Γιατί μας αρέσει η Γερμανία;

dimaq

Member
Μηνύματα
630
Likes
1.908
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Η Κολωνια δεν εχει τη γραφικοτητα ισως αλλων γερμανικων πολεων αλλα ασχημη δεν τη λες.Μονο για να δεις τον γοτθικο καθεδρικο,συμβολο της πολης,να χαλαρωσεις διλλα στο ρηνο,να περπατησεις στους πεζοδρομους της,και στο παρκο της αξιζει.Και επισης ντυσελντορφ καθως και βελγιο/ολλανδια ειναι διπλα!
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Να θυμίσω ότι υπάρχει και το γκρουπ ''Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας'' το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε μετά το 2012 έπεσε σχεδόν σε αχρηστία, ίσως και εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης ή απλώς από βαρεμάρα των παλιών μελών. Κατά καιρούς γράφονται ωραίες ιστορίες για την Γερμανία, την οποία θεωρώ την μεγαλύτερη τουριστική ανακάλυψη στην Ευρώπη από το 1995 και μετά. Δεν είναι τυχαίο που πλέον είναι στις πρώτες χώρες σε επισκέπτες στην Ευρώπη.
 

patrizia

Member
Μηνύματα
185
Likes
172
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Ακριβώς αυτό που λες, δεν είναι καθόλου άσχημη!
Μόνο Βαυαρία και Βάδη Βυτεμβεργη έχω πάει και θα ήθελα πολύ να δω και οτι άλλο αξίζει στη χώρα!
Ολλανδία επίσης εχω πάει.
 

dimaq

Member
Μηνύματα
630
Likes
1.908
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Συμφωνω με borealis 100%.
Η Γερμανια εχει μεγαλη φυσικη ομορφια που συνδυαζεται με οργανωση και καλοδιατηρημενα ιστορικα κεντρα.Επισης δεν ειναι ακριβη,οι τιμες και στα,ξενοδοχεια και στο φαγητο κ στη μετακινηση ειναι πολυ λογικες
 
Last edited:

patrizia

Member
Μηνύματα
185
Likes
172
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Ναι είναι κατάφωρα αδικημένη η Γερμανία σε σχέση με άλλες χώρες ενώ συνδυάζει και υπέροχη φύση και καταπληκτική αρχιτεκτονική!
Δεν είναι και πολύ φτηνή αλλά μπορείς να βρεις και καλές τιμές σε καταλύματα και φαγητό.

Dimaq
Ταυτόχρονα τα γράψαμε;
 
Last edited by a moderator:

patrizia

Member
Μηνύματα
185
Likes
172
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Άρα αξίζει η Δρέσδη η Κολωνία το Ντίσελντορφ το Βερολίνο για το οποίο οι γνώμες διίστανται, υπάρχει και κάτι άλλο που προτείνετε;
Εμείς είμαστε οικογένεια οπότε η νυχτερινή ζωή δεν μας ενδιαφέρει
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.147
Likes
5.364
το Βερολίνο για το οποίο οι γνώμες διίστανται
Το Βερολίνο είναι πολύ ενδιαφέρουσα πόλη. Αισθητικά δεν με συγκίνησε. Θεωρώ επίσης και εγώ αυτό που αναφέρθηκε νωρίτερα Δεν είναι γερμανική πόλη.Θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε στην Ευρώπη.
Οι λόγοι που πιστεύω ότι αξίζει η επίσκεψη, είναι η ζωντάνια του του,η χαλαρότητά του ,παρόλο που είναι μεγάλη πόλη, το μουσείο της Περγάμου, η εναλλακτική γειτονιά του Kreuzberg και η αγορά του με την ευρεία έννοια. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Λέω τι είδα,πρόσεξα και μου άρεσε. :)
 

dimaq

Member
Μηνύματα
630
Likes
1.908
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Ναι δεν ειναι τυπικη γερμανικη πολη.Αλλα για μενα τουλαχιστον εχει ειδικο ιστορικο βαρος, που δεν μπορει να αγνοηθει. Επισης η αντιθεση ανατολικου-δυτικου, το τειχος μια πολη χωρισμενη σε δυο κρατη με αντιθετες ιδεολογιες,ειναι που την κανει τρομερα ενδιαφερουσα.
20180518_110924.jpg

Εχει ομως και πολυ ομορφα σημεια εκτος απο την πυλη του βραδεμβουργου και το νησι των μουσειων. Το σαρλοτενμπουργκ, η γειτονια του Αγιου Νικολαου,η χακεσερ μαρκτ, το τιεργκαρντεν, η ποντσαμερ πλατζ, που νομιζεις οτι εισαι Νεα Υορκη, καθως και εξω λιγο οπως το ποτσδαμ, το οποιο ειναι πιο τυπικη μικρη
20180519_132953.jpg
γερμανικη πολη και το Σανσουσι!
OI000131.jpg

Δεν νομιζω λοιπον οτι υπαρχουν πολλες τετοιες πολεις στην Ευρωπη. Ταυτοχρονα αποπνεει μια χαλαροτητα και κοσμοπολιτισμο.
Παραλληλα ειναι πιο οικονομικο σε σχεση με την υπολοιπη Γερμανια.
20180518_124239.jpg
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.219
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom