Ιαπωνία Βοήθεια για ταξίδι στην Ιαπωνία.

Jimytraveller

Member
Μηνύματα
13
Likes
3
Δεν έχω πάει Ιαπωνία, αλλά το μόνο που είχα πάθει όταν είχα πάει Νέα Υόρκη ήταν να μην μπορώ να κοιμηθώ το πρώτο βράδυ, με πήρε ο ύπνος όταν ξημέρωσε :p Φαντάζομαι ότι αν είσαι βολικός άνθρωπος με τον ύπνο, δεν θα έχεις κάποιο μεγάλο θέμα.

Ευχαριστω πολυ
Ε δεν ειμαι κ πολυ βολικος με τον υπνο
Αλλα παντου διαβαζω οτι ταξιδι προς ανατολη ειναι πιο δυσκολο το jet lag
 

vasilisD

Member
Μηνύματα
292
Likes
92
Κ κατι ακομα
Καλυτερα να παρω κ μια sim card??
Εγώ δεν ασχολήθηκα με το θέμα sim card. Από τα λίγα που είχα διαβάσει μου φαινόταν τσιμπημένες στην τιμή. Νοίκιασα όμως portable wifi. Απεριόριστο 4g και μπορούν να συνδεθούν μέχρι 7 συσκευές ταυτόχρονα αν θυμάμαι καλά. Δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Βοήθησε πάρα πολύ.

Το είχα παραγγείλει από εδώ -> https://www.japan-rail-pass.com/services/pocket-wifi
Είχα βάλει παραλαβή από το αεροδρόμιο την ώρα που θα φτάναμε. Το γκισέ που το παραλαμβάνεις είναι αρκετά εύκολο να το βρείς. Θα σου δώσουν και οδηγίες για το που ακριβώς βρίσκεται στο αεροδρόμιο. Την τελευταία μέρα της ενοικίασης απλά το βάζεις μέσα στο φάκελο που σου έχουν δώσει όταν το παίρνεις και το ρίχνεις σε ένα από τα άπειρα ταχυδρομικά κουτιά που υπάρχουν στο δρόμο.
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
897
Likes
3.944
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Καλησπερα στην παρεα.
Τελη νοεμβριου λεω να την κανω για 10-12 μερες ιαπωνια μια κ το χω χρονια αποθυμενο.
Εχω διαβασει ολο το θεμα!
Κατι που με απασχολει κ ισως φανει γελοιο ειναι το jet lag??
Ειναι εντονο??
Καποιος μου χε πει οτι εχασε 3 μερες μεχρι να συνελθει!!!!
Ανάλογα με τον οργανισμό του καθενός, αλλά 3 μέρες; :shock:

Δεν έχω πάει Ιαπωνία, αλλά Αυστραλία (πρέπει να έχει μια-δύο ώρες διαφορά με την Ιαπωνία) δεν είχα πρόβλημα.
Αν μπορείς, τις μέρες πριν το ταξίδι, άρχισε να κοιμάσαι και να ξυπνάς πιο νωρίς. Εμείς είχαμε φτάσει βράδυ, κατά τις 10. Είχα κοιμηθεί κανένα τρίωρο στη μέση του ταξιδιού, πήγαμε εκεί για φαγητό και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για ύπνο. Την επόμενη μέρα ήμουν μια χαρά, λες και είχα ξυπνήσει στην Ελλάδα. Μην προσπαθήσεις να μείνεις ξύπνιος σε όλη την πτήση αλλά ούτε και να κοιμηθείς σε όλο το (γύρω στο τετράωρο-πεντάωρο) βράδυ που θα πετάτε.

Το ίδιο κάναμε και στην επιστροφή από ΗΠΑ.

Πιστεύω το βολικότερο είναι να προσγειώνεσαι βραδάκι, να είσαι ψιλοκουρασμένος από το ταξίδι (δηλ. να μην έχεις κοιμηθεί σε όλη την πτήση) ώστε να πέσεις για ύπνο κανονικά, περίπου με βάση την τοπική ώρα.
 
Last edited:

Yasmin

Member
Μηνύματα
38
Likes
14
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βραζιλία, Γη του πυρός
Καλησπερα στην παρεα.
Τελη νοεμβριου λεω να την κανω για 10-12 μερες ιαπωνια μια κ το χω χρονια αποθυμενο.
Εχω διαβασει ολο το θεμα!
Κατι που με απασχολει κ ισως φανει γελοιο ειναι το jet lag??
Ειναι εντονο??
Καποιος μου χε πει οτι εχασε 3 μερες μεχρι να συνελθει!!!!
Επισης οι μετακινησεις με μετρο κ γενικα ειναι σχετικα ευκολες η θα
Πελαγωσω???
Thankd
Καλησπέρα Δημήτρη!!!!
Με το jet lag είχα πρόβλημα τις πρώτες δύο μέρες, αλλά δεν έχασα τπτ από το πρόγραμμα του ταξιδιού μου.
Επίσης με τις μετακινήσεις θα πελαγώσεις λίγο στην αρχή μέχρι να καταλάβεις τι γίνεται, μετά τα πράγματα θ' απλουστεύσουν. Οτιδήποτε όμως χρειαστείς, οι περισσότεροι Ιάπωνες είναι πρόθυμοι να σ' εξυπηρετήσουν!!!
 

Marianaf

Member
Μηνύματα
25
Likes
6
Να καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου για όποιον ενδιαφέρεται.
Όλα κανονικά και εύκολα, λοιπόν, με τη sim card και την αγορά της από το amazon.co.jp (επειδή την είχε πιο φτηνά). Με 22 € είχα 4G ίντερνετ σε όλη την Ιαπωνία και τις 17 μέρες που βρισκόμουν εκεί. Ισχύς 5Gb για 21 μέρες με δυνατότητα επέκτασης - παράτασης. Μου περίσσεψε κι 1 Gb.
Με 22€.

Την sim την είχα πληρώσει με Mastercard της Εθνικής (επειδή η Εθνική δεν κρατάει προμήθεια κατά την μετατροπή από ξένα νομίσματα) και την παρέλαβα (με zero έξοδα αποστολής) από ένα Lawson της γειτονιάς του πρώτου ξενοδοχείου μου, στο Τόκιο.

Την είχα παραγγείλει 8 μέρες πριν την ημέρα άφιξης. Στο Lawson έδειξα στον ταμία του καταστήματος την pdf απόδειξη που μου είχε στείλει η Amazon, για να με ενημερώσει ότι η παραγγελία μου είχε φτάσει και με περίμενε στο Lawson της επιλογής μου, δείχνοντάς την στο κινητό μου.
Το δεματάκι, όπως με ενημέρωσε η Amazon, θα παρέμενε στο konbini για 10-11 μέρες. Μετά απλώς θα ακυρωνόταν η παραγγελία και θα μου πιστωνόταν το ποσό που είχα πληρώσει.
Είχα φροντίσει να κρατήσω στιγμιότυπο οθόνης (screenshot) του barcode και του αριθμού της pdf απόδειξης (επειδή δεν θα είχα data, παρόλο που όταν έφτασα πολύ εύκολα συνδέθηκα στο wifi του Lawson -όλα τα konbini έχουν, με οδηγίες στα αγγλικά) και κανένα πρόβλημα. Ο ταμίας απλώς σκάναρε το barcode από την οθόνη του κινητού μου και μου έδωσε χαμογελαστά το πακέτο. Θα μπορούσα να επιλέξω να πληρώσω στο κατάστημα παραλαβής (αντικαταβολή) αλλά τότε θα πλήρωνα κάτι παραπάνω. Τα μεταφορικά πάλι ΔΩΡΕΑΝ για παραλαβή από konbini.
Η παραλαβή από konbini - κάν'το όπως οι ντόπιοι- ήταν ενδιαφέρουσα εμπειρία και μετάνιωσα που δεν είχα παραγγείλει κι άλλα καλούδια - προσφορές από το amazon π.χ. φακελάκια τσάι matcha, που το είχε πιο φτηνά από οπουδήποτε αλλού.
Προσοχή μόνο στο πότε θα δοθεί η παραγγελία, γιατί θα μείνει για 10 μόνο μέρες στο konbini.
Και από αλλού μπορείς να παραλάβεις (π.χ. seven-11), αλλά, τουλάχιστον πέρσι και απ' ό,τι είχα διαβάσει, μόνο στα Lawson μπορούσες να παραλάβεις με την ευκολία του σκαναρίσματος, ενώ στα άλλα konbini πρέπει να καταχωρίσεις μόνος σου σε ένα μηχάνημα (σαν atm) για τέτοιες δουλειές κάποια στοιχεία κι αριθμούς (και ίσως στα ιαπωνικά). Πάντως είμαι πολύ σίγουρος ότι κάποιος υπάλληλος θα αναλάμβανε χαμογελαστά να το κάνει για σένα ακόμη κι αυτό.

Μια άλλη χρήσιμη και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ επιλογή μου ήταν να μην χρησιμοποιήσω το πανάκριβο τρένο από το Narita Airport (δεν ήθελα να ενεργοποιήσω το Japan Rail Pass) αλλά επέλεξα να πάω στο Τόκιο με λεωφορείο (τέρμα και αφετηρία στο Tokyo Station). Η διαδρομή διήρκεσε μία ώρα και 10 λεπτά (συνήθως 1 ώρα). Το καλύτερο ήταν πως δεν είχα το άγχος να βρω yen άμεσα ούτε αναγκάστηκα να κάνω συνάλλαγμα στο αεροδρόμιο, όπου οι ισοτιμίες ανταλλαγής ποτέ δεν είναι συμφέρουσες. Τα εισιτήρια μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο (μόνο 900 yen η κάθε διαδρομή) τα είχα πληρώσει με την ίδια Mastercard της Εθνικής από Ελλάδα και απλώς έδειξα εκτυπωμένη την επιβεβαίωση που μου είχαν στείλει με mail.
Tα είχα αγοράσει από εδώ
http://honyaku.j-server.com/LUCKEIS...me,busstop,&XCHARSET=UTF-8&XPORG=,,,,&XJSID=0
ή γκουγκλάρετε Tokyo Shuttle bus, η εταιρεία λέγεται Keisei Bus και νομίζω πως υπάρχει ακόμη μία.
Ενδεικτικά εισιτήριο αλέ ρετούρ με το N'EX (Narita Express) κάνει 4000 yen (εγώ πλήρωσα συνολικά 1800 yen το άτομο πήγαιν' έλα) και με wifi στο λεωφορείο και με τα δαντελένια σεμεδάκια στο προσκέφαλο (must γενικά σε ταξί και λεωφορεία). Άσε που η μία μεμονωμένη διαδρομή με το N'EX κοστίζει παραπάνω από 3000 yen (για Tokyo Station, αλλού ακριβότερα).
https://www.jreast.co.jp/e/nex/tickets.html

Συνάλλαγμα έκανα πάντα από atm στα Seven Eleven, όπως όλοι -ΔΙΚΑΙΩΣ- προτείνουν. Χρησιμοποιώντας τη χρεωστική Revolut κάρτα που έχω, δεν μου κράτησε ποτέ (εντυπωσιακό; ) καθόλου προμήθεια, μου τα μετέτρεπε στην τρέχουσα ισοτιμία (ακόμη πιο εντυπωσιακό, αν σκεφτείς ότι έλεγε πως για αναλήψεις συναλλάγματος μόνο μέχρι τα πρώτα 200 € δεν κρατάει προμήθεια). Την λάτρεψα. Στην ίδια τρέχουσα ισοτιμία που έδινε ένα app που έχω, το exchange rates. Κάποια προμήθεια κρατάει αν κάνεις ανάληψη σε μέρα και ώρα που είναι κλειστές οι τράπεζες στην Ευρώπη για λόγους ασφάλειας (ψιλά γράμματα). Οπότε κανονίζετε να κάνετε αναλήψεις απόγευμα και ... ποτέ την Κυριακή. Ούτε το Σάββατο ;) Αλλά, γενικώς, λίγες ήταν οι περιπτώσεις όπου δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω πιστωτική (είχα ενημερώσει τις τράπεζές μου) κι ακόμη σπανιότερα (όταν δεν δούλευε κάποια πιστωτική μου) αντιμετώπιζα πρόβλημα με την Revolut (γι' αυτό την λάτρεψα).
Με όσα συζητιούνται εδώ (τόσα χρόνια) νόμιζα πως θα είχα πρόβλημα με τις κάρτες και με τη δήθεν έλλειψη wifi, αλλά -έτυχε;- λίγες ήταν οι περιπτώσεις που κάποιος καταστηματάρχης δε δεχόταν κάρτες και τότε το δήλωναν ξεκάθαρα επιγραφές σε εμφανή σημεία και στα αγγλικά.
Ε, ναι, σε πανηγύρια και υπαίθριες αγορές πλήρωνα μετρητά.
Όσο για το wifi υπάρχει -εννοείται free- σχεδόν σε όλα τα εστιατόρια, σε όλα τα κονμπίνι, σε όλους σχεδόν τους σταθμούς τρένων - λεωφορείων και και σε πολλούς δημόσιους χώρους, συνήθως με πολύ ικανοποιητικές ταχύτητες.

Κάτι άλλο, που το έχουν αναφέρει πολλοί, να επιβεβαιώσω κι εγώ.
Αν δεν θέλετε να κουβαλάτε τις μεγάλες βαλίτσες, παρά μόνο το σακίδιο - τσάντα σας, κανονίστε, συνήθως με τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας, και με 1000 yen η βαλίτσα καμπίνας πάει από Τόκιο Κιότο ή Kanazawa (τιμές ανάλογα με τον όγκο και την περιφέρεια που θα στείλεις την αποσκευή) κι εσύ ξενοιάζεις κι απολαμβάνεις τη χλίδα της οικονομικής θέσης του shinkansen.
Καλησπέρα!Ήθελα να ρωτήσω αν μπορείτε να μου δώσετε παραπάνω πληροφορίες για την sim card.Φευγω σε 2 βδομάδες και πρέπει αν το βάλω. Στο πρόγραμμα και αυτό.
Πως ξέρω αν θα λειτουργήσει στο κινητό μου η συγκεκριμένη sim; (Έχω Huawei P10 lite).
Επίσης, γίνεται να βάλω σημείο παραλαβής το αεροδρόμιο Haneda;
Σίγουρα απ'ότι είδα και στο αμαζον η sim βγαίνει πολύ πιο οικονομικά από το pocket wifi αλλά με προβληματίζει το αν θα λειτουργήσει στο κινητό μου...
 

estiades

Member
Μηνύματα
39
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Norge
Ονειρεμένο Ταξίδι
Route Transcanadienne
Σίγουρα έχει ένα ρίσκο το αν δουλέψει η sim, αλλά νομίζω πως με τόσο καινούριο κινητό δεν θα έχεις πρόβλημα (εφόσον είναι ξεκλείδωτο).
Κι εγώ αγόρασα για το επόμενο ταξίδι μου μια sim (από https://www.ebay.com/str/travSIM-Reise-SIM-Karten ) και απλώς εύχομαι να δουλέψει. BTW, έφτασε σε 5-6 μέρες από Γερμανία (χωρίς δασμούς) με συστημένο ταχυδρομείο.
Πάντως στο Narita (φαντάζομαι και στο Haneda) είχε wifi χωρίς περιορισμούς. Επίσης είχαν οι περισσότεροι σταθμοί μετρό και τα λεωφορεία. Οπότε μπορείς να παραλάβεις την κάρτα sim από κάποιο Lawson στην περιοχή που θα αποβιβαστείς μετά το αεροδρόμιο ή κοντά στο ξενοδοχείο.
Στο μεταξύ βλέπω και άλλες πιο συμφέρουσες sim φέτος.
Καλό ταξίδι!
 

Marianaf

Member
Μηνύματα
25
Likes
6
Σίγουρα έχει ένα ρίσκο το αν δουλέψει η sim, αλλά νομίζω πως με τόσο καινούριο κινητό δεν θα έχεις πρόβλημα (εφόσον είναι ξεκλείδωτο).
Κι εγώ αγόρασα για το επόμενο ταξίδι μου μια sim (από https://www.ebay.com/str/travSIM-Reise-SIM-Karten ) και απλώς εύχομαι να δουλέψει. BTW, έφτασε σε 5-6 μέρες από Γερμανία (χωρίς δασμούς) με συστημένο ταχυδρομείο.
Πάντως στο Narita (φαντάζομαι και στο Haneda) είχε wifi χωρίς περιορισμούς. Επίσης είχαν οι περισσότεροι σταθμοί μετρό και τα λεωφορεία. Οπότε μπορείς να παραλάβεις την κάρτα sim από κάποιο Lawson στην περιοχή που θα αποβιβαστείς μετά το αεροδρόμιο ή κοντά στο ξενοδοχείο.
Στο μεταξύ βλέπω και άλλες πιο συμφέρουσες sim φέτος.
Καλό ταξίδι!
Ευχαριστω πολύ για την απάντησή σου!!
Βρηκα στο Haneda μια αρκετά συμφέρουσα sim.
10GB για 30 μέρες με 36 ευρώ.Απο το πρωί κάθομαι και ψάχνω να βρω πως να δω αν το κινητό μου είναι ξεκλειδωτο,αλλά δεν βρίσκω τίποτα κατατοπιστικό.
Ξέρεις να μου πεις πως μπορω να το δω;
ή απλά θα το δω οταν βάλω τη σιμ;
Το έχω αγοράσει μέσω Σκρουτζ,δεν το έχω πάρει μέσω γνωστής εταιρίας,αν βοηθάει κάπου αυτό.
 

estiades

Member
Μηνύματα
39
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Norge
Ονειρεμένο Ταξίδι
Route Transcanadienne
Ευχαριστω πολύ για την απάντησή σου!!
Βρηκα στο Haneda μια αρκετά συμφέρουσα sim.
10GB για 30 μέρες με 36 ευρώ.Απο το πρωί κάθομαι και ψάχνω να βρω πως να δω αν το κινητό μου είναι ξεκλειδωτο,αλλά δεν βρίσκω τίποτα κατατοπιστικό.
Ξέρεις να μου πεις πως μπορω να το δω;
ή απλά θα το δω οταν βάλω τη σιμ;
Το έχω αγοράσει μέσω Σκρουτζ,δεν το έχω πάρει μέσω γνωστής εταιρίας,αν βοηθάει κάπου αυτό.
Αφού δεν το πήρες με επιδότηση συσκευής μέσω της εταιρείας κινητής είναι ξεκλείδωτο και μάλλον θα έχεις παντού (με απειροελάχιστες εξαιρέσεις) 4G σήμα.
Δες κι αυτό με ~20€.
https://www.amazon.co.jp/プリペイドsim-プリペイドsimカード-Prepaid-Android-English/dp/B07L4RNY2S/ref=pd_ys_c_rfy_128187011_1?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B07L4RNY2S&pd_rd_r=MHASVW6DRRNQ8B1XSRH3&pd_rd_w=u6Iid&pd_rd_wg=vag6M&pf_rd_p=0ff3df23-ea64-499d-b5f1-7ef80799feb4&pf_rd_r=MHASVW6DRRNQ8B1XSRH3&psc=1&refRID=V9K11G0XCD07ENZXX6WT

Σόρι, στην πρώτη αναζήτηση έκανε περίπου 20€. Τώρα κοστίζει +10€ και λέει:

We updated this item to the best offer currently available at Amazon. The price increased by ¥ 930.
 

Marianaf

Member
Μηνύματα
25
Likes
6
Αφού δεν το πήρες με επιδότηση συσκευής μέσω της εταιρείας κινητής είναι ξεκλείδωτο και μάλλον θα έχεις παντού (με απειροελάχιστες εξαιρέσεις) 4G σήμα.
Δες κι αυτό με ~20€.
https://www.amazon.co.jp/プリペイドsim-プリペイドsimカード-Prepaid-Android-English/dp/B07L4RNY2S/ref=pd_ys_c_rfy_128187011_1?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B07L4RNY2S&pd_rd_r=MHASVW6DRRNQ8B1XSRH3&pd_rd_w=u6Iid&pd_rd_wg=vag6M&pf_rd_p=0ff3df23-ea64-499d-b5f1-7ef80799feb4&pf_rd_r=MHASVW6DRRNQ8B1XSRH3&psc=1&refRID=V9K11G0XCD07ENZXX6WT

Σόρι, στην πρώτη αναζήτηση έκανε περίπου 20€. Τώρα κοστίζει +10€ και λέει:

We updated this item to the best offer currently available at Amazon. The price increased by ¥ 930.
Τέλεια!Θα δω και αυτή και θα αποφασίσω πιστεύω!Η άλλη λύση που είχα είναι ένα family market μέσα στο αεροδρόμιο Haneda, στην άλλη άκρη όμως του αεροδρομίου.Αλλα μάλλον θα παραγγείλω αυτή που μου έδειξες!
Σ'ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!Καλά να περάσεις όπου κι αν πας φέτος!!!
 
Last edited by a moderator:

zade

Member
Μηνύματα
157
Likes
688
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Γειά σας καλά παιδιά.

Πρώτο ποστ (πέραν του καλοσωρίσματος) και σίγουρα όχι τελευταίο.

Η ερώτηση μου είναι κάπως σύνθετη και δεν είμαι βέβαιος ότι ανήκει αμιγώς εδώ, αλλά ακούστε.

27 Αυγούστου πετάω για Ιαπωνία. Φτάνω 28 το απόγευμα, -άρα εκείνη η μέρα χάνεται- και πρέπει να είμαι οπωσδήποτε στις 11 Σεπτέμβρη στην Σεούλ που είναι και το επόμενο σκέλος του ταξιδιού.

Αυτό μας δίνει πρακτικά 29/08-10/09, σύνολο 13 διαθέσιμες ημέρες για να "παίξουμε". Κι εκεί έρχεται η απορία μου.

Τι κάνουμε; Βάζουμε 13 στα 13 Ιαπωνία ή βάζουμε 10 Ιαπωνία και κρατάμε άλλες 3 για νησί Jeju στην (Nότιο) Κορέα και/ή Busan ?

Υπάρχει και η δυνατότητα να "φάμε" τις 11 Σεπτέμβρη στο BUSAN και να φτάσουμε Seoul αργά το βράδυ, άρα να κερδίσουμε (θεωρητικά ) άλλη μια μέρα για να την διαθέσουμε όπου θέλουμε.

Το πολύ χοντροκομένο πλάνο μου είναι το εξής:

3 full days Tokyo.
Train to Takayama. 1 day
Takayama - Kanazawa 1 day (δεν ξέρω αν αυτές οι δύο μέρες συμπτύσσονται)
Kanazawa - Kyoto 1 day
Kyoto 2 days
Himeji 1 day
Hiroshima - Miyajima 1 day

και μετά έχω σκεφτεί το τρελό να φύγω με το KAMPU FERRY από το Shimonoseki και να πάω για Busan.

Αυτό μας δίνει 10 μέρες. Τι να αλλάξω;
 

mysteredgar

Member
Μηνύματα
319
Likes
1.127
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κιλιμάντζαρο
Κοίτα, είναι λίγες οι μέρες και οι δύο από αυτές Takayama-Kanazawa. Παραείναι σκότωμα και δεν θα το ευχαριστηθείς. Εκανα παρόμοιο πρόγραμμα για εντεκαήμερο Ιαπωνία χωρίς αυτές τις δύο και ήταν σκότωμα. Επίσης θα έχει αρκετή υγρασία και νομίζω πρέπει να το λάβεις υπόψη σου. Κοντά στο Κυότο είναι και η Νάρα που για μένα αξίζει μίια επισκεψη. Επικεντρώσου σε κάποιες περιοχές και μην τρέχεις σαν τον τρελό σε όλη την νότια Ιαπωνία. Επίσης Miyajima-Hiroshima βγαίνει σε μία μέρα,αλλά είναι καλύτερο να έχεις και μία διανυκτέρευση εκει, ωστε να μην βιάζεσαι να προλάβεις το τραίνο και τελικά δεις ελάχιστα πραγματα Χιροσίμα.
 

Jimytraveller

Member
Μηνύματα
13
Likes
3
Γειά σας καλά παιδιά.

Πρώτο ποστ (πέραν του καλοσωρίσματος) και σίγουρα όχι τελευταίο.

Η ερώτηση μου είναι κάπως σύνθετη και δεν είμαι βέβαιος ότι ανήκει αμιγώς εδώ, αλλά ακούστε.

27 Αυγούστου πετάω για Ιαπωνία. Φτάνω 28 το απόγευμα, -άρα εκείνη η μέρα χάνεται- και πρέπει να είμαι οπωσδήποτε στις 11 Σεπτέμβρη στην Σεούλ που είναι και το επόμενο σκέλος του ταξιδιού.

Αυτό μας δίνει πρακτικά 29/08-10/09, σύνολο 13 διαθέσιμες ημέρες για να "παίξουμε". Κι εκεί έρχεται η απορία μου.

Τι κάνουμε; Βάζουμε 13 στα 13 Ιαπωνία ή βάζουμε 10 Ιαπωνία και κρατάμε άλλες 3 για νησί Jeju στην (Nότιο) Κορέα και/ή Busan ?

Υπάρχει και η δυνατότητα να "φάμε" τις 11 Σεπτέμβρη στο BUSAN και να φτάσουμε Seoul αργά το βράδυ, άρα να κερδίσουμε (θεωρητικά ) άλλη μια μέρα για να την διαθέσουμε όπου θέλουμε.

Το πολύ χοντροκομένο πλάνο μου είναι το εξής:

3 full days Tokyo.
Train to Takayama. 1 day
Takayama - Kanazawa 1 day (δεν ξέρω αν αυτές οι δύο μέρες συμπτύσσονται)
Kanazawa - Kyoto 1 day
Kyoto 2 days
Himeji 1 day
Hiroshima - Miyajima 1 day

και μετά έχω σκεφτεί το τρελό να φύγω με το KAMPU FERRY από το Shimonoseki και να πάω για Busan.

Αυτό μας δίνει 10 μέρες. Τι να αλλάξω;
Εγω 20 -11 φευγω
Λογω σφιχτου budget θα μεινω 6 μετες τοκιο κ 4 μερες οσακα οπου την μια μερα θα την περασω kyoto
Θα προσπαθησω να παω σε οσο πιο πολλα μερη μπορω!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.565
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom