Αυστρία Βιέννη για Σοκολάτα Βιενουά!

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί

Επί πέντε ημέρες δοκίμαζα Σοκολάτα Βιενουά. Επί πέντε ημέρες η μια απογοήτευση διαδεχόταν την άλλη! Ναι, ναι, ξέρω ότι το έχουν γράψει και οι υπόλοιποι ότι η Σοκολάτα τους είναι χάλια αλλά δεν μπορείς να πιστέψεις τόσο εύκολα κάτι τέτοιο! Ούτε, όμως, και τα γλυκά τους με ξετρέλαναν. Μόνο η sachertorte μ' άρεσε και μια biscotorte που φτιάχνει το διάσημο ζαχαροπλαστείο Demel.

Πάντως, όσο απογοητεύτηκα από τα γλυκά τόσο ξετρελάθηκα με τα φαγητά! Τα ψωμιά τους θεϊκά, τα κρουασάν τους υπέροχα, τα λουκάνικα μοναδικά και τα καλύτερα σνίτσελ που έχω μακράν φάει μέχρι τώρα! Μάλιστα από λουκάνικα δοκιμάσαμε όλες τις εκδοχές σε όποια καντίνα εντοπίσαμε στο δρόμο μας με το βραβείο καλύτερου λουκάνικου να μοιράζονται εξίσου το Φρανκφούρτης και το λουκάνικο με τυρί.



Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή αν και αυτά που θα γράψω θα είναι κυρίως για τις μεταφορές, το ξενοδοχείο, το φαγητό και γενικές εντυπώσεις από την πόλη.

Φτάσαμε στο ξενοδοχείο κατά τις 6:30 αφού η αδερφή μου έφαγε μισή ωρίτσα καθυστέρηση από την αγαπητή Sky Europe (εμείς πετάξαμε από Αθήνα και φτάσαμε 8 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα προσγείωσης και η αδερφή μου από Θεσσαλονίκη). Για να φτάσουμε στο κέντρο πήραμε το S7 βγάζοντας εισιτήρια από τα αυτόματα μηχανήματα που βρίσκονται λίγο πριν κατέβεις τις σκάλες για τις πλατφόρμες. Για να φτάσεις δε ως εκεί μόλις βγεις από την πόρτα των αφίξεων (και αφού προσπεράσεις όλους τους κύριους που περιμένουν κάποιους άλλους και όχι εσένα!!!) κατευθύνεσαι αριστερά, βλέπεις κάπου πινακίδες με ένα S, τρένα και το CAT μέσα σε πράσινο πλαίσιο, και τις ακολουθείς, κατεβαίνεις κάτι σκάλες στα αριστερά, συναντάς το supermarket BILLA, αμέσως μετά στρίβεις πάλι αριστερά και από εκεί και πέρα ακολουθείς τις πινακίδες που έχουν το τρένο ή το S. Πριν κατέβεις τις σκάλες για τις πλατφόρμες υπάρχουν μηχανήματα όπου μπορείς να βγάλεις εισιτήρια.

Στην αρχή δυσκολευτήκαμε λίγο με τα εισιτήρια γιατί δεν ξέραμε αν έπρεπε να τα ακυρώσουμε στο μηχάνημα ή όχι και 2- 3 που ρωτήσαμε δεν ήξεραν Αγγλικά. Όταν έβγαλα τα εισιτήρια επέλεξα μεν την επιλογή "Validate now" αλλά στο δε εισιτήριο δεν υπήρχε πουθενά ώρα και ότι άλλο ήταν τυπωμένο πάνω το έγραφε στα Γερμανικά, από τα οποία δεν καταλάβαινα γρι, και έτσι μου γεννήθηκαν πάμπολλες αμφιβολίες! Τελικά αποφάσισα να τα ακυρώσω γιατί κάλλιο δεύτερη ακύρωση παρά καθόλου ακύρωση! Στις πλατφόρμες συνάντησα έναν καλό ανθρωπάκο για αρχή και μια υπέροχη κυρία στη συνέχεια οι οποίοι μου εξήγησαν ότι ήταν εντάξει το εισιτήριο από την αρχή και δεν χρειαζόταν να το ακυρώσω ξανά. 25 λεπτά περίπου έκανε το τρένο μέχρι το σταθμό Wien Mitte.

To S7 κάνει δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της Βιέννης και το αντίστροφο, καθημερινά από τις 4:30 έως τα Μεσάνυχτα και τα τρένα αναχωρούν κάθε μισή ώρα. Το εισιτήριο μιας διαδρομής κοστίζει 3,40 Ευρώ. Φυσικά, εκτός από το S προς το κέντρο της πόλης πηγαίνει και λεωφορείο (6 Ευρώ) και το CAT -City Airport Train- (9 Ευρώ) αλλά η τιμή τους είναι ακριβότερη από το τρένο οπότε τις απορρίψαμε. Περισσότερες πληροφορίες για τις μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο στο site: Flughafen Wien -

Στο Wien Mitte βγάλαμε άλλο εισιτήριο για να πάρουμε το μετρό. 1,70 Ευρώ έκανε το καθένα και ισχύει για μια μόνο διαδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείς ν' αλλάξεις όσες γραμμές και μέσα μεταφοράς θέλεις (μετρό, λεωφορεία και τραμ δηλαδή) αλλά όλα αυτά πρέπει να είναι εν συνέχεια. Αν διακόψεις το ταξίδι πρέπει να πάρεις άλλο εισιτήριο. Το εισιτήριο ακυρώνεται την πρώτη φορά αν και όταν το βγάζεις έχει επιλογή "validate now" ή "validate later". Επειδή όμως ακόμα και όταν επιλέγεις το "validate now" δεν εμφανίζει ώρα είναι καλό ν' ακυρώνεται στα κουτάκια που υπάρχουν στις εισόδους για τις πλατφόρμες. Πάντως, τα τρένα του μετρό περνούν ανά πέντε λεπτά περίπου. Δείτε πληροφορίες εδώ: (www.wienerlinien.at)

Από τη πρώτη ημέρα καταλάβαμε ότι στη Βιέννη οι συγκοινωνίες στοιχίζουν γι' αυτό και εμείς το επόμενο πρωί βγάλαμε μια κάρτα 72 ωρών έναντι του ποσού των 13,60 Ευρώ που περιελάμβανε μετακινήσεις εντός της ζώνης 100 της Βιέννης. Για όσους βγάλουν την Vienna Card ισχύουν τα ίδια σχετικά με τα μέσα μεταφοράς.

Κάτι σημαντικό! Στο σταθμό Wien Mitte πραγματοποιούνται έργα και όταν φεύγοντας από την πόλη θελήσαμε να πάμε στο αεροδρόμιο με το CAT, βρεθήκαμε να ψαχνόμαστε λίγο και να ρωτάμε όποιον βρίσκαμε μπροστά μας! Δεν ξέρω αν είναι πάντα έτσι αλλά βγαίνοντας από το μετρό για να πάρουμε το CAT διανύσαμε σχεδόν ένα ολόκληρο τετράγωνο από τη μια πλευρά μέχρι να το βρούμε! Φτάνοντας, λοιπόν, με τρένο ή το μετρό στο Mitte, προκειμένου να πάτε στις αποβάθρες του CAT, πρέπει να βγείτε εκτός του σταθμού, να στρίψετε αριστερά όπου θα αντικρίσετε ένα container που έχει μετατραπεί σε ταμείο (μπορείτε να βγάλετε και εδώ εισιτήριο για το CAT) και κέντρο πληροφοριών (ή να ρωτήσετε πως θα βρείτε το CAT)
των αυστριακών τρένων, θα ξαναστρίψετε αριστερά, θα κοιτάξετε κάτω στο πεζοδρόμιο και θα δείτε δύο χρωματιστές γραμμές: μία κόκκινη που δηλώνει το τρένο και το μετρό και μία πράσινη που δηλώνει το CAT. Θα ακολουθήσετε την πράσινη γραμμή που θα σας οδηγήσει ως τα ταμεία του CAT που θα βγάλετε εισιτήριο και θα κατεβείτε στη συνέχεια στις αποβάθρες του τρένου. Μέσα στο τρένο περνάει ελεγκτής και τσεκάρει το εισιτήριό σας οπότε μην ανησυχείτε και μην ψαχνόσαστε αν πρέπει να το ακυρώσετε κάπου ή όχι. Αν έχετε χρησιμοποιήσει το CAT από το αεροδρόμιο προς την πόλη για να βρείτε το μετρό θα ακολουθήσετε την ακριβώς αντίστροφη διαδρομή.
 

Attachments

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
ΜΙΑ βΙΕΝΝΗ .......απο την marydim γνωστή για τις περιεκτικότατες αφηγήσεις τις !!!!!

τα γλυκά του demel και τα λουκάνικα με τυρί από τις καντίνες
είναι αξεπέραστα
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αν μου το επιτρεψει η Sky Europe τον Οκτωβρη θα παω στη Βιεννη, οποτε οτι γραφεις με ενδιαφερει ιδιαιτερα. Ευχαριστω!
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Τι μου θύμισες τώρα; Σνίτσελ στην υπέροχη Βιέννη. Αναμένουμε τη συνέχεια.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ!
Πάω να κάνω το μπανάκι μου και επιστρέφω το απόγευμα για το δεύτερο μέρος.
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Αχ, ωραια μας τα λες! Τρελαινομαι για περιγραφες φαγητων! Εχει και ενα ωραιο κινεζικο διοροφο κοντα στον καθεδρικο του αγιου Στεφανου. Τωρα θα μου πεις κινεζικο στη Βιεννη? Ειναι απο τα καλυτερα που εχω φαει παντως!
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Αχ, ωραια μας τα λες! Τρελαινομαι για περιγραφες φαγητων! Εχει και ενα ωραιο κινεζικο διοροφο κοντα στον καθεδρικο του αγιου Στεφανου. Τωρα θα μου πεις κινεζικο στη Βιεννη? Ειναι απο τα καλυτερα που εχω φαει παντως!
Εμείς ήπιαμε καφέ σε κινέζικο!!! Εντελώς τυχαία, βέβαια, καθώς είχε τραπεζάκια επί του πεζόδρομου της Graben. Το συγκεκριμένο κινέζικο πάντως συμβάδιζε με την ατμόσφαιρα της Βιέννης καθώς ήταν πολύ κυριλάτο.
Αναρωτιέμαι αν λέμε για το ίδιο.

 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Υπέροχη και περιεκτική για άλλη μια φορά στην ξενάγησή σου Marydim...περιμένουμε την συνέχεια! ;)
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Το ξενοδοχείο ήταν εκτός κέντρου και μάλιστα πολύ μακριά από τα περισσότερα αξιοθέατα στη Βιέννη. Το διαπιστώσαμε την πρώτη ημέρα που αποφασίσαμε να πάμε ως την πλατεία Stefansplatz με τα πόδια. Μετά από 45 λεπτά σχετικά γρήγορο ποδαρόδρομο επειδή κρυώναμε, αποφάσισα να δω που βρισκόμαστε γιατί δεν υπήρχε τίποτα που να δείχνει ότι πλησιάζαμε στο Κέντρο και έπαθα την πλάκα μου! Περπατούσαμε ακόμα στην οδό από όπου ξεκινήσαμε!!! Το είχα διαβάσει, βέβαια, ότι τα οικοδομικά τετράγωνα εκτός κέντρου, στη Βιέννη, είναι μεγάλα αλλά για άλλη μια φορά δεν είχα δώσει πολύ μεγάλη βάση! Δεν πειράζει, το πάθημα γίνεται μάθημα και τις επόμενες ημέρες κάναμε τη διαδρομή ξενοδοχείο- κέντρο μόνο με το μετρό!



Για το ξενοδοχείο κατεβήκαμε στη στάση "Keplerplatz" και λίγα βήματα πιο μετά πέσαμε πάνω σε... πατατοπόλεμο!!! Δεκάδες άνδρες των αυστριακών ΜΑΤ προσπαθούσαν να προστατευτούν από τις πατάτες που δέχονταν, άγνωστο σε εμάς από ποιους! Ένας αστυνόμος μας έλεγε κάτι στα Γερμανικά και κούναγε τα χέρια να κάνουμε πίσω, λες και υπήρχε περίπτωση να προχωρήσουμε!!! Βρισκόμασταν σε έναν πεζόδρομο γεμάτο εμπορικά μαγαζιά, fast foods, καφέ, αστυνομικούς, διαδηλωτές (???) και πατάτες! Ε, ποτέ δεν περίμενα ότι θα αντίκριζα κάτι τέτοιο στη Βιέννη! Άσε που μου είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι στη Βιέννη δεν γίνονται καν συγκεντρώσεις- διαδηλώσεις!

Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, τα κορίτσια το ρίξανε στην πλάκα κάνοντας σχόλια σχετικά με τις πατάτες και το υψηλό επίπεδο ζωής της Βιέννης, όσο προσπαθούσα να εντοπίσω στο χάρτη την οδό που βρισκόταν το ξενοδοχείο ενώ απέφευγα να σκεφθώ την πιθανότητα να μην μπορούμε να φτάσουμε στο ξενοδοχείο!

Ευτυχώς, δεν είχα προσανατολιστεί σωστά και το ξενοδοχείο ήταν από την αντίθετη κατεύθυνση των επεισοδίων! Η καρδιά μου επέστρεψε στη θέση της και τάχιστα προς τα πίσω για να φτάσουμε στο Meininger Hotel & Hostel που είναι μόλις ένα τετράγωνο μακριά από τον πεζόδρομο της Favoritenstrasse και το μετρό, αρκεί να βγείτε όχι στην έξοδο για την εκκλησία (Keplerplatz) αλλά στην ακριβώς απέναντι στην Raaber- Bahn- Gasse.



Το Meininger Hot
el (http://www.meininger-hotels.com/en/meininger-hostels/hostel-hotel/home/www.meininger-hotels.com) ανήκει στη νέα γενιά Hostels και πραγματικά απέχει πολύ από τα hostels που έχω μείνει στο παρελθόν. Πολύ καθαρό τόσο στους κοινόχρηστους χώρους όσο και στα δωμάτια είναι εξοπλισμένο εξ' ολοκλήρου από τα ΙΚΕΑ. Αντικρίζεις τη ρεσεψιόν και νομίζεις ότι μπήκες στο ΙΚΕΑ για ψώνια! "Πρέπει να πληρώσετε προκαταβολικά", μου λέει η μελαψή νεαρή κυρία στη ρεσεψιόν. "Δεν υπάρχει περίπτωση...", της απαντώ, "αν δεν δω το δωμάτιο!", "Έτσι κι αλλιώς, δεν μπορείτε ν' ακυρώσετε", μου απαντάει και αρχίζει ένας μακρύς διάλογος μέχρι να καταφέρουμε να βρούμε μια λύση!

Τελικά, η αδερφή μου πήγε είδε το δωμάτιο, έκρινε ότι δεν είχαν ψωνίσει κάπου αλλού εκτός από τα ΙΚΕΑ, ότι έχει καθαρά μπάνια (το ντους ήταν ξεχωριστά από τον νιπτήρα και την τουαλέτα, κάτι που βολεύει αφάνταστα ειδικά το πρωί), πλήρωσα και ανεβήκαμε πάνω.

Πραγματικά, το δωμάτιο ήταν ακριβώς όπως στις φώτο που είχα δει στο διαδίκτυο. Μπορούσε να φιλοξενήσει έως 6 άτομα και ήταν αρκετά ευρύχωρο. Όπως σε όλα τα Hostels, δεν είχε πετσέτες στο μπάνιο αλλά έτσι κι αλλιώς εμείς κουβαλάμε πάντα τις δικές μας οπότε δεν μας απασχόλησε ιδιαίτερα αυτό το θέμα. Πετσέτες πάντως, μπορεί να ζητήσει κάποιος από τη ρεσεψιόν έναντι του αντιτίμου των 5 Ευρώ. Οφείλω να ομολογήσω ότι το Hostel μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Είχαν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που έμεινα σε κάποιο και φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο φυσικά. Στα πρότυπα ξενοδοχείου 3 αστέρων, τις πόρτες ν' ανοίγουν με μαγνητικές κάρτες, τις καθαρίστριες να περνούν και να φτιάχνουν τα δωμάτια κάθε ημέρα (χωρίς όμως να μπαίνουν στον κόπο να κάνουν και ένα σκούπισμα) και τις τιμές να διατηρούνται χαμηλά είναι πολύ καλά για όσους είναι αρκετά άτομα, αναζητούν φθηνές λύσεις διαμονής σε μια πόλη και δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις. Και οι ηλικίες που διαμένουν ποικίλουν. Από δεκαεπτάχρονα που κάνουν διακοπές με τους φίλους τους μέχρι οικογένειες με τα παιδιά τους και παρέες κάποιας ηλικίας. Σε τέτοια Hostels πάντως ξαναμένω ευχαρίστως! Για 4 άτομα η τιμή ήταν 98 Ευρώ/ βραδιά αλλά σε μια περίοδο που τα ξενοδοχεία της Βιέννης είχαν ιδιαίτερα ανεβασμένες τιμές λόγω ενός συνεδρίου που ελάμβανε μέρος στην πόλη. Εξυπηρετείται από τη γραμμή U1 του μετρό (κατεύθυνση Reumannplatz) και στη γωνία προς την είσοδο στο μετρό (είσοδος Raaber- Bahn- Gasse) υπάρχει ένας φούρνος με καταπληκτικά ψωμιά και κρουασάν που καθημερινά τον τιμούσαμε δεόντως!



Και λίγα λόγια για την Favoritenstrasse στην οποία πέρασα αρκετές ώρες τα πρωϊνά, όσο περίμενα να ετοιμαστούν τα κορίτσια. Μια τεράστια σε μήκος οδός που η αρχή της εντοπίζεται κοντά στο ιστορικό κέντρο και τελειώνει στην πλατεία Reumanplatz. Τα 2/3 είναι δρόμος και το 1/3 πεζόδρομος με εμπορικά μαγαζιά. Το πεζοδρομημένο της τμήμα δεν έχει καμιά σχέση με τον τουρισμό και έτσι ήταν ζωντανό μόνο όσο ήταν ανοιχτά τα καταστήματα. Όταν έκλειναν κυκλοφορούσαν ελάχιστοι παρόλο που υπήρχαν αρκετά fast foods και καφετέριες. Υπήρχαν τα πάντα εδώ αλλά οι προσόψεις και γενικά η όλη αύρα που απέπνεαν τα μαγαζιά ήταν κατώτερη από αυτή στη MariahilferStrasse και στο ιστορικό κέντρο. Κάπου ανάμεσα στην εκκλησία Keplerkirche και Reumanplatz υπήρχε και ένα είδος λαϊκής αγοράς στην οποία πωλούνταν όμως μόνο τρόφιμα. Δίπλα στην αγορά είχε στηθεί η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων για τις Ευρωεκλογές.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom