Ιταλία Βενετία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
Οκ ωραία πόλη η Φλωρεντία αλλά μην φτάνουμε στις υπερβολές. Για μετακινήσεις στη Βενετία με βαπορέτο συμφέρει το ημερήσιο με 20€, το απλό είναι 7,5€ προς μια κατεύθυνση για 75 min. Η βόλτα με γονδολα από 80€ τα 20 λεπτά.
 
Last edited:

escursione

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
4.504
Καλημέρα σε όλους,
σχεδιάζω ένα ταξίδι με τον άντρα μου για Φλωρεντία μέσα Δεκεμβρίου και λέμε για ολοήμερη εκδρομή Βενετία! Εχω στο μυαλό μου να πάμε με τρένο απλα αυτό που δεν ξέρω είναι πως θα πάω από τον σιδηροδρομικό σταθμό στην πλατεία του Αγίου Μάρκου μιας και η απόσταση στο χάρτη φαίνεται αρκετή! Επίσης να μου πείτε ποσο θα μου κοστίσει γιατί είμαι άνθρωπος του προγραμματισμού και βγάζω από τώρα τα έξοδα κλπ. Τέλος τι θα μου προτείνατε να κάνω (πχ βόλτα με γόνδολα? αξίζει?) Που να φάμε ωραία και όχι τόσο τσιμπημένα και τουριστικά.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Δεν είναι άσχημη ιδέα να πας Βενετία. Απλά για ημερήσια ίσως βολεύει να πας σε καμιά πιο κοντινή πόλη όπως Πίζα, Λούκα, Μπολώνια, Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο.
 

ποπινο

Member
Μηνύματα
205
Likes
198
Επόμενο Ταξίδι
ΝΑΠΟΛΗ -ΑΜΑΛΦΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
Καλησπέρα κατ αρχήν,κατά δεύτερον θεωρώ ότι θα λατρέψετε τη Φλωρεντία την οποία άνετα μπορείτε να τη δείτε χωρίς να χρειασθεί να πάρετε κάποιο μεταφορικό μέσο.
Εμείς μείναμε πέντε μέρες και μόνο μία φορά πήραμε το λεωφορείο για να πάμε στην πλατεία Michelangelo που είχε υπέροχη θέα προς τη Φλωρεντία .
Τώρα ως αναφορά στη μετακίνησή σας από το σταθμό Santa Lucia προς την πλατεία Αγίου Μάρκου θα σας έλεγα ότι αφού δεν θα έχετε και βαλίτσες να σας κουράζουν να την κάνετε με τα πόδια.
Η Βενετία είναι μια πόλη που η μαγεία της είναι να αφεθείς στα αμέτρητα σοκάκια της και να περπατήσεις,
κάθε στενό και κάθε γεφυράκι συνθέτει αυτό τον υπέροχο πίνακα που είναι η Βενετία.

α ξέχασα να σου πω, ότι εμείς πριν 2 χρόνια για μία βόλτα σχεδόν 50 λεπτών με γόνδολα απογευματάκι προς σούρουπο δώσαμε με παζάρι 60€.
Πήραμε τη γόνδολα από το μεγάλο κανάλι και κάναμε τη διαδρομή από και προς τη γέφυρα Ριάλτο.
Ταπεινή μου γνώμη ότι προς το βραδάκι είναι πολύ πιο ωραία αφού έχεις τη δυνατότητα να τη βλέπεις τα υπέροχα κτίρια της φωτισμένα.(βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί από το τι ώρα είναι η επιστροφή σας )
Εύχομαι να περάσετε υπέροχα.
 
Last edited by a moderator:

chrkor7

Member
Μηνύματα
26
Likes
1
Σε 20 ημέρες θα είμαι Βενετία :clap::clap::clap:.αυτο που με έχει προβληματίσει είναι ότι με έχουν φοβίσει ότι η εποχή δεν είναι η καλύτερη κ ότι θα έχω πρόβλημα με πλημμύρες είδα και κάτι βιντεάκια κ έδεσε το γλυκό.ειχε κάποιος τέτοια εμπειρία και αν γίνει κάτι τέτοιο είναι σε όλη την πόλη το πρόβλημα η μόνο στην πλατεία του Αγίου Μάρκου?
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.150
Likes
5.406
αν γίνει κάτι τέτοιο είναι σε όλη την πόλη το πρόβλημα η μόνο στην πλατεία του Αγίου Μάρκου?
Αναλόγως την στάθμη του νερού. Αν πατήσεις στο google, alta acqua venice forecast θα σου εμφανίσει site με πρόγνωση του φαινομένου.
 

giospy

Member
Μηνύματα
16
Likes
37
Επόμενο Ταξίδι
Στοκχολμη
Καλησπερα σας. Γυρισαμε την Παρασκευη το βραδυ. Ηταν καταπληκτικα! Ειχατε δικιο, δεν μας φτασανε 5 μερες! Εννοειται δεν πηγαμε καπου αλλου. Καθε μερα απο νωρις το πρωι ημαστα στο περπατημα. Γυρισαμε με πολες υπεροχες αναμνησεις και παρα πολλες φωτος :) Θα ακολουθησει ποστ με τις εντυπωσεις μου. Για αρχη παρτε μια φωτογραφια απο τις 700 περιπου που εφερα. Τραβηχτηκε πολυ νωρις το πρωι στην προκυμαια του Αγ. Μαρκου
_GIO4057.jpg
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.810
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Τραβηχτηκε πολυ νωρις το πρωι στην προκυμαια του Αγ. Μαρκου
Είσαι σίγουρος; Ο προσανατολισμός της λήψης της φωτογραφίας και τα χρώματά της, εμένα σαν ηλιοβασίλεμα μου κάνουν! :)
 

giospy

Member
Μηνύματα
16
Likes
37
Επόμενο Ταξίδι
Στοκχολμη
Είσαι σίγουρος; Ο προσανατολισμός της λήψης της φωτογραφίας και τα χρώματά της, εμένα σαν ηλιοβασίλεμα μου κάνουν! :)
Ειναι κατα τις 7 το πρωι. Ο ηλιος βγαινει απο τα αριστερα της φωτογραφιας
 

pantelis08

Member
Μηνύματα
52
Likes
5
Καλησπερα παιδια. Εχω κλεισει αεροπορικα εισιτιρια απο 23.12.17 εως 27.12.17 για βενετια. Το παιρνουμε απο την αρχη. Σκοπος του ταξιδιου ειναι για να κανω προταση γαμου στο κοριτσι μου, το προβλημα ειναι οτι δεν γνωριζω πολλα πραγματα για τη βενετια οποταν δεν μπορω να ξερω κατα ποσο ειναι ευκολο να κανω αυτα που θελω. Σκεφτηκα να κανω την προταση μεσα στην γονδολα κατα τη δυση του ηλιου. Θελω ομως να βιντεοσκοπησω την προταση και δεν ξερω αν ο οδηγος της γονδολας ειναι διαθετημενος να τα καταγραψει. Η τιμες της γονδολας? Και ωρα?Αν εχετε καμια ιδεα για το πως, τι , που ειναι καλοδεχουμενη. Τελος παντον αυτο ειναι το ενα ζητημα το αλλο ειναι οι γενικες πληροφοριες. Το αεροδρομιο που φθανουμε ειναι το μαρκο πολο που δεν εχω ιδεα ποσο μακρια ειναι απο το κεντρο και πως πας στο κεντρο. Δευτερο τι προτεινετε για ξενοδοχειο? Εως 400 ευρο για 4 βραδια κοντα στο κεντρο. To rbnb ειναι καλη λυση για βενετια? Επισης η ζωη ειναι ακριβη? Και τελος τι συμφερει στις μετακινησεις? Ευχαριστω εκ των προτερων.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.241
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom