Τσεχική Δημοκρατία Για μπύρες στην Πράγα, πιο γραφικός κι απ’ τα Χριστούγεννα

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.309
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Γιάννη θα πάω μια βόλτα σε δύο βδομάδες, αν μπορείς γράψε τα νυχτερινά σποτάκια τύπου της μπυραρίας που πέτυχες να περάσουμε και εμείς να πούμε ένα γεια.
Βεβαίως, μέχρι τότε θα έχει σίγουρα ολοκληρωθεί η ιστορία οπότε θα μπορείς να δεις και με εικόνες όσα επισκέφτηκα εγώ, όχι μόνο για βράδυ. Ξεκινώντας από το μεσημέρι και πάει λέγοντας... ;)

το ερωτημα παραμενει : εχει η τσεχια ωραιες γυναικες η ειναι μυθος?
Αν έβλεπα λίγο περισσότερο ντόπιους θα σου απαντούσα. Η συντριπτική πλειοψηφία που κυκλοφορεί στην παλιά πόλη είναι τουρίστες, οπότε δεν έχω ξεκάθαρη άποψη.

κανουμε αναλυση λες και πηγαμε σε ιατρικο συνεδριο
Ανεβαίνει το επίπεδο στην ιστορία και δε θα ξέρω πως να το διαχειριστώ...:haha:
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.309
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Στα ψηλά της Πόλης



Μετά από έναν ευχάριστο ύπνο κι ένα πρωινό μέχρι σκασμού, ντύθηκα νομίζοντας ότι θα συναντήσω κρύο (ούτε καν) και ξεχύθηκα στους ήρεμους σχετικά δρόμους της πόλης:

DSC_0210.JPG

DSC_0214.JPG


Προχώρησα όλη την ευθεία προς τα δυτικά του ξενοδοχείου μου, έχοντας συγκεκριμένο πρόγραμμα στο μυαλό μου, το οποίο βέβαια δεν ήξερα πως θα βγει χρονικά. Όχι πολλή ώρα μετά περνούσα το πάρκο Karlově náměstí το οποίο υποθέτω πως τις ημέρες της άνοιξης θα είναι απείρως θελκτικότερο απ’ ότι στα τέλη του Δεκέμβρη:

DSC_0215.JPG

DSC_0216.JPG


Η ομορφιά της πόλης ήταν καταφανέστατη σε κάθε σημείο, με την εκκλησία του αγίου Ιγνάτιου στη μέση περίπου του πάρκου να ξεχωρίζει:

DSC_0217.JPG


Συνέχισα το περπάτημα έχοντας μπροστά μου πλέον τον ποταμό, βλέποντας το επόμενο αξιοθέατο της λίστας που ομολογώ πως δε κατάλαβα γιατί είναι αξιοθέατο σε μια τόσο όμορφη πόλη. Γούστα είν’ αυτά, προσωπικά πάντως το Tančící dům δε μου είπε κάτι:

DSC_0226.JPG


Ο ποταμός Vltava διασχίζει το μεγαλύτερο μέρος της Τσεχίας περνώντας φυσικά κι από την Πράγα, μεταξύ των όχθων του οποίου βρίσκονται αρκετές γέφυρες και πεζογέφυρες, όπως η Jiráskův Most που περνούσα κι εγώ εκείνη τη στιγμή:

DSC_0227.JPG

DSC_0230.JPG


Βρισκόμουν πλέον στο 5ο διαμέρισμα της πόλης (ναι έχει και η Πράγα τέτοια, όχι μόνο το Παρίσι) θαυμάζοντας κι εκεί την όμορφη αρχιτεκτονική της και τα κανάλια δίπλα στο ποτάμι με πλοιαράκια γεμάτα κόσμο που ξεκινούσαν τη βόλτα τους:
DSC_0236.JPG

DSC_0240.JPG


Η δική μου κατεύθυνση ήταν τώρα Βόρεια αρχικά παράλληλα με το ποτάμι και κατόπιν αριστερά όταν και είδα την είσοδο του πάρκου Petrin και του ομώνυμου λόφου «Vrch Petřín»

DSC_0241.JPG

DSC_0245.JPG


Αποφασίζοντας βλέπετε ν’ ακολουθήσω «ανορθόδοξο» πρόγραμμα σε σχέση με τη πλειοψηφία, θεώρησα καλό να ξεκινήσω ανεβαίνοντας κι έπειτα να κατέβω προς το κέντρο της πόλης. Τι δεν υπολόγισα; Τον πολύ καλό καιρό και την απότομη ανηφόρα, που μ’ έκαναν να ιδροκοπήσω απότομα:

DSC_0247.JPG

DSC_0249.JPG


Το πάρκο είναι ιδανικό για βόλτα εντός αστικού ιστού, ιδιαίτερα τις μέρες με ηλιοφάνεια, με τη θέα από το λόφο να αποζημιώνει το κάθε βήμα που κάνεις προκειμένου ν’ ανέβεις εκεί:

DSC_0251.JPG


Δεν άργησα ευτυχώς να φτάσω στην κορυφή παρατηρώντας τους κήπους και τα κτίσματα που βρίσκονται σ' αυτό, όπως το αστεροσκοπείο «Štefánikova hvězdárna» και τον πύργο «Petřínská rozhledna».

DSC_0255.JPG

DSC_0257.JPG


Η θέα στην πόλη γινόταν ακόμα καλύτερη, αν και ο μόνος τρόπος να τη δεις ήταν μέσα από τα κλαδιά των δέντρων:

DSC_0259.JPG


Προχώρησα φτάνοντας μπροστά απ’ τον πύργο και την εκκλησία «Katedrální chrám sv. Vavřince», στου οποίου τη βάση λειτουργεί και καφέ. Μ’ ένα σχετικό αντίτιμο μπορείς φυσικά ν’ ανέβεις και πάνω.

DSC_0260.JPG

DSC_0261.JPG


Προσωπικά δεν είχα τέτοια πρόθεση, ακολουθώντας τον χωμάτινο δρόμο που οδηγούσε στη βάση του λόφου, με την κλίση να είναι πλέον κατηφορική:

DSC_0264.JPG

DSC_0268.JPG


Βρισκόμουν στα όρια με το πρώτο διαμέρισμα της πόλης, εκεί όπου βρίσκεται και το επισκέψιμο μοναστήρι «Strahovský klášter» με τη διάσημη βιβλιοθήκη του:

DSC_0269.JPG

DSC_0271.JPG


Το δικό μου μάτι όμως είχε πέσει απέναντι, στο «Pivovar Strahov» που με τραβούσε εκείνη την ώρα σαν μαγνήτης:

DSC_0270.JPG

DSC_0272.JPG


Μπήκα αριστερά στο μπαρ (δεξιά ήταν το εστιατόριο) και κάθισα παραγγέλνοντας φυσικά μια τοπική βαρελίσια από τις δεξαμενές που έβλεπα απέναντι μου:

DSC_0272b.jpg

DSC_0272c.jpg


Τόσο κόπο είχα κάνει, το χρειαζόμουν…
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
986
Likes
2.072
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Συνέχισα το περπάτημα έχοντας μπροστά μου πλέον τον ποταμό, βλέποντας το επόμενο αξιοθέατο της λίστας που ομολογώ πως δε κατάλαβα γιατί είναι αξιοθέατο σε μια τόσο όμορφη πόλη. Γούστα είν’ αυτά, προσωπικά πάντως το Tančící dům δε μου είπε κάτι:
Φρεντ Αστέρ και Τζίντζερ Ρότζερ, έτσι δεν τα ονομάζουν χαιδευτικά? ΄Η κάνω λάθος? Δεν θυμάμαι πια. Εμένα πάλι πολύ μου άρεσαν, είναι ένα παιχνίδισμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής, κάτι που δεν έχει συνέχεια, αλλά σου κλείνει το μάτι.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.309
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Το κάστρο της Πράγας



Η απαραίτητη στάση και η ακόμα πιο απαραίτητη μπύρα με συνέφεραν, δίνοντας μου δυνάμεις για τη συνέχεια. Βγήκα στο δροσερό αέρα και κατεβαίνοντας λίγα σκαλιά βρέθηκα αντιμέτωπος μ’ αυτήν εδώ τη θέα:

DSC_0278.JPG


Προχωρούσα πλέον στην περιοχή Hradčany, μια ακόμη όμορφη από τις πολλές της πόλης, κατεβαίνοντας με κατεύθυνση το κάστρο:

DSC_0280.JPG

DSC_0283.JPG


Βέβαια ακόμα και μια τόσο μικρή διαδρομή όπως αυτή ήθελε τις απαραίτητες στάσεις της. Αφενός για να θαυμάσω την εκκλησία Narození Páně

DSC_0287.JPG


Αφετέρου για να ψωνίσω μερικά αναμνηστικά και να χαζέψω σε μια υπαίθρια αγορά στημένη σε μια μεγάλη αυλή, συνεχίζοντας λίγο μετά το δρόμο μου:

DSC_0290.JPG


Είχα φτάσει κιόλας στην πλατεία Hradčanské που προηγείται του κάστρου, χαζεύοντας προς στιγμήν μια κολώνα με το πρόγραμμα των συναυλιών του ερχόμενου καλοκαιριού. Βρε λες;

DSC_0291.JPG

DSC_0293.JPG
DSC_0294.JPG


Η πύλη Matyášova brána που ήταν μπροστά μου οδηγούσε στα ενδότερα του κάστρου. Κοντοστάθηκα γι’ άλλη μια φορά προκειμένου να θαυμάσω τη θέα:

DSC_0299.JPG

DSC_0302.JPG


Πριν προχωρήσω για τον προβλεπόμενο (!) έλεγχο αεροδρομιακού τύπου τον οποίο είχα διαβάσει και περίμενα, δε κατάλαβα όμως το λόγο του:

DSC_0306.JPG


Η είσοδος στην εσωτερική αυλή μ’ έφερε αντιμέτωπο με την εντυπωσιακή πίσω όψη του καθεδρικού του Αγίου Βίτου (Katedrála Sv. Víta), στο σημαντικότερο ίσως κτίσμα που βρίσκεται εκεί:

DSC_0308.JPG

DSC_0310.JPG


Έκανα αμέσως τον γύρο προκειμένου να φτάσω από την άλλη μεριά και να καταφέρω με επιμονή να πάρω μια ολοκληρωμένη φωτογραφία.

DSC_0313.JPG



Ο μητροπολιτικός καθεδρικός ναός σε γοτθικό στυλ είναι ο τρίτος από μια σειρά θρησκευτικών κτηρίων στην ίδια τοποθεσία και βρίσκεται εκεί από τον 14ο αιώνα:

DSC_0317.JPG

DSC_0324.JPG


Κατεβαίνοντας λίγα μέτρα πιο κάτω βρήκα (τι άλλο) και την Χριστουγεννιάτικη αγορά του κάστρου με αρκετό κόσμο να περιφέρεται σ’ αυτήν:

DSC_0327.JPG


Διακριτικός στολισμός, πάγκοι με αναμνηστικά, ζεστό κρασί, ανάμεσα σε κάπνα από τις ψησταριές με τις γουρουνοπούλες που στριφογύριζαν. Ωραία πράγματα:

DSC_0328.JPG

DSC_0332.JPG


Αντ’ αυτού εγώ συνέχισα (απορώ πως) απερίσπαστος το δρόμο μου, διαπιστώνοντας ότι πολλές διακλαδώσεις του δρόμου είχαν ξεχωριστή είσοδο κι απαιτούσαν εισιτήριο:

DSC_0336.JPG

DSC_0337.JPG


Βγήκα από την κάτω πύλη του κάστρου κι αμέσως πήγα στο μπαλκονάκι απέναντι για φωτογράφιση, βλέποντας αρκετό κόσμο που είχε την ίδια σκέψη με μένα:

DSC_0339.JPG

DSC_0344.JPG

DSC_0347.JPG


Έχω την εντύπωση πως αυτό το σημείο που θα βρείτε στους χάρτες ως «Vyhlídka Na Opyši» είναι ένα από τα καλύτερα για φωτογράφιση, έχοντας απρόσκοπτη θέα προς το μεγαλύτερο μέρος της πόλης:

DSC_0353.JPG

DSC_0355.JPG


Είχα κατέβει πλέον και απομακρυνθεί από το λόφο του κάστρου, περνώντας από το πάρκο park Holubička, που φιλοξενεί και αρκετές μινιατούρες -αν μπορώ να το θέσω έτσι- από κτήρια της πόλης:

DSC_0356.JPG


Η οδός Valdštejnská στην οποία περπατούσα μέσα σε σχεδόν απόλυτη ησυχία μου άρεσε ιδιαίτερα, έτσι όπως κινούμουν ανάμεσα σε πολύ όμορφα κτήρια κάτω ακριβώς από το κάστρο, στις παρυφές του λόφου:

DSC_0363.JPG

DSC_0366.JPG


Θέλοντας να βρεθώ κάπως κεντρικότερα συνέχισα προς την πολύβουη πλέον Dražického, που σε κάποια φάση όπως είδα γινόταν ένα με την προέκταση του δρόμου που συνεχίζεται από τη γέφυρα του Καρόλου:

DSC_0372.JPG

DSC_0376.JPG


Δεν είχα κανένα σκοπό να βρεθώ εκείνη την ώρα στη γέφυρα, μένοντας να κοιτάζω τη θεόρατη εκκλησία Mikuláše που βρισκόταν απέναντι μου:

DSC_0378.JPG


Μόλις εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα πως βρισκόμουν έξω από το «U Glaubiců», ρεστοράν και κυριότερα μπυραρία με τη χαρακτηριστική σήμανση της μπύρας από δεξαμενή:

DSC_0379.JPG

DSC_0380.JPG


Μπήκα χωρίς σκέψη βρίσκοντας ένα σταντάκι, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι επρόκειτο για ένα μαγαζί που βγαίνανε πολλοί ντόπιοι για τη μεσημεριανή τους μπυρίτσα, κάτι που θα έκανα κι εγώ ευθύς αμέσως. Pilsner Urquell φυσικά από δεξαμενή, τι άλλο, σε τιμή που δε σου επιτρέπει να πιείς μόνο μία. 39Kč ή αλλιώς 1,65€ το ποτήρι. Ωραία πράγματα!

DSC_0380d.jpg


Μια μπυραρία βεβαίως που συνέχιζε σε πολλαπλά επίπεδα κάτω από το έδαφος, κάτι που δε φαινόταν εκ πρώτης.
Κι αν έχετε την απορία πως είναι οι δεξαμενές φιλοξενίας της μπύρας, θα σας δείξω και πάλι εγώ. Κάπως έτσι:

DSC_0380f.jpg
 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
12.983
Likes
40.870
Η διακλαδωση που θελει εισιτηριο ειναι το Χρυσο Δρομακι των Αλχημιστων οπου βρισκεται ενα απο τα σπιτια που εζησε ο Καφκα και ειναι επισκεψιμο. Δεν ξερω αν εβαλαν κι αλλου οι φραγκοφονιαδες οι Τσεχοι.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.108
Likes
20.330
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Η διακλαδωση που θελει εισιτηριο ειναι το Χρυσο Δρομακι των Αλχημιστων οπου βρισκεται ενα απο τα σπιτια που εζησε ο Καφκα και ειναι επισκεψιμο. Δεν ξερω αν εβαλαν κι αλλου οι φραγκοφονιαδες οι Τσεχοι.
Οτιδήποτε είναι επισκέψιμο εσωτερικά έχει εισιτήριο. Εξωτερικά μόνο το δρομάκι των Αλχημιστών έχει είσοδο. Το μοναδικό πράγμα που μπορείς να κάνεις δωρεάν στο κάστρο είναι η απλή βόλτα στο κεντρικό δρόμο εντός του
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.309
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
οι φραγκοφονιαδες οι Τσεχοι
ο μοναδικό πράγμα που μπορείς να κάνεις δωρεάν στο κάστρο είναι η απλή βόλτα
Φραγκοφονιάδες όμως! Το να έχεις εισιτήριο σε εξωτερικό χώρο και μάλιστα σε δρομάκι (δε μιλάμε για έκθεση ή μουσείο) δε το χω ξαναδεί. Μαγκιά τους.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.108
Likes
20.330
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Φραγκοφονιάδες όμως! Το να έχεις εισιτήριο σε εξωτερικό χώρο και μάλιστα σε δρομάκι (δε μιλάμε για έκθεση ή μουσείο) δε το χω ξαναδεί. Μαγκιά τους.
Το δρομάκι των Αλχημιστών είναι μουσειακός χώρος! Δεν περνάς απλά το δρομάκι για να δεις εξωτερικά τα σπίτια. Σε κάποια απο αυτά μπαίνεις εσωτερικά και σε κάποια άλλα υπάρχει τζάμι για να δεις το εσωτερικό τους (στα πολύ μικρά), ενώ κάποια άλλα είναι μαγαζάκια που πωλούν διάφορα (αλίμονο). Και μερικά είναι τελείως κλειστά. Αλλά όλα είναι αναστυλωμένα.
DSC09810.JPG

DSC09832.JPG

DSC09858.JPG

Κατά τ' άλλα οι Τσέχοι είναι τέρμα φραγκοφονιάδες!!! Δεν έχουν αφήσει τίποτα ανεκμετάλλευτο και μάλιστα έχουν "στήσει" μουσιακούς χώρους καθαρά θεατρινίστικους!....Για να μην πω στο φαγητό τι γίνεται.....
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.309
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Η βροχή και η …νύχτα των Ιρλανδών



Ξαναβγήκα προς τη γέφυρα του Καρόλου αρκούμενος μόνο σ' ένα πέρασμα στην αρχή της, παρόλο που ο κόσμος είχε λιγοστέψει αισθητά:

DSC_0382.JPG

DSC_0383.JPG

DSC_0385.JPG


Είχα εξάλλου άλλα σχέδια, μιας και ήταν η ώρα που σουρούπωνε με τα φώτα της πόλης ν’ ανάβουν σιγά σιγά:

DSC_0386.JPG
DSC_0387.JPG


Έκανα δεξιά λοιπόν στο στενάκι και σταμάτησα για να φωτογραφίσω άλλη μια εκκλησία, την Panny Marie pod řetězem

DSC_0389.JPG


Όπως και λίγο αργότερα το περίφημο τείχος του John Lennon που βρίσκεται μερικά μέτρα πιο κάτω:

DSC_0398.JPG


Κατέβαινα νότια, παράλληλα με τον Vltava, σε απόσταση βολής από την γέφυρα του Καρόλου, βλέποντας και τον χαρακτηριστικό νερόμυλο:

DSC_0400.JPG

DSC_0403.JPG


Είχα σκοπό να εξερευνήσω όλο αυτό το κομμάτι σε τούτη την όχθη του ποταμού, σ’ ένα αντίθετο δρομολόγιο απ’ αυτό που έκανα το πρωί, ερχόμενος όμως από την ίδια πλευρά. Κάθε λίγο σταματούσα κι έπαιρνα φωτογραφίες, από τις εντυπωσιακές εικόνες στο σούρουπο:

DSC_0408.JPG

DSC_0411.JPG


Πέρασα κι από ένα καφέ όπου οι περισσότεροι ντόπιοι προτιμούσαν να κάθονται έξω, την ίδια ώρα που οι πάπιες ξεκίνησαν την απογευματινή τους βόλτα στον ποταμό:

DSC_0416.JPG

DSC_0422.JPG


Το μονοπάτι οδηγούσε σ’ ένα μπαλκονάκι όπου είχα απέναντι όλη την γέφυρα και την παλιά πόλη, φωτισμένη σ’ ένα φαντασμαγορικό σκηνικό. Καρτ ποστάλ από την Πράγα:

DSC_0428b.jpg


Ήταν τόση η συγκίνηση που κάπως έπρεπε να τη ρεγουλάρω, κάνοντας μια απαραίτητη στάση στο μπαρ ενός κλασσικού εστιατορίου όπως το Kolkovna Olympia. Ωραίος, στυλάτος και κλασσικός χώρος με μπύρα φυσικά από δεξαμενή:

DSC_0434d.jpg


Γύρω στις έξι περνούσα τη γέφυρα Legií, κάνοντας φιλότιμή αλλά μάλλον αποτυχημένη προσπάθεια βραδινής λήψης απέναντι. Ένα μίνι παγοδρόμιο φιλοξενούνταν στο νησί κάτω από τη γέφυρα, χωρίς ιδιαίτερο κόσμο:

DSC_0435.JPG

DSC_0441.JPG


Ακριβώς απέναντι και επί της παραλιακής οδού (αν μπορώ να τη θέσω έτσι) βρίσκεται και το επιμελώς φωτισμένο Εθνικό θέατρο της πόλης:

DSC_0447.JPG


Οι χάρτες μου με οδηγούσαν με ακρίβεια στην επόμενη στάση μου, μέσα από τα στενάκια λίγα μέτρα μετά:

DSC_0454.JPG

DSC_0457.JPG


Η μπυραρία – εστιατόριο U Fleků, με τις 8 ξεχωριστές αίθουσες, το χώρο στην αυλή και το κατάστημα αναμνηστικών, φημολογείται ότι είναι η πιο παλιά μπυραρία της πόλης. Προσωπικά αρκέστηκα σε μια σύντομη μπυρίτσα στο μπαρ κι αναχώρησα για το ξενοδοχείο:

DSC_0457d.jpg


Ανεβαίνοντας πέρασα και μπροστά από το παρκάκι με την προτομή του Vítězslav Hálek, Τσέχου ποιητή, συγγραφέα και δημοσιογράφου, με φόντο τον πύργο του Neviditelná výstava:

DSC_0458.JPG


Μετά από μια σύντομη ξεκούραση ετοιμάστηκα και βγήκα γύρω στις 9 και πάλι στο δρόμο. Ένιωσα αμέσως μια ψιχάλα με το που βγήκα απ’ το ξενοδοχείο, αλλά η χαρακτηριστική ανευθυνότητα που με διακρίνει δε μ’ έκανε να γυρίσω για να πάρω ομπρέλα. Μπόρα είναι θα περάσει είπα…

Προχώρησα γύρω στο χιλιόμετρο, με τη βροχούλα να δυναμώνει σταδιακά. Λίγο πριν φτάσω στην Wenceslas άρχισα να το ξανασκέφτομαι για την ομπρέλα, είχα όμως ήδη απομακρυνθεί αρκετά. Ας είναι σκέφτηκα, δε πίνω καμιά μπύρα εδώ στην Rocky O Reillys που βρέθηκε κατά τύχη μπροστά μου μέχρι να κοπάσει; Προφανώς και ήπια τοπική, στην Τσεχία βρισκόμουν, θα ήταν αμαρτία να πιώ κάτι άλλο:

DSC_0460b (4).jpg


Την ώρα που βγήκα όχι μόνο δεν είχε σταματήσει να βρέχει, αλλά είχαν ανοίξει στην κυριολεξία οι ουρανοί, κάτι που μαρτυράει και η άδεια εικόνα της πλατείας μιας και ο κόσμος είχε στριμωχτεί κάτω από τις μεγάλες ομπρέλες της ανοικτής αγοράς:

DSC_0460b (5).jpg


Το ίδιο έκανα κι εγώ, βρίσκοντας ευκαιρία να χτυπήσω κι ένα σαντουιτσάκι με τοπικό λουκάνικο, ίσα να φρενάρει λίγο προκειμένου να συνεχίσω το βράδυ μου:

DSC_0460b (6).jpg


Η βροχή δεν έλεγε να ηρεμήσει με τίποτα, κι εγώ δε γινόταν να μένω για ώρα κάτω από μια ομπρέλα μες τα νερά της πλατείας, έτσι αποφάσισα να το πάρω τρέχοντας προκειμένου να βρω μια Pub, με την πλησιέστερη να είναι και πάλι Ιρλανδική όπως μου έδειχναν οι χάρτες. Δε βαριέσαι…

DSC_0460b (7).jpg


Τουλάχιστον η McCarthy's Irish Pub ήταν ένας πολύ ωραίος χώρος με Live μουσική (και εδώ) και πολλές παγωμένες Krušovice. Ωραία πράγματα:

DSC_0460b (12).jpg


Βγήκα αρκετή ώρα μετά και πάλι στο δρόμο, με τη βροχή να έχει επιτέλους σταματήσει, κάνοντας επιτέλους μ’ ευχαρίστηση τη βόλτα μου προς αναζήτηση κάποιου άλλου bar

DSC_0460b (13).jpg


Έφτασα ως το αστρονομικό ρολόι και κατέβηκα αμέσως τα σκαλιά απέναντι περνώντας την πόρτα του ξενοδοχείου, προκειμένου να κατέβω σ’ ένα από τα πιο γνωστά ίσως μπαρ της Πράγας, το περίφημο Black Angel's Bar Εξαιρετικός χώρος αλλά λίγο η αναμονή, λίγο η πόρτα, λίγο η γκαρνταρόμπα με ξενέρωσαν, αναγκάζοντας με να βγω και πάλι έξω.

DSC_0460b (15).jpg

DSC_0460b (16).jpg


Ένα μπαρ γεμάτο αψέντια που είπα να δοκιμάσω δε με ενθουσίασε επίσης, καθώς ήθελε παρέα και κάθισμα σε τραπέζι, έτσι συνέχισα ως την οδό Dlouhá που στις σημειώσεις μου είχε μερικά βραδινά μαγαζιά. Δυστυχώς τα περισσότερα ήταν club κι ακόμα κι αν με προκάλεσε ιδιαίτερα ένα Metal club που βρήκα, δεν έκανα το βήμα όντας μόνος γυρίζοντας και πάλι προς τα πίσω.

Ξαφνικά έξω από ένα μπαρ μου άνοιξε τη πόρτα ένας σερβιτόρος μόνο και μόνο που με είδε να κοιτάω προς τα ‘κει, λέγοντας μου ένα χαμογελαστό «περάστε», κάτι που έκανα χωρίς καλά - καλά να το καταλάβω. Μόνο όταν πέρασα την πόρτα διαπίστωσα ότι βρισκόμουν και πάλι σε Ιρλανδική, κάνοντας το 3 στα 3 στη βραδιά μου. Τι να κάνεις ήταν το τυχερό!


Οι τοπικές μπύρες της Caffrey's Irish Pub ήρθαν σα βάλσαμο μετά από τέτοια περιήγηση, δίνοντας ένα ωραίο κλείσιμο στη βραδιά μου, ακούγοντας κι εδώ -όπως και στις άλλες δύο- ζωντανή μουσική:

DSC_0460b (21).jpg


Η ώρα κόντευε 2 όταν βγήκα στην κεντρική πλατεία, ίσως η μόνη ώρα που μπορούσες να τη δεις σχεδόν άδεια.

DSC_0460b (22).jpg


Ώρα για επιστροφή…
 

Iris_90

Member
Μηνύματα
754
Likes
3.812
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Ευτυχώς που δεν πήγα σε αυτά τα τέρμα τουριστικά θεατρινίστικα σόους της κακιάς ώρας που ξεπερνάνε τα όρια του κιτς (εννοώ αυτά στις υπόγειες ταβέρνες και τους χορούς πάνω σε βαρέλια) ...

Γιάννη ελπίζω να αγόρασες σουβενίρ , γιατί εγώ μετάνιωσα την ώρα και τη στιγμή που δεν πήρα έστω ένα μαγνητάκι από τη Πράγα (τουλάχιστον αγόρασα μια ωραία ματριόσκα (μπάμπουσκα) και μετριάστηκε λίγο ο καημός ...
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.309
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Γιάννη ελπίζω να αγόρασες σουβενίρ , γιατί εγώ μετάνιωσα την ώρα και τη στιγμή που δεν πήρα έστω ένα μαγνητάκι από τη Πράγα
Χωρίς μαγνητάκι δε φεύγω από την πόλη, εννοείται αυτό. :haha:
Όσο για τα shows που περιγράφεις, δε μπήκα καν στον κόπο να τα ψάξω, μου φάνηκαν όπως λες.
 

Iris_90

Member
Μηνύματα
754
Likes
3.812
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Χωρίς μαγνητάκι δε φεύγω από την πόλη, εννοείται αυτό. :haha:
Όσο για τα shows που περιγράφεις, δε μπήκα καν στον κόπο να τα ψάξω, μου φάνηκαν όπως λες.
Ευτυχώς που δεν τα παρακολούθησα γιατί από το τόσο κιτς θα μου μενε ψυχικό τραύμα ...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.158
Μηνύματα
882.405
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom