημα, πολύ δεν το λες! (φωτογραφία)

Τη 2η μέρα έχει εκδρομή στα νησιά Μουράνο, Μπουράνο και με μεγάλη επιφύλαξη Τορτσέλο (μάλλον προς το όχι είμαστε). Επιστρέφοντας από την εκδρομή, έχει περιήγηση και βόλτες στην περιοχή Cannaregio, στο Εβραϊκό Γκέτο κλπ.

Για την 3η μέρα δεν υπάρχει σαφές πρόγραμμα, πιθανότατα θα επισκεφτούμε ορισμένους χώρους εσωτερικά και μετά βόλτες! Οι χώροι που σκεφτόμαστε είναι η βασιλική του Αγίου Μάρκου, το καμπαναριό, και η μυστική περιήγηση στο παλάτι των Δόγηδων.

Εννοείται το πρόγραμμα, ειδικά της 2ης και 3ης ημέρας θα προσαρμοστεί σύμφωνα με τον καιρό και οι μέρες δεν είναι σε απόλυτη σειρά.

4η μέρα ξυπνάμε και φεύγουμε.

Ερωτήσεις/Απορίες
1.Με αυτό το πρόγραμμα τι θα μας βόλευε καλύτερα για τα βαπορέτο? Να βγάλουμε κάρτα για 2-3 μέρες ή να το αφήσουμε για μεμονωμένες διαδρομές?

2. Στην επίσκεψη των εσωτερικών χώρων υπάρχει κάτι άλλο που προτείνετε να δούμε?

3. Να πάμε και Τορτσέλο ή είναι υπερβολή και χάσιμο χρόνου?

4. Το φαγητό είναι όντως τόσο κακό όσο λένε όλοι σε blog και άρθρα?
 

Attachments

Ginakk

Member
Μηνύματα
8
Likes
8
Καλημερα!! Οσο αφορα το βαπορετο αν θυμαμαι καλα υπαρχει καρτα αλλα θα ταξιδευεις με αυτο 2-3 μερες? Μαλλον οχι.Ουσιαστικα το θες μονο για την μετακινηση στα νησακια οποτε αν υπαρχει καρτα μιας μερας τοτε ναι.
Εγω θα διαλεγα να επισκεφτω και το Λιντο.Ομως εχε υποψη πως το βαπορετο ειναι υπερβολικα αργο και οι ωρες δρομολογιων απο και προς τα νησακια ισως δεν σας φτασουν για μια μερα.
Αν ειχα να διαλεξω μονο ενα θα ηταν το Μπουρανο...το χρωματιστο δλδ κι οχι αυτο με τις πορσελανες.

Για μενα η Βενετια αξιζει να την περπατησεις γιατι περα απο τα γνωστα μερη ανακαλυπτεις ενα σωρο μαγαζακια,κτιρια,μικρα καναλια κλπ.

Το φαγητο οντως ειναι θεμα οποτε προτιμησε ενα απο τα μαγαζακια που ειναι κοντα στο σταθμο της Σαντα Λουτσια, συνηθως ειναι πιο οικονομικα αλλα απο ποιοτητα τα ιδια.Η περιοχη γυρω απο το σταθμο, δεν θυμαμαι τωρα το ονομα της πλατειας, ειναι εξισου ομορφη αλλα οχι τοσο διαφημισμενη.
 

stratios

Member
Μηνύματα
72
Likes
129
Οσο αφορα το βαπορετο αν θυμαμαι καλα υπαρχει καρτα αλλα θα ταξιδευεις με αυτο 2-3 μερες?
Την 1η μέρα που φτάνουμε θα χρειαστούμε σίγουρα βαπορέτο για να κατεβούμε με τα πράγματα κοντά στο δωμάτιο. Αν ισχύσει το πρόγραμμα και έχει όλη μέρα περπάτημα, έχοντας την κάρτα απεριορίστων διαδρομών θα μπορούσαμε να μπούμε για βόλτα στο μεγάλο κανάλι, ή αν κουραστούμε το απόγευμα να επιστρέψουμε με αυτό. Αν την επόμενη μέρα πάμε νησάκια θα χρειαστούμε συνολικά 2 μέρες σίγουρα. Θα δω...


Ομως εχε υποψη πως το βαπορετο ειναι υπερβολικα αργο και οι ωρες δρομολογιων απο και προς τα νησακια ισως δεν σας φτασουν για μια μερα.
Πως το εννοείς να μη μας φτάσουν? Σε όλους τους οδηγούς το έχουν σαν ημερήσια εκδρομή, και ειδικά αν πας μόνο Μουράνο, Μπουράνο το έχουν και για μισή μέρα.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.394
Likes
9.320
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Τι διαβαζω για το φαγητο βρε παιδια? Θα παθω κ τπτ. Για προσεξτε τι γραφετε λιγο.. Βενετια ειναι. Των 20+ εκατ. τουριστων. Μην περιμενετε να φατε καλα με 5 Ε το ατομο. Σουπερ εστιατορια έχει με το αναλογο κοστος. Τρατοριες κλπ πιο οικονομικα εχει ενα σωρο αλλα με πολύ ψαξιμο. Κατι προχειρο δεν εχω τωρα, θα ανατρεξω κ θα σας πω κι εγω.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.276
Μηνύματα
886.027
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom