Ουγγαρία Βουδαπέστη 2016 (πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός)

Μηνύματα
10
Likes
15
Καλημέρα σε όλους !!!!
Χθες επιστρέψαμε από Βουδαπεστη-Βιέννη και θελω να μοιραστώ και γω την εμπειρία μας!
Θελω να ευχαριστήσω αρχικά το vagar78 για την σημαντική του βοήθεια
και να συμφωνήσω και γω πως ο οδηγός του είναι πολύ χρήσιμος!
Να είναι καλά να ταξιδεύει ,να μας δίνει τα φώτα του!
Λοιπόν ,ξεκινήσαμε την Κυριακή 25/2 από Αθήνα και προσγειωθήκαμε στη Βουδαπεστη στις 17:30(τοπική ώρα) .
Ένα έχω να πω:μετά από αυτό το ταξίδι είμαστε έτοιμοι για Ισλανδια!
Πετύχαμε την πιο κρύα εβδομάδα σε όλη την Ευρώπη!Φυγαμε από Ελλάδα με 17 βαθμούς και Βουδαπεστη είχε -11 !!!!!
Δε θα μπω σε λεπτομέρειες μετακίνησης αεροδρόμιο-ξενοδοχείο (τα έχει ο vagar78 αναλυτικότατα ), να τονίσω μόνο να βγάλετε κάρτα απεριορίστων διαδρομών (συμφέρει και δεν αγχώνεσαι καθώς κάνουν συχνά ελέγχους) .
Κλείσαμε στο Estilo Fashion Hotel με 55€ τη βραδιά ,κεντρικότατο ,καθαρό ,ωραίο πρωινό ,ευγενικό προσωπικό!
Αφήσαμε τα πράγματα μας και βγήκαμε για βόλτα μέχρι τις 19:30 που είχαμε κάνει κράτηση στο Hungarikum Bistro.
Πήραμε το τραμ και περπατήσαμε.Χαλαλι το κρύο ,φωτισμένη η Βουδαπεστη ,οι γέφυρες , το κοινοβούλιο ,όλα πανέμορφα!
Το hungarikum ήταν άψογο (περιβάλλον-φαγητό-προσωπικό-τιμές-ποιότητα) !
Χωρίς κράτηση δύσκολα βρίσκεις ...
Μετά επιστροφή ξενοδοχείο και ξεκούραση.
Την επόμενη μέρα (Δευτέρα) ,ξυπνήσαμε,πρωινό και έξω για βόλτα !
Περάσαμε τη γέφυρα με τα πόδια παρά το τσουχτερό κρύο και ανεβήκαμε citadella με τα πόδια παρακαλώ και ντυμένοι σαν Εσκιμώοι!
Μετά Gellert Hill.Η θέα καταπληκτική και χιόνι αρκετό !
Μετά Buda Castle,Προμαχώνα των Ψαράδων,εκκλησια Ματίας !
Τώρα που τα γράφω,απορώ πως τα κάναμε όλα με τόσο κρύο!
Το μόνο που με χάλασε είναι πως το ruszwurum ήταν κλειστό λόγω ανακαίνισης!
Μετά πέρασα πάλι τη γέφυρα και βγήκαμε στην Πεστη κατά τις 16:00.
Είχαμε κάνει κράτηση για φαγητό στο Trofea αλλά δε μπορούσαμε να περιμένουμε τόσο αργά για φαγητό ,το ακυρώσαμε και πήγαμε κλειστή αγορά για αναμνηστικά και street food.
Να την επισκέφθητε ,αξίζει !Επιστροφη ξενοδοχείο για ξεκούραση καθώς την επόμενη μέρα ταξιδεύαμε για Βιέννη.
Τρίτη λοιπόν 27/2,αναχώρηση (μετά από περιπέτεια )με λεωφορείο για Βιέννη στις 7:30.
Άφιξη 10:30 με -15!!!!!!!!
Ειχαμε κλείσει στο Eurostars Embassy. Μας έδωσαν γωνιακό δωμάτιο στον 5ο όροφο και ήταν πολύ καλό!Μεγαλο και πολύ περιποιημένο !
Έξω λοιπόν για βόλτα !
Belvedere για αρχή!Παρα πολύ όμορφο και η έκθεση του Klimt φανταστική !
Στη συνέχεια karlskirche.Να αναφέρω πως όταν ήμασταν έξω από την εκκλησία και βγάλαμε το κινητό να τραβήξουμε φωτογραφίες ,το χέρι μοοδιασε από το κρύο και το κινητό έσβησε .Νομιζαμε πως θα σπάσουμε από το κρύο !
Περπατήσαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε για να φτάσουμε στο Kunsthistorisches Museum!
Το μουσείο αυτό είναι καταπληκτικό και γεμάτο αριστουργήματα,μέχρι και το καφέ του είναι αριστούργημα!
Μετά από αυτό ,φαγητό στο figlmuller.
Εντάξει ,ωραίο το σνίτσελ αλλά ακριβούτσικο ...
Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.
Τετάρτη λοιπόν 28/2 αναχώρηση για schönbrunn (να αναφέρω πως είχαμε βγάλει 72h κάρτα) .
Το παλάτι υπέροχο ,κάναμε το grand tour,απλά δεν είχε θέρμανση εσωτερικά σαν το Belvedere και δεν το ευχαριστηθήκαμε .Οι κήποι αν και κατεψυγμένοι φάνταζαν υπέροχοι !
Αναχώρηση για το κέντρο της Βιεννης !
Τι να πω...μια κούκλα ..αριστοκρατική και αρχοντική ..το κρύο απίστευτο ..
Βόλτα στα μαγαζιά ,μετά hofburg και καφέ στο Demel και μετά στην όπερα .
Πάλι λίγο έξω λόγω κρύου και μετά φαγητό στο schnitzelwirt .Νοστιμοτατο ,μεγάλες μεριδες και τιμές λογικοτατες για Βιέννη!Επιστροφη στο ξενοδοχείο λόγω κρύου .
Πέμπτη 1/3 βόλτα στο κέντρο (με -15 και αίσθηση -20 βαθμουσ ! )για να το δούμε όσο μπορούμε και αναχώρηση στις 19:00 για να επιστρέψουμε στη Βουδαπεστη !
Άφιξη στις 23:30 στο Three corners hotel Bristol.
Συμπαθητικό αλλά δε μας άρεσε η περιοχή (κάτι σαν Μεταξουργείο εδώ)
Παρασκευή 3/3 είχαμε κλείσει ξενάγηση στο κοινοβούλιο στις 10:00.
Περιττό να πω πως είχε περισσότερο κρύο και παντού χιόνι ,ευτυχώς είχαμε προλάβει τη Δευτέρα και επισκεφτήκαμε την Βούδα γιατί θα ήταν αδύνατο σήμερα.Μετα το Κοινοβούλιο πήγαμε Παπουτσια Δούναβη και μετά στον Άγιο Στέφανο όπου αξίζει να φτάσετε μέχρι πάνω όπου η θέα είναι καταπληκτική .Εμεις πετύχαμε και ένα σχολείο όπου έψελναν τα παιδάκια και ήταν πολύ όμορφα!
Στη συνέχεια πήγαμε στην όπερα με σκοπό να τη δούμε και να αγοράσουμε εισιτήρια αλλά έκαναν ανακαίνιση στην κεντρική αίθουσα ,όμως κάναμε ξενάγηση και παρακολουθήσαμε ένα μικρό κονσέρτο μόνο με 9€ το άτομο !
Μετά χαλάρωση στο cafe Central κατά τις 17:00.
Φαγητό πάλι στο Hungarikum Bistro!
Επιστροφή στο ξενοδοχείο .
Σάββατο 3/3 πήγαμε Andrassy Street,πλατεία ηρώων και κάστρο Vajdahunyad και τελευταίο και καλύτερο Széchenyi thermal baths!Εξω είχε -10 και μέσα στο νερό 28 βαθμούς!!!
Να το κάνετε είναι τελειοοοο!!!
Μετά από έξι ώρες στα Λουτρά και έχοντας γίνει λιώμα από την χαλάρωση ,ξεκινήσαμε να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο και πετύχαμε ένα φεστιβάλ ψαριού και ήταν γεμάτο τοπικό street food!
Κυριακή 4/3,ημέρα επιστροφής,καφέ και γλυκό στο New York Cafe και αναχώρηση για το αεροδρόμιο .
Αυτή ήταν και η εμπειρία μας από Βουδαπεστη-Βιέννη .Να επισκέφθητε και τα δυο μέρη ,είναι πανέμορφα και διαφορετικά ταυτόχρονα.
Ευχαριστώ και πάλι το vagar78 και αν έχετε κάποια απορία για τα μέρη που ανέφερα και θέλετε λεπτομέρειες ,ευχαρίστως να σας τις απαντήσω!
Να είμαστε καλά και να πάμε τα επόμενα ταξίδια σύντομα!
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Πάγωσα μόνο που σκέφτηκα ότι περπατήσατε την πόλη με τέτοιο κρύο και ζεστάθηκα με τα λουτρά :)
Αυτό που έξω είχε -10 και μέσα 28 θα το θυμάσαι σε όλη σου την ζωή και όπου βρεθείς θα το εξιστορείς :)
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Αν μπορούσατε να πάτε στην ταράτσα των rudas με θέα τον Δούναβη τότε θα είχατε πετύχει το τέλειο αποτέλεσμα....
 

whoknows

Member
Μηνύματα
742
Likes
2.228
Επόμενο Ταξίδι
Στο φεγγαρι
Ταξίδι-Όνειρο
Στο κεντρο της Γης

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Επειδή κάποιοι με ρωτάνε ποιο λεωφορείο συμφέρει να πάρουν από το αεροδρόμιο για να πάνε στο κέντρο θέλω να γράψω δύο λόγια για να βοηθήσω όσο γίνεται περισσότερο ...Άς τα πάρουμε με τα σειρά το Ε200 που είναι και ο πιο γνωστός τρόπος για αυτούς που έχουν ταξιδέψει ξανά στην πόλη (το Ε100 λειτουργεί από τον Ιουλιο και ειναι κάπως φρέσκο) απαιτεί περισσότερο χρόνο.Αυτό γίνεται γιατι θα πρέπει να κάνετε μετεπιβιβαση σε μετρό για να φτάσετε στο κέντρο. .Έχεις το πλεονέκτημα όμως ότι το εισιτήριο του περιλαμβάνεται στην κάρτα απεριορίστων διαδρομών και έτσι εξοικονομεις χρήματα..Από την άλλη το Ε100 με τελικο προορισμό το Deák tér σταματάει μονο σε Kálvin tér και Astoria οπότε αν δεν σας βολεύει κάποια από τις 3 στάσεις θα πρέπει πάλι να κάνετε μετεπιβιβαση η να περπατήσετε αρα δεν θα κερδίσετε σε χρόνο σε σχέση με το Ε200..Αν αναλογιστουμε ότι η εβδομαδιαία κάρτα στοιχίζει περίπου 15 ευρώ κ το Ε100 έχει 6 ευρώ εισιτήριο πήγαινε-ελα συμφερει το Ε200 γιατί με 9 ευρώ παραπάνω θα έχεις κ τα απεριόριστα...Αν δε, πας σε λύση Ε100 κ εισιτήριο απεριορίστων θα ανέβεις στο σύνολο στα 21...Αν είστε 4 άτομα κ βιάζεστε μπορείτε να επιλέξετε μεταφορά με βανακι αλλά επειδή οι περισσότεροι προτιμάτε την μέθοδο του λεωφορείου έδωσα περισσότερη βάση σε αυτό...Η τελική επιλογή είναι δική σας ....
 
Last edited:

Eurotraveler

Member
Μηνύματα
464
Likes
1.772
Επόμενο Ταξίδι
Γκντανσκ
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Να προσθέσω πως από το Νοέμβρη του 2017 γίνονται έργα στη γραμμή 3 του μετρό, τα οποία και εξακολουθούν. Αυτό που ενδιαφέρει για τη σύνδεση με το αεροδρόμιο είναι ότι τις καθημερινές μετά τις 20:30 και τα Σαββατοκύριακα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας η γραμμή 3 είναι κλειστή και αντικαθίσταται από λεωφορείο, το οποίο σταματάει μόνο στις στάσεις του μετρό με εξαίρεση τη στάση Ferenciek ter. Πάντως η αντικατάσταση από λεωφορείο είναι αποτελεσματική, όπως διαπίστωσα τον περασμένο μήνα.
Περισσότερα εδώ:
https://bkk.hu/m3felujitas/kozossegi-kozlekedes-a-metropotlas-idejen.php

Επίσης αν είστε περισσότερα άτομα (έως 5) και θέλετε να μετακινηθείτε από/προς το αεροδρόμιο με Ε200 και μετρό και παράλληλα θεωρείτε ότι δε θα κάνετε απόσβεση της εβδομαδιαίας κάρτας, εξετάστε την επιλογή του 24ωρου ομαδικού εισιτηρίου για έως και 5 άτομα. Κοστίζει 3300 φιορίνια και περιλαμβάνει και τη διαδρομή με το 200Ε, όχι όμως και το 100E, το οποιο δεν περιλαμβάνεται σε καμία κάρτα/πάσο και απαιτεί ειδικό εισιτήριο. Για παράδειγμα, εμάς, που ήμασταν τέσσερις, μας βόλεψε πολύ το 24ωρο εισιτήριο. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το εισιτήριο είναι ένα, δηλαδή δε δίνεται σε αντίτυπα και δε θα μπορείτε να το αξιοποιήσετε αν καθένας ακολουθεί διαφορετικό πρόγραμμα.
Περισσότερα εδώ:
https://bkk.hu/en/budapest-24-hour-group-travel-card/
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Να προσθέσω πως από το Νοέμβρη του 2017 γίνονται έργα στη γραμμή 3 του μετρό, τα οποία και εξακολουθούν. Αυτό που ενδιαφέρει για τη σύνδεση με το αεροδρόμιο είναι ότι τις καθημερινές μετά τις 20:30 και τα Σαββατοκύριακα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας η γραμμή 3 είναι κλειστή και αντικαθίσταται από λεωφορείο, το οποίο σταματάει μόνο στις στάσεις του μετρό με εξαίρεση τη στάση Ferenciek ter. Πάντως η αντικατάσταση από λεωφορείο είναι αποτελεσματική, όπως διαπίστωσα τον περασμένο μήνα.
Περισσότερα εδώ:
https://bkk.hu/m3felujitas/kozossegi-kozlekedes-a-metropotlas-idejen.php

Επίσης αν είστε περισσότερα άτομα (έως 5) και θέλετε να μετακινηθείτε από/προς το αεροδρόμιο με Ε200 και μετρό και παράλληλα θεωρείτε ότι δε θα κάνετε απόσβεση της εβδομαδιαίας κάρτας, εξετάστε την επιλογή του 24ωρου ομαδικού εισιτηρίου για έως και 5 άτομα. Κοστίζει 3300 φιορίνια και περιλαμβάνει και τη διαδρομή με το 200Ε, όχι όμως και το 100E, το οποιο δεν περιλαμβάνεται σε καμία κάρτα/πάσο και απαιτεί ειδικό εισιτήριο. Για παράδειγμα, εμάς, που ήμασταν τέσσερις, μας βόλεψε πολύ το 24ωρο εισιτήριο. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το εισιτήριο είναι ένα, δηλαδή δε δίνεται σε αντίτυπα και δε θα μπορείτε να το αξιοποιήσετε αν καθένας ακολουθεί διαφορετικό πρόγραμμα.
Περισσότερα εδώ:
https://bkk.hu/en/budapest-24-hour-group-travel-card/
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες κ επειδή δεν εχουμε την πολυτέλεια να μένουμε Βουδαπέστη και να ενημερωνομαστε άμεσα για τέτοιες αλλαγές οποίος πάει στην πόλη μπορεί να ενημερώνει για να γλιτωσουν ταλαιπωρία όσο περισσότεροι γίνεται...Μεγάλο μειονέκτημα του ομαδικού είναι ότι δεν μπορεί κάποιος να ανεξαρτητοποιηθει και πρέπει να ακολουθήσει το πρόγραμμα των άλλων ...
 

Eurotraveler

Member
Μηνύματα
464
Likes
1.772
Επόμενο Ταξίδι
Γκντανσκ
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας στην ιστοσελίδα των δημοσίων συγκοινωνιών της πόλης (BKK) για την αντικατάσταση της γραμμής 3 από λεωφορείο είχα αγχωθεί λίγο πριν ταξιδεψω, αλλά τελικά διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Τα εν λόγω λεωφορεία γράφουν M3, αναχωρούν σε συχνότητες αντίστοιχες με αυτές του μετρό και είναι δίπλα, δηλαδή μεγάλα. Μάλιστα μια φορά είδα ότι έφευγαν δύο λεωφορεία μαζί, ώστε να καλύψουν τη χωρητικοτητα ενός συρμού του μετρό, αλλά δεν παρατήρησα αν αυτό γινόταν κάθε φορά.

Επίσης επειδή η αντικατάσταση δεν αφορά όλες τις στάσεις όλες τις ώρες, οποίος σκοπεύει να μετακινηθεί με τη γραμμή 3, ας διαβάσει το σύνδεσμο που παρέθεσα παραπάνω.
 

Alessandra K

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλημέρα σε όλους !!!!
Χθες επιστρέψαμε από Βουδαπεστη-Βιέννη και θελω να μοιραστώ και γω την εμπειρία μας!
Θελω να ευχαριστήσω αρχικά το vagar78 για την σημαντική του βοήθεια
και να συμφωνήσω και γω πως ο οδηγός του είναι πολύ χρήσιμος!
Να είναι καλά να ταξιδεύει ,να μας δίνει τα φώτα του!
Λοιπόν ,ξεκινήσαμε την Κυριακή 25/2 από Αθήνα και προσγειωθήκαμε στη Βουδαπεστη στις 17:30(τοπική ώρα) .
Ένα έχω να πω:μετά από αυτό το ταξίδι είμαστε έτοιμοι για Ισλανδια!
Πετύχαμε την πιο κρύα εβδομάδα σε όλη την Ευρώπη!Φυγαμε από Ελλάδα με 17 βαθμούς και Βουδαπεστη είχε -11 !!!!!
Δε θα μπω σε λεπτομέρειες μετακίνησης αεροδρόμιο-ξενοδοχείο (τα έχει ο vagar78 αναλυτικότατα ), να τονίσω μόνο να βγάλετε κάρτα απεριορίστων διαδρομών (συμφέρει και δεν αγχώνεσαι καθώς κάνουν συχνά ελέγχους) .
Κλείσαμε στο Estilo Fashion Hotel με 55€ τη βραδιά ,κεντρικότατο ,καθαρό ,ωραίο πρωινό ,ευγενικό προσωπικό!
Αφήσαμε τα πράγματα μας και βγήκαμε για βόλτα μέχρι τις 19:30 που είχαμε κάνει κράτηση στο Hungarikum Bistro.
Πήραμε το τραμ και περπατήσαμε.Χαλαλι το κρύο ,φωτισμένη η Βουδαπεστη ,οι γέφυρες , το κοινοβούλιο ,όλα πανέμορφα!
Το hungarikum ήταν άψογο (περιβάλλον-φαγητό-προσωπικό-τιμές-ποιότητα) !
Χωρίς κράτηση δύσκολα βρίσκεις ...
Μετά επιστροφή ξενοδοχείο και ξεκούραση.
Την επόμενη μέρα (Δευτέρα) ,ξυπνήσαμε,πρωινό και έξω για βόλτα !
Περάσαμε τη γέφυρα με τα πόδια παρά το τσουχτερό κρύο και ανεβήκαμε citadella με τα πόδια παρακαλώ και ντυμένοι σαν Εσκιμώοι!
Μετά Gellert Hill.Η θέα καταπληκτική και χιόνι αρκετό !
Μετά Buda Castle,Προμαχώνα των Ψαράδων,εκκλησια Ματίας !
Τώρα που τα γράφω,απορώ πως τα κάναμε όλα με τόσο κρύο!
Το μόνο που με χάλασε είναι πως το ruszwurum ήταν κλειστό λόγω ανακαίνισης!
Μετά πέρασα πάλι τη γέφυρα και βγήκαμε στην Πεστη κατά τις 16:00.
Είχαμε κάνει κράτηση για φαγητό στο Trofea αλλά δε μπορούσαμε να περιμένουμε τόσο αργά για φαγητό ,το ακυρώσαμε και πήγαμε κλειστή αγορά για αναμνηστικά και street food.
Να την επισκέφθητε ,αξίζει !Επιστροφη ξενοδοχείο για ξεκούραση καθώς την επόμενη μέρα ταξιδεύαμε για Βιέννη.
Τρίτη λοιπόν 27/2,αναχώρηση (μετά από περιπέτεια )με λεωφορείο για Βιέννη στις 7:30.
Άφιξη 10:30 με -15!!!!!!!!
Ειχαμε κλείσει στο Eurostars Embassy. Μας έδωσαν γωνιακό δωμάτιο στον 5ο όροφο και ήταν πολύ καλό!Μεγαλο και πολύ περιποιημένο !
Έξω λοιπόν για βόλτα !
Belvedere για αρχή!Παρα πολύ όμορφο και η έκθεση του Klimt φανταστική !
Στη συνέχεια karlskirche.Να αναφέρω πως όταν ήμασταν έξω από την εκκλησία και βγάλαμε το κινητό να τραβήξουμε φωτογραφίες ,το χέρι μοοδιασε από το κρύο και το κινητό έσβησε .Νομιζαμε πως θα σπάσουμε από το κρύο !
Περπατήσαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε για να φτάσουμε στο Kunsthistorisches Museum!
Το μουσείο αυτό είναι καταπληκτικό και γεμάτο αριστουργήματα,μέχρι και το καφέ του είναι αριστούργημα!
Μετά από αυτό ,φαγητό στο figlmuller.
Εντάξει ,ωραίο το σνίτσελ αλλά ακριβούτσικο ...
Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.
Τετάρτη λοιπόν 28/2 αναχώρηση για schönbrunn (να αναφέρω πως είχαμε βγάλει 72h κάρτα) .
Το παλάτι υπέροχο ,κάναμε το grand tour,απλά δεν είχε θέρμανση εσωτερικά σαν το Belvedere και δεν το ευχαριστηθήκαμε .Οι κήποι αν και κατεψυγμένοι φάνταζαν υπέροχοι !
Αναχώρηση για το κέντρο της Βιεννης !
Τι να πω...μια κούκλα ..αριστοκρατική και αρχοντική ..το κρύο απίστευτο ..
Βόλτα στα μαγαζιά ,μετά hofburg και καφέ στο Demel και μετά στην όπερα .
Πάλι λίγο έξω λόγω κρύου και μετά φαγητό στο schnitzelwirt .Νοστιμοτατο ,μεγάλες μεριδες και τιμές λογικοτατες για Βιέννη!Επιστροφη στο ξενοδοχείο λόγω κρύου .
Πέμπτη 1/3 βόλτα στο κέντρο (με -15 και αίσθηση -20 βαθμουσ ! )για να το δούμε όσο μπορούμε και αναχώρηση στις 19:00 για να επιστρέψουμε στη Βουδαπεστη !
Άφιξη στις 23:30 στο Three corners hotel Bristol.
Συμπαθητικό αλλά δε μας άρεσε η περιοχή (κάτι σαν Μεταξουργείο εδώ)
Παρασκευή 3/3 είχαμε κλείσει ξενάγηση στο κοινοβούλιο στις 10:00.
Περιττό να πω πως είχε περισσότερο κρύο και παντού χιόνι ,ευτυχώς είχαμε προλάβει τη Δευτέρα και επισκεφτήκαμε την Βούδα γιατί θα ήταν αδύνατο σήμερα.Μετα το Κοινοβούλιο πήγαμε Παπουτσια Δούναβη και μετά στον Άγιο Στέφανο όπου αξίζει να φτάσετε μέχρι πάνω όπου η θέα είναι καταπληκτική .Εμεις πετύχαμε και ένα σχολείο όπου έψελναν τα παιδάκια και ήταν πολύ όμορφα!
Στη συνέχεια πήγαμε στην όπερα με σκοπό να τη δούμε και να αγοράσουμε εισιτήρια αλλά έκαναν ανακαίνιση στην κεντρική αίθουσα ,όμως κάναμε ξενάγηση και παρακολουθήσαμε ένα μικρό κονσέρτο μόνο με 9€ το άτομο !
Μετά χαλάρωση στο cafe Central κατά τις 17:00.
Φαγητό πάλι στο Hungarikum Bistro!
Επιστροφή στο ξενοδοχείο .
Σάββατο 3/3 πήγαμε Andrassy Street,πλατεία ηρώων και κάστρο Vajdahunyad και τελευταίο και καλύτερο Széchenyi thermal baths!Εξω είχε -10 και μέσα στο νερό 28 βαθμούς!!!
Να το κάνετε είναι τελειοοοο!!!
Μετά από έξι ώρες στα Λουτρά και έχοντας γίνει λιώμα από την χαλάρωση ,ξεκινήσαμε να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο και πετύχαμε ένα φεστιβάλ ψαριού και ήταν γεμάτο τοπικό street food!
Κυριακή 4/3,ημέρα επιστροφής,καφέ και γλυκό στο New York Cafe και αναχώρηση για το αεροδρόμιο .
Αυτή ήταν και η εμπειρία μας από Βουδαπεστη-Βιέννη .Να επισκέφθητε και τα δυο μέρη ,είναι πανέμορφα και διαφορετικά ταυτόχρονα.
Ευχαριστώ και πάλι το vagar78 και αν έχετε κάποια απορία για τα μέρη που ανέφερα και θέλετε λεπτομέρειες ,ευχαρίστως να σας τις απαντήσω!
Να είμαστε καλά και να πάμε τα επόμενα ταξίδια σύντομα!
Αν σου είναι εύκολο και γνωρίζεις θα ήθελα να με ενημερώσεις για τις εβδομαδιαίες κάρτες που μπορεις να βγάλεις στην Βιέννη για τις μετακινήσεις σου. Αν αφορούν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και αν περιλαμβάνουν τις διαδρομές από και προς το αεροδρόμιο! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.837
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom